Featured Το σύστημα μου

Reaction score
3.709
Στα δικά σου μηχανήματα γιατί δεν την είχαν υποδείξει ;

Συνήθως υπάρχει μία ασφάλεια τήξεως μετά τον ακροδέκτη της φάσης (Live) . Κυρίως γι αυτό το λογο υποδεικνύουν τη φορά με την οποία θα πρέπει να συνδεθεί το καλώδιο ρεύματος.

Στα περισσότερα σπίτια, ο ηλεκτρολόγος δεν ακολουθεί κάποιο πρότυπο , π.χ το γερμανικό, κατά την κατασκευή της ηλεκτροδότησης του διαμερίσματος /οικίας. Βρίσκω σε σπίτια φίλων αλλά και δικά μου, πότε η φάση της επίτοιχης πρίζαν να είναι αριστερά και πότε δεξιά.
Επίσης έχω μετρήσει και AC τάση, έως και 5 volts, ανάμεσα σε ουδέτερο και γείωση , σε καταστάσεις ηρεμίας ή και υψηλής κατανάλωσης. Αυτό κι αν είναι απαράδεκτο.
Απλά,η φάση από την πρίζα του τοίχου συνδέεται στη φάση της συσκευης κι έτσι παιζει πολύ καλύτερα.
Η Primare σημείωνε τη φαση στο manual όμως εγώ δεν το είχα διαβασει.Εδινε δε κι ένα δοκιμαστικο κατσαβίδι για αυτή τη δουλειά.

Reaction score
504
Απλά,η φάση από την πρίζα του τοίχου συνδέεται στη φάση της συσκευης κι έτσι παιζει πολύ καλύτερα.
Η Primare σημείωνε τη φαση στο manual όμως εγώ δεν το είχα διαβασει.Εδινε δε κι ένα δοκιμαστικο κατσαβίδι για αυτή τη δουλειά.
με δοκιμαστικο μονο,δεν βρισκεις την φαση απο οσο δυναμαι να γνωριζω

Reaction score
21.051
Το δευτερεύον έτσι και αλλιώς μόνο φάσεις βγάζει. :D

Και εάν δεν έχει μετασχηματιστή ; Αυτό το γεγονός το καλύψαμε ; :D

Reaction score
504
Λάθος.
εγω ξερω πως για να βρεις φαση χρειαζεται πολυμετρο .
με δοκιμαστικο βλεπεις στο καλωδιο ειτε στην μπριζα που αναβει, αλλα πως ξερεις ποια ειναι η σωστη φαση που θα παει στην συσκευη?
αλλα ειτε ετσι ειτε αλλιως (θεωρω) αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως.
στα αυτια δεν φτανει διαφορα (αποψη μου).

Reaction score
3.709
εγω ξερω πως για να βρεις φαση χρειαζεται πολυμετρο .
με δοκιμαστικο βλεπεις στο καλωδιο ειτε στην μπριζα που αναβει, αλλα πως ξερεις ποια ειναι η σωστη φαση που θα παει στην συσκευη?
αλλα ειτε ετσι ειτε αλλιως (θεωρω) αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως.
στα αυτια δεν φτανει διαφορα (αποψη μου).
Το έκανες και δεν άκουσες διαφορά;
Όταν θα μ' επισκεφθείς θα κάνω την αλλαγή στο streamer.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.526
και τι γινεται τελικα αν συνδεσεις το πολυμπριζο σε λαθος πολικοτητα, το καπακι 2ο πολυμπριζο απ το πρωτο στη σωστη πολικοτητα και μετα στο 2ο πολυμπριζο την πριζα της συσκευης παλι στη λαθος???

συνερχεται και ερχεται στα ισα του?
φλατζαρει και το χανει και παιζει ακομα χειροτερα απ το λαθος?
απ το πανε ελα λαθος - σωστο το χανει κι ερχεται σωστο με 4 συσκευη??

Reaction score
3.107
με δοκιμαστικο μονο,δεν βρισκεις την φαση απο οσο δυναμαι να γνωριζω
Στον ακροδέκτη του καλωδίου ρεύματος, εκεί όπου αναβει το λαμπάκι,βρίσκεται και η φάση (Live).
Με τον ίδιο τρόπο ελέγχεις και την επίτοιχη πριζα ή την αντίστοιχη πρίζα του πολυπριζου.
Στη συσκευή τώρα, , ο διακόπτης έναυσης θα πρέπει με την ασφάλεια του ρεύματος τροφοδοσίας να είναι εν σειρά.
Θα δουλέψει και ανάποδα, απλώς το live δεν θα διακόπτεται εντός της συσκευής και θα οδεύει απευθείας στον μ/σ.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.809
Τίποτα απολύτως.
Μιλάμε για 230 AC Γιάννη.
Στον ακροδέκτη του καλωδίου ρεύματος, εκεί όπου αναβει το λαμπάκι,βρίσκεται και η φάση (Live).
Με τον ιδιο τρόπο ελέγχεις και την επίτοιχη πριζα ή την αντίστοιχη πρίζα του πολυπριζου.
Στη συσκευή τώρα, , ο διακόπτης έναυσης θα πρέπει με την ασφάλεια του ρεύματος τροφοδοσίας να είναι εν σειρά.
Θα δουλέψει και ανάποδα, απλώς το live δεν θα διακόπτεται εντός της συσκευής και θα οδεύει απευθείας στον μ/σ.
Οπου δεν θα κλείνει κύκλωμα και δεν θα γίνεται τίποτα.

Reaction score
3.107
και τι γινεται τελικα αν συνδεσεις το πολυμπριζο σε λαθος πολικοτητα, το καπακι 2ο πολυμπριζο απ το πρωτο στη σωστη πολικοτητα και μετα στο 2ο πολυμπριζο την πριζα της συσκευης παλι στη λαθος???

Σημασία έχει το τελικό στάδιο, πως εισέρχεται το live στη συσκευή που τροφοδοτείς.
Σε ορισμένα πολύπριζα, που περιλαμβάνουν μη συμμετρικά φίλτρα , καλό θα είναι η φάση να συνδέεται σωστά, εκεί δηλαδή όπου προβλέπεται.
Τίποτα απολύτως.
Μιλάμε για 230 AC Γιάννη.

Οπου δεν θα κλείνει κύκλωμα και δεν θα γίνεται τίποτα.
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.809
Οτι είπα , όπως και να μπεί η φάση , είτε διακόπτεις αυτήν ούτε τον ουδέτερο , δεν κλείνει κύκλωμα.
Για τα ασύμμετρα φίλτρα συμφωνώ.

Reaction score
169
Σε μηχανηματα χωρις γειωση βαζουμε στην πριζα το καλωδιο τροφοδοσιας και με ενα πολυμετρο στη θεση AC μετραμε την ταση μεταξυ σασι και γειωσης στα ελασματα της πριζας αντιστρεφουμε το φις στην πριζα οπου δειχνει λιγοτερα βολτ τοτε ειναι σωστα η φαση.Τωρα σε μηχανηματα με γειωση φτιαχνουμε ενα καλωδιο χωρις γειωση με iec στην μια μερια και διπολικο στην αλλη και ενεργουμε το ιδιο οπως στα χωρις γειωση μηχανηματα.Μαρκαρουμε την σωστη πλευρα στο μηχανημα και στην πριζα την φαση αν ειναι ανακατεμενες (τις δικες μου πριζες εχω βαλει παντου δεξια την φαση)Ετσι δεν χρειαζεται να ανοιγουμε συσκευες.Ετσι βρισκω εδω και 20 χρονια την εισοδο της φασης.

