Το σύστημα μου

Reaction score
356
Τέλος, όσον αφορά στα ενεργά ηχεία, μάλλον πρέπει να ακούσεις κι εσύ ένα παθητικό ηχείο να παίζει ενεργά και τότε ίσως καταλάβεις κι εσύ τί σκοπό εξυπηρετούν αυτά τα ηχεία, τί βελτίωση αποτελεί η ενεργή οδήγηση των τελικών, καθώς και των μεγαφώνων απευθείας απο τις εξόδους του του ενισχυτή χωρίς να παρεμβάλλονται παθητικά δίκτυα διαχωρισμού και τότε ίσως και να αναρωτηθείς αν αξίζει πραγματικά να ασχολείσαι με καλώδια. Αλήθεια, θεωρείς χαζή τη PMC η οποία παρέχει τα κορυφαία ηχεία της σαν κουφάρια με μεγάφωνα, χωρίς παθητικό κροσόβερ, για να οδηγηθούν ενεργά; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη Bryston που κάνουν το ίδιο; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη B&W που έδιναν το Nautilus χωρίς παθητικό κροσόβερ; Για πες!
ένα παθητικό ηχείο να παίζει ενεργά ?? Κατι δεν μας λες καλα

βελτίωση αποτελεί η ενεργή οδήγηση των τελικών ?? Τι εννοεις

χωρίς να παρεμβάλλονται παθητικά δίκτυα διαχωρισμού . Καπου νωριτερα θα παραμβαλεται ενεργο η παθητκο δικτυο διαχωρισμου εκτος αν προκειται για ενα single driver fullrange ηχειο

Αλήθεια, θεωρείς χαζή τη PMC η οποία παρέχει τα κορυφαία ηχεία της σαν κουφάρια με μεγάφωνα, χωρίς παθητικό κροσόβερ, για να οδηγηθούν ενεργά; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη Bryston που κάνουν το ίδιο; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη B&W που έδιναν το Nautilus χωρίς παθητικό κροσόβερ;
Αλλο θεμα αυτο απο αυτο που μαλλον εννοεις παραπανω. Τα ηχεια αυτα εχουν σκοπο να οδηγηθουν μεσω εξωτερικου crossover παθητικου η ενεργου με ξεχωριστους μαλλον ανα καναλι εξωτερικους μονομπλοκ συνδεδεμενα ολα μαζι τους με πολυ υψηλης ποιοτητας καλωδια και ειναι η επιτομη της εκμεταλευσης των δυνατοτητων των ηχειων (εννοωντας των μεγαφωνων και της καμπινας). Οι δυνατοτητες δε αλλαγης των ηχου ειναι πολλες μεσω αλλαγης καλωδιων και συνοδων για την προσαρμογη των απαιτησεων του χρηστη αλλα απαιτει και βαθεια γνωση. Κατι που κανενα ενεργο ηχειο δεν μπορει να δωσει αλλα μιλαμε και για αλλα επιπεδα τιμων.
Oσον αφορα το παθητικο crossover ,οταν γινει σωστα απο καποιον που πραγματικα ξερει δινει ενα αποτελεσμα που πολυ δυσκολα θα μπορεσει να φθασει ενας τελικος χρηστης οποιο εργαλειο να εχει στα χερια του και με οσες ρυθμιστικες δυνατοτητες να εχει .

