Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.350
Reaction score
88.840
Έτσι το λέμε τώρα, όταν σπάει ο κρόκος ένεκα η άτσαλη ρίψις? :biggrin:
Κι όμως είναι εσκεμμένη ενέργεια. Η σύζυγος θέλει αυγά μάτια κι εγώ ομελέτα. Συμβιβαστική λύση (κι εδώ) λοιπόν. :biggrin:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.249
Reaction score
47.132
Κι όμως είναι εσκεμμένη ενέργεια. Η σύζυγος θέλει αυγά μάτια κι εγώ ομελέτα. Συμβιβαστική λύση (κι εδώ) λοιπόν. :biggrin:
Εεε σιάξε αυγά μάτια στη σύζυγο και για εσένα ομελέτα, στη παραπάν εικόνα λείπουν μερικές μπάμιες στο κέντρο για να έρθει να δέσει το σύνολο :roflmao:
Ασε που βλέπω φουλ βούτυρο...



Πλένω βλήτα για σαλάτα, σιάχνω κότα με πατάτες στο φούρνο και μόλις κρύωσε η γαλατόπιτα και έκοψα δγιό κομμάτια να τα καταπιώ!
Βρήκα και ωραίο έτοιμο φύλο για αυτή τη δλειά, νόστιμο και στέκεται ώστε να υποστηρίξει τη ρευστότητα της κρέμας.
IMG_20240620_111726.jpg
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.249
Reaction score
47.132
Το είδα που άφριζε και υπέθεσα ότι ήταν βούτυρο, και το λάδι αποφεύγω, τη ομελέτα τη σιάχνω συνήθως σε αντικολλητικό και άμα το σκεύος δεν είναι της προκοπής και πρόκειται να κολλήσει αλείφω με ένα πινέλο ελάχιστο ελαιόλαδο
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.670
Reaction score
132.975
Δεν βάζω βούτυρο. Αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
Κακώς.
Δοκίμασε με 2-3 είδη βούτυρου, θα βρεις ένα που να "κάθεται" στη γεύση σου και θα απογειώσει το αποτέλεσμα.

Εγώ έχω βρει ένα γερμανικό, με σκόρδο μέσα. Απίθανος συνδυασμός!
 

Μηνύματα
16.132
Reaction score
22.728
απλή επάλειψη σε οποιοδήποτε σκεύος (σχεδόν σε οποιοδήποτε) με βούτυρο (μη μετρήσιμη ποσότητα, ούτε το 1/5 από αυτό που θα άλειφε κανείς σε μια μικρή φρυγανιά κάνοντας δίαιτα) έχει καταπληκτικές αντικολλητικές ικανότητες που το λάδι αποτυγχάνει να δώσει σε αντίστοιχη ποσότητα καθώς με το ζέσταμα "ξεκολλάει" από την επιφάνεια και επειδή δεν υπάρχει κανένα σκεύος που να κρατάει σχήμα όταν ζεσταθεί το παίρνει η κατηφόρα.
η ποσότητα που θα μείνει στα 2 δάχτυλα σέρνοντάς τα πάνω στο σκληρό φρέσκο βούτυρο φτάνει για ένα μεγάλο τηγάνι για τουλάχιστον 2 χρήσεις.
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.350
Reaction score
88.840
Το είδα που άφριζε και υπέθεσα ότι ήταν βούτυρο, και το λάδι αποφεύγω, τη ομελέτα τη σιάχνω συνήθως σε αντικολλητικό και άμα το σκεύος δεν είναι της προκοπής και πρόκειται να κολλήσει αλείφω με ένα πινέλο ελάχιστο ελαιόλαδο
Βασικά πεινούσαμε και θέλαμε κάτι άμεσα με ό,τι υλικά είχα πρόχειρα. Η ομελέτα που θα ήθελα αν είχα οργανωθεί δεν έχει καμία σχέση με την μπούρδα που έφτιαξα.


Κακώς.
Δοκίμασε με 2-3 είδη βούτυρου, θα βρεις ένα που να "κάθεται" στη γεύση σου και θα απογειώσει το αποτέλεσμα.

Εγώ έχω βρει ένα γερμανικό, με σκόρδο μέσα. Απίθανος συνδυασμός!
Η σχέση μου με τα βούτυρα είναι τυπική. Μου αρέσει το αποτέλεσμα αλλά δεν θέλω να γευτώ βουτυρίλα γιατί με αηδιάζει. Στα αλμυρά αλλά και στα γλυκά.
 












Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.900
Μηνύματα
2.922.118
Members
38.110
Νεότερο μέλος
ddb
Top