Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.798
Πολύ δυνατή φωτιά (είναι αδύνατο να το κάψεις) και άμα το βάλεις τηγάνι δε θέλει ούτε λάδι ούτε τίποτα, βγάζει το ίδιο.
I know, έχω ξαναψήσει τέτοιο.
Το καταφέρω πήγαινε στο να βρω τον χρόνο να το κάνω :D

Λουκούμι βγαίνει αυτό το πράγμα όπου και να το κάνεις (φτάνει να μην το ξεχάσεις να καίει :D )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.184
Εγώ πήρα εδώ και μια βδομάδα ένα πολύ ισχυρό μαγειρικό φλόγιστρο, ώστε να κάνω μόνον με αυτό το επόμενο wagyu A5 που θα πάρω, αλλά ακόμα δεν πήρα κρέας! 😁😂🤣

Έχω δει σε βίντεο αρκετούς σεφ να το κάνουν έτσι, ιδίως για σούσι, και θέλω να δοκιμάσω και σούσι. Φτιάχνουμε ωραιότατα σούσι στο σπίτι, και προσωπικά προτιμώ νιγκίρι και σασίμι, οπότε ταμάμ είναι.

Reaction score
24.808
στην πολύ δυνατή φωτιά όμως τα λίπη πέφτουν και αρπάζουν οπότε μπορείς και να την κάψεις εύκολα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.184
στην πολύ δυνατή φωτιά όμως τα λίπη πέφτουν και αρπάζουν οπότε μπορείς και να την κάψεις εύκολα
Δεν καίγεται λέμε.

Η inferno που έχω, ανεβάζει 850°C, και πρακτικά καμία μπριζόλα δεν αντέχει τέρμα πάνω, κολλητά στην εστία (θα καεί σε 20" ανά περιοχές, μαύρο λέμε, καμενίλα), με μόνη εξαίρεση την wagyu A5, η οποία εκεί ψήνεται (για κάνα δίλεπτο, άντε 2,5 λεπτά με πάχος 2 δάχτυλα) και βγαίνει ροδοκόκκινη (ούτε καν καφετιάζει), ενώ γεμίζει φλόγα όλη η περιοχή εκεί πάνω από την μπριζόλα, μιλάμε για πύρινη λαίλαπα, πολύ φωτιά, όχι αστεία.

Ούτε με φλόγιστρο δεν καίγεται λέμε.
Έτσι ψήνεται.
Θα βρεις άπειρα βίντεο άμα ψάξεις.

ΥΓ. Εννοείται πως δε βάζω λάδι σουσαμιού στο σπίτι, και καμία άλλη βαλβολινη. Σκέτο.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.388
Φυσικα με τοσο λιπος, γινεσαι ευκολα ευτυχισμενος στα 4 λεπτα!
Πάντως συμφωνώ με τον φλούτσου, black angus είναι μπριζόλα, το wagyu είναι κάτι διαφορετικό, προτιμώ τη μπριζόλα.
Ισως να φταίει που μεγάλωσα με wagyu, κάθε τετάρτη που είχε λαϊκή κάτω από το σπίτι μας η μάνα μου μας έπαιρνε wagyu και μας το έφτιαχνε πολύ ωραία στην θράκα στα κάρβουνα. Μπούχτισα κάπου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.184
Η κατηγοριοποίηση τα λέει όλα:

1000015859.png

Σε επίπεδα Α4 (δεν υπάρχει γιαπωνέζικο Α4, μόνο Α5) βρίσκεις ωραιότατο wagyu Αυστραλίας (το 7-άρι και 8-αρι είναι εξαιρετικό) που είναι πολύ πιο συναφές με μια ωραία τοπ μπριζόλα (USA prime black Angus 5-άρα).

Από BMS 10 και πάνω, το γιαπωνέζικο είναι για μικρή ποσότητα. Εξαιρετικό μεν, αλλά όχι για να κάτσεις να φας 1 κιλό κρέας, ασχέτως της τιμής.

Το wagyu Αυστραλίας είναι σημαντικά πιο οικονομικό, και άμα βγούμε με κόσμο που δεν ξέρει από τέτοια κρέατα, δεν κάνω ποτέ το λάθος να πάρω γιαπωνέζικο, μόνο Αυστραλίας, που θα το φάνε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση.

Το γιαπωνέζικο BMS 10-12 θέλει τρόπο, και να το ξέρεις το πράγμα. Είναι όπως στα παιδιά για νέα φαγητά στο διαιτολόγιό τους, πρέπει το καινούριο να το φάνε τουλάχιστον 14 φορές, για να συνηθίσουν τη γεύση και την υφή, και μετά να τους αρέσει. 😂😁

Αντιθέτως, ένα USA prime είναι η καλύτερη μπριζολάρα και για τον κάθε ανίδεο, από τσομπανη μέχρι βιγκαν, όλοι γουστάρουν! 😂

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