Το σύνδρομο Twiggy και ο μπάσος κομπάρσος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.913
Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει επανειλημμένως. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, τουλάχιστον έως ένα τιμολογιακό επίπεδο της τάξης των 3-4 χιλιάδων ευρώ, τα ηχεία που έχουν έστω ένα 8άρι woofer είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν καταφύγει σε ψιλόλιγνες καμπίνες με 6,5ιντσα μεγάφωνα, κυρίως για λόγους αισθητικής, αλλά και για να εξυπηρετήσουν ένα τμήμα των καταναλωτών που αντιμετωπίζει πρόβλημα περιορισμένου χώρου. Έχετε υπ’ όψη σας κάποια μοντέλα με 8άρι, ή ακόμη και 10άρι woofer. Θα αγοράζατε ένα τέτοιο ηχείο, έστω κι αν αυτό, λόγω αναγκαστικού πλάτους της πρόσοψης, θα έφερνε πολύ περισσότερο σε «κούτα», εν συγκρίσει προς ένα ψιλόλιγνο, λαχανιασμένο μοντελάκι;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Το σύνδρομο Twiggy και ο μπάσος κομπάρσος

Nα κι ενα παχουλο στα 3200 ευρω!
http://www.jbl.com/home/products/pr...e=ENG&Country=GR&Region=EUROPE&cat=CLA&ser=TI

Πολυ θα ηθελα να το εχω ,ετσι ν ακουσω το μπασο αλα παλαια.
Μαλλον αρχισα να μεγαλωνω και γινομαι νοσταλγος...

Attachments

Reaction score
7
Από αισθητικής απόψεως μιλώντας ή ακουστικής?
Από αισθητικής δεν με πειράζει καθόλου το μεγάλο μέγεθος.
Από ακουστικής αν κάποιος από τους Ηρακλειώτες χρυσαυτιάδες μπορεί να μου πεί αν έχουμε ακούσει τέτοιο στυλ ηχείων θα μπορέσω να απαντήσω...

Reaction score
8
ασφαλως ναι - γνωμη μου οτι η αισθηση του χαμηλου δεν συγκρινεται

Reaction score
0
Εννοείται.
Αν ποτέ νοικοκυρευτώ και φάω παντόφλα, το ξανασυζητάμε.

Χώρια που έχω την αίσθηση ότι όσο πιο άσχημο είναι ένα μηχανάκι, τόσο πιο καλά ακούγεται. Ίσως επειδή υποσυνείδητα, πιστεύω ότι ο κατασκευαστής του δεν έδωσε δεκάρα για το πώς θα φάινεται, αλλά μελέτησε πολύ το πώς θα παίζει.

Reaction score
1
TDL 1.jpg TDL 2.jpg

TDL STUDIO III Transmission Line :107:

Σχεδιασμένο στην Αγγλία από την IMF Electronics και κατασκευασμένο στην Ελλάδα από τη τότε ομάδα του κ. Πετρόπουλου.

Με τεράστια σώματα και βαθύ χαμηλό για κτιριακές δονήσεις και γροθιές στο στομάχι.

Με υπηρετεί πιστά για είκοσι (20) χρόνια.

Bart

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Το σύνδρομο Twiggy και ο μπάσος κομπάρσος

Kι ελεγα τι μου θυμιζουν τα μεγαφωνα.....

Attachments

Reaction score
13
View attachment 14013 View attachment 14014

TDL STUDIO III Transmission Line :107:

Σχεδιασμένο στην Αγγλία από την IMF Electronics και κατασκευασμένο στην Ελλάδα από τη τότε ομάδα του κ. Πετρόπουλου.

Με τεράστια σώματα και βαθύ χαμηλό για κτιριακές δονήσεις και γροθιές στο στομάχι.

Bart

:622:

Reaction score
0
Πολύ θέλω ν' ακούσω τιντιέλια κάποια στιγμή.

Όπως και παλιά ινφίνιτυ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
View attachment 14013 View attachment 14014

TDL STUDIO III Transmission Line

Bart
Για πες μας τώρα και πόσες φορές αντικατάστησες τα καμένα τουίτερ?

Reaction score
7
Όπως ου θύμισε ο φίλος back από μεγάλα έχω ακούσει τα δικά του τα Infintiy καθώς και τα Escalante. Για να πώ την καθαρά αλήθεια και τα 2 ήταν καλά ΑΛΛΑ έχω ακούσει καλύτερα τα οποία είχαν μικρότερα woofer.Άρα ψηφίζω Twiggy. Εκτός και αν ακούσει κάτι άλλο και με εντυπωσιάσει...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l