Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.577
Reaction score
28.541
Αγαπημένες μπριζόλες, USA prime black Angus t-bone η μεγάλη, Αργεντινής ίδιο μοσχάρι η μικρή - rib eye, στεγνώνουν πασπαλισμένες με το γνωστό μίγμα του jack Daniel's:

View attachment 340645
Πολύ ωραίες, αλλά δεν κάνω λάικ γιατί ξέρω ότι θα τις φας ωμές. :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.981
Reaction score
130.731
Πολύ ωραίες, αλλά δεν κάνω λάικ γιατί ξέρω ότι θα τις φας ωμές. :biggrin:
Δυστυχώς δεν τρώγονται ωμές αυτές, είναι ακατάλληλες για τέτοια γούστα.

Η εξ Αμερικής τρώγεται rare, και η Αργεντινής απαιτεί medium.

Με λιγότερο ψήσιμο από rare (δηλαδή με blue) θα μπορούσε να φαγωθεί η Αμερικανίδα, αλλά με ωρίμανση τουλάχιστον 15 ημερών (ιδανικά 40 ημερών), που δεν το κάνω λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού. Ίσως στο μέλλον.

Με απλό ψυγείο που λειτουργεί σε 1°C (με θερμόμετρο τσεκαρισμένα), κάνω επιτυχώς μέχρι 3 ημέρες ωρίμανση, άντε 4 το πολύ..
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.846
Reaction score
46.058
Αυτούνο δεν φτάνει ούτε να φάει η γάτα .
Αυτά πάνε πέστα σε αυτούς που πάνε σε αυτά τα μαγαζά και στη επιστροφή για σπίτι περνάνε από δουβλατζίδικο :roflmao:

Το πιάτο είναι αποτυχία σκέτη, δεν το συζητώ.
Πήγαινε να πάρεις μονόχρωμα.
Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.981
Reaction score
130.731
Το θέμα είναι ότι το seasoning τις ξεραίνει , και μετά bye bye ζωμοί κρέατος.
Είναι τόσο "ζουμερές" αυτές οι μπριζόλες, που ότι και να κάνεις, παραμένουν ζουμερές στο πιάτο, απλώς φεύγει το πολύ νερό που αρχικά περιέχουν (μόνον νερό εξατμίζεται) και δεν "στάζουν" στο πιάτο, να "τρέχουν αίματα" (που λεν κι οι γυναίκες).

Άλλωστε, όσο πιο πολύ ωρίμανση κάνεις, τόσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
 

Μηνύματα
28.264
Reaction score
26.809
Είναι τόσο "ζουμερές" αυτές οι μπριζόλες, που ότι και να κάνεις, παραμένουν ζουμερές στο πιάτο, απλώς φεύγει το πολύ νερό που αρχικά περιέχουν (μόνον νερό εξατμίζεται) και δεν "στάζουν" στο πιάτο, να "τρέχουν αίματα" (που λεν κι οι γυναίκες).

Άλλωστε, όσο πιο πολύ ωρίμανση κάνεις, τόσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
Είπαμε, αυτά είναι μυοσφαιρίνη. Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
Γιατί το αβτσάϊ θα φάει ? ή εσύ ? Μπαγλαμά.
 



Μηνύματα
14.462
Reaction score
16.318
Αυτά πάνε πέστα σε αυτούς που πάνε σε αυτά τα μαγαζά και στη επιστροφή για σπίτι περνάνε από δουβλατζίδικο :roflmao:



Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
Το πορτοκαλί είναι χρώμα που ανοίγει την όρεξη, λένε οι ψυχοτέτοιοι.
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.981
Reaction score
130.731
Είπαμε, αυτά είναι μυοσφαιρίνη. Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Η μυοσφαιρίνη δίνει το κόκκινο χρώμα. Το πολύ ζουμί που βλέπεις να τρέχει στο πιάτο όταν κάθεται ή όταν κόβεις την μπριζόλα, είναι καθαρό γνήσιο και ατόφιο νεράκι.

Νεράκι, χρωματισμένο με μυοσφαιρίνη.

Άρωμα είναι η μυοσφαιρίνη ουσιαστικά.

Αν φύγει το πολύ νερό, παραμένει το άρωμα μέσα στο κρέας.

Δε "στεγνώνει" το κρέας ούτε με ωρίμανση 1 έτους. Θα παραμείνει εξόχως ζουμερό, ακόμα και μετά από μακρά ωρίμανση σε κατάλληλα ψυγεία.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.561
Μηνύματα
2.909.581
Members
38.063
Νεότερο μέλος
sekemefere
Top