Reaction score
3.107
Οτι είπα , όπως και να μπεί η φάση , είτε διακόπτεις αυτήν ούτε τον ουδέτερο , δεν κλείνει κύκλωμα.
Για τα ασύμμετρα φίλτρα συμφωνώ.
Προφανώς; όταν διακόπτεται η συνέχεια είτε του Live είτε του Neutral τότε δεν λειτουργεί ο μετασχηματιστής.
Σε μηχανηματα χωρις γειωση βαζουμε στην πριζα το καλωδιο τροφοδοσιας και με ενα πολυμετρο στη θεση AC μετραμε την ταση μεταξυ σασι και γειωσης στα ελασματα της πριζας αντιστρεφουμε το φις στην πριζα οπου δειχνει λιγοτερα βολτ τοτε ειναι σωστα η φαση.Τωρα σε μηχανηματα με γειωση φτιαχνουμε ενα καλωδιο χωρις γειωση με iec στην μια μερια και διπολικο στην αλλη και ενεργουμε το ιδιο οπως στα χωρις γειωση μηχανηματα.Μαρκαρουμε την σωστη πλευρα στο μηχανημα και στην πριζα την φαση αν ειναι ανακατεμενες (τις δικες μου πριζες εχω βαλει παντου δεξια την φαση)Ετσι δεν χρειαζεται να ανοιγουμε συσκευες.Ετσι βρισκω εδω και 20 χρονια την εισοδο της φασης.
Με αυτό τον τρόπο, από εποχής avforum, 25 χρόνια πριν, εντοπίζαμε τη σωστή πολικότητα/φορά του ρεύματος.
Το κάναμε για να μειώσουμε την ac ταση επάνω στο μεταλλικο σασί ( stray capacitance coupling). Κατέληγαν στο σασί τάσεις έως 100volts AC.
Το θέμα μας όμως εδω είναι αν υπάρχουν ηχητικές διαφορές
Μετρήσιμες κυρίως

Last edited:

Reaction score
169
Προφανώς; όταν διακόπτεται η συνέχεια είτε του Live είτε του Neutral τότε δεν λειτουργεί ο μετασχηματιστής.

Με αυτό τον τρόπο, από εποχής avforum, 25 χρόνια πριν, εντοπίζαμε τη σωστή πολικότητα/φορά του ρεύματος.
Το κάναμε για να μειώσουμε την ac ταση επάνω στο μεταλλικο σασί ( stray capacitance coupling). Κατέληγαν στο σασί τάσεις έως 100volts AC.
Το θέμα μας όμως εδω είναι αν υπάρχουν ηχητικές διαφορές
Μετρήσιμες κυρίως
Αυτο θα το κρινει ο καθε χρηστης που θα κανει την δοκιμη αλλοι λενε οτι κανει διαφορα αλλοι οχι.Παντως εχει γινει συζητηση απο πολυ παλια το πως μπαινει η φαση του ρευματος στον μετασχηματιστη ορθα η αναποδα και στη τελικη και μονο για αυτη τη διαρροη στο σασι το κανω αλλα οχι παντα μπασε βγαλε μηχανηματα το παραβλεπω να κοιταξω την φαση αν και μια φορα βαζοντας το μιξερ στην πριζα σε μαγαζι και πριν συνδεσω xlr επανω εφαγα μια καλη τιναξια απο το περιβλημα ακουμπωντας το.Ετσι το εχω κανονα πρωτα rca xlr και τελευταιο το ρευμα.

Reaction score
11.629
Δεν υπάρχει ορθή και λάθος φάση στα 230.
Μία είναι η φάση και ένας είναι ο ουδέτερος.
Το δοκιμαστικό ανάβει μόνο στην φάση .
Δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις.
Γιάννη γιατί επιμένεις; Θες να τους κάνεις ηλεκτρολόγους με το ζόρι; Πετάει η φάση; Πετάει!

Reaction score
21.051
Δεν υπάρχει ορθή και λάθος φάση στα 230.
Μία είναι η φάση και ένας είναι ο ουδέτερος.
Το δοκιμαστικό ανάβει μόνο στην φάση .
Δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις.
Κάτσε μάστορά μου, μπορεί να έχεις καμιά διαρροή ή επιστροφή απο ουδέτερο και να ανάψει το λαμπάκι. :D Καλύτερα πολύμετρο για σιγουριά. :D

Συνέρχεται και έρχεται στα ίσα του. :D Ή better said είσαι (εάν είναι να είσαι) στο ίδιο ακριβώς δίλημμα που ήσουν και με το ένα πολύπριζο. :D

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.800
Members
38.373
Νεότερο μέλος
Pankal5