Το σύστημα μου

Reaction score
2.347
Τα μόνα Hertz που μπορεί να έχεις σε τσεπάκι θα ήταν τα κλειδιά οχήματος ενοικιασμένου από τη γνωστή εταιρεία.

Το βίντεο που πόσταρες είναι χρήσιμο ως εισαγωγικό σε παραδοσιακούς χρήστες αλλά δεν γίνεται να έμενε η κατάσταση σε όσα μας έδειξε αφού δεν έθιξε υψιπερατό κροσάρισμα, delays και EQ. Ως προς το τελευταίο σχολιάζω ότι ιδεώδες θα ήταν να γινόταν τέτοια τοποθέτηση και διαχείριση ώστε με την περάτωση αυτών των σταδίων να χρειάζονταν διακριτικές και όχι έντονες επεμβάσεις για τελειοποίηση αντί να περιμέναμε από φίλτρα EQ να έστρωναν ανωμαλίες.
Προτιμώ να έχω στο τσεπακι την ποιότητα των κύκλων της Audi.
Σαν ουδέτερος παρατηρητής:

Το 24 στον χώρο μου προσφέρει ηχητικό αποτέλεσμα που δεν του λείπει τίποτα.
Απαλλάχτηκα από το άγχος του τεριάσματος και το συνεχές σκάλισμα των ρυθμίσεων των subs!
Από την ημέρα απόκτησης και έπειτα, τα subs ρυθμίστηκαν μόνο σαν +1, με τα Pmc σαν large (αυτά στον yamaha, στον pro φυσικά μόνα τους, χωρίς βοήθεια)....
.
Προσφέρει αξιόλογο, αληθοφανές χαμηλό, με σωστή ατάκα, και ευχάριστο, χωρίς να κουράζει, αποτέλεσμα.
Όσο για τα υπόλοιπα: Λεπτομέρεια, λεπτομέρεια λεπτομέρεια!
Και ας λένε ότι θέλουν οι μετρήσεις! Το αποτέλεσμα στο αυτί μετράει!

View attachment 353459
Βάκη,πόσα ηχεία μπορείς να σκεφτείς τα οποία θα έπαιζαν το ίδιο καλά η ακόμη καλύτερα στις ίδιες θέσεις που έχεις βάλει τα PMC;
Επίσης,δώσε κλίση στα ηχεία ώστε να εστιάζουν ακριβώς πίσω από τη θέση ακρόασης.

Last edited:

Reaction score
2.347
Καλά, θα σου εξηγήσω από κοντά.. :biggrin:

Ασχετο, σου βρήκα μάρκα καλωδίων να ασχοληθεις..
View attachment 353499
Η ερώτηση μου προς τον Βάκη είναι ρητορική.Ο Βάκης πήρε ηχεία τα οποία:
Στήνονται εύκολα.
Επηρεάζονται λιγότερο από τον χώρο.
Είναι πολύ εύκολο φορτίο.
Δεν εχουν πολύ χαμηλή ευαισθησία.
Βγάζουν μεγάλες στάθμες,απαραμορφωτα.
Έχοντας "μαζεμένες" διαστάσεις ακούγονται ως μεγαλύτερα ηχεία και μάλιστα δια της σωστής μεθόδου.
Όποιος θ' ακούσει μπασσο απ' αυτά δεν θα πιστεύει στ' αυτιά του!
Υπάρχει και κερασάκι για την τούρτα όμως δεν χρειάζεται να το βάλω.

Last edited:

Reaction score
253
Εγώ από μεριάς μου εχω απορία και μάλιστα μεγάλη.
Ο ήχος έχει μια ταχύτητα εσωτερικά της καμπίνας και στα σοκάκια και την αναστροφή εντός του χώρου δεν υπάρχει καθυστέρηση σε σχέση με ένα εντελώς διαφορετικό ηχείο με την τρύπα bass reflex είτε εμπρός είτε πίσω;
Ας πούμε παίζουν τύμπανα ….καποια στιγμή ο ντράμερ κάνει μια παύση επειδή έτσι είναι το single .
Σε αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι να βγει έξω ξανά ο αέρας από τις θυρίδες, δεν κάνει το μπάσο σχετικά αργό σε χρόνο;
Από την άλλη λες……ολάκερη εταιρία δεν το έχει υπολογίσει;

Attachments

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.096
Ο ήχος έχει μια ταχύτητα εσωτερικά της καμπίνας και στα σοκάκια και την αναστροφή εντός του χώρου δεν υπάρχει καθυστέρηση σε σχέση με ένα εντελώς διαφορετικό ηχείο με την τρύπα bass reflex είτε εμπρός είτε πίσω;
Ας πούμε παίζουν τύμπανα ….καποια στιγμή ο ντράμερ κάνει μια παύση επειδή έτσι είναι το single .
Σε αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι να βγει έξω ξανά ο αέρας από τις θυρίδες, δεν κάνει το μπάσο σχετικά αργό σε χρόνο;
H Αρχή Λειτουργίας σε τέτοιες διατάξεις προβλέπει το μήκος της γραμμής μεταφοράς να ισούται προς το εν τέταρτον μήκους κύματος από την επιλεγείσα συχνότητα στην οποία θα γίνεται ενίσχυση ως προς την εκπεμπόμενη στάθμη χαμηλών. Η ενίσχυση θα συμβαίνει ακριβώς επειδή η ηχητική ενέργεια θα εκπέμπεται από το άνοιγμα της διάταξης συμφασικά - αλλά όχι στον ίδιο χρόνο - με την εκπομπή από το μεγάφωνο που θα φορτίζει τη γραμμή μεταφοράς.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι σε συχνότητες κατώτερες ή ανώτερες της επιλεγείσας θα ισχύει οπωσδήποτε διαφορά φάσης εκτός της χρονικής υστέρησης. Επίσης σε συχνότητα διπλάσια από την κεντρική ΄΄αναφοράς΄΄ όπου θα επιτυγχάνεται ενίσχυση στάθμης το μήκος διαδρομής θα ισούται με το εν δεύτερον του αντίστοιχου μήκους κύματος οπότε θα προκύπτει νομοτελειακώς... ακύρωση και μειωμένη στάθμη.

Αυτά χωρίς να λογαριάζονταν περαιτέρω επιπλοκές - όπως λ.χ. αδυναμία του μεγαφώνου να φορτίσει γραμμικά τη διάταξη, παρασιτική ενέργεια σε μεσαίες οκτάβες ή στροβιλισμοί αέρα να χαλάνε την ιδεώδη ροή ενέργειας κατά μήκος της γραμμής που θα προέκυπταν από πλημμελή επένδυση των τοιχωμάτων. Γενικώς μια ικανοποιητική υλοποίηση γραμμής απαιτεί ενδελεχή μελέτη πολλαπλών παραμέτρων και ακόμα περισσότερες πρακτικές δοκιμές από τον κατασκευαστή μέχρι την ολοκλήρωση της.

Last edited:

Reaction score
11.198
Πώς είσαι σίγουρος ότι η PMC δεν το έκανε χειρότερο (...);
Φυσικά και βελτιώνεται όταν η νέα σειρά έχει αποκλειστικά 5"! Εμένα ακούει η PMC!
Ωχ, ωχ, ωχ...

Έχει καθυστέρηση. Είναι αυτό που λένε για group delay στις χαμηλές συχνότητες, του ήχου από το bass reflex σε σχέση με το μεγάφωνο.

Reaction score
2.347
Και πως ο φιλος μας ισχυρίζεται πως το μπάσο σκοτώνει κλπ κλπ;
Εξαρτάται από το ποιο είναι το υποψήφιο θύμα.Αν είναι τα ηχεία σου,ετοίμασε το μνημόσυνο τους.Αν όμως είναι ATC ίδιας κατηγορίας τιμής,ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα.Με τα PMC θ' ακούσεις περισσότερο μπασσο και βαθύτερο χαμηλό παρά το μικρότερο γουφερ όμως με τα ATC θ' ακούσεις καλύτερο μπασσο.

Reaction score
253
Εξαρτάται από το ποιο είναι το υποψήφιο θύμα.Αν είναι τα ηχεία σου,ετοίμασε το μνημόσυνο τους.Αν όμως είναι ATC ίδιας κατηγορίας τιμής,ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα.Με τα PMC θ' ακούσεις περισσότερο μπασσο και βαθύτερο χαμηλό παρά το μικρότερο γουφερ όμως με τα ATC θ' ακούσεις καλύτερο μπασσο.
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω πως αν τα κάνουμε διπλα διπλα Α-Β τα μεν με τα δε…….εγω δεν θα κλαίω;
Άσε τώρα τα μνημόσυνα γιορτινές μέρες ….μην αρπάζεσαι κουβέντα κάνουμε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.096
Και πως ο φιλος μας ισχυρίζεται πως το μπάσο σκοτώνει κλπ κλπ;
Καταρχάς δεν αμφισβητούνται οι εντυπώσεις του Π.Α.Η. αφού λέγονται - τουλάχιστον έτσι νοείται - με καλή πίστη και βασισμένες σε όσα έχει συνηθίσει.

