Το καλύτερο καλώδιο ηχείων

S

sk4t4

Guest
Για να ολοκληρωθεί το πρόσφατο τμήμα του thread πάντως, χρειαζόμαστε και μια σύγκριση με λαμαρίνες. :D
Ειναι που δε θελω να εκθεσω κοσμο,και μαλιστα γνωστους,αλλιως εκει στο θεμα Ηχητικα Παθηματα θα εξεθετα ,μεταξυ αλλων,και γνωστο που χρησιμοποιησε κοτετσοσυρμα για καλωδιο ηχειων και καλωδιο βραχιονα για καλωδιο ρευματος και επεζησε της ηλεκτροπληξιας-εκρηξεως...Δεν τον εκθετω αλλο,εχει κανει και χειροτερα παντως...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.962
...
Εχει λογική να συνδεθούν οι aw 180 με διπλοκαλωδιωση καθότι εχουν 2 ζεύγαρια εξόδους με τα ηχεια ή πρακτικά δεν εχει σημασια;

Και κατι ακομα οταν στα χαρακτηριστικά του καθε ενισχυτή αναφέρετε οτι βγάζει πχ 200 w στα 8Ω και 400 στα 4Ω και 800 στα 2Ω αυτο μπορει κάποιος να το κανει λίγο πιο κατανοητό;
...
Μια τέτοια προδιαγραφή συνιστά ευχάριστη ένδειξη ότι το ενισχυτικό στάδιο διαθέτει ισχυρό τροφοδοτικό κι επαρκές πυκνωτικό φορτίο,ούτως ώστε η έξοδός του να διαχειρίζεται ανέτως δύσκολα φορτία.Προκύπτει από το γνωστό νόμο του Ohm : Ένταση ρεύματος = εφαρμοζόμενη Τάση / Αντίσταση.Όταν η τιμή της αντίστασης υποδιπλασιαστεί,για να διατηρηθεί σταθερή η τιμή της τάσης οφείλει να διπλασιαστεί η τιμή του ρεύματος που διαρρέει το κύκλωμα.Επειδή η αποδιδόμενη Ισχύς ισούται με το γινόμενο της Τάσης επί την Ένταση,είναι προφανές ότι στη θεωρητικώς ιδανική περίπτωση η Ισχύς θα διπλασιαστεί.Στην πράξη βεβαίως,λόγω διάφορων απωλειών ενέργειας δεν υφίσταται τέλειος διπλασιασμός ισχύος.

Δημοφιλές επιχείρημα για την εφαρμογή διπλοκαλωδίωσης είναι η ταπεινωτική δράση που θα εξασκούσε η εν λόγω συνδεσμολογία σε φαινόμενα ενδοδιαμόρφωσης από ηλεκτρική αλληλεπίδραση των επιμέρους συχνοτικών κλάδων σε δεδομένο ηχείο με παθητικό δικτύωμα διαχωρισμού.Στην πράξη,ένα καλώς υλοποιημένο κροσόβερ οφείλει να λειτουργεί κατά τρόπον ώστε να μη γίνουν αισθητά ανάλογα φαινόμενα.

Με τον προβλεπόμενο από τη διπλοκαλωδίωση διαχωρισμό στις διαδρομές του υψηλού σήματος προς τους επιμέρους κλάδους συχνοτήτων δύνανται να προκύψουν πρόσθετες αποκλίσεις από τη γραμμική συμπεριφορά στο εξεταζόμενο σύστημα παθητικού ηχείου.
Λαμβάνοντας για παράδειγμα τον κλάδο των υψηλών,η ενδογενής αυτεπαγωγή του καλωδίου σύνδεσης θα αλληλεπιδρά με την έντονη χωρητική συνιστώσα που θα έχει το υψιπερατό φίλτρο,απουσία της επαγωγικής συνιστώσας από τον διαχωρισμένο κλάδο των χαμηλών.
Bhutia said:
... ισοδυναμία προς συντονιζόμενο κύκλωμα πυκνωτή-πηνίου...
http://www.efisiki.gr/2013-03-15-10-12-29/2013-03-15-10-15-50/121-lc
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονες φασικές αποκλίσεις,ιδίως πέριξ της ζώνης όπου θα επιτελείται ο διαχωρισμός των συχνοτήτων.

Ανάλογο φαινόμενο-αλλά μικρότερης σημασίας-μπορεί να υφίσταται και ως προς τον κλάδο μεσαίων/χαμηλών,με εμπλεκόμενη αυτή τη φορά την ενδογενή χωρητικότητα του καλωδίου και την επαγωγική φύση του χαμηλοπερατού φίλτρου.

Ελαχιστοποιώντας σε κάθε περίπτωση το μήκος στο καλώδιο υψηλού σήματος,προκύπτει ανάλογη μείωση στις τιμές των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών (ωμική αντίσταση-αυτεπαγωγή-χωρητικότητα),άρα και στις πιθανές αλληλεπιδράσεις.
- σε αυτή την περίπτωση , υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι θα δέχεται ο τελικός ( ή οι τελικοί ) , περισσότερους κραδασμούς λόγω γειτνίασης με το ηχείο ;
Εφόσον οι ενισχυτικές μονάδες παραμένουν στον ίδιο χώρο με τα ηχεία,η συνάρτηση της απόστασης προς τη στάθμη των μεταδιδόμενων μέσω του αέρα δονήσεων λογίζεται αμελητέα.Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα θ'αποτελούσε η χρήση υλοποιήσεων με λυχνίες διακρινόμενες από μικροφωνική συμπεριφορά (τρίοδες μονοτελείς,κ.ο.κ.)

Last edited:

Reaction score
75
:o Τι το ηθελα Παναγία μου και ρώταγα;:headbang:
Βρέθηκε ενα ζεύγος kimber 8tc του 1μετρου με μπανάνες εκτός φορουμ από γνωστό που έκανε αλλαγες.
Πρακτικα με τα γελοία αυτιά που εχει και η φωτο μου θα ακούσω σωστα;
Τι λέτε;

S

sk4t4

Guest
Βρέθηκε ενα ζεύγος kimber 8tc του 1μετρου με μπανάνες εκτός φορουμ από γνωστό που έκανε αλλαγες.
Τι λέτε;
Ισα-ισα,τα αυτια σου φαινονται τυπου...κορνας,οποτε σιγουρα θα ακουσεις καλυτερα.Το 8TC θα παιξει πολυ καλυτερα απο το κοινο.Μια δοκιμη θα σε πεισει.

S

sk4t4

Guest
Μπουγαδοσυρμα να παρει να απλωνει και κανενα ρουχο...
Δεν ειναι πλακα παντως.Υπαρχει και δευτερος,που καποτε,εν μεσω των ηχητικων του αναζητησεων,αγορασε κοτετσοσυρμα απο την οδο Αθηνας.Υστερα περιμενε την Ανοιξη,ηταν Χειμωνας τοτε,για να στεγνωσει η "περιφημη" αμμος Βραυρωνας,που οπως του ειχε πει φιλος του,ηταν η μονη που θα του εδινε τον καλυτερο ηχο,αν γεμιζε μ' αυτη τις βασεις των ηχειων του.Και πηγε να τη μαζεψει και καμαρωνε κιολας μετα...Οταν ο φιλος του ομως του ειπε οτι ηταν πλακα,δε γελασε καθολου,γιατι ηδη ειχε γινει ρεζιλι σε πολλους πελατες της αντιπροσωπειας που συχναζε...

Reaction score
30.455
Τι λέτε;
Eγώ πάντως ,από όσα κατάλαβα, είναι πολλοί αυτοί που σου είπαν πως αν μπορείς να κάνεις τη σύνδεση με 15-20 cm καλώδιο ,καλό είναι να αποφύγεις το ένα μέτρο.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Έχω το 8tc μπλε/μαύρο ( το προηγούμενο μοντέλο δηλαδή ) τόσο σαν καλώδιο ηχείων, όσο και σαν Jumpers αντί της διπλοκαλωδίωσης. Ουδέτερο και αναλυτικό καλώδιο.Αν μπορείς, δοκίμασέ το πριν το αγοράσεις.

Reaction score
1.391
Τι λέτε;
πολυ καλο ειναι..

αν μπορεις να αποφύγεις και τις μπανανες..ακομη καλυτερα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
κοτετσοσυρμα
OFC = Oxygen Full Cotetsowire :D
[DOUBLEPOST=1461696521][/DOUBLEPOST]
πολυ καλο ειναι..

αν μπορεις να αποφύγεις και τις μπανανες..ακομη καλυτερα
Προτεινε του ανθρωπου κανενα αλλο φρουτο :roflmao:

Reaction score
75
Εντάξει κατάλαβα οτι πρεπει να βαλω οσο το δυνατόν λιγότερο καλωδιο και χωρις κανένα "φρούτο" στο τελείωμα τους, αλλα τώρα τι να κανω να κόψω το το καλωδιο στη μέση και να ξηλώσω παράλληλα και τις μαμμισιες Chiquita που εχει?
Πολλα δε μου ζητάτε?
Και οταν το εταίρο ήμισυ θέλει να απολυμάνει τη περιοχή να κάθομαι να ξεβιδωνω και να λύνω καλωδια? Όχι θα τραβάω τις μπανανιτσες απο τα ηχεια και θα κανω βόλτα τους τελικούς μεχρι να τελειώσει το καθαριςμα με την κλινεξ.
Και ρωτάω τώρα πόση διαφορα θα ειχε χωρις μπανάνα ή με διχάλα απο το ξεβρακωτο καλωδιο?
Είμαι σίγουρος οτι ούτε τα δορυφορικά πιάτα που εχω για αυτιά στη φωτο μου θα έπιαναν κατι:D:D:D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.538
Αν βολεύουν μην τις ξηλώνεις, σιγά τη διαφορά.
Αλλα κόντυνέ τα όσο μπορείς.

Reaction score
6.553
:rolleyes: το νου το κοντο δε μακραινει...
αστα βρε χριστιανε μου οπως ειναι , ολα τα ανω ειναι ιδανικα και εχουν το τιμημα τους δε γινεται να κανεις κατι χωρις να χασεις καπου αλλου.

I

iason

Guest
Εντάξει κατάλαβα οτι πρεπει να βαλω οσο το δυνατόν λιγότερο καλωδιο και χωρις κανένα "φρούτο" στο τελείωμα τους, αλλα τώρα τι να κανω να κόψω το το καλωδιο στη μέση και να ξηλώσω παράλληλα και τις μαμμισιες Chiquita που εχει?
Πολλα δε μου ζητάτε?
Και οταν το εταίρο ήμισυ θέλει να απολυμάνει τη περιοχή να κάθομαι να ξεβιδωνω και να λύνω καλωδια? Όχι θα τραβάω τις μπανανιτσες απο τα ηχεια και θα κανω βόλτα τους τελικούς μεχρι να τελειώσει το καθαριςμα με την κλινεξ.
Και ρωτάω τώρα πόση διαφορα θα ειχε χωρις μπανάνα ή με διχάλα απο το ξεβρακωτο καλωδιο?
Είμαι σίγουρος οτι ούτε τα δορυφορικά πιάτα που εχω για αυτιά στη φωτο μου θα έπιαναν κατι:D:D:D
Εάν έχεις πάρει το Kimber 8tc 1 μετρο με τερματισμό μπανάνες μην τα πειράζεις . Σύνδεσέ τα οπως είναι και υσήχασε.
Εάν τα κόψεις η αφαιρέσεις τον τερματισμό τους είναι τόση μικρή η διαφορά που σχεδόν δεν θα την ακούσεις .
Αραγε μην τα χαλάς τα καλώδια .Είναι κρίμα .
Φιλικά πάντα Ιάσων ;)

Reaction score
9.333
Τι λέτε;
ειναι στρωμενα ή πρέπει να κατσεις και να τα στρωσεις?:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.072
Members
38.407
Νεότερο μέλος
wolf23