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.977
Αλήθεια, θεωρείς χαζή τη PMC η οποία παρέχει τα κορυφαία ηχεία της σαν κουφάρια με μεγάφωνα, χωρίς παθητικό κροσόβερ, για να οδηγηθούν ενεργά; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη Bryston που κάνουν το ίδιο; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη B&W που έδιναν το Nautilus χωρίς παθητικό κροσόβερ;
Αλλο θεμα αυτο απο αυτο που μαλλον εννοεις παραπανω. Τα ηχεια αυτα εχουν σκοπο να οδηγηθουν μεσω εξωτερικου crossover παθητικου η ενεργου με ξεχωριστους μαλλον ανα καναλι εξωτερικους μονομπλοκ συνδεδεμενα ολα μαζι τους με πολυ υψηλης ποιοτητας καλωδια και ειναι η επιτομη της εκμεταλευσης των δυνατοτητων των ηχειων (εννοωντας των μεγαφωνων και της καμπινας). Οι δυνατοτητες δε αλλαγης των ηχου ειναι πολλες μεσω αλλαγης καλωδιων και συνοδων για την προσαρμογη των απαιτησεων του χρηστη αλλα απαιτει και βαθεια γνωση. Κατι που κανενα ενεργο ηχειο δεν μπορει να δωσει αλλα μιλαμε και για αλλα επιπεδα τιμων.
Oσον αφορα το παθητικο crossover ,οταν γινει σωστα απο καποιον που πραγματικα ξερει δινει ενα αποτελεσμα που πολυ δυσκολα θα μπορεσει να φθασει ενας τελικος χρηστης οποιο εργαλειο να εχει στα χερια του και με οσες ρυθμιστικες δυνατοτητες να εχει .
Δε νομίζω η PMC να τα κυκλοφορεί για να παίξεις με τα καλώδια... αλλά ναι, αν θες μπορείς να το κάνεις κι αυτό.
Η λογική τους χρήση είναι ενεργο cross ->τελικοί-> μεγάφωνα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.294
Τα ενεργά NAUTILUS, PMC, ATC και τα ρέστα , είναι πιό πολύ statement ηχεία , παρά κοινά.
Τι να το κάνουν να γεμίσουν τον χώρο τελικούς ,και ενεργά κρόςς οι περισσότεροι στο σαλόνι τους , όπως έκανα εγώ ?
Υπερβολή έκανα για την κ@ύλα .
Θα μπορούσα να έχω ταλαιπωρηθεί να φιάξω παθητικό κρόςς αλλά βαρέθηκα.
Είχα τους τελικούς , λέω δεν παίρνω κι ένα ενεργό κρόςς να παίξω να δω πως είναι ? Και κόλλησα.
Η αλήθεια είναι ότι με ενεργό κρόςς ψηφιακό φυσικά κάνεις πολλά πράγματα πολύ πιό εύκολα από ότι σε ένα παθητικό που πρέπει να αλλάξεις , πυκνωτές ,αντιστάσεις ,πηνία , ακόμα και αν είναι εκτός κουτιού.
Στο ενεργό απλά πατάς κουμπάκια και αλλάζεις Ο,τι θέλεις εύκολα και γρήγορα.
Υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν σε παθητικό κρόςς , όπως time delay .
Χρονική ευθυγράμμιση.
Οσο αφορά στα καλώδια , των μεγαφώνων από τον κάθε τελικό , όσο δοκίμασα , διαφορές δεν είδα.

Reaction score
2.959
Τα ενεργά NAUTILUS, PMC, ATC και τα ρέστα , είναι πιό πολύ statement ηχεία , παρά κοινά.
Τι να το κάνουν να γεμίσουν τον χώρο τελικούς ,και ενεργά κρόςς οι περισσότεροι στο σαλόνι τους , όπως έκανα εγώ ?
Υπερβολή έκανα για την κ@ύλα .
Θα μπορούσα να έχω ταλαιπωρηθεί να φιάξω παθητικό κρόςς αλλά βαρέθηκα.
Είχα τους τελικούς , λέω δεν παίρνω κι ένα ενεργό κρόςς να παίξω να δω πως είναι ? Και κόλλησα.
Η αλήθεια είναι ότι με ενεργό κρόςς ψηφιακό φυσικά κάνεις πολλά πράγματα πολύ πιό εύκολα από ότι σε ένα παθητικό που πρέπει να αλλάξεις , πυκνωτές ,αντιστάσεις ,πηνία , ακόμα και αν είναι εκτός κουτιού.
Στο ενεργό απλά πατάς κουμπάκια και αλλάζεις Ο,τι θέλεις εύκολα και γρήγορα.
Υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν σε παθητικό κρόςς , όπως time delay .
Χρονική ευθυγράμμιση.
Οσο αφορά στα καλώδια , των μεγαφώνων από τον κάθε τελικό , όσο δοκίμασα , διαφορές δεν είδα.
Με τα καλώδια που έβαλες Γιάννη,περίμενες ν' ακούσεις και διαφορες;

Reaction score
12.341
ένα παθητικό ηχείο να παίζει ενεργά ?? Κατι δεν μας λες καλα

βελτίωση αποτελεί η ενεργή οδήγηση των τελικών ?? Τι εννοεις

χωρίς να παρεμβάλλονται παθητικά δίκτυα διαχωρισμού . Καπου νωριτερα θα παραμβαλεται ενεργο η παθητκο δικτυο διαχωρισμου εκτος αν προκειται για ενα single driver fullrange ηχειο

Εννοώ με τη χρήση ενεργού κροσόβερ, το οποίο προηγείται του ενισχυτή και δεν παρεμβάλλεται μεταξύ του ενισχυτή και των μεγαφώνων. Η οποία αυτή παρεμβολή, κάνει τεράστια ζημιά. Και όχι, δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα για να παίξεις με τα καλώδια, το αντίθετο. Και πραγματικά, θα ήταν παντελως άστοχο να ασχολείτο κάποιος με καλώδια, όταν μπορεί να αλλάξει συχνότητα αποκοπής, κλίση φίλτρου, τύπο φίλτρου, delay και κέρδος, ξεχωριστά σε κάθε δρόμο.

Τέλος, επίτρεψέ μου να γελάσω με τα περί βελτίωσης των παθητικών κροσόβερ. Η μοναδική βελτίωση που μπορεί να δεχτεί ένα παθητικό κροσόβερ, είναι η αφαίρεσή του. Δυστυχώς, δεν μπορούν ή δεν είναι διατεθειμένοι όλοι να έχουν μια συστοιχία ενισχυτών ( αν και υπάρχουν και οι πολυκάναλοι, όπως hypex ). Και μόνο η εμφανής βελτίωση στα δυναμικά ενός ηχείου όταν φεύγει απο τη μέση το φρένο που λέγεται παθητικό κροσόβερ, αρκεί. Μετά, ακούς και πως παίζει το μαραφέτι με χρονικά ευθυγραμμισμένους τους δρόμους και μένεις παγωτό.

Ο Γιάννης ( όπως κι εγώ ) μπορεί να αλλάξει όλες τις παραμέτρους του κροσόβερ με μετρήσιμα αποτελέσματα, ενώ δεν έχει τίποτα ( παρά μόνο λιγοστά μέτρα καλωδίου ) μεταξύ ενισχυτή και μεγαφώνου. Ούτε πυκνωτές, ούτε πηνεία, ούτε αντιστάσεις. Κελάηδα εσύ για τα καλώδια. :p

Και μετά, ειμαστε εμείς οι μπουμπούνες...
Εδώ ας πούμε, η PMC προσφέρει σαν κιτ βελτίωσης ενεργό κροσόβερ για τα twenty5i:

Με το σχόλιο:
"Make your twenty5 and twenty5i loudspeakers active. Existing owners of two-way twenty5 and twenty5i speakers – 21, 22, 23 & 24 – can now add all the active benefits of higher resolution, control, and transparency with a simple-to-install Active upgrade pack."

Αλλά οκ, πλάκα έχει. Ας συνεχίσουμε να μιλάμε για τα καλώδια του Π.Α.Η., στο νήμα του είμαστε άλλωστε.

Last edited:

Reaction score
12.341
Από 1975 λίρες Αγγλίας το κιτ μετατροπής σε ενεργά, amps included! @Π.Α.Η. , πόσα είπαμε ότι κοστίζουν τα καλώδια και ο ενισχυτής σου;

Reaction score
2.959
Από 1975 λίρες Αγγλίας το κιτ μετατροπής σε ενεργά, amps included! @Π.Α.Η. , πόσα είπαμε ότι κοστίζουν τα καλώδια και ο ενισχυτής σου;

Αυτό το κιτ είναι δική μου κατασκευή!Δεν αφορά όμως την δική μου σειρά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.346
Εάν δεν μπορείτε να κατανοήσετε τα άπειρα χειροπιαστά πλεονεκτήματα της ενεργής πολυενίσχυσης ενός ηχείου με χρήση λάιν λεβελ κρος και πολλαπλών τελικών ενισχυτικών σταδίων συνδεδεμένων απευθείας με έκαστο μεγάφωνο, είστε απλώς άσχετοι με το audio.

Η ανωτέρω προσφορά της PMC:

"Make your twenty5 and twenty5i loudspeakers active. Existing owners of two-way twenty5 and twenty5i speakers – 21, 22, 23 & 24 – can now add all the active benefits of higher resolution, control, and transparency with a simple-to-install Active upgrade pack."
Εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τα άμεσα αποτελέσματα της χρήσης ενεργού πολυενίσχυσης, όπως αυτά ισχύουν σε όλα τα ενεργά ηχεία.

Reaction score
355
αν μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω κατα 3 χρονια, ισως και βαλε, τοτε που ειχα στο επιπλο ενα θηριο yamaha DSP A1 και τα ΑΡΤΕΜΙΣ V2 , Τοτε που για μια απλη δοκιμη εβαλα ενα ψηφιακο e.g sansui να δω πως θα ακουστουν τα ατιθασα ΑΡΤΕΜΙΣ , kai επαιξαν οπως ηθελα και μου στραβωσαν τα σαγονια, αλλα ακουσα διαφορες φωνες να λενε, ενα καλο ηχοσυστημα δεν χρειαζεται ρυθμιστικα, το εδωσα πισω.
για 80 ευρω ναι δεν το κρατησα.
και τωρα διαβαζω σελιδες επι σελιδων, γνωμες ,κριτικες, αποψεις και σπαει το κεφαλι!

τελικα ισως το πιο τιμιο μηχανημα, το μηχανημα των φτωχων ισως τελικα να αποτελει μια πολυ μεγαλη λυση σε οσα αναφερεστε!
συμπαθατε με......

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.294
Επειδή είσαι προπέτης,
δοκίμασα ,monster , synergistic research, goertz, mogami, audio quest .
Δεν είδα-άκουσα καμιά σοβαρή διαφορά .
Ούτε καν δλδ.
Επρεπε να στήσω αυτί μπάς και πιάσω διαφορές , ανεπαίσθητες.
Οχι μόνο στον δορυφόρο , αλλά και στα μπασόκουτα.

Reaction score
2.959
Επειδή είσαι προπέτης,
Ούτε καν δλδ.
Επειδή είσαι προπέτης,
Ούτε καν δλδ.
Κι εσύ ανασφαλης.
Στην αρχή όχι σοβαρή διαφορά.
Στη συνέχεια ούτε καν.
Τέλος,ανεπαίσθητη.
Διάλεξε και πάρε.

.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.294
Αν σου αρέσει , όπως σε πολλούς hi endάδες να παίζεις με τις λέξεις , κανένα πρόβλημα.
Πάντως αυτό που έγραψα δεν είναι αστάθεια απόψεων .
Είναι η ωμή αλήθεια , την οποία αρνείσαι να αποδεκτείς , δικό σου θέμα.
Οχι το κεφάλι πάντα ήταν στο ίδιο σημείο , μιάς και είναι μαρκαρισμένη η mlp.
Κι εσύ ανασφαλης.
Το μόνο που σίγουρα δεν είμαι είναι ανασφαλής.
Εσύ από την άλλη είσαι σίγουρα εριστικός , ώς αποτέλεσμα ανασφάλειας αλλά και υπερφιαλότητας.
Πως το βλέπεις τώρα ?
Θα αναλωθούμε σε χαρακτηρισμούς για το ποιός είναι τι ?

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.669
O Μαρκήσιος δεν έχει ανάγκη αφού τα δικά του μεγάφωνα παίζουν ήδη πολύ δυνατά με τα καλώδια που έχει συνδέσει.

Έχω ηχείο κολώνα που πετά
και garage punk μου κάνει σαματά
ψηστήρι στη γειτόνισσα γερό
ολημερίς μια τρύπα στο νερό

Τι και αν μου λένε βάλε sub
το σπίτι μου δεν κάνω κλαμπ
και όταν στρώνει ρόδιο
ανοίγει το τριώδιο

Άλλαξε καλώδιο
ν'ακούσεις το πεντάϊντσο
πιο δυνατά! πιο δυνατά!
να παίζουν οι αλήτικες
οι fuzzy οι κιθάρες τους
του θανατά! του θανατά!

Α, Α, Α, Α, του θανατά !του θανατά!
Α, Α, Α, Α, δεν σώνουν λεφτάααα
Από Ειτισιά ενεργά

Του ρεύματος ΑΜΕΑ μένω εδώ
όποιον το λέει δεν παρεξηγώ
και όποτε πάρω ηχεία ενεργά
θα κάνουν τα καλώδια ουρά

Στα νότια προάστια
η διαφορά τεράστια
μα είναι μια ζωή σπιράλ
χωρίς Σανσούι και Κ.οραλ

Άλλαξε καλώδιο
να μπουμπουνίζει ο χώρος σου
πιο σιγανά! πιο σιγανά!
να μπαίνει ηχογράφηση
στο μαύρο το κατάστιχο
με ψηφιακά! ψηφιακά

Α, Α, Α, Α, ψηφιακά! ψηφιακά!
Α, Α, Α, Α, δεν σώνει παράααα
για Ειτισιά ενεργά

Στο κατόπι με παίρνουν
για να μου ρίξουν
λαχανικάααα

Last edited:

Reaction score
2.959
Αν σου αρέσει , όπως σε πολλούς hi endάδες να παίζεις με τις λέξεις , κανένα πρόβλημα.
Πάντως αυτό που έγραψα δεν είναι αστάθεια απόψεων .
Είναι η ωμή αλήθεια , την οποία αρνείσαι να αποδεκτείς , δικό σου θέμα.
Οχι το κεφάλι πάντα ήταν στο ίδιο σημείο , μιάς και είναι μαρκαρισμένη η mlp.

Το μόνο που σίγουρα δεν είμαι είναι ανασφαλής.
Εσύ από την άλλη είσαι σίγουρα εριστικός , ώς αποτέλεσμα ανασφάλειας αλλά και υπερφιαλότητας.
Πως το βλέπεις τώρα ?
Θα αναλωθούμε σε χαρακτηρισμούς για το ποιός είναι τι ?
Κατ' αρχήν δεν έκανα εγώ την αρχή με τους χαρακτηρισμούς αλλά εσύ.Ισως να μην σου αρεσει να σου ανταπαντούν με το ίδιο στυλ με το δικό σου.
Τελικά δεν ξεκαθαρισες αν και σε ποιο βαθμό άκουσες διαφορες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.224
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi