Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;












Μηνύματα
426
Reaction score
585
Αποφασισα να προσφερω στο σωμα μου σαν δωρο μια αποτοξινωση. Ετσι λοιπον ξεκινησα για 1 μηνα ωμοφαγια. Το μενου περιλαμβανει μονο σαλατες φρουτα και ξηρους καρπους, Μια πρωτη εκτιμηση στην 10η ημερα που ειμαι. Καταρχην εχασα 2 κιλα. δευτερον νιωθω πολυ πιο αναλαφρος η πεψη ειναι παιχνιδακι δεν υπαρχουν φουσκωματα ληθαργιες μετα το φαγητο κλπ φαινομενα. Τριτον νιωθω να εχω περισσεια ενεργεια. Τεταρτον πλεον δεν εχω θεματακια με το εντερο.
Δεν υπαρχει ακομα κατι (πχ κρεας ,ψωμι τυρια και γαλακτοκομικα ) κλπ που να νιωθω στερηση εκτος απο τα ζυμαρικα που τα λατρευω.
 



Μηνύματα
3.438
Reaction score
11.413
Άνοιξη, καιρός για τσιπούρα.
ο πρώτος φετινός γαύρος μαρινάτος, τον φτιάχνω χρόνια, αλλά φέτος έκανα τη συνταγή του Πετρετζίκη, παιδιά ο καλύτερος γαύρος εβερ, all the money , ο άνθρωπος δίνει (ανέκαθεν) σωστές, νόστιμες και προπαντώς ακριβείς συνταγές. Ακολουθείστε τις οδηγίες, by the book, pdf σα να λέμε.
13953ADB-34DA-4736-9E9A-A0ABDEECD3A0.jpeg
0210277C-91EB-4A78-A7F3-FF70A7F55593.jpeg
46510119-B1F4-4654-8364-F8ABFD278A5A.jpeg

Συνήθως τον κάνω ουδέτερο γευστικά, δε βάζω σκόρδο, καφτερά για να είναι προσιτός σε όλους (flat:dance2:) και πριν το σερβίρισμα κάνω διάφορα, (πχ μαϊντανό, κρεμμύδι πιπεριά ελιές κλπ)

Στο συγκεκριμένο όμως έβαλα (στη μαρινάδα) κόκκους πιπέρι και λίγο ρίγανη.
σωστο τιπ : κρατήστε τη μαρινάδα σε βαζάκι στο ψυγειο για το σερβίρισμα.

ξεκίνησα το καθάρισμα χθες στις 13.00 και τελείωσα στις 14.30, αλλά επειδή έπρεπε να μείνει στη μαρινάδα 12 ώρες, το άφησα 18 και το Ολοκλήρωσα σήμερα το πρωί, και και και.....και λέω να .... δοκιμάσω .... παραλίγο αντί για καφέ , θα άρχιζα τα τσιπούρα από τις 8 το πρωί. :roflmao:



τους μεζέδες τους έχουμε , παρέα να δω που θα βρούμε (λόγω Covid-19) :rolleyes:
 



Μηνύματα
3.438
Reaction score
11.413
Σήμερα μ. έπιασαν οι προκοπές

Πήρα ένα χταπόδι 2 κιλά , το τεμάχισα, το αποθήκευσα ανά 2 πλοκάμια στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα του, θα γίνει κρασάτο ή στη σχάρα.

τωρα για πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω εγώ ψωμί. Σε αρτοπαρασκευαστή έχω κάνει πολλές φορές, αλλά να το ζυμώσω κλπ κλπ το κάνω για πρώτη φορά, γιατί όλα τα ζυμαροειδή (ψωμιά, πίτες, τσουρέκια) πάντα τα έκανε η γυναίκα μου.
είδωμεν
Είμαι στη φάση αναμονής του φουσκώματος
102BCDC0-89B6-4172-AAF2-B8D7C6FBDF48.jpeg
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.064
Reaction score
91.557
Είναι οι μέρες μετά την καθαρή Δευτέρα και πριν την Κυριακή του Πάσχα.

Το πήγες θρησκευτικά γι' αυτό μπερδεύτηκα...

Ευτυχώς, δεν έχω επαφή με ήθη κι έθιμα όλων των ειδών, οπότε κάθε μέρα μπορεί να είναι ...Πάσχα. :)
 

Μηνύματα
3.438
Reaction score
11.413
Σήμερα μ. έπιασαν οι προκοπές

Πήρα ένα χταπόδι 2 κιλά , το τεμάχισα, το αποθήκευσα ανά 2 πλοκάμια στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα του, θα γίνει κρασάτο ή στη σχάρα.

τωρα για πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω εγώ ψωμί. Σε αρτοπαρασκευαστή έχω κάνει πολλές φορές, αλλά να το ζυμώσω κλπ κλπ το κάνω για πρώτη φορά, γιατί όλα τα ζυμαροειδή (ψωμιά, πίτες, τσουρέκια) πάντα τα έκανε η γυναίκα μου.
είδωμεν
Είμαι στη φάση αναμονής του φουσκώματος
View attachment 205260
προχωράμε
730A4569-5E07-4831-94E0-FC299D9DCCE9.jpeg

54AD57B1-849A-473D-9A35-0CEC2B7FC0AD.jpeg


σε μισή ώρα τρώμε
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.807
Μηνύματα
2.952.416
Members
38.240
Νεότερο μέλος
zzinon
Top