Το καφενείο των φιλόζωων

Reaction score
843
εγω φορωντας αλλα "γυαλια":

βλεπω οτι βολταρει ανεξελεγκτα και... ανενοχλητα, ο μεγαλυτερος και επικινδυνοτερος θηρευτης του πλανητη,
σε μερη που τα εκανε "δικα" του, χωρις να αφησει ανασες σε κανενα αλλο ειδος.
φιλικα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.489
όταν μπαίνει μέσα στο σπίτι σου.
Κάνε ότι κοιμάσαι. :lolsign:
εγω φορωντας αλλα "γυαλια":

βλεπω οτι βολταρει ανεξελεγκτα και... ανενοχλητα, ο μεγαλυτερος και επικινδυνοτερος θηρευτης του πλανητη,
σε μερη που τα εκανε "δικα" του, χωρις να αφησει ανασες σε κανενα αλλο ειδος.
φιλικα.
Αν αποφασίσει η φύση να τού βάλει πρόστιμο, άστα βράστα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.489
Τελικά είμαι ή δεν είμαι ο μεγαλύτερος θηρευτής του πλανήτη όταν κάνω ότι κοιμάμαι στην ίδια τη φωλιά μου;
Με τα όπλα του, τα σέα και τα μέα του, είναι.
Ακόμα χειρότερα, αισθάνεται μοναδικός ιδιοκτήτης και αφέντης του πλανήτη. Φοιτητής βιολογικού είδα εκτενέστατα πώς συμπεριφέρεται στα πειραματόζωα και στα πειραματόφυτα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να πω από τότε: Η ανθρωπότητα εξαπλώνεται στον πλανήτη σαν μολυσματική ασθένεια. Θα έλθει κάποτε η ώρα που θα μάς ρίξει το αντιβιοτικό.
Αυτό δεν αλλάζει από τη μεμονωμένη περίπτωση να βρεθεί άοπλος απέναντι σε ζώο με 5πλάσιο βάρος, 5πλάσια μυϊκή δύναμη και 3πλάσια δύναμη πυρός (δόντια, νύχια). Ακόμα και τότε, το ζώο αν δεν προκληθεί, αν δεν νοιώσει ότι κινδυνεύει κι αν δεν βρίσκεται στο φάσμα της λιμοκτονίας θα προτιμήσει να αποφύγει τον άνθρωπο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.201
Βρε άσε για το ανθρώπινο είδος ως ιδέα. Για τη γυναίκα στο χωριό που μπήκε η αρκούδα στο ίδιο της το σπίτι και δεν υπήρχε τρόπος να την βγάλουν.
Τράβα πες σε αυτή ότι είναι ο μεγαλύτερος θηρευτής του πλανήτη κλπ.
Ο άνθρωπος δηλαδή δεν έχει ως ζώο έναν ελάχιστο πυρήνα φυσικών δικαιωμάτων; Κάθε ζώο δεν έχει τη φωλιά του;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.489
μπήκε η αρκούδα στο ίδιο της το σπίτι και δεν υπήρχε τρόπος να την βγάλουν.

Ο άνθρωπος δηλαδή δεν έχει ως ζώο έναν ελάχιστο πυρήνα φυσικών δικαιωμάτων; Κάθε ζώο δεν έχει τη φωλιά του;
Προφανώς πεινούσε και σίγουρα δεν κατέχει περί ιδιοκτησίας και οικιακής ειρήνης. Αυτό όμως είναι μεμονωμένο περιστατικό. Ποια είναι η πρόταση? Να τουφεκάμε τα άγρια ζώα αν μπουν παράνομα στο σπίτι μας? Υπάρχουν ειδικοί που γνωρίζουν πώς να προσελκύσουν και απομακρύνουν την αρκούδα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.201
Δεν ξέρω ποια είναι η πρόταση. Αυτό που λες θα ήταν μια λύση πριν βγει νόμος που το απαγορεύει. Τώρα το κράτος που βγάζει τέτοιους νόμους το μόνο αυτονόητο είναι να στείλει αμελλητί έναν εκπαιδευμένο θηριοδαμαστη για την απομάκρυνση.

Reaction score
4.222

Reaction score
4.222

Reaction score
843

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.201
Φοβήθηκε από μικρό το καημένο....

Ίσως έτσι θα έπρεπε να γίνεται, για το καλό και των δυο πλευρών. Δεν έχουν τον φόβο του ανθρώπου, όπως πρόσφατα έχει επισημανθεί και από την 'Καλλιστώ'

Reaction score
4.222

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.850
ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.....
Καλησπέρα Γρηγόρη. Όντως λογικός ο συλλογισμός σου αλλά δεν είναι αυτό.

Συγκεκριμένα γαρνιτούρα έλεγαν οι αρχαίοι αιγύπτιοι τις γάτες που είναι τόσο ήσυχες και καλές σαν αρνί. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι οι γάτες είναι τσογλάνια οπότε πρόκειται για ένα μυθικό πλάσμα.

Η σωστή απάντηση είναι ο μπαρμπουναϊδαρος.

Βλέπετε, τα αρχαία χρόνια στις θάλασσες της μεσογείου, υπήρχε ένα μπαρμπούνι το οποίο πάρκαρε συστηματικά το ελικόπτερο του έξω από καταστήματα, με αλάρμ στη μέση του δρόμου και με περίσσιο θράσος έκανε αμέριμνο τα ψώνια του, έχοντας κόψει την κυκλοφορία.

Όποτε γινόταν αυτό, σχηματιζόταν ουρές από μπαρμπούνια που πήγαιναν στη δουλειά τους και δεν μπορούσαν να περάσουν. Κόρνες κακό κλπ κλπ και φυσικά όπως καταλαβαίνετε όλα τα άλλα μπαρμπούνια φώναζαν "πως έχεις παρκάρει έτσι ρε γαϊδαρε!", "είσαι μεγάλος γαϊδαρος" και άλλα τέτοια. Οπότε ο αρχαίος σουμέριος θεός των τροχονόμων, Εν Κουρούν αποφάσισε να τον τιμωρήσει και να τον μετατρέψει στον πρώτο μπαρμπουναϊδαρο της ιστορίας.

Φυσικά λόγω της κλιματικής αλλαγής δεν υπάρχει πλέον αυτό το είδος το οποίο εξαφανίστηκε οριστικά γύρω στο 1880.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.727
Members
38.484
Νεότερο μέλος
Eleni_29