D
Deleted member 23222
Guest
Γιατί έμεινα με την εντύπωση ότι ήθελε τη συνταγή του πως φτιάχνεις τραχανά, κι όχι συνταγή πως να φτιάχνεις τον τραχανά?(ξέρει να μαγειρεύει από ότι έχω καταλάβει)Αλήθεια...?
Δεν το πρόσεξα, ζητώ συγγνώμη, θα επανορθώσω!!
Προσωπικά τρώω μόνο αυτό που φτιάχνω, τα αποτελέσματα με τους έτοιμους του μάρκετ είναι πολύ απογοητευτικά.
Η πρώτη ύλη παίζει τεράστιο ρόλο γιατί ουσιαστικά δεν είναι και πολλά τα υλικά ώστε να το σώσεις κάπως...
Ως τόσο για 2 χορταστικα πιάτα θα χρειαστείς 6-7 κουταλιές της σούπας τραχανά, μια ντομάτα μεγάλη στο τρίφτη, 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι και αλάτι.
Βάζεις πρώτα τη ντομάτα να σωταριστεί, προσθέτεις ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνεις το τραχανά το αλάτι και το λάδι.
Χαμηλωνεις τη φωτιά και έχεις το νου σου στο νερό, μόλις αρχίσει να χυλωνει προσθέτεις λίγο καυτό νερό, σε 30 λεπτά ~ είναι έτοιμος.
Στο νερό δεν υπάρχει μπούσουλας γιατί ανάλογα το τραχανά θα χρειαστεί και το ανάλογο νερό.
Όλα τα παραπάνω αφορούν το γλυκό τραχανά.
Για το ξινό ισχύουν όλα τα παραπάνω εκτός της ντομάτας.
Καλή όρεξη!!![]()
Anyway, εγώ στα δικά μου μέρη, που τρώμε ξινό τραχανά, βάζουμε κυρίως ντομάτα, η γυναίκα μου που εξ ημισείας κατάγεται από Θεσσαλία και ήξεραν τον γλυκό τραχανά πιο πολύ, βάζουν κυρίως φέτα κι όχι ντομάτα...
Δεν ξέρω ποιός κάνει φάλτσο...
Εγώ σήμερα θα φάω ψάρι.

Το έχω πεθυμήσει προφανώς
Φωτό το βράδυ...