Το δικό μου οικονομικό σύστημα (vakis2000)

Reaction score
1.187
Δεν ισχύει αυτό. Κατ αρχήν, είναι διαφορετικοί οι αλγόριθμοι επεξεργασίας που χρησημοποιεί ο κάθε ένας. Συν η διαχείρηση πόρων, συν συν συν
Οταν έχεις απενεργοποιημένα όλα τα DSP δεν υπάρχουν αλγόριθμοι επεξεργασίας.
Οταν παίζεις bit perfect μεταφέρονται απλώς τα bytes ως έχουν στην κάρτα ήχου ή στο DAC

Reaction score
690
Αν και είμαστε offtopic σε ξένο θέμα , και εγώ κατάλαβα δυστηχώς πως όσο σθεναρά και να διαφωνούνε κάποιοι , στα ψηφιακά υπάρχουν περίεργες διαφορές , και όσο ψάχνεσαι τόσο βρίσκεις. Απο το ότι οι ssd και οι nas παίζουν καλύτερα , μέχρι τον αγιασμό που κόντεψε να ρίξει ένας φίλος μου για να "ξορκίσει" ένα usb καλώδιο που του πήγα επειδή δεν "πίστευε" και αυτός σε τίποτα τέτοια....
Βέβαια αυτό δεν σημάινει πως αν βάλεις το φουμπαράκι χύμα να παίξει , δεν θα κάνει την δουλειά του μια χαρά.

υγ. για αυτούς που ψάχνονται προτείνω να δοκιμάσετε τον musichi (memory mode) που πόσταρε ο elysion λίγα post πιο πριν.

Reaction score
1.187
Αν και είμαστε offtopic σε ξένο θέμα , και εγώ κατάλαβα δυστηχώς πως όσο σθεναρά και να διαφωνούνε κάποιοι , στα ψηφιακά υπάρχουν περίεργες διαφορές , και όσο ψάχνεσαι τόσο βρίσκεις. Απο το ότι οι ssd και οι nas παίζουν καλύτερα ,
Χα χα χα οι ssd και οι nas παίζουν καλύτερα! :headbang:

μέχρι τον αγιασμό που κόντεψε να ρίξει ένας φίλος μου για να "ξορκίσει" ένα usb καλώδιο που του πήγα επειδή δεν "πίστευε" και αυτός σε τίποτα τέτοια.....
...και είμαι σίγουρος πως αυτό το USB καλώδιο που έπαιζε «καλύτερα» θα κόστιζε και αρκετές δεκάδες €υρὀ το μέτρο! :gotcha:

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! :focus:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.969
Ας πάρουμε την yamaha, ο δικός μου - αν καιι χαμηλής κατηγορίας, διαθέτει 17 dsp! Κάποια για μουσική, κάποια για movies κλπ.
Αν εξαιρέσουμε το Neo 6 cinema το οποίο κάνει πράγματι δουλειά στα τηλεοπτικά κανάλια, όλα τα άλλα είναι άχρηστα. Ειδικά αυτά για μουσική, ποτέ δεν μπόρεσα να τα αποδεχτώ! Κάτι απομιμήσεις υποτίθεται clubs κλπ οι οποίες μετατρέπουν το σύστημα σε καρικατούρα. Θα ήθελα να πληροφορηθώ αν διαφωνείτε ή όχι, ώστε να γνωρίζω αν εγώ είμαι ο παράξενος τελικά.

Reaction score
233
Οταν έχεις απενεργοποιημένα όλα τα DSP δεν υπάρχουν αλγόριθμοι επεξεργασίας.
Οταν παίζεις bit perfect μεταφέρονται απλώς τα bytes ως έχουν στην κάρτα ήχου ή στο DAC
Σίγουρα. Για τον ίδιο λόγο που ο ίδιος player παίζει καλύτερα σε memory mode παρά όταν διαβάζει απευθείας από τον σκληρό δίσκο

Reaction score
690
Χα χα χα οι ssd και οι nas παίζουν καλύτερα! :headbang:
τελικά ή καποιοι δίσκοι είναι πιο audiophile , ή ή διαμεταγωγή δεδομένων στο σύστημα μου είναι κwλοχανείο. Κρατάω το πρώτο.
...και είμαι σίγουρος πως αυτό το USB καλώδιο που έπαιζε «καλύτερα» θα κόστιζε και αρκετές δεκάδες €υρὀ το μέτρο! :gotcha:

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! :focus:
Το συγκεκριμένο κόστιζε 30€ και μάλιστα επειδή είμαι μεγαλόψυχος του το έκανα δώρο , διότι σπίτι έχω άλλα που παίζουν σαφώς καλύτερα. :dance2:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.969
Εύχομαι να έχεις δίκιο, διότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει κάτι να έχουν τα αυτιά μου, που δεν πιάνουν τέτοιες διαφορές!

Είμαι βέβαια και κάποιας ηλικίας, οπότε ενδέχεται....

Last edited:

Reaction score
690
Είμαι φορέας και τους κολλάω όλους !!

Εύχομαι να έχεις δίκιο, διότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει κάτι να έχουν τα αυτιά μου, που δεν πιάνουν τέτοιες διαφορές!Είμαι βέβαια και κάποιας ηλικίας, οπότε ενδέχεται....
Δεν έχει να κάνει με την ηλικία διότι δεν "κυνηγάς" κάτι με το τουφέκι . Αν πχ έχεις αυτό και δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορά μεταξύ αυτού και αυτού , τότε κατ 'εμέ καλύτερα πούλα το και πάρε αυτό , αφού μάλλον θα παίζει το "ίδιο" .

Τέλος το οfftopic απο μένα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.969
Δεν αντιλέγω φυσικά, και εγώ έδωσα κάποια χρήματα για το ίδιο καλώδιο, μάλλον όμως για ψυχολογικούς λόγους, διότι για να είμαι ειλικρινής δεν άκουσα κάποια διαφορά.

Reaction score
1.187
Εύχομαι να έχεις δίκιο, διότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει κάτι να έχουν τα αυτιά μου, που δεν πιάνουν τέτοιες διαφορές!

Είμαι βέβαια και κάποιας ηλικίας, οπότε ενδέχεται....
Δεν ξέρω ποια είναι η ηλικία σου φίλε μου πάντως μπορείς να είσαι σίγουρος πως τα αυτιά σου δεν πιάνουν τέτοιες διαφορές γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αυτές οι διαφορές!!!! :whistling:

Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι ακούνε «διαφορές» ανάμεσα σε καλώδια USB ή σε σκληρούς δίσκους! Ο κόσμος του audio δεν έχει να κάνει με ξωτικά και μαύρη μαγεία. Πολύ δε περισσότερο στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας όπου τα πάντα είναι εύκολα μετρήσιμα χωρίς να απαιτούν πανάκριβο εξοπλισμό ακριβείας που είναι απαραίτητος για τις μετρήσεις των αναλογικών συσκευών.
Σε παραπέμπω στο παρακάτω link όπου είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον test που έγινε για να δείξει αν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα του ήχου όταν παίζουμε κάποιο μουσικό αρχείο και τροφοδοτούμε το DAC είτε με Apple Mac είτε με Windows PC
Κάνε τον κόπο και διάβασέ το. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

http://www.computeraudiophile.com/content/513-jriver-mac-vs-jriver-windows-sound-quality-comparison/

Και αν βαριέσαι να το διαβάσεις όλο κάπου εκεί μετά τα 2/3 της σελίδας ο δοκιμαστής κάνει bonus comparison και αντί να αλλάζει υπολογιστές, αλλάζει USB καλώδια. Η περίπτωση που συζητούσαμε παραπάνω. Διάβασε τα συμπεράσματα που βγάζει: Καμμία απολύτως διαφορά!
Και αυτό βγαίνει από την κυματομορφή στον υπολογιστή. Αυτό είναι το μόνο αξιόπιστο και όχι το τι λέει ο καθένας εδώ μέσα «εγώ είμαι χρυσαυτιάς και ακούω διαφορές ενώ εσείς είστε κουφοί και δεν ακούτε τίποτα»...

Reaction score
1.187
Δεν έχει να κάνει με την ηλικία διότι δεν "κυνηγάς" κάτι με το τουφέκι . Αν πχ έχεις αυτό και δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορά μεταξύ αυτού και αυτού , τότε κατ 'εμέ καλύτερα πούλα το και πάρε αυτό , αφού μάλλον θα παίζει το "ίδιο" .

Τέλος το οfftopic απο μένα.
Από το link που παρέθεσα στο προηγούμενό μου μήνυμα αντιγράφω:

As to why other folks are possibly hearing a difference using different USB cables? One anecdote is from Ken Pohlmnan’s excellent book, “Principles of Digital Audio”:

Audiophiles have sometimes reported hearing differences between different kinds of digital cables. That could be attributed to a D/A converter with a design that is inadequate to recover a uniformly stable clock from the input bitstream. But, a well-designed D/A converter with a stable clock will be immune to variations in the upstream digital signal path, as long as data values themselves are not altered.

Αρα αυτό που λέει ο Ken Pohlmann φίλε μου είναι πως αν ακούς «διαφορές» από καλώδια USB τότε έχει θέμα το DAC σου. Ενα καλοσχεδιασμένο DAC με σταθερό ρολόϊ είναι απρόσβλητο σε αλλαγές της ψηφιακής διαδρομής εφόσον τα ίδια τα data δεν μεταβάλλονται.
Συμπέρασμα: Καλύτερα λοιπόν οι «διαφορές» που ακούς να είναι placebo όπως έλεγα πιο πριν :D

As an aside, if I was to recommend one book on understanding all of the facets of digital audio today, it would be Ken’s book. The first edition appeared in 1985, and now in its sixth edition, spans 28 years of industry knowledge. There is probably no-one that knows more about digital audio than Ken Pohlmann and that knowledge is captured in his book. Highly recommended if you wish to pursue a University level understanding of how digital audio works.

Reaction score
690
komhst δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τα καλώδια . Εγω μιλάω για το πόσο μυστήρια είναι τα ψηφιακά σύμφωνα με τα δικά μου ευρήματα. Και μάλλον τα καλώδια είναι το λιγότερο. Όταν στο σύστημα μου το ίδιο ντακ παίζει αλλιώς στο desktop pc , αλλίως σε ένα sony vaio , και αλλιώς σε ένα HP (foobar και στα 3), τότε γιατί καλώδια μιλάμε... και πίστεψε με , δεν φταίει το ντακ. Πές λοιπόν ότι είναι placebo να τελειώνουμε...
Δεν αντιλέγω φυσικά, και εγώ έδωσα κάποια χρήματα για το ίδιο καλώδιο, μάλλον όμως για ψυχολογικούς λόγους, διότι για να είμαι ειλικρινής δεν άκουσα κάποια διαφορά.
Παίζει τεράστιο ρόλο και το ντακ , αλλά ανεξάρτητα τι άκουσες , πολύ καλά έκανες και πήρες το supra διότι πρόκειται περί εξαιρετικού vfm. Απο και πάνω τα πράγματα γίνονται αμφιλεγόμενα και τα € πολλά....

Αν μπορείς να βρείς σε καλή ποιότητα αυτό , άκου τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα με το απλό και μετά με το supra. Ίσως εκπλαγείς ευχάριστα. :D

Reaction score
1.187
komhst δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τα καλώδια . Εγω μιλάω για το πόσο μυστήρια είναι τα ψηφιακά σύμφωνα με τα δικά μου ευρήματα. Και μάλλον τα καλώδια είναι το λιγότερο. Όταν στο σύστημα μου το ίδιο ντακ παίζει αλλιώς στο desktop pc , αλλίως σε ένα sony vaio , και αλλιώς σε ένα HP (foobar και στα 3), τότε γιατί καλώδια μιλάμε... και πίστεψε με , δεν φταίει το ντακ. Πές λοιπόν ότι είναι placebo να τελειώνουμε...
ΟΚ μάλλον δεν διάβασες τίποτα από το link που έβαλα...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.969
Κάθε συζήτηση εδώ μέσα γίνεται καλοπροαίρετα. Ακόμη και οι διαφωνίες βοηθούν στο να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας.
Π.Χ. παραπάνω διάβασα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που με βοήθησαν στο να λύσω κάποιες απορίες που με τριβέλιζαν αρκετό καιρό.

Πάντως το ψυχολογικό παίζει μεγάλο ρόλο.Πόσες φορές μας έχει τύχει να θαυμάζουμε τον ήχο του συστήματός μας και άλλες το αντίθετο, με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες (Μηχανήματα, αρχεία κλπ).

Ως αναφορά τα καλώδια, dac, πηγές κλπ και εγώ πιστεύω ότι τον βασικό ρόλο τον παίζει το dac. Ότι συνδέεται σε αυτό επιβάλει τις ιδιομορφίες του και όλα τα άλλα, mediaplayers, cd player, pc, ps3-4 κλπ όσο και να προσπαθήσουμε αν δεν τα βλέπουμε, δεν θα μπορέσουμε να τα ξεχωρίσουμε.

Reaction score
233
Δεν ξέρω ποια είναι η ηλικία σου φίλε μου πάντως μπορείς να είσαι σίγουρος πως τα αυτιά σου δεν πιάνουν τέτοιες διαφορές γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αυτές οι διαφορές!!!! :whistling:

Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι ακούνε «διαφορές» ανάμεσα σε καλώδια USB ή σε σκληρούς δίσκους! Ο κόσμος του audio δεν έχει να κάνει με ξωτικά και μαύρη μαγεία. Πολύ δε περισσότερο στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας όπου τα πάντα είναι εύκολα μετρήσιμα χωρίς να απαιτούν πανάκριβο εξοπλισμό ακριβείας που είναι απαραίτητος για τις μετρήσεις των αναλογικών συσκευών.
Σε παραπέμπω στο παρακάτω link όπου είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον test που έγινε για να δείξει αν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα του ήχου όταν παίζουμε κάποιο μουσικό αρχείο και τροφοδοτούμε το DAC είτε με Apple Mac είτε με Windows PC
Κάνε τον κόπο και διάβασέ το. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

http://www.computeraudiophile.com/content/513-jriver-mac-vs-jriver-windows-sound-quality-comparison/

Και αν βαριέσαι να το διαβάσεις όλο κάπου εκεί μετά τα 2/3 της σελίδας ο δοκιμαστής κάνει bonus comparison και αντί να αλλάζει υπολογιστές, αλλάζει USB καλώδια. Η περίπτωση που συζητούσαμε παραπάνω. Διάβασε τα συμπεράσματα που βγάζει: Καμμία απολύτως διαφορά!
Και αυτό βγαίνει από την κυματομορφή στον υπολογιστή. Αυτό είναι το μόνο αξιόπιστο και όχι το τι λέει ο καθένας εδώ μέσα «εγώ είμαι χρυσαυτιάς και ακούω διαφορές ενώ εσείς είστε κουφοί και δεν ακούτε τίποτα»...
Αυτό που δεν αναφέρεις είναι ότι αυτός που έκανε το συγκριτικό, συγκρίνει το ίδιο πρόγραμμα στα δύο laptops. Και είναι πολύ λογικό να ακούγονται το ίδιο.

Αυτό που υποστηρίζεται εδώ είναι ότι στο ίδιο laptop με το ίδιο αρχείο, θα ακούς διαφορές από διαφορετικά προγράμματα αναπαραγωγής.

Νομίζω να κατάλαβες ότι δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα βεβαίως....

Reaction score
1.187
Αυτό που δεν αναφέρεις είναι ότι αυτός που έκανε το συγκριτικό, συγκρίνει το ίδιο πρόγραμμα στα δύο laptops. Και είναι πολύ λογικό να ακούγονται το ίδιο.

Αυτό που υποστηρίζεται εδώ είναι ότι στο ίδιο laptop με το ίδιο αρχείο, θα ακούς διαφορές από διαφορετικά προγράμματα αναπαραγωγής.

Νομίζω να κατάλαβες ότι δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα βεβαίως....
Καλά κρασιά... Προφανώς τίποτα δεν κατάλαβες οπότε άστο... Μην το παλεύεις...

Reaction score
690
Μα και συ τώρα έιναι δυνατόν να ασχολείσαι με .....players?

Εδώ μάθαμε πως ο λόγος που το wavedream "ακούει" στα καλώδια και στις πηγές είναι ξεκάθαρα λάθος δικιάς του σχεδίασης, και όχι λόγω κουκουρούκου καλωδίων και πηγών. Φαντάζομαι την πίκρα που θα φάει ο νέος του ιδιοκτήτης όταν ανακαλύψει πως αυτό και ένα generic laptop με "φουμπαράκι" , ξεσκεπάζουν τις "αδυναμίες" του state of the art dac του των 8000$. Τζάμπα τα λεφτά....
Εννοείται επίσης πως usb , xmos , fempto clock , κλπ , είναι κουβέντα να γίνεται. Είπαμε , φθηνο optical / coaxial στην μητρική , φουμπαράκι και...ξερό ψωμί. Τα bits είναι bits (και η ζωή bitch) .Τέλος όλοι αυτοί οι χιλιάδες παρανοικοί που παγκοσμίως στα φορουμ ψάχνονται με τα ψηφιακα , προφανώς έχουνε πέσει θύματα ομαδικής παράκρουσης (placebo) , και 100δων προβληματικών ντακ που ακούνε σε καλώδια και πηγές. So simple.

Last edited:

Reaction score
1.187
Μα και συ τώρα έιναι δυνατόν να ασχολείσαι με .....players?

Εδώ μάθαμε πως ο λόγος που το wavedream "ακούει" στα καλώδια και στις πηγές είναι ξεκάθαρα λάθος δικιάς του σχεδίασης, και όχι λόγω κουκουρούκου καλωδίων και πηγών. Φαντάζομαι την πίκρα που θα φάει ο νέος του ιδιοκτήτης όταν ανακαλύψει πως αυτό και ένα generic laptop με "φουμπαράκι" , ξεσκεπάζουν τις "αδυναμίες" του state of the art dac του των 8000$. Τζάμπα τα λεφτά....
Εννοείται επίσης πως usb , xmos , fempto clock , κλπ , είναι κουβέντα να γίνεται. Είπαμε , φθηνο optical / coaxial στην μητρική , φουμπαράκι και...ξερό ψωμί. Τα bits είναι bits (και η ζωή bitch) .Τέλος όλοι αυτοί οι χιλιάδες παρανοικοί που παγκοσμίως στα φορουμ ψάχνονται με τα ψηφιακα , προφανώς έχουνε πέσει θύματα ομαδικής παράκρουσης (placebo) , και 100δων προβληματικών ντακ που ακούνε σε καλώδια και πηγές. So simple.
Ο υπολογιστής στην δοκιμή που έγινε δεν κατέγραψε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως διαφορά στις κυματομορφές ούτε μεταξύ Apple Mac και Windows PC αλλά ούτε και μεταξύ διαφορετικών καλωδίων USB.
Οι κυματομορφές που προέκυψαν σε όλες τις περιπτώσεις καταγεγραμμένες από τον υπολογιστή ήταν 100% πανομοιότυπες.
Τώρα εάν εσένα το αυτί σου πιάνει διαφορές ακόμα μικρότερες που δεν μπορεί ούτε ο Η/Υ να τις καταγράψει, τι να πώ;
ΕΥΓΕ!!! :hi:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.969
Ακριβώς, ούτως ή άλλως, το 1 & το 0, αποκλείεται να το αλλάξει οποιοδήποτε καλώδιο ή μέσο αναπαραγωγής.

Και εγώ έδωσα το κάτι παραπάνω για το usb, έτσι γιατί με έτρωγε η τσέπη που λένε και για ψυχολογικούς λόγους! Ο δε πωλητής θαύμαζε την ποιότητα και την αναβάθμιση που ενδεχομένως θα φέρει αυτή, και από μέσα του φαντάζομαι τι θα έλεγε.

Μου αρέσει που το motherboard μου διαθέτει και μία επίχρυση θήρα usb για την σύνδεση με dac...:roflmao:

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell