Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.659
Πολύ πιο όμορφη απ' τη πρασινίλα της μπάμιας! :)
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να αντισταθεί κανείς σε ένα τέτχοιο πχιάτο:idk:
IMG_20241217_171455.jpg

Κάπου δω θα ήθελα να σου θυμίσω οτι με ένα τέτοιο πιάτο τον έχω βρέξει :lolsign:

Reaction score
2.298
Ρε σεις , έχουν ξεφύγει κάποια κρεοπωλεία ή μου φαίνεται ; Πρέπει οι σεφ να βάλουν τα δυνατά τους τα επόμενα χρόνια (μιας και ο ανταγωνισμός μεταξύ κρεοπωλείων εντείνεται) για να εντυπωσιάσουν .....

470231471_1099291705320335_8524703445218534823_n.jpg

Reaction score
740
Ρε σεις , έχουν ξεφύγει κάποια κρεοπωλεία ή μου φαίνεται ; Πρέπει οι σεφ να βάλουν τα δυνατά τους τα επόμενα χρόνια (μιας και ο ανταγωνισμός μεταξύ κρεοπωλείων εντείνεται) για να εντυπωσιάσουν .....

View attachment 352880
Σίγουρα έχουν ξεφύγει. Και θα ενταθεί η κατάσταση αυτή για όσο καιρό η κρεατογκουρμεδιά αντέξει στη μόδα.
Αλλά είναι και κάτι άλλο: όλες αυτές οι υπερκατασκευές επιχειρούν κατά τη γνώμη μου να κρύψουν την συνήθως χαμηλή ποιότητα (ή έστω το απρόσωπο) της πρώτης ύλης, δηλαδή του ίδιου του κρέατος, το οποίο από μόνο του δεν έχει καμμία νοστιμιά και προσπαθεί να κερδίσει από τα μπαχαρικά, τις μαρινάδες, τις γεμίσεις κ.λπ. Το καλής ποιότητας κρεατικό δεν τα έχει ανάγκη όλα αυτά αλλά, ακόμα και αν του τα προσθέσεις, πάλι φανερώνει το επίπεδό του. Εξαίρεση στον κανόνα της μετριότητας μπορεί να αποτελούν κάποιες περιορισμένες παραγωγές ντόπιων κρεατικών (αλλά άντε να τις βρεις) ή πανάκριβες εισαγωγές (αλλά άντε να τις πληρώσεις).

Reaction score
2.298
Αλλά είναι και κάτι άλλο: όλες αυτές οι υπερκατασκευές επιχειρούν κατά τη γνώμη μου να κρύψουν την συνήθως χαμηλή ποιότητα της πρώτης ύλης

Εδώ δε συμβαίνει αυτό καθώς μιλάμε για κρεοπωλείο της γειτονιάς, για επιπλέον κέρδος πρόκειται (με τον ανάλογο κόπο βέβαια) μιας και πουλάει χοιρινό με αυτόν τον τρόπο στα 9-13 ευρώ το κιλό ανάλογα αυτό που θα διαλέξεις.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.829
Εδώ δε συμβαίνει αυτό καθώς μιλάμε για κρεοπωλείο της γειτονιάς, για επιπλέον κέρδος πρόκειται (με τον ανάλογο κόπο βέβαια) μιας και πουλάει χοιρινό με αυτόν τον τρόπο στα 9-13 ευρώ το κιλό ανάλογα αυτό που θα διαλέξεις.
Τα ίδια και εδώ.
Φιάχνει όμως πολύ ωραία πράματα . Προ ημερών πήρα σουβλάκια , χειροποίητα χοιρινά , τα μισά μαριναρισμένα και τα άλλα μισά σκέτα. ΠΟλύ καλά. Επίσης πήρα και από τα θεϊκά λουκάνικα που φιάχνει .
Εφαγα και σήμερα ένα κομμάτι . Μαζί με σπανακοτυρόπιτα Mr baker . Εξαιρετικά . Α είχαμε και φακές , πολύ καλές.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.659
Το λουκάνικο φαίνεται μερακλήδικο το ίδιο και η σπακανόπιτα!! :thumbsup:

Θα φας και φακές?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.829
Εννοείται ότι έφαγα ένα τεράστιο βαθύ πιάτο , όχι λαρύγγι .
Και ναι το λουκάνικο είναι όντως μερακλίδικο . Το ίδιο η τυροσπακανόπιτα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.659
Εννοείται ότι έφαγα ένα τεράστιο βαθύ πιάτο
Με ρέγουλα όμως οι φακές, μη σου μείνει κάνα κουσούρι :biggrin:
και εγώ έτσι ξεκίνησα, με φακές και όσπρια και δες που κατέληξα :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.794
Members