Featured Το σύστημα μου

Reaction score
3.708
Στη δική μου ηχητική εγκατάσταση , πλέον με όποια φορά και να τοποθετήσω τους ρευματολήπτες στο πολυπριζο , δεν υπάρχει καμία απολύτως μετρήσιμη διαφορά . Πόσο μάλλον με ακρόαση ...
Δεν ακούς που δεν ακούς,δεν πας για ψάρεμα;
Δίπλα την έχεις την θάλασσα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.483
Στη δική μου ηχητική εγκατάσταση , πλέον με όποια φορά και να τοποθετήσω τους ρευματολήπτες στο πολυπριζο , δεν υπάρχει καμία απολύτως μετρήσιμη διαφορά . Πόσο μάλλον με ακρόαση ...
Αποκλείεται.
Δε σε πιστεύω.
Αδύνατον.

🤣😁😂

ΥΓ. Βάλτε τον όλοι στην ignore list. Όλοι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.809
Ναι γιατί άμα μπεί η φάση ανάποδα στον μετ/στή θα ζαλιστεί και θα βγάζει ανάποδα το AC.
Θα ζαλιστεί η γέφυρα ανόρθωσης και θα το βγάζει και αυτή ανάποδα.
Τέλος θα πάθουν ναυτία οι πυκνωτές εξομάλυνσης και θα ξερνάνε υγρό .

Reaction score
3.107
Αν δούλευα σε εταιρεία που κατασκεύαζε μηχανήματα ήχου και με ρωτούσε κάποιος με ποια φορά να συνδέσει τον ρευματολήπτη, θα τον ρωτούσα, πριν απαντήσω, τι χάπια του έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός του.

Επι τη ευκαιρία, μήπως έχουμε κάποιο μέλος στο avsite, που να είναι ψυχίατρος ή ψυχολόγος και συμμετέχει σε συζητήσεις για τον ήχο ;

Last edited:

Reaction score
3.708
Αν δούλευα σε εταιρεία που κατασκεύαζε μηχανήματα ήχου και με ρωτούσε κάποιος με ποια φορά να συνδέσει τον ρευματολήπτη, θα τον ρωτούσα, πριν απαντήσω, τι χάπια του έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός του
Ευτυχώς που οι εταιρίες απαντούν επί της ουσίας και μας βγάζουν από τον κόπο.Μερικες έχουν σημειώσει την πολικότητα πάνω στον ρευματοληπτη της συσκευής.

Reaction score
3.107
Ευτυχώς που οι εταιρίες απαντούν επί της ουσίας και μας βγάζουν από τον κόπο.Μερικες έχουν σημειώσει την πολικότητα πάνω στον ρευματοληπτη της συσκευής.
Στα δικά σου μηχανήματα γιατί δεν την είχαν υποδείξει ;

Συνήθως υπάρχει μία ασφάλεια τήξεως μετά τον ακροδέκτη της φάσης (Live) . Κυρίως γι αυτό το λογο υποδεικνύουν τη φορά με την οποία θα πρέπει να συνδεθεί το καλώδιο ρεύματος.

Στα περισσότερα σπίτια, ο ηλεκτρολόγος δεν ακολουθεί κάποιο πρότυπο , π.χ το γερμανικό, κατά την κατασκευή της ηλεκτροδότησης του διαμερίσματος /οικίας. Βρίσκω σε σπίτια φίλων αλλά και δικά μου, πότε η φάση της επίτοιχης πρίζαν να είναι αριστερά και πότε δεξιά.
Επίσης έχω μετρήσει και AC τάση, έως και 5 volts, ανάμεσα σε ουδέτερο και γείωση , σε καταστάσεις ηρεμίας ή και υψηλής κατανάλωσης. Αυτό κι αν είναι απαράδεκτο.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.545
H μόνη φορά στη ζωή μου που χρειαζόταν να κοιτάω "πολικότητα" ήταν όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και φτιάχναμε πομπούς FM με την EL 504...
Λεφτά δεν υπήρχαν οπότε για να μείνει πιο απλοϊκό το σχέδιο, δεν υπήρχε μετασχηματιστής τροφοδοσίας αλλά ανορθώναμε κατευθείαν από τη φάση (με μία δίοδο - ημιανόρθωση)...
Αν έβαζες τη πρίζα ανάποδα, η φάση πήγαινε στο σασί (και σε όλα τα μηχανήματα που ήταν συνδεδεμένα) οπότε ναι.... έπρεπε να κοιτάξεις τη φορά της πρίζας για να μη γίνει παρανάλωμα! :p

'Εκτοτε... βάζω τις πρίζες όπως βολεύει το καλώδιο :p

Reaction score
21.051
Αποκλείεται.
Δε σε πιστεύω.
Αδύνατον.

🤣😁😂

ΥΓ. Βάλτε τον όλοι στην ignore list. Όλοι.
Βρε εδω έχουν κάνει ignore list όλο τον πλανήτη αυτοί. Σε εμένα ή στον gkar θα κολλήσουν ;

Όχι ο gkar είναι καλό παιδί. Συμφωνεί σε όλα. Είναι κομπιουτεράδες όλοι αυτοί και συνεννοούνται καλά. Άσε που νομίζουν ότι είναι και επιστήμονες. Τσατίστηκαν που τους είπα και ότι η Α.Ι. δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει consiousness καθώς άσχετοι με την φυσική ακόμη πιστεύουν ότι αυτό είναι εφικτό. Ξέρουν φυσική, πρώτης Λυκείου. Τα άλλα είναι όλα μαγεία για αυτούς. Άλλο ένα μέτωπο που άνοιξα μετά τους μηχανικούς, γιατρούς, audio people, ποδηλάτες (ετός Μπρέτσου) , χομπίστες κάθε είδους, μουσικούς γιαλαντζί ( εκτός Κου Χρήστου, πραγματικού μουσικού), ψευτοιδεολόγους, κομματόσκυλα κλπ

:D

Last edited:

Reaction score
3.107
H πολικότητα υποδεικνύεται (συνήθως με μία τελεία (dot) ) , προκειμένου οι μετασχηματιστές να μπορούν να διασυνδεθούν με άλλους μετασχηματιστές σε σειρά ή παραλληλα.

Δεν το κάνουν για καλύτερο ή χειρότερο ηχητικό αποτέλεσμα

Reaction score
1.898
.Μερικες έχουν σημειώσει την πολικότητα πάνω στον ρευματοληπτη της συσκευής.
συγγνωμη αλλα ο ρευματοληπτης της συσκευης (iec αν καταλαβαινω σωστα) μονο μια φορα δεν εχει; τι λετε για πολικοτητες κλπ?

και αν μιλαμε για καλωδιο ρευματος τι σχεση εχει ο κατασκευαστης του μηχανηματος με το καλωδιο ρευματος;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.883
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

ignore list
Ξέρεις κάνα κόλπο να βάλω τον εαυτό μου να ησυχάσω? :lolsign:

Reaction score
3.107
συγγνωμη αλλα ο ρευματοληπτης της συσκευης (iec αν καταλαβαινω σωστα) μονο μια φορα δεν εχει; τι λετε για πολικοτητες κλπ?

και αν μιλαμε για καλωδιο ρευματος τι σχεση εχει ο κατασκευαστης του μηχανηματος με το καλωδιο ρευματος;
Στο βουνό της Πάρνηθας, να ξέρεις, μπερδεύουν τους ρευματολήπτες με τους ρευματοδέκτες

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.809
H πολικότητα υποδεικνύεται (συνήθως με μία τελεία (dot) ) , προκειμένου οι μετασχηματιστές να μπορούν να διασυνδεθούν με άλλους μετασχηματιστές σε σειρά ή παραλληλα.

Το κάνουν σε multi voltage μηχανήματα για να συνδέουν τα 2 πρωτεύοντα σε σειρά για 230 vac ή ένα μόνο για 120 vac για τον τραμπάκουλα. Tίποτα άλλο.
Το συγκεκριμένο σχέδιο Lundal δεν βλέπω να ξεχωρίζει φάση -ουδέτερο στο πρωτεύον.

Reaction score
232

Η LUNDAHL το δείχνει με + και όχι με μαύρη κουκίδα, γιατί είναι η LUNDAHL, πρέπει να ξεχωρίσει. :D

Όσο για το ηχητικό αποτέλεσμα, απόκτησε πρώτα ένα Main Transformer της Lundhal, πειραματίσου με τη σύνδεση της φάσης στο πρωτεύον, όπως έχω κάνει εγώ με τους δικούς μου, και μετά τα ξαναλέμε. Με τη φάση του AC συνδεδεμένη στο +, έχουμε το βέλτιστο ηχητικό αποτέλεσμα.

Reaction score
3.107
Η LUNDAHL το δείχνει με + και όχι με μαύρη κουκίδα, γιατί είναι η LUNDAHL, πρέπει να ξεχωρίσει. :D

Όσο για το ηχητικό αποτέλεσμα, απόκτησε πρώτα ένα Main Transformer της Lundhal, πειραματίσου με τη σύνδεση της φάσης στο πρωτεύον, όπως έχω κάνει εγώ με τους δικούς μου, και μετά τα ξαναλέμε. Με τη φάση του AC συνδεδεμένη στο +, έχουμε το βέλτιστο ηχητικό αποτέλεσμα.
Αν το μετρούσες κιόλας θα ήταν χρήσιμο για όλους.
Μειώνεται η παραμόρφωση;
Αλλάζει η απόκριση συχνοτήτων;
Στον βιντεοτοβολέα βελτιώνονται τα χρώματα ή μήπως γίνονται πιο φυσικά;
Το κάνουν σε multi voltage μηχανήματα για να συνδέουν τα 2 πρωτεύοντα σε σειρά για 230 vac ή ένα μόνο για 120 vac για τον τραμπάκουλα. Tίποτα άλλο.
Το συγκεκριμένο σχέδιο Lundal δεν βλέπω να ξεχωρίζει φάση -ουδέτερο στο πρωτεύον.
Αυτό που αναφέρεις είναι μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Και με τα δευτερεύοντα τυλιγματα του μ/σ υπάρχουν ειδικες τοπολογίες για παράλληλια ή σειριακά secondaries

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.809
@MakChem Δλδ σε ποιό από τα δύο πηνιοσύρματα την συνέδεσες ? Στο πρωτεύον ?

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.800
Members
38.373
Νεότερο μέλος
Pankal5