Το σύστημα μου

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.909
Σαν ουδέτερος παρατηρητής:

Το 24 στον χώρο μου προσφέρει ηχητικό αποτέλεσμα που δεν του λείπει τίποτα.
Απαλλάχτηκα από το άγχος του τεριάσματος και το συνεχές σκάλισμα των ρυθμίσεων των subs!
Από την ημέρα απόκτησης και έπειτα, τα subs ρυθμίστηκαν μόνο σαν +1, με τα Pmc σαν large (αυτά στον yamaha, στον pro φυσικά μόνα τους, χωρίς βοήθεια)....
.
Προσφέρει αξιόλογο, αληθοφανές χαμηλό, με σωστή ατάκα, και ευχάριστο, χωρίς να κουράζει, αποτέλεσμα.
Όσο για τα υπόλοιπα: Λεπτομέρεια, λεπτομέρεια λεπτομέρεια!
Και ας λένε ότι θέλουν οι μετρήσεις! Το αποτέλεσμα στο αυτί μετράει!

IMG_0488.jpeg

Last edited:

Reaction score
2.345
Dedicated sub να ειναι και ας μην ειναι μεγαλο το woofer... "Αρκει"
Σαν βγεις στον πηγαιμο για την Ιθάκη
να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος
γεμάτος καλώδια,βάσεις,μπίλιες και πολυπριζα
Π.Α.ΗΚαβαφης

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.093
Π.Α.ΗΚαβαφης

...
Τα τραγούδια έδωσαν το ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτά δεν θα 'βγαινες στον δρόμο.
Αλλά τα μπάσα δεν έχουν να σου δώσουν πια
Κι αν καλώδια όλο αλλάζεις τα τραγούδια δεν σου έφταιξαν.
Όσο σοφός δεν έγινες με τόσες ίντσες που θα λείπουν
ούτε που θα κατάλαβες τα sub τι να σημαίνουν...

Π.Α.Η. Ταβάφης (...μαύρα)
Ελπίζω εν τω μεταξύ να μην υποστήριξε κάποιο μέλος ότι τα μεγάφωνα παθητικών ακτινοβολητών είναι ισοδύναμα προς εκείνα που οδηγούνται από κανονικό μαγνητικό κινητήρα....

Απαλλάχτηκα από το άγχος του τεριάσματος και το συνεχές σκάλισμα των ρυθμίσεων των subs!
Από την ημέρα απόκτησης και έπειτα, τα subs ρυθμίστηκαν μόνο σαν +1, με τα Pmc σαν large (αυτά στον yamaha, στον pro φυσικά μόνα τους, χωρίς βοήθεια)....
.
Προσφέρει αξιόλογο, αληθοφανές χαμηλό, με σωστή ατάκα, και ευχάριστο, χωρίς να κουράζει, αποτέλεσμα.

View attachment 353459
like οπωσδήποτε για το εικαστικόν κομμάτι που αποπνέει θαλπωρή...

Last edited:

Reaction score
2.345

...
Τα τραγούδια έδωσαν το ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτά δεν θα 'βγαινες στον δρόμο.
Αλλά τα μπάσα δεν έχουν να σου δώσουν πια
Κι αν καλώδια όλο αλλάζεις τα τραγούδια δεν σου έφταιξαν.
Όσο σοφός δεν έγινες με τόσες ίντσες που θα λείπουν
ούτε που θα κατάλαβες τα sub τι να σημαίνουν...

Π.Α.Η. Ταβάφης (...μαύρα)
Η ευτυχία είν' αυτό(το καλώδιο)που περιμένουμε να 'ρθει
Μανώλης Φαμελλος

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.093
Η ευτυχία είν' αυτό(το καλώδιο)που περιμένουμε να 'ρθει
Μανώλης Φαμελλος
Καλά θα...ΠΑΗ και αυτό.
Εάν εξισώνεται η ευτυχία με...ουτοπία (της πληροφορίας από τις χαμηλές που δεν θ'αναμενόταν να έλθει) :sneaky:

Reaction score
1.358

.

View attachment 353459
Πηγες και πηρες svs.... Μεγεια τα ηχεια! Δε το ειχα δει οτι αλλαξες. Ποια pmc ειναι αυτα?
Π.Α.ΗΚαβαφης
Δε θελω αλλη διαφανεια και καθαροτητα φτανει! Η προσφατη εμπειρια μου δειχνει οτι ενω εχω ηδη την ατακα και την αισθηση του μπασου ειναι οτι απλα θελω και αλλο μπασο. Νομιζω οτι εγινα μπασοπρεζακιας και θα ζηταω συνεχεια και αλλο. Παιζει να εχει ευεργετικη επιδραση και στην υγεια. Ειναι χαλαρωτικο εκτος απο ξεσηκωτικο.

Last edited:

Reaction score
8.867
Ελπίζω εν τω μεταξύ να μην υποστήριξε κάποιο μέλος ότι τα μεγάφωνα παθητικών ακτινοβολητών είναι ισοδύναμα προς εκείνα που οδηγούνται από κανονικό μαγνητικό κινητήρα....
Δεν μιλάμε για απλά μεγάφωνα :tongue::D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Ο παθητικός ακτινοβολητής είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με ένα bass reflex, με μόνο πλεονέκτημα ότι δεν βγάζει "αέρα" από την τρύπα, άρα λείπουν κάποιοι παρασιτικοί θόρυβοι.

Εν ολίγοις, είναι μια βελτιωμένη έκδοση του bass reflex, και προσωπικά το προτιμώ με μεγάλη διαφορά.

Reaction score
8.867
Ένα σχετικό κειμενάκι για την λειτουργία του παθητικού ακτινοβολητη από το Sound & recording.
The One18 monitor is designed as a passive 2-way system in a bass reflex housing with a passive membrane. The latter creates a resonator together with the air volume in the housing instead of an open bass reflex port. The mass of the mass-spring system is not defined by the air in the bass reflex tunnel, but by the weight of the passive membrane. On closer inspection, the passive membrane is nothing more than a woofer without a drive. Compared to the classic bass reflex resonator with a tunnel, the passive membrane offers a number of advantages: Deep tuning, which requires a high mass, can be easily achieved using the weight of the membrane and a small additional mass, and possible housing resonances at higher frequencies penetrate less through the membrane strong to the outside. There are also no flow noises at high bass levels.

Reaction score
2.345
Καλά θα...ΠΑΗ και αυτό.
Εάν εξισώνεται η ευτυχία με...ουτοπία (της πληροφορίας από τις χαμηλές που δεν θ'αναμενόταν να έλθει) :sneaky:
Έχω τους 40 κύκλους(εκεί που μ' ενδιαφέρει) στο τσεπακι και καμποσους ακόμη στην εφεδρεία.Μην μου τους κύκλους ταραττε!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.750
Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ηχείων της σειράς twenty, δεν προβλέπεται να είναι δυό χαρές τα ηχεία σου σε μια μέτρηση στην mlp.

Προβλέπεται να μετρήσεις (στην καλύτερη περίπτωση, με άριστο χώρο) κάτι τέτοιο:

View attachment 353243

Και μάλλον ακόμα χειρότερα από το ανωτέρω, που ανήκει στην ελαφρώς βελτιωμένη και μεταγενέστερη έκδοση του δικού σου, στο twenty.24 και μη μου πεις ότι η PMC έκανε χειρότερο το επόμενο ηχείο αντί για καλύτερο..

Σε κάθε περίπτωση, μια μέτρηση για να δεις με τα ματάκια σου τι παίζει και τι χρειάζεται να διορθωθεί, είναι το πιο χρήσιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις "δώρο" στον εαυτό σου.

Μικρόφωνο μπορείς να βρεις και δανεικό από κάποιο μέλος εδώ πέρα, και δε κοστίζει τίποτα το rew, δωρεάν είναι. Πρόκειται για 10' δουλειά να ανεβάσεις μετρήσεις απ'το σεταπ σου. Άιντε.
στοίχημα ότι το ρουλεμάν θα φανεί στη μέτρηση... :biggrin:

Reaction score
2.345
Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ηχείων της σειράς twenty, δεν προβλέπεται να είναι δυό χαρές τα ηχεία σου σε μια μέτρηση στην mlp.

Προβλέπεται να μετρήσεις (στην καλύτερη περίπτωση, με άριστο χώρο) κάτι τέτοιο:

View attachment 353243

Και μάλλον ακόμα χειρότερα από το ανωτέρω, που ανήκει στην ελαφρώς βελτιωμένη και μεταγενέστερη έκδοση του δικού σου, στο twenty.24 και μη μου πεις ότι η PMC έκανε χειρότερο το επόμενο ηχείο αντί για καλύτερο..

Σε κάθε περίπτωση, μια μέτρηση για να δεις με τα ματάκια σου τι παίζει και τι χρειάζεται να διορθωθεί, είναι το πιο χρήσιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις "δώρο" στον εαυτό σου.

Μικρόφωνο μπορείς να βρεις και δανεικό από κάποιο μέλος εδώ πέρα, και δε κοστίζει τίποτα το rew, δωρεάν είναι. Πρόκειται για 10' δουλειά να ανεβάσεις μετρήσεις απ'το σεταπ σου. Άιντε.
Πώς είσαι σίγουρος ότι η PMC δεν το έκανε χειρότερο όταν ήδη η B&W το έκανε τρις χειρότερο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Πώς είσαι σίγουρος ότι η PMC δεν το έκανε χειρότερο όταν ήδη η B&W το έκανε τρις χειρότερο;
H PMC δείχνει να βελτιώνεται.

Στα τελευταία της ηχεία, έβαλε επιτέλους και κυματοδηγούς.

Η μπιενταμπλεγιου απεναντίας, δεν σώζεται..

Reaction score
2.345
H PMC δείχνει να βελτιώνεται.

Στα τελευταία της ηχεία, έβαλε επιτέλους και κυματοδηγούς.

Η μπιενταμπλεγιου απεναντίας, δεν σώζεται..
Φυσικά και βελτιώνεται όταν η νέα σειρά έχει αποκλειστικά 5"! Εμένα ακούει η PMC!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.093
Έχω τους 40 κύκλους(εκεί που μ' ενδιαφέρει) στο τσεπακι και καμποσους ακόμη στην εφεδρεία.Μην μου τους κύκλους ταραττε!
Τα μόνα Hertz που μπορεί να έχεις σε τσεπάκι θα ήταν τα κλειδιά οχήματος ενοικιασμένου από τη γνωστή εταιρεία.
Το βίντεο που πόσταρες είναι χρήσιμο ως εισαγωγικό σε παραδοσιακούς χρήστες αλλά δεν γίνεται να έμενε η κατάσταση σε όσα μας έδειξε αφού δεν έθιξε υψιπερατό κροσάρισμα, delays και EQ. Ως προς το τελευταίο σχολιάζω ότι ιδεώδες θα ήταν να γινόταν τέτοια τοποθέτηση και διαχείριση ώστε με την περάτωση αυτών των σταδίων να χρειάζονταν διακριτικές και όχι έντονες επεμβάσεις για τελειοποίηση αντί να περιμέναμε από τα φίλτρα EQ να διευθετούσαν διάφορες ανωμαλίες.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads