- Reaction score
- 77.383
Με τη διπλοκαλωδίωση δεν καταργείται το crossover.
Άρα στέλνουμε το ίδιο σήμα στο tweeter και το woofer με όλο το φάσμα και τα αφήνουμε να τα βγάλουν πέρα όπως αυτά μπορούν... Κατά τη γνωμη μου λάθος, αλλά όπως είπα εγώ δεν είμαι ειδικός...Αφαιρούμε τους βραχυκυκλωτήρες χωρίς να διενισχύσουμε.
Αν δεν αφαιρεθούν δεν έχει νόημα, όχι πως έχει η διπλοκαλωδίωση με ίδια καλώδια (ή γενικά).
Συμφωνώ με την τελευταία φράση.Το - ίδιο - σήμα πάει στο crossover του tweeter και στο crossover του woofer. Όχι πως είναι συνήθως εμφανής η διαφορά. Όπως είπες ουσιαστικό νόημα έχει να γίνει ο διαχωρισμός συχνοτήτων στο προενισχυτικό στάδιο και - συμπληρώνω - να οδηγηθούν τα διαχωρισμένα σήματα σε διαφορετικής σχεδίασης ενισχυτές, άλλη σχεδίαση για τα πρίμα και άλλη για τα μπάσα.![]()
Οσα ηχεία δέχονται διπλοκαλωδίωση έχουν 2 πλακέτες crossover μέσα τους.Έτσι λέω κι εγώ με μια (ασήμαντη) διόρθωση τεχνικής φύσης: Το σήμα πάει στο crossover, όχι "στο crossover του tweeter και στο crossover του woofer"... Απλά πάει από 2 καλώδια...
Είχα ηχείο που είχε μια για mid & woofer και μια για tweeter. Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό.Οσα ηχεία δέχονται διπλοκαλωδίωση έχουν 2 πλακέτες crossover μέσα τους.
Μια για χαμηλές συχνότητες και μια για μεσουψηλές.
Συγγνωμη αλλα αυτο δεν το εχω δει σε κανενα ηχειο,ενα crossover και διαχωριζει τις συχνοτητες,αν εχεις δει κατι αλλο πες μου,Ευχαριστω!!Οσα ηχεία δέχονται διπλοκαλωδίωση έχουν 2 πλακέτες crossover μέσα τους.
Ένα τρίδρομο B&W με χωριστές πλακέτες:Συγγνωμη αλλα αυτο δεν το εχω δει σε κανενα ηχειο,ενα crossover και διαχωριζει τις συχνοτητες,αν εχεις δει κατι αλλο πες μου,Ευχαριστω!!
Έτσι λέω κι εγώ με μια (ασήμαντη) διόρθωση τεχνικής φύσης: Το σήμα πάει στο crossover, όχι "στο crossover του tweeter και στο crossover του woofer"... Απλά πάει από 2 καλώδια...
Δεν πρόλαβα να διορθώσω το post μου...Οσα ηχεία δέχονται διπλοκαλωδίωση έχουν 2 πλακέτες crossover μέσα τους.
Και ποιά η διαφορά του συγκεκριμένου crossover αν συνδεθεί με ξεχωριστά καλώδια ή με ένα καλώδιο όπως δείχνω παρακάτω με κόκκινο;Ένα τρίδρομο B&W με χωριστές πλακέτες:
![]()
Ίσως γιατί προσφέρονται για διενίσχυση. Δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα η διπλοκαλωδίωση...Οσα ηχεία δέχονται διπλοκαλωδίωση έχουν 2 πλακέτες crossover μέσα τους.
Τελικα νομιζω οτι την διαφορα την κανει το ενεργο crossover(πηγη-προενισχυτης-ενεργο crossover-τελικοι) οπου εκει θελεις ξεχωριστο τελικο ενισχυτη για καθε δρομο-μεγαφωνο,και,εντος του ηχειου δεν υπαρχει φυσικα crossover.Η διενίσχυση δε θα αλλάξει τα πάντα αφού πάλι μεσολαβεί crossover, υποθέτω όμως πως έχει νόημα σε χρήση περισσότερων χαμηλότερης ισχύος ενισχυτών αντί ισχυρότερων και ακριβότερων.
Δεν ξέρω αν θα βγεί φτηνότερα...Η διενίσχυση δε θα αλλάξει τα πάντα αφού πάλι μεσολαβεί crossover, υποθέτω όμως πως έχει νόημα σε χρήση περισσότερων χαμηλότερης ισχύος ενισχυτών αντί ισχυρότερων και ακριβότερων.