Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
2.965
Reaction score
6.791
Tenderloin (ψαρονέφρι) από μοσχαράκι αργεντινής, 30 ημερών ξηράς ωρίμανσης.
Μαρινάρισμα-σωτάρισμα με homemade honey mustard sauce, τηγανιά σε μαντεμένιο skillet Lodge, και καλή μας όρεξη (θα γίνω βρυκόλακας, 5η σερί μέρα μεσημέρι-βράδυ κρέας, μόνο αυτό επιτρέπει το στομάχι αυτή τη βδομάδα για κάποιο ανεξήγητο λόγο) :D

IMG_20241031_221626.jpg


IMG_20241031_221552.jpg
 


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
17.966
Reaction score
41.659
Άσε μαϊμού, έχω μεγάλη λατρεία στη νουτέλα και εγώ, κάθε φορά στο s/m κάθομαι και τη κοιτάω, αποφεύγω όμως να αγοράζω γιατί μετά στο σπίτι παίζει να τη φάω τη ίδια μέρα όλη...
..... εχω διανοηματικη δυσανεξια(?!) στη σοκολατα και στη ζαχαρη, προτιμω να τα τιναξω παρα να φαω γλυκο ή σοκολατα, κριτηριο αρεσκειας δεν εχω σε τιποτα σε αυτη τη ζωη (δηλαδη υπαρχει μια ελαφρια εννοια προτιμησης-αλλα ειναι απενεργοποιημενη).
τα γλυκα τα μαζευω για να τα ανταλλαξω με τροφη σε δευτερο χρονο.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.410
Reaction score
83.667
Tenderloin (ψαρονέφρι) από μοσχαράκι αργεντινής, 30 ημερών ξηράς ωρίμανσης.
Μαρινάρισμα-σωτάρισμα με homemade honey mustard sauce, τηγανιά σε μαντεμένιο skillet Lodge, και καλή μας όρεξη (θα γίνω βρυκόλακας, 5η σερί μέρα μεσημέρι-βράδυ κρέας, μόνο αυτό επιτρέπει το στομάχι αυτή τη βδομάδα για κάποιο ανεξήγητο λόγο) :D

View attachment 347673

View attachment 347674
το έκαψες
 


billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
2.965
Reaction score
6.791
το έκαψες
Medium-Well απαιτούσε ο λαός, medium well παραδόθηκε.
Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα, αλλά ο μαγκάκος που τα έκοψε τα κομμάτια δεν τα έκανε όλα ισόπαχα και υπήρξε θέμα διαχείρισης στην κουζίνα :D
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.568
Reaction score
21.361
Ελάτε να φράξουμε καμία αρτηρία, έριξα μπόλικο βούτυρο στο μαντέμι, ψωμί δεν έχω να το βουτήξω, γι'αυτό έσπασα από πάνω 4 αυγά να το πάρω με τη στραπατσάδα:

View attachment 347632

1 κιλό συκώτι, για ορεκτικό.
Μετά θα φάμε.

ΥΓ. Λες να το παράψησα; Δε βλέπω να κουνιέται..

View attachment 347633

Πω, ψοφιο είναι.
Τες πα. Πάρτυ θα κάνει η χοληστερίνη πάλι.
Εν τω μεταξύ, συκώτι μ'αβγα και βούτυρο, παίζει να πάθω καμιά υπερβιταμίνωση να τρέχουμε στα νοσοκομεία βραδιάτικα.
Αυτά τα σουπερφουντς θα μας σκοτώσουν στην υπερβιταμίνωση, να μου το θυμηθείτε το είπα πρώτος.
Ρε φίλε, με ποιο τρόπο μαγειρεύεις το συκώτι και σου βγαίνει έτσι; Εννοώ, θερμοκρασία, ώρα ψησίματος κτλ. Θέλω κι εγώ να τρώω το συκώτι έτσι ζουμερό και δεν τα καταφέρνω!
 

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
2.965
Reaction score
6.791
Βγάζε μια μερίδα νωρίτερα.
Με τους ανυπόμονους που έχω εδώ δεν γίνεται προκοπή.

Μόνος τρόπος να το κάνω όπως θέλω με τον χρόνο μου είναι όταν είμαι μόνος ή τρώνε οι υπόλοιποι κάτι σαχλό (ρεβύθια, γίγαντες, κλπ :D )
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.406
Reaction score
135.386
Ρε φίλε, με ποιο τρόπο μαγειρεύεις το συκώτι και σου βγαίνει έτσι; Εννοώ, θερμοκρασία, ώρα ψησίματος κτλ. Θέλω κι εγώ να τρώω το συκώτι έτσι ζουμερό και δεν τα καταφέρνω!
Ψηλή θερμοκρασία, γω το κάνω σε μαντέμι, ρίχνω μέσα βούτυρο περίπου 3 κουταλιές της σούπας, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνω το συκώτι (το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και το πατάω καλά να κάψει απ'έξω.

Μια από τη μια πλευρά, μια από την άλλη, για κάνα δίλεπτο το πολύ, μετά κλείνω το μάτι, ρίχνω αβγά, ανακατεύω κάνα λεπτό να δέσει το ασπράδι, και ενώ είναι νωπός ο κρόκος τα βγάζω έξω σε πιάτο, και κει σπάω τον κρόκο κι ανακατεύω, αυτός από τη ζέστη του συκωτιού πήζει σε κάνα λεπτό.

Γενικά θέλει ψηλή θερμοκρασία, να κάψει απ'έξω το συκώτι να πάρει λίγο χρώμα καφετί, και πολύ λίγο χρόνο ψησίματος. Το μαντέμι είναι ταμάμ, γιατί κρατάει γερά τη θερμοκρασία, δεν "κρυώνει" από το πλούσιο σε νερό συκώτι, γι'αυτό στο μαντέμι κάνεις και μπριζόλα σπέσιαλ.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.568
Reaction score
21.361
Ψηλή θερμοκρασία, γω το κάνω σε μαντέμι, ρίχνω μέσα βούτυρο περίπου 3 κουταλιές της σούπας, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνω το συκώτι (το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και το πατάω καλά να κάψει απ'έξω.

Μια από τη μια πλευρά, μια από την άλλη, για κάνα δίλεπτο το πολύ, μετά κλείνω το μάτι, ρίχνω αβγά, ανακατεύω κάνα λεπτό να δέσει το ασπράδι, και ενώ είναι νωπός ο κρόκος τα βγάζω έξω σε πιάτο, και κει σπάω τον κρόκο κι ανακατεύω, αυτός από τη ζέστη του συκωτιού πήζει σε κάνα λεπτό.

Γενικά θέλει ψηλή θερμοκρασία, να κάψει απ'έξω το συκώτι να πάρει λίγο χρώμα καφετί, και πολύ λίγο χρόνο ψησίματος. Το μαντέμι είναι ταμάμ, γιατί κρατάει γερά τη θερμοκρασία, δεν "κρυώνει" από το πλούσιο σε νερό συκώτι, γι'αυτό στο μαντέμι κάνεις και μπριζόλα σπέσιαλ.
Χμμμ, μαντεμένιο τηγάνι δεν (νομίζω να) έχω, σε κάθε περίπτωση όμως, σε ευχαριστώ για τη "συνταγή". :thumbsup:
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.257
Μηνύματα
2.934.454
Members
38.163
Νεότερο μέλος
hliasA79
Top