Μπορώ να φέρω ένα παράδειγμα ως προς τη χρονική υστέρηση. Ας λάβουμε ως κεντρική συχνότητα τα 40 Hz που έχει όπως λέει στο τσεπάκι... Το ενδεδειγμένο μήκος για τη διάταξη γραμμής σε αυτήν τη συχνότητα θα ήταν περίπου 215 εκατοστόμετρα. Δεχόμενοι πως όλα θα λειτουργούσαν ιδεωδώς η ηχητική ενέργεια θα εξερχόταν με χρονική υστέρηση τάξης 6 χιλιοστών δευτερολέπτου ως προς την εκπομπή από το ίδιο το μεγάφωνο χαμηλών. Σε συχνότητα 40 Hz το όριο για να γινόταν αντιληπτή η χρονική υστέρηση είναι γύρω στα 20 χιλιοστά δευτερολέπτου, οπότε η καθυστέρηση στην εξερχόμενη ενέργεια για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναμένεται να γινόταν αντιληπτή από το ακουστικό μας σύστημα. Θα γινόταν όμως αντιληπτή σε περίπτωση όπου θα συνέπιπτε με συνιστώσα ιδιορρυθμού με αποτέλεσμα να παρατεινόταν η παρουσία της στο χώρο ακρόασης. Εάν πάλι συνέπιπτε με ακύρωση από boundary τότε θα γινόταν αντιληπτή η έλλειψη της ολικής ενέργειας.

Reaction score
2.347
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω πως αν τα κάνουμε διπλα διπλα Α-Β τα μεν με τα δε…….εγω δεν θα κλαίω;
Άσε τώρα τα μνημόσυνα γιορτινές μέρες ….μην αρπάζεσαι κουβέντα κάνουμε.
Δεν αρπαζομαι για μηχανηματα ούτε για καλώδια.Απλως έχω την ιδια συνήθεια που έχω και στην τράπουλα.Προτιμω ως αντιπάλους αυτούς που "τσιμπούν" κι όχι τους αδιάφορους.
Δεν έχει νόημα λοιπόν η συγκριση εκτός αν είσαι έτοιμος να βάλεις το χέρι στην τσέπη προς αγορά των επομενων σου ηχείων κι εγώ να κάθομαι να κάνω χάζι με την έκφραση που θα 'χεις πάρει.Καζουρα!

Reaction score
253
Δεν αρπαζομαι για μηχανηματα ούτε για καλώδια.Απλως έχω την ιδια συνήθεια που έχω και στην τράπουλα.Προτιμω ως αντιπάλους αυτούς που "τσιμπούν" κι όχι τους αδιάφορους.
Δεν έχει νόημα λοιπόν η συγκριση εκτός αν είσαι έτοιμος να βάλεις το χέρι στην τσέπη προς αγορά των επομενων σου ηχείων κι εγώ να κάθομαι να κάνω χάζι με την έκφραση που θα 'χεις πάρει.Καζουρα!
Από αύριο απόγευμα έως την προσεχή Δευτέρα θα το παίζω τεμπέλης αλλά εχε χάρη ο διαλυμένος ωμός στα δεξιά….δεν είναι για πολλά βάρη και αυτά τα μέτρια ηχεια μου τα έχουν τα κιλάκια τους, μιας και είναι από πραγματικό ξυλο.

Reaction score
2.347
Από αύριο απόγευμα έως την προσεχή Δευτέρα θα το παίζω τεμπέλης αλλά εχε χάρη ο διαλυμένος ωμός στα δεξιά….δεν είναι για πολλά βάρη και αυτά τα μέτρια ηχεια μου τα έχουν τα κιλάκια τους, μιας και είναι από πραγματικό ξυλο.
MDF με αληθινό καπλαμα ξύλου.Το αυτό και για τα PMC αλλά HDF.
Στον ίδιο θάλαμο του νοσοκομείου ειμαστε.Εγω με κολικό νεφρού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR