Το δικό μου οικονομικό σύστημα (vakis2000)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.197
Εγω πάλι λεω να βάλετε καμμια καλή μουσικούλα να γουστάρετε και να ξεκολλησετε απο τον καλωδιοπολεμο.

Και σε όποιον εχει 3-4 χιλιάρικα στην πάντα και σκοπεύει να τα δώσει στα καλωδια, τον συμβουλεύω καλυτερα να δώσει το 80% τουλαχιστον του ποσού σε καλομελετημένο και προσαρμοσμένο στον χώρο του room treatment. Για να πάρει το μέγιστο απο την επένδυση του. Και μετα να βάλει και αυτός λίγη μουσικούλα να γουστάρει.

ΑΦΟΥ τα κάνετε αυτα, τοτε ξανατσακώνεστε για καλωδια. Και ενας άλλος φίλος σε διπλανό θρεντ εχει ενα ωραίο σύστημα, εχει δώσει ενα σκασμό λεφτά στα καλωδια και θελει να δώσει και αλλα 1500 για καλωδια ηχειων. Να τα δώσει , δε λεω, δικά του ειναι, αλλα αφού δώσει τα πενταπλάσια για τον χώρο του.

Reaction score
690
Καταρχήν δεν μιλάω μόνο για τα καλώδια. Μιλάω για κάθε διαφορά που μπορεί να προκύψει έιτε απο καλώδια , είτε απο πηγές , είτε απο interface. . Διαφορές που εσύ κάθετα απορρίπτεις , μιλώντας για προβληματικά ντακ και φαντασμένους ιδιοκτήτες. Αν πάντως μιλάς μόνο για τα καλώδια , τότε no -problem συμβιβάζομαι . Εγώ ακούω εύκολα διαφορές απο αυτά τα διαόλια βέβαια , αλλα δεν θα πουλήσω και την ψυχή μου για να τις υποστηρίξω! :D
Ποιος σού μίλησε για παραμορφώσεις, αποκρίσεις συχνότητος κλπ. ; Κανείς!
Από τις ΨΗΦΙΑΚΕΣ εξόδους του Hilo κατέγραψε στον Η/Υ αυτό το ψηφιακό σήμα που δεχόταν και έπαιζε το Hilo και πήρε την κυματομορφή Α:
Μάλιστα , απο το hilo προκύπτει κυματομορφή , ενώ οι παραμορφώσεις ή η απόκριση συχνότητος που αναφέρει ή dcs πιο πάνω δεν είναι ας πούμε....κυματομορφές ? Και μάλιστα περιμένεις απο την πολυσύνθετη κυματομορφή ενός track να βγούν συμπεράσματα πχ για
1) digital filter response – as it approaches the Nyquist frequency
2)the proportion of each harmonic
3)jitter

Μάλλον η dcs πρέπει να πάρεi μαθήματα απο τον ντουη του CA..

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.967
Και μετά μου λέτε να ακούσω εγώ διαφορές, με τα klipsch μου των 900 ευρώ (που εκτός σαβούρας χώρας ζήτημα να φτάνουν τα 500-600) και με τους advance μου των 1500 το σετ! Που πας ρε Καραμήτρο.... http://www.zoo.gr/fun/jokes/joke/33/69330

Reaction score
1.390
ω ΠανΑια μου.... τα ιδια παντελακη μου...

ακομα με τις μετρήσεις παλεύουν μερικοί...

αν εγω ακουω με τις μπαφλες στα ηχεια η οχι , και κανω μετρηση μεχρι την εξοδο με καποιο υπολογιστη , εχει καμια σχεση το αποτελεσμα με αυτο που τελικα ερχεται στ αυτια μου ?

Reaction score
1.187
Μάλιστα , απο το hilo προκύπτει κυματομορφή , ενώ οι παραμορφώσεις ή η απόκριση συχνότητος που αναφέρει ή dcs πιο πάνω δεν είναι ας πούμε....κυματομορφές ? Και μάλιστα περιμένεις απο την πολυσύνθετη κυματομορφή ενός track να βγούν συμπεράσματα πχ για
1) digital filter response – as it approaches the Nyquist frequency
2)the proportion of each harmonic
3)jitter

Μάλλον η dcs πρέπει να πάρεi μαθήματα απο τον ντουη του CA..
Δεν έχεις καταλάβει Χριστό!!!
Αστο... Ασχολήσου με το τάβλι καλύτερα, με το ψάρεμα....

Reaction score
690
Χίλιες φορές τάβλι και ψάρεμα , παρα να αφορίζω ως τρελούς όσους ακούνε κατι παραπάνω και να βγάζω όλα τα ντακ προβληματικά....

Sorry στην διαχείριση. Στοπ απο μένα.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Φυσικά και δεν έχω ακούσει ποτέ καμμία διαφορά με αλλαγές καλωδίων που μεταφέρουν ψηφιακό σήμα σε κανένα από τα δύο DAC που διαθέτω. Ούτε στο behringer ούτε στο Accuphase.

Αλλά σε ρωτάω έχει σημασία τι άκουσα ή τι δεν άκουσα εγώ; Θεωρείς δηλαδή πιο αξιόπιστο αυτό που νομίζει ότι άκουσε ο καθένας χρυσαυτιάς από αυτό που κατέγραψε ο Η/Υ;
Αν ναι στο post #118 παραθέτω τα δύο links για να κατεβάσεις και να ακούσεις μόνος σου τις διαφορές που υπάρχουν, αν υπάρχουν, στις δύο περιπτώσεις με τα δύο διαφορετικά καλώδια USB.

Υπάρχει ένα πολύ ωραίο plugin στον foobar που λέγεται ABX
Με αυτό το plugin μπορείς να παίζεις συγχρόνως παράλληλα τα δύο αρχεία και να αλλάζεις μεταξύ Α και Β ή μεταξύ X και Υ (που δεν γνωρίζεις ποιο είναι από τα δύο) έτσι ώστε να προσπαθήσεις να διακρίνεις τις διαφορές αν υπάρχουν.
Όχι. Θεωρώ πιο σημαντικό το γεγονός ότι άκουσα εγώ διαφορές. Αυτή η εμπειρία μου, μηδενίζει αυτόματα τα επιχειρήματα οποιουδήποτε υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Κατ'επέκταση, δεν θα ασχοληθώ με αρχεία που παρέχει ένας τέτοιος για να τεκμηριώσει τη δική του - άκυρη - θέση.
Σχετικά με το plugin, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν παρεμβαίνω στην ένταση του υπολογιστή ( μείωση δηλαδή, αφού ούτως ή άλλως έχω εκτώς όλες τις "βελτιώσεις ήχου" ), ο ήχος χαλάει, σαν να συμπιέζονται τα δυναμικά. Επομένως, δεν θα ασχολιόμουν με ένα τέτοιο plugin που όπως διάβασα σε άλλο post σου, εξισορροπεί τις εντάσεις των συγκρινόμενων κομματιών.

Reaction score
1.187
Σχετικά με το plugin, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν παρεμβαίνω στην ένταση του υπολογιστή ( μείωση δηλαδή, αφού ούτως ή άλλως έχω εκτώς όλες τις "βελτιώσεις ήχου" ), ο ήχος χαλάει, σαν να συμπιέζονται τα δυναμικά. Επομένως, δεν θα ασχολιόμουν με ένα τέτοιο plugin που όπως διάβασα σε άλλο post σου, εξισορροπεί τις εντάσεις των συγκρινόμενων κομματιών.
Μα το Α-Β τέστ προϋποθέτει οι δύο προς εξέταση επιλογές μας να παίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια ένταση. Διαφορετικά το ανθρώπινο αυτί τείνει να θεωρεί καλύτερη την επιλογή που παίζει σε δυνατότερη ένταση.

Last edited:

Reaction score
1.187
Όχι. Θεωρώ πιο σημαντικό το γεγονός ότι άκουσα εγώ διαφορές. Αυτή η εμπειρία μου, μηδενίζει αυτόματα τα επιχειρήματα οποιουδήποτε υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Κατ'επέκταση, δεν θα ασχοληθώ με αρχεία που παρέχει ένας τέτοιος για να τεκμηριώσει τη δική του - άκυρη - θέση..
Αυτός είναι ο ορισμός του δογματισμού! Οσες αποδείξεις και να έφερνε η επιστήμη, η Ιερά Εξέταση τις απέρριπτε και εξακολουθούσε να επιβάλει πως η γη είναι το κέντρον του Σύμπαντος.

Εάν λοιπόν πιστεύεις ότι ακούς διαφορές από USB καλώδια είσαι ελεύθερος να ξοδέψεις όσα λεφτά θέλεις για να πάρεις το καλώδιο που θα σού δώσει τον καλύτερο ήχο διαμέσου της θύρας USB.
Στο κάτω κάτω τι θα γίνουν όλοι αυτοί που τα πουλάνε; Κλέφτες θα γίνουν για να ζήσουν; :p:p:p

