Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.195
Ο Kotsidis John πρεπει να 'ναι καποιου ειδους βουδιστη μοναχου
- πως φωτογραφιζει αυτα και δεν παχαινει ?
- πως φωτογραφιζει τ' αλλα και δεν απλωνει χερι ?
:idk:
[DOUBLEPOST=1527431898][/DOUBLEPOST]Τελος παντων, χτες ετιμησα τη βραδια κατα τα συνηθη
View attachment 97549
:drinks:

αυτοι με τα βιολακια πρεπει να 'ναι οι 2CELLOS :D
Εγκρατεια τεκνον μου, εγκρατεια...

Ευλογειτε...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.990
Βρε καλέ μου άνθρωπε!
Green cola με τις φακές;
Χάθηκε ένα μοσχοφιλερο;

Ξέρω κάποιον που τις φακές τις τρώει παρέα με fanta, αλήθεια λέω, πάλι καλά να λες για εμένα.
Τώρα βέβαια που άραξα μετα τη μάσα άνοιξα μια weihenstephaner vitus.
20180528_181106-01.jpeg

D

Deleted member 23222

Guest
Ο Kotsidis John πρεπει να 'ναι καποιου ειδους βουδιστη μοναχου
- πως φωτογραφιζει αυτα και δεν παχαινει ?
- πως φωτογραφιζει τ' αλλα και δεν απλωνει χερι ?
:idk:
[DOUBLEPOST=1527431898][/DOUBLEPOST]Τελος παντων, χτες ετιμησα τη βραδια κατα τα συνηθη
View attachment 97549
:drinks:

αυτοι με τα βιολακια πρεπει να 'ναι οι 2CELLOS :D
Πολύ όμορφος και καλόγουστος χώρος!!!:thumbsup:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.347
Χάθηκε ένα μοσχοφιλερο;
Δυστυχώς στις φακές, συνήθως, μπαίνει ξίδι και βλέπω και ελιές που πιθανότατα και αυτές θα έχουν το ξιδάκι τους.
Το ξίδι είναι γνωστό wine killer συστατικό και δεν μπορεί να ταιριάξει κανένα κρασί δίπλα του.
Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα αλλά μιας κι έπιασες το κακόμοιρο το μοσχοφίλερο που θα χανόταν στην περίσταση.

Reaction score
30.455
Δυστυχώς στις φακές, συνήθως, μπαίνει ξίδι και βλέπω και ελιές που πιθανότατα και αυτές θα έχουν το ξιδάκι τους.
Το ξίδι είναι γνωστό wine killer συστατικό και δεν μπορεί να ταιριάξει κανένα κρασί δίπλα του.
Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα αλλά μιας κι έπιασες το κακόμοιρο το μοσχοφίλερο που θα χανόταν στην περίσταση.
Δεν βάζω ποτέ ξίδι στις φακές μου.
Λίγο λάδι κατά το μαγείρεμα, σκορδακι,δαφνοφυλλα, αλάτι και ελάχιστη ντομάτα. Συνήθως προσθέτω μετά λίγο ωμό λάδι στο πιάτο.
Πάντως το ξίδι για τα δικά μου γούστα, δεν λειτουργεί ως "wine killer". Σήμερα έφαγα βραστά βλητα και κολοκυθάκια με μπόλικο λαδοξιδο και το κρασάκι το τιμησα δεόντως.
Είχα ψήσει στο φούρνο και κάτι παλιολαβρακια....
Σίγουρα πάντως ισχύει το ρητό περί κολοκυθόπιτας.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.347
Δεν βάζω ποτέ ξίδι στις φακές μου.
Λίγο λάδι κατά το μαγείρεμα, σκορδακι,δαφνοφυλλα, αλάτι και ελάχιστη ντομάτα. Συνήθως προσθέτω μετά λίγο ωμό λάδι στο πιάτο.
Πάντως το ξίδι για τα δικά μου γούστα, δεν λειτουργεί ως "wine killer". Σήμερα έφαγα βραστά βλητα και κολοκυθάκια με μπόλικο λαδοξιδο και το κρασάκι το τιμησα δεόντως.
Είχα ψήσει στο φούρνο και κάτι παλιολαβρακια....
Σίγουρα πάντως ισχύει το ρητό περί κολοκυθόπιτας.
με τι κρασάκι;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.990
Για την ιστορία, το ξύδι στις φακες ενεργοποιεί το σίδερο, χωρίς ξύδι γιοκ αυτή η βιταμίνη.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.591
Για την ιστορία, το ξύδι στις φακες ενεργοποιεί το σίδερο, χωρίς ξύδι γιοκ αυτή η βιταμίνη.
Ο σίδηρος δεν είναι βιταμίνη και η απορρόφησή του απο φυτικές τροφές αυξάνεται μόνο με βιταμίνη C* που το ξίδι δεν περιέχει. Το λευκό κρασί κάνει.
Κακό για την απορρόφηση του σιδήρου είναι και το ασβέστιο.
Η ντομάτα στις φακές, παρά το οτι περιέχει C, θα έπρεπε να απαγορεύεται απ' το νόμο γιατί είναι έγκλημα χειρότερο απο το ξίδι. :D

*Η απορρόφηση του σιδήρου απο ζωικές τροφές δεν βελτιώνεται με C, και το ωμό λεμόνι στο κρέας είναι επίσης έγκλημα. :p:p
Το ψημένο και το μαριναρισμένο είναι ωραία.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
.............και τα γαλακτοκομικα δεν επιτρεπουν την αποροφηση σιδηρου......

melina

Cargo 200
Reaction score
45.347
Μοσχοφιλερο του Ρεπανη.
Δεν βάζει ξίδι λέει ρε φίλε! :laugh::laugh::laugh:

(Πλακα κάνω, δεν το χω πιει)

Οι φακές για την απορρόφηση του σιδήρου πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως με πράσινη σαλάτα.

Το ξίδι σε μένα τουλάχιστον, το λιγο και το καλό κόκκινο ξίδι, εξουδετερώνει την οξύτητα της ντομάτας και δεν έχω μετά ψιλόκαούρες.

Reaction score
30.455
Δεν βάζει ξίδι λέει ρε φίλε! :laugh::laugh::laugh:

(Πλακα κάνω, δεν το χω πιει)
Ε δεν το έριξα μέσα στις φακές!:p

Κοίτα, δεν έχω ιδιαίτερα ευαίσθητο ουρανίσκο και με τα κρασιά λειτουργώ λίγο ως καταβοθρα , δεν είμαι και πολύ εκλεκτικος. Πάντως είναι συμπαθητικό για την κατηγορία εως και 8-9 ευρώ η φιάλη που συνήθως ψωνίζω.
[DOUBLEPOST=1527578502][/DOUBLEPOST]
. Το λευκό κρασί κάνει.
Δεν διανοουμαι να φάω όσπρια χωρίς να έχω δίπλα κρασάκι και τα απαραίτητα συνοδευτικά, οπότε χεσteaκα για την απορρόφηση του σιδήρου..:p
Η ντομάτα στις φακές, παρά το οτι περιέχει C, θα έπρεπε να απαγορεύεται απ' το νόμο γιατί είναι έγκλημα χειρότερο απο το ξίδι.
Συμφωνούμε. Ελάχιστη ή και καθόλου ντομάτα στις φακές.
Επίσης , εγώ θέλω πολύ λίγο λάδι στο μαγείρεμα τους. Στο πιάτο μετά από δοκιμή ίσως να προσθέσω λίγο ωμό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.990
Ο σίδηρος δεν είναι βιταμίνη και η απορρόφησή του απο φυτικές τροφές αυξάνεται μόνο με βιταμίνη C* που το ξίδι δεν περιέχει. Το λευκό κρασί κάνει.
Η ντομάτα στις φακές, παρά το οτι περιέχει C, θα έπρεπε να απαγορεύεται απ' το νόμο γιατί είναι έγκλημα χειρότερο απο το ξίδι. :D

*Η απορρόφηση του σιδήρου απο ζωικές τροφές δεν βελτιώνεται με C, και το ωμό λεμόνι στο κρέας είναι επίσης έγκλημα. :p:p
Το ψημένο και το μαριναρισμένο είναι ωραία.
Έτσι μου είχαν πει κάτι γριές μάγισσες στα βάθη της Ανατολής στους πρόποδες του όρους Αραράτ....
Για καλύτερη απορρόφηση με είχαν πει...
Δείχνεις πολύ σίγουρος σε αυτά που γράφεις και δεν θα ξανά ακούσω τις γριές.:thumbsup:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.591
Επίσης , εγώ θέλω πολύ λίγο λάδι στο μαγείρεμα τους. Στο πιάτο μετά από δοκιμή ίσως να προσθέσω λίγο ωμό.
Λίγο ωμό στο πιάτο τις κάνει τόσο ωραίες που δε χρειάζεται άλλο πρόσθετο. :) Σλουρπ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo