Το αιρετικό μου σύστημα!

Reaction score
373
Όπως λέει και ο τίτλος το αιρετικό μου σύστημα.

Αιρετικό γιατί έχω συνδυάσει ένα ηχείο 3,5 δρόμων με 7 μεγάφωνα ανά ηχείο και ονομαστική αντίσταση 4Ω με 91db ευαισθησία με έναν λαμπάτο ενισχυτή ισχύος 25watt στα 8-4ohm.

Όταν το ακούς (να στο λένε) μοιάζει παράδοξο.

Όταν το ακούω όμως με μαγεύει!

Ηχεία
Audio Physic Scorpio II
Ενισχυτής
Luxman SQ-38U
Πηγή ψηφιακή
Marantz CD 6000 OSE Limited Edition
Πηγή αναλογική
Nottingham Analogue Interspace, Rega RB 300, Clearaudio Aurum Alpha Mk II
Πολύπριζο
Audio Agile Line
Καλώδιο ρεύματος
Audio AgileInterconnect
Van Den Hul The Second
The Chord Cobla
Καλώδιο ηχείων
Ultralink Excelsior Time Alligned

Reaction score
999
Απάντηση: Το αιρετικό μου σύστημα!

Πολύ ωραίος χώρος και άριστα μηχανήματα!
Να τα χαίρεσαι!

Reaction score
6.864

πολύ καλό σύστημα και όμορφα στημένο,το ψηφιακό κομμάτι ίσως θα ήθελε συμπλήρωμα με ένα dac έτσι ώστε να βάλεις στο παιχνίδι κάποιο laptop για αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων (flac,hd κλπ),αλλά μπορεί αυτό να μην σε ενδιαφέρει.

Βλέπω έχεις και κάτι στο youtube αλλά και blog,στο τελευταίο δεν έχεις κάνει ενημέρωση :biggrin:. Ωραίος,μου αρέσει όσοι έχουν τετοια σχέση με τα "παιχνιδάκια τους".

Reaction score
117

Τα ηχεια σου τα εχω ακουσει και μου αρεσουν πολυ!!! Οχι οτι δεν μου αρεσουν τα υπολοιπα. Πιο πολυ μου αρεσει ομως το με μαγευει που λες! Αυτος ειναι ο στοχος. Να το χαιρεσαι!

Reaction score
1.390

ωραίος ο πανος!

χαίρομαι να το ξαναβλέπω... ξερω τα ηχεια θελουν ρευμα ειναι αληθεια... καλα ταξίδια λοιπον...

Reaction score
373

πολύ καλό σύστημα και όμορφα στημένο,το ψηφιακό κομμάτι ίσως θα ήθελε συμπλήρωμα με ένα dac έτσι ώστε να βάλεις στο παιχνίδι κάποιο laptop για αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων (flac,hd κλπ),αλλά μπορεί αυτό να μην σε ενδιαφέρει.

Βλέπω έχεις και κάτι στο youtube αλλά και blog,στο τελευταίο δεν έχεις κάνει ενημέρωση :biggrin:. Ωραίος,μου αρέσει όσοι έχουν τετοια σχέση με τα "παιχνιδάκια τους".

H επόμενή μου κίνηση είναι ούτως η άλλως η αγορά ενός DAC. Και για αναβάθμιση του ψηφιακού τμήματος αλλά για να αξιοποιήσω την συλλογή σε άυλα άλμπουμ που έχω τα οποία είναι περί τα 1500.

Το blog είναι κάτι που ήθελα πολύ να κάνω αλλά οι απαιτήσεις της εργασίας μου δεν μου αφήνουν πολύ χρόνο ελεύθερο για να ασχοληθώ. Δεν σκοπεύω να το παρατήσω όμως.

Reaction score
373

Γεια σου φίλε Δημήτρη. Η αλήθεια είναι πως θέλουν ρεύμα, αλλά έχω παίξει με τις λυχνίες για να λύσω το το θέμα και τα έχω καταφέρει.

Reaction score
373

Να πω πως όλες οι λυχνίες του Luxman έχουν αλλαχθεί για να tun άρω τον ήχο του στα μέτρα του ηχείου αλλά και τα δικά μου. Έχω αλλάξει τις τέσσερις λυχνίες εξόδου (el34) με τέσσερις 6CA7 electro harmonix. Η αλλαγή αυτή έδωσε περισσότερη ενέργεια και νεύρο στο άκουσμα και βελτίωσε τα άκρα που πριν ήταν κάπως αδύναμα. Οι μεσαίες έγιναν πιο εξωστρεφείς και ενισχύθηκε και η διαφάνεια.

Μετά την αλλαγή των λυχνίων εξόδου αλλάχθηκαν και όλες οι μικρές λυχνίες οι οποίες ήταν δύο οδήγησης μία phase inversion, δύο στην προενίσχυση και δύο στο phono στάδιο του Luxman. Αλλάχθηκαν όλες με Tung Sol εκτός από τις δύο του phono που αλλάχθηκαν με JJ. Οι αρχικές ήταν shuguang.

To αποτέλεσμα που έδωσαν οι Tung Sol είναι μακράν καλύτερο από τις κινέζικες.

Reaction score
30

Να χαίρεσαι το συστημά σου Πάνο. Καλές ακροάσεις (είμαι σίγουρος οτι θα τις εχεις).
Επειδή ψάχνεις για dac ρίξε μιά ματιά σε εκείνο το .....αρχαίο Theta generation V. Iσως ανακαλύψεις την αλήθεια(πω πω μεγάλη κουβέντα είπα....)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675

Πολύ ωραίο σύστημα και, υπό μία έννοια, μη προβλεπόμενο! Για να καταλάβω στο περίπου πώς τα πηγαίνει οδηγητικά ο ενισχυτής, μέχρι ποιου σημείου ανεβάζεις το παντεσιόμετρο για να ακούσεις βινύλιο σε υψηλές (όχι εκκωφαντικές) στάθμες χωρίς να αρχίσουν οι ψαλιδισμοί και οι συμπιέσεις;

Reaction score
8.905

Μπράβο Πάνο και πάντα να το χαίρεσαι! Και για να γίνεις 100% αιρετικός... χρειάζεσαι μια ποιο “έξυπνη κεφαλή" στο πικάπιον σου! :cautious: :laugh:

Reaction score
1.815

...Όταν το ακούς (να στο λένε)μοιάζει παράδοξο.

Όταν το ακούω όμως με μαγεύει!
Μ' αρέσει που δε μασάς!
Γιατί οι περισσότεροι, αντί να ακούνε μουσική και να γουστάρουν, κάνουν ακρόαση σε συμβουλές τρίτων και τελικά... καταλήγουν με ακούσματα στο γιου τούμπι!:biggrin:

Χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος, για το πολύ όμορφο σύστημά σου!:thumbsup:

Reaction score
373

Να χαίρεσαι το συστημά σου Πάνο. Καλές ακροάσεις (είμαι σίγουρος οτι θα τις εχεις).
Επειδή ψάχνεις για dac ρίξε μιά ματιά σε εκείνο το .....αρχαίο Theta generation V. Iσως ανακαλύψεις την αλήθεια(πω πω μεγάλη κουβέντα είπα....)
Ευχαριστώ Νίκο πολύ. Αυτό το αρχαίο dac είναι εξαιρετικό αλλά στερεί όλες τις σύγχρονες δυνατότητες που έχουν τα σημερινά dac για να αξιοποιήσω άυλα αρχεία υψηλής ανάλησης.

Reaction score
373

Πολύ ωραίο σύστημα και, υπό μία έννοια, μη προβλεπόμενο! Για να καταλάβω στο περίπου πώς τα πηγαίνει οδηγητικά ο ενισχυτής, μέχρι ποιου σημείου ανεβάζεις το παντεσιόμετρο για να ακούσεις βινύλιο σε υψηλές (όχι εκκωφαντικές) στάθμες χωρίς να αρχίσουν οι ψαλιδισμοί και οι συμπιέσεις;
Ευχαριστώ πολύ.
Μέχρι στιγμής δεν τον έχω φτάσει στα όριά του. Δεν χρειάστηκε καμία φορά. Ούτε στο βινύλιο. Από εντάσεις έχω μετρήσει κορυφές στα 100db στην θέση ακρόασης που είναι πολλά για εμένα. Αλλά πιστευω πως εκεί πρέπει να είναι τα όρια του. Ψαλιδισμούς δεν έχω ακούσει ποτέ. Καμιά δυό φορές που τον έχω ζορίσει έχω παρατηρήσει συμπίεση σε κλασική μουσική αλλά σε πολύ υψηλές εντάσεις.

Reaction score
373

Μπράβο Πάνο και πάντα να το χαίρεσαι! Και για να γίνεις 100% αιρετικός... χρειάζεσαι μια ποιο “έξυπνη κεφαλή" στο πικάπιον σου! :cautious: :laugh:
Συμφωνώ αλλά πρέπει πρώτα να αναβαθμίσω τα ψηφιακά μου...

Reaction score
373

Σε ευχαριστώ πολύ.
Απλά δεν θέλω να είμαι απόλυτα τεχνοκρατικός, αλλά να δοκιμάζω. Ο luxman μου βγήκε πολύ καλή επιλογή!

Reaction score
1.815

Αν και δεν μου έχει δωθεί η ευκαιρία να τον ακούσω ποτέ, έχω την εντύπωση από το βαρύ όνομα της εταιρίας, ότι είναι εξαιρετικός.

Το βασικό απ' όλα είναι να μην "παίζει" και ο χώρος σου μαζί με το σύστημα, οπότε με 100 ντιμπιά έντασης είσαι μια χαρά!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13