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Μα το Α-Β τέστ προϋποθέτει οι δύο προς εξέταση επιλογές μας να παίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια ένταση. Διαφορετικά το ανθρώπινο αυτί τείνει να θεωρεί καλύτερη την επιλογή που παίζει σε δυνατότερη ένταση.
Α-Β τεστ με plugin θα κάνει κάποιος που θέλει να συγκρίνει παρεμβάσεις σε ένα κομμάτι ( π.χ. με / χωρίς ένα φίλτρο ). Είναι εντελώς άστοχο αυτό που προτείνεις, αφού συζητάμε για την απόδοση καλωδίων, άρα στο ίδιο σύστημα, κάτω απο τις ίδιες συνθήκες, θα πρέπει να αλλάζουμε καλώδια. Οπότε, το Α-Β τεστ με άμεσο πέρασμα απο το ένα καλώδιο στο άλλο, απορρίπτεται. Επίσης, όπως προανέφερα, οποιαδήποτε παρέμβαση στην ένταση ενός κομματιού ( ακόμα και σε ψηφιακό επίπεδο ) είναι εύκολα ακουστή. Οπότε, δεν μπορώ να κρίνω κάτι παρέχοντάς του παραμόρφωση. Άσε δε, που δεν μπορώ να εμπιστευτώ την εγγραφή απο την έξοδο ενός υπολογιστή. Εγώ δεν ακούω απο την έξοδο του υπολογιστή, ούτε καν απο τη ψηφιακή του.

Αυτός είναι ο ορισμός του δογματισμού! Οσες αποδείξεις και να έφερνε η επιστήμη, η Ιερά Εξέταση τις απέρριπτε και εξακολουθούσε να επιβάλει πως η γη είναι το κέντρον του Σύμπαντος.

Εάν λοιπόν πιστεύεις ότι ακούς διαφορές από USB καλώδια είσαι ελεύθερος να ξοδέψεις όσα λεφτά θέλεις για να πάρεις το καλώδιο που θα σού δώσει τον καλύτερο ήχο διαμέσου της θύρας USB.
Στο κάτω κάτω τι θα γίνουν όλοι αυτοί που τα πουλάνε; Κλέφτες θα γίνουν για να ζήσουν; :p:p:p
Δηλαδή, επειδή κάποιοι για τους δικούς τους λόγους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές, εγώ πρέπει να βάλω μαρμελαδα στα αυτιά μου και να πάψω να ακούω; Και αν κάποιοι υποστηρίζουν τους κατασκευαστές ακριβών καλωδίων για να μπορούν να πουλάνε τα εμπορεύματά τους, γιατί να μην ισχύει και το αντίστροφο; Κάποιοι να ρίχνουν λάσπη προκειμένου να μη κλείσουν οι εταιρείες που υποστηρίζουν ότι τα φτηνά τους καλώδια δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά με τα ακριβά κάποιων άλλων;

Reaction score
1.187
Α-Β τεστ με plugin θα κάνει κάποιος που θέλει να συγκρίνει παρεμβάσεις σε ένα κομμάτι ( π.χ. με / χωρίς ένα φίλτρο ). Είναι εντελώς άστοχο αυτό που προτείνεις, αφού συζητάμε για την απόδοση καλωδίων, άρα στο ίδιο σύστημα, κάτω απο τις ίδιες συνθήκες, θα πρέπει να αλλάζουμε καλώδια. Οπότε, το Α-Β τεστ με άμεσο πέρασμα απο το ένα καλώδιο στο άλλο, απορρίπτεται. Επίσης, όπως προανέφερα, οποιαδήποτε παρέμβαση στην ένταση ενός κομματιού ( ακόμα και σε ψηφιακό επίπεδο ) είναι εύκολα ακουστή. Οπότε, δεν μπορώ να κρίνω κάτι παρέχοντάς του παραμόρφωση. Άσε δε, που δεν μπορώ να εμπιστευτώ την εγγραφή απο την έξοδο ενός υπολογιστή. Εγώ δεν ακούω απο την έξοδο του υπολογιστή, ούτε καν απο τη ψηφιακή του.
Απαντάς για να στηρίξεις αυτό που δογματικά πιστεύεις χωρίς καν να έχεις κάνει τον κόπο να διαβάσεις τίποτα από αυτά που παρέθεσα.
Και αρχίζω ανάποδα από αυτά που γράφεις:

1ον Η εγγραφή των προς σύγκριση κομματιών δεν έγινε από την ψηφιακή έξοδο υπολογιστή όπως εσύ νομίζεις. Έγινε από την ψηφιακή έξοδο του DAC Hilo.

2ον Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις το link θα είχες δει ότι η εγγραφή τους έγινε στην ίδια ακριβώς στάθμη οπότε δεν χρειάζεται καμμία ψηφιακή διόρθωση της έντασης προκειμένου να γίνει σωστά το Α-Β τεστ.

3ον Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις θα είχες καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις αλλαγές καλωδίων για το Α-Β τεστ διότι τα δύο κομμάτια των οποίων τα links παρέθεσα ηχογραφήθηκαν από την ψηφιακή έξοδο του Hilo όταν αυτό τροφοδοτήθηκε με δύο διαφορετικά καλώδια USB. Συνεπώς περιέχουν μέσα τους τις όποιες «διαφορές» επέφερε η χρήση των διαφορετικών USB καλωδίων.
Άρα αρκεί να παίξει κανείς. σε ένα καλό σύστημα, εναλλάξ αυτά τα δύο κομμάτια για να «ακούσει» τις «διαφορές» που προέκυψαν (αν προέκυψαν) από την αλλαγή των καλωδίων κατά την ηχογράφησή τους.

Τόσο απλά!
...αλλά είπαμε όταν κάποιος είναι δογματικός ισχυρίζεται ότι η γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος.
...και τα αυτιά του τα τελειότερα μετρητικά όργανα στον πλανήτη!!!

Reaction score
1.390
komhst στ αληθεια εχεις βαλει αλλο καλωδιο περα απο το κοινο usb και δεν ακουσες καμια διαφορα σε προγραμμα που το ξερεις καλα και σε 80 + db εντασης ?

Reaction score
690
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει. Όλοι αυτοί που ακούνε (επαναλαμβανω : ακούνε) και ασχολούνται με καλώδια , κλπ , δεν το κάνουν επειδή πιστεύουν κάτι τυφλά όπως η ιερά εξέταση που αναφέρεις . Έχουν απτές ενδείξεις γιατί τις ακούνε "μπροστά στα αυτιά τους" και δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα και σε κανένα. Δογματισμός έιναι η κατα συρροή απόρριψη της γνώμης όλων αυτών επειδή για σένα το κέντρο του σύμπαντος είναι ένα τεστ και η τυφλή πίστη πως όλες οι ακουστικές παράμετροι , συνοψίζονται και αποδεικνύονται μέσα σε δύο κυματομορφές.

Γι αυτό σε παρακαλώ προτού κάνεις τέτοια σχόλια
Δεν έχεις καταλάβει Χριστό!!!
σιγουρέψου ότι εσύ τον "ακούς" πρώτα .

I

iason

Guest
Παιδιά μην υποτιμάτε ούτε αυτούς που αγοράζουν η αυτούς που κατασκευάζουν καλώδια .
Εάν η Belden ,canare ,Mogami καλύπταν όλες τις ανάγκες ολοι οι υπόλοιποι απλά δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης .;)

I

iason

Guest
Αλήθεια πιστεύευται οτι εάν η Supra βάλει στο Lorad (που σαν καλώδιο μου είναι αρκετά συμπαθής) μία κάλτσα και φις σούκο Furutech οτι μπορεί να το πουλήσει 2500 ευρώ ??????

Reaction score
2.323
Ακουγα για αρκετο καιρο με μονοκλωνο ηλεκτρολογικο καλωδιο μεγαλης διατομης. Τωρα εχω παρει κατι oehlbach, ειχα βαλει και παλιοτερα κατι πανακριβα ενος φιλου για πειραμα, αυτα με την κυριλε μονωση. Ειμαι ευτυχισμένος, ολα ιδια μου ακουγονται! :laugh:

Reaction score
1.187
Δογματισμός έιναι η κατα συρροή απόρριψη της γνώμης όλων αυτών επειδή για σένα το κέντρο του σύμπαντος είναι ένα τεστ και η τυφλή πίστη πως όλες οι ακουστικές παράμετροι , συνοψίζονται και αποδεικνύονται μέσα σε δύο κυματομορφές.
.
Μα ο ήχος που ακούμε είναι αυτό ακριβώς: Μία σύνθετη κυματομορφή!
Εκτός εάν εσύ πιστεύεις πως υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω που βρίσκεται στα όρια της παραψυχολογίας και δεν μπορεί να καταγραφεί στο computer και να απεικονιστεί στην κυματομορφή!

Αυτό είναι το φαινόμενο placebo! Αφού πλήρωσες 3ψήφια τιμή για ένα καλώδιο USB έχεις υποβάλει στον εαυτό σου ότι παίζει καλύτερα και νομίζεις ότι ακούς καλύτερα!!! Και αυτό δεν αλλάζει ότι και αν σού δείχνει ο Η/Υ πως οι δύο κυματομορφές είναι 100% πανομοιότυπες, εσύ εξακολουθείς να «ακούς» διαφορές σε ίδιες κυματομορφές!!!!
Εδώ η θετική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραδίδει την σκυτάλη στην ψυχολογία.

Reaction score
2.323
Ακουγα για αρκετο καιρο με μονοκλωνο ηλεκτρολογικο καλωδιο μεγαλης διατομης. Τωρα εχω παρει κατι oehlbach, ειχα βαλει και παλιοτερα κατι πανακριβα ενος φιλου για πειραμα, αυτα με την κυριλε μονωση. Ειμαι ευτυχισμένος, ολα ιδια μου ακουγονται! :laugh:
Σορυ λαθος thread! Στο αλλο για τα καλωδια ηχειων ηθελα να ποσταρω, εδω ειναι τα καλωδια usb! :headbang:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89