- Reaction score
- 1.203
Αυτό λέω κι εγώ ότι έκανε ο ηλεκτρολόγος ότι δηλαδή ''παρέκαμψε την εσωτερική εγκατάσταση'' μετά το μετρητή. Σε εισαγωγικά γιατί αντί τους ασφαλειοδιακλόπτες να τους έχεις στον πίνακα του σαλονιού σου τώρα τους έχεις λίγα cm πάνω από το μετρητή.Κε Σκιαθιτη καλημερα. Ειλικρινα μπερδευτικα, σκοπος μου ηταν να παρακαμψω τελειως την ηλεκτρολογικη εγκατασταση του σπιτιου μου για να αποφυγω τελειως τις διακοπες των εσωτερικων καλωδιων που φτανουν στις πριζες με τις οποιες τροφοδοτουσα πριν τα μηχ/τα. Οτι εκανα ειναι μετα τον μετρητη, και οχι πριν απο αυτον.
Πιστευετε οτι δεν επηρεαζεται η αποδοση των μηχ/των με την απ"ευθειας τροφοδοτηση τους; πιστευτε δηλαδη οτι η διαφορες που ακουω δεν υπαρχουν, αλλα πειθω τον εαυτο μου οτι υπαρχουν;
Οι όποιες διασυνδέσεις (στα ('μπουάτ') φάσεων , ουδετέρων και γειώσεων, αν είναι σωστά σφιγμένες με σφιγκτήρα ή συνήθως περιτυλιγμένες με πένσα και τοποθέτηση ναύλον βιδωτών προστατευτικών είναι σαν να είναι το καλώδιο μονοκόμματο (λόγω χαμηλής συχνότητας 50 Hz). (Αν των φάσεων δεν είναι σωστά σφιγμένες - κυρίως στην πρίζα, θα παρουσιάζουν αντίσταση και το σημείο επαφής θα λειτουργεί σαν ηλεκτρική θερμάστρα με κίνδυνο πυρκαγιάς).
ΝΑΙ είμαι 100% σίγουρος, αλλά είναι και θέμα απλών πορισμάτων ηλεκτροτεχνίας, ότι δεν επηρεάζεται αποδοση των μηχ/των με την ''απ ευθειας'' τροφοδοτηση τους μετά το μετρητή , πίνακα , πρίζα .... (ακόμα κι αν γινόταν να πάρεις τα 'απ' ευθείας' καλώδια απ' το μετρητή χωρίς ασφαλειοδιακόπτες) εκτός αν συνέβαινε κάτι απ' αυτά που περιέγραψα στο #417 ποστ.
Αφού όμως ακούτε διαφορές είτε λόγω του ότι η προγενέστερη εγκατάσταση ήταν προβληματική είτε λόγω υποκειμενικότητας εγώ τι άλλο να προσθέσω!!