Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.497
Το ωραιότερο τυρί που υπήρχε δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, ήταν η σκληρή πικάντικη γραβιέρα που έφερνε από το Λεωνίδιο μια ταβέρνα στην Πέρδικα της Αίγινας.
Από αυτά που υπάρχουν είναι το κασέρι Σοχού και η παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης.

Reaction score
3.359
Φασολάκια!

Θεέ μου τι σκεφτόσουν:mad: όταν τα έβαλες μαζί με τις θεϊκές γαρίδες και το καλύτερο τυρί που υπάρχει.

Το αγαπημένο μου μπλε τυρί είναι το ισπανικό cabrales (είναι το πιο δυνατό μπλε τυρί).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
τυριά φτιάχνουν στην βαλκανικη και την ιταλική χερσόνησο , τέλος
Τυριά σιάχνουν στη Λάρσα και πουθενά αλλού, δεν είναι τυχαίο που μας αποκαλούν "τυρόγαλα"
Ψάξε να δοκιμάσεις Νιβατό τυρί Βερδικούσιας και έλα να τα ξαναπούμε στο νήμα! ;)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Βάλε Μαρή trail αγώνα στη Βερδικούσια, γίνεται μια φορά το χρόνο, φεύγοντας μαζί με το βάθρο πάρε και λίγο Νιβατό για το σπίτ.
Όλα γω πχιά?!!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Μπορεί να συμμετάσχει, μπορεί και όχι, ανάλογα τα κέφια. Μου τη έχει δει βετεράνος τελευταία

Reaction score
3.347
Βάλε Μαρή trail αγώνα στη Βερδικούσια, γίνεται μια φορά το χρόνο, φεύγοντας μαζί με το βάθρο πάρε και λίγο Νιβατό για το σπίτ.
Όλα γω πχιά?!!
Εννοείς Ανεβατο;ΘΕΛΩ!

Reaction score
16.625
τυριά φτιάχνουν στην βαλκανικη και την ιταλική χερσόνησο , τέλος
Συνεχίζω από το «τέλος» για ν αποδώσω την τιμή που τους αξίζει : σε γαλλικά κι ελβετικα Τυριά.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.928
Ένα από τα πολύ ωραία τυριά που δοκίμασα και μου άρεσε πολύ είναι το Provolone Piccanti.
Provolone-Piccante.jpg

Και φυσικά από τα πιο ωραία τυριά για μένα, είναι το καπνιστό Μετσόβου, το μανούρι, το χαλούμι, οι Κρητικές γραβιέρες και τα κεφαλοτύρια τους, το λαδοτύρι Μυτιλήνης και τα μπλε τυριά με έντονη γεύση.

Reaction score
3.347
Μα υπάρχουν διάφοροι πολύ εύγευστοι τύποι τυριών ,για μένα, και όχι μόνο αυτός των « μουχλιασμένων «.
Σωστά όμως πόσα απ' αυτά τα τυριά φτιαχνονται από αιγοπροβειο γάλα;

Reaction score
3.359
Το ωραιότερο τυρί που έφαγα στη ζωή μου ήταν ένα από τη Νάξο και το έφερνε στη λαϊκή μας ο κύριος που το έφτιαχνε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Εννοείς Ανεβατο;ΘΕΛΩ!
Νιβατό λέμε, θέλε!! :biggrin:
Η Βερδικούσια είναι πολύ έξω από τη Λάρσα, ορεινό χωριό που προσφέρεται και ως εκδρομικός προορισμός. Να πας εκδρομή και φεύγοντας να πάρς και τυρί.
Πρόκειται και ευπαθής προϊόν, αντέχει ελάχιστες μέρες, οπότε και δεν φτάνει πολύ μακριά από τη περιοχή που παράγεται.

Last edited:

Reaction score
3.347
Φασόλια θεωρώ μόνον αυτά!
Νιβατό λέμε, θέλε!! :biggrin:
Η Βερδικούσια είναι πολύ έξω από τη Λάρσα, ορεινό χωριό που προσφέρεται και ως εκδρομικός προορισμός. Να πας εκδρομή και φεύγοντας να πάρς και τυρί.
Ποιον να πιστέψω; Εσένα η την κουμπάρα μου που μου το πρωτοσερβιρε(έφαγα μισο κιλό σκετο)και μου είπε ότι προέρχεται από τα Γρεβενά;Έτρεξα να βρω πεντοκιλο και βρήκα έξω από τη Λαχαναγορα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Αρέ θα σε δείρω, ξεκόλλα με το ανεβατό, είναι άλλο τυρί, παράγεται στα Γρεβενά.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.491
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS