Το σύστημα μου

Reaction score
12.341
Έχεις βελτιωθεί;Ρωτώ διότι κατά το προηγούμενο,τρεις Καθηγητές Πανεπιστημίου(και μέλη.Συμπτωση!)σου έκαναν φροντιστήριο.Απεδωσε;
Αρχικά, όχι. Με τη βοήθεια όμως των δοκτώρων, κατάλαβα πολλά πράγματα τόσο απο, όσο και ως προς το φροντιστήριο... Όπως για παράδειγμα, να απαιτώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΥΦΛΟ ΤΕΣΤ για να συζητήσω σοβαρά με κάποιον απο το συνάφι μας. Γιατί, πραγματικό τυφλό τεστ, δεν ήταν αυτό στο οποίο συμμετείχα. Για την ακρίβεια, ούτε καν τυφλό τεστ δεν ήταν. Επομένως, αν θέλει το πουλάκι που στα πρόλαβε να επανακτήσει την εκτίμησή μου προς το άτομό του, αντί να χασκογελά, ας διοργανώσει ένα πραγματικό τυφλό τεστ, με μπλόφες ως προς τις αλλαγές, προφανώς χωρίς να γνωρίζει κανείς αν, πότε και ποιες αλλαγές θα γίνονται.
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Βλέπεις, πλέον έχω τα ακούσματα απο το δικό μου σύστημα, με τις μετατροπές και τα πειράματα που έχω κάνει, οπότε οτιδήποτε έχει να προσφέρει το φροντιστήριό σας, μου φαίνεται πλέον αστείο. Σόρι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.353
Έτσι για να μαθαίνετε, η μογκαμι είναι μια εταιρεία καλωδίων audio, Γιαπωνέζικη, με μικρά παρακλάδια (κατασκευής και συναρμολόγησης) κυρίως σε Αγγλία και Αμερική.

Εξ'αρχης ο μοναδικός στόχος του Ιάπωνα προέδρου και ιδρυτή της φίρμας, ήταν να κατασκευάσει τα καλύτερα καλώδια που είναι εφικτό, για audio. Στόχος του ο καλύτερος ήχος.

Το 99% των καλωδίων, κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ιαπωνία, ενώ ένα μικρό ποσοστό αυτών ολοκληρώνει την κατασκευή του σε Αγγλία και Αμερική (εκεί γίνεται συναρμολόγηση).

Η ιστορία της φίρμας ξεκινάει κατά το '70, και η επιτυχημένη πορεία της σε όλο τον κόσμο οφείλεται στην προσήλωση στους στόχους της και στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και ήχου των προϊόντων της, τα οποία έχουν 10-ετη εγγύηση καλής λειτουργίας (κάποια lifetime).

Στο παρακάτω λινκ μερικές πληροφορίες ακόμα:

Η έτερη φίρμα που λέμε, η Belden, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο. Δεν κατασκευάζει μόνον καλώδια audio η Belden, αλλά κατασκευάζει οτιδήποτε καλώδιο υπάρχει στον πλανήτη, και δεν είναι εταιρεία που κατασκευάζει μόνον καλώδια, έχει τεράστια γκάμα προϊόντων.

Η Belden είναι ένας Αμερικανός κολοσσός, ένας πραγματικός γίγαντας, εταιρεία εισηγειμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, και δραστηριοποιείται από τις αρχές του 1900.

Δυνατή μετοχή, είναι και καλή αγορά, αν ασχολείστε με μετοχές.

Κατασκευαστικά, η Belden διαθέτει τον απολύτως καλύτερο εξοπλισμό κατασκευής καλωδίων στο γνωστό σύμπαν. Τυπικά η Belden είναι ο πάροχος καλωδίων για τη NASA ας πούμε. Οι Αμερικάνοι το έχουν τερματίσει, και γι'αυτό η επιτυχία της Belden είναι τόσο μεγάλη στα χρόνια που πέρασαν.

Δεν υπάρχει καμία άλλη κατασκευάστρια εταιρεία καλωδίων στον πλανήτη που να συγκρίνεται με το μέγεθος της Belden.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.988
Έτσι για να μαθαίνετε, η μογκαμι είναι μια εταιρεία καλωδίων audio, Γιαπωνέζικη, με μικρά παρακλάδια (κατασκευής και συναρμολόγησης) κυρίως σε Αγγλία και Αμερική.

Εξ'αρχης ο μοναδικός στόχος του Ιάπωνα προέδρου και ιδρυτή της φίρμας, ήταν να κατασκευάσει τα καλύτερα καλώδια που είναι εφικτό, για audio. Στόχος του ο καλύτερος ήχος.

Το 99% των καλωδίων, κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ιαπωνία, ενώ ένα μικρό ποσοστό αυτών ολοκληρώνει την κατασκευή του σε Αγγλία και Αμερική (εκεί γίνεται συναρμολόγηση).

Η ιστορία της φίρμας ξεκινάει κατά το '70, και η επιτυχημένη πορεία της σε όλο τον κόσμο οφείλεται στην προσήλωση στους στόχους της και στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και ήχου των προϊόντων της, τα οποία έχουν 10-ετη εγγύηση καλής λειτουργίας (κάποια lifetime).

Η έτερη φίρμα που λέμε, η Belden, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο. Δεν κατασκευάζει μόνον καλώδια audio η Belden, αλλά κατασκευάζει οτιδήποτε καλώδιο υπάρχει στον πλανήτη, και δεν είναι εταιρεία που κατασκευάζει μόνον καλώδια, έχει τεράστια γκάμα προϊόντων.

Η Belden είναι ένας Αμερικανός κολοσσός, ένας πραγματικός γίγαντας, εταιρεία εισηγειμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, και δραστηριοποιείται από τις αρχές του 1900.

Κατασκευαστικά, η Belden διαθέτει τον απολύτως καλύτερο εξοπλισμό κατασκευής καλωδίων στο γνωστό σύμπαν. Τυπικά η Belden είναι ο πάροχος καλωδίων για τη NASA ας πούμε. Οι Αμερικάνοι το έχουν τερματίσει, και γι'αυτό η επιτυχία της Belden είναι τόσο μεγάλη στα χρόνια που πέρασαν.

Ναι αλλά ο ...Κωνσταντέϊ ο Σουγιας από τη Μολδαβία που έχει την οικογενειακή εταιρεία AudioKon, ξέρει μυστικές συνταγές και φτιάχνει καλώδια ...ρεύματος, που βελτιώνουν τον ήχο τρελά...
Είναι λίγο ακριβά βέβαια αλλά αυτό είναι το HiEnd, αν θες ποιότητα θα τα σκάσεις!

Reaction score
2.968

Δεν υπάρχει καμία άλλη κατασκευάστρια εταιρεία καλωδίων στον πλανήτη που να συγκρίνεται με το μέγεθος της Belden.

Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι η μεγαλύτερη αλλά αν είναι η καλύτερη.Αφου αγοράζει από άλλες διότι από μόνη της δε μπορεί,δεν είναι.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.137

Τι είναι αυτά τα γιατρουδίστικα φίλος; Εδώ είναι βαλκάνια και μετράει ότι πει η γειτόνισσα.

Reaction score
2.551
Όλα τα λαμόγια στην πίστα
για να μην μας πιάνει νύστα
με καλωδια μαμίσια
από τα Πατήσια

Τι το θέλεις το τυφλό όταν είσαι καραφλό
έλα αγόρι μου γλυκό για να παίξουμε κρυφτό

Είχα μια χαρά που θα γίνω πεθερά
κι έχω κόρη κι έχω πίκρα που θα μου ζητάει προίκα

Καλημέρα σε όλους !

Last edited:

Reaction score
1.954
Ρε σεις το φτήνο καλώδιο μέχρι πόσο πάει;
Το καλό το ακριβό τι τιμή εκκίνησης έχεις;

Ετσί για να έχουμε μέτρο σύγκρισης....

Επίσης όταν ένα ακριβό καλώδιο έχει μέσα μογκάμι τυλιγμένο σε σωλινάκι ποτισματος και ντυμένο με φαντεζί sleeve παιζ καλύτερα?

Reaction score
2.551
Τα φτηνα έχουν 3 ευρώ, ενώ τα ακριβα 2 με τρία χιλιάρικα, καινούργια στην αρχική συσκευασία, κι ως μεταχειρισμένα 200-300€.
Η αξία βρίσκεταιο στην αυθεντική συσκευασία.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.285

Επίσης όταν ένα ακριβό καλώδιο έχει μέσα μογκάμι τυλιγμένο σε σωλινάκι ποτισματος και ντυμένο με φαντεζί sleeve παιζ καλύτερα?
Belden Cable 2x2.5mm - Ατερμάτιστο 1m (70046) | Skroutz.gr Εγώ αυτό πήρα για τα polk τα ατμος που έχω στο σαλόνι. Μια χαρά 3 κάτι ευρωπουλάκια το μέτρο και μια χαρά την κάνει την δουλειά.

Reaction score
4.352

Το ακριβό ξεκινάει από 4 ψηφία και ανεβαίνει. Ανα μέτρο ε.....

Όσο πιο ακριβό περιτύλιγμα τόσο πιο καλά παίζει , και ας έχει σάπιο σύρμα μέσα. Αν έχεις φεράρρι θα βγάλεις γκόμενα ακόμη και αν πηγαίνει με 50km/h μέγιστο αφού έχει σπασμένο κινητήρα.
Belden Cable 2x2.5mm - Ατερμάτιστο 1m (70046) | Skroutz.gr Εγώ αυτό πήρα για τα polk τα ατμος που έχω στο σαλόνι. Μια χαρά 3 κάτι ευρωπουλάκια το μέτρο και μια χαρά την κάνει την δουλειά.
Ξενέρωσε μας και αλλο.......

Reaction score
12.341

Μη το γελάς καθόλου... Συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον στο εξωτερικό.

Reaction score
1.954
Τα φτηνα έχουν 3 ευρώ, ενώ τα ακριβα 2 με τρία χιλιάρικα, κι ως μεταχειρισμένα 200-300€
Τα ακριβά δλδ τι καλώδιο έχουν μέσα και πάει τόσο....αφού όλα από τις ίδιες εταιρίες βγαίνουν που το τρέχων μέτρo bulk ειναι επιπέδου σε τιμή μογκάμι :p

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.988
Ήταν ένα σπίτι στην Κυψέλη
ήταν το σπίτι του Παναή
και εκεί ήταν η καταστροφή του
ω Θεέ μου, το ξέρω ότι ήταν

Η μάνα του τον μάλωνε
του ΄λεγε πάρε κανα blue jean
Μη σκορπάς τα λεφτά στα καλώδια
Φτιαγμένα δήθεν στην New Orlean

Το μόνο που ένας καλωδιάς χρειάζεται
είναι καλώδια πολλά να δοκιμάζει
και η μόνη στιγμή που φχαριστιέται
όταν μια διαφορά νομίζει πως αφουγκράζεται

Ω μάνα πες του Παναή
να μην κάνει όσα έχουμε κάνει
να μη σπαταλήσει τη ζωή του σε καλώδια και μπίλιες
πολύπριζα, ασφάλειες και αηδίες

Πάρε subs, πάρε ηχεία
πάρε δίσκους, κόψε τη μ@λ@κία
σταμάτα όμως το μαρτύριο
με της γειτόνισσας το αισθητήριο

Ήταν ένα σπίτι στην Κυψέλη
ήταν το σπίτι του Παναή
και εκεί ήταν η καταστροφή του
ω Θεέ μου, το ξέρω ότι ήταν
ω Θεέ μου, το ξέρω ότι ήταν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.353
Προσωπικά, ως "κυνηγός των μετρητικών επιδόσεων", αναγκαστικά κατέληξα στην Belden, μετά από πολλά χρόνια χομπίστικης ενασχόλησης με τα καλώδια, όπως κάνει ο πάης ένα πράμα.

Αυτή η κατάληξη στην Belden ήταν αναπόφευκτη, επειδή έψαχνα προδιαγραφές, μετρητικά δεδομένα, χωρητικότητες και τέτοια τελοσπαντων μετρήσιμα χαρακτηριστικά, και κει η Belden είναι ο βασιλιάς.

Φτιάχνει λόγου χάριν τα ισχυρότερα πλέγματα, με την μεγαλύτερη κάλυψη (για μείωση των παρεμβολών), και κάθε καλώδιο της Belden μπορεί να ανταπεξέλθει στη χρήση για την οποία προορίζεται με τέλειες μετρητικές επιδόσεις, ως εκ τούτου καλύπτει τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως στα διαστημικά προγράμματα.

Στις δικές μου αναζητήσεις, προ αμνημονεύτων ετών, κατέληξα υποχρεωτικά στο 1694Α και 1696Α, που είναι ψηφιακά καλώδια διασύνδεσης (για RCA και XLR αντίστοιχα), με πραγματικά κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, και σε εξαιρετικά λογική κοστολόγηση.

Το δε 1696Α, το έχω χρησιμοποιήσει κατ'επαναληψιν σε ισορροπημένο αναλογικό σήμα, διότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι overqualified για αυτή τη χρήση.

Τέλος πάντων, ακόμα και οι απλές καλωδιώσεις για audio της Belden, είναι αρίστων τεχνικών προδιαγραφών και πολύ οικονομικά καλώδια, γι'αυτό έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά την παγκόσμια αγορά, και θα δεις χύμα κουλούρες Belden και στο μικρό μαγαζί ηλεκτρονικών στην Θεσσαλονίκη.

Τα mogami από την άλλη πλευρά, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Ναι μεν ο Ιάπωνας είναι "στρατιώτης" στις τεχνικές προδιαγραφές, με τυπική γιαπωνέζικη πειθαρχία, αλλά έχει "αγάπη" το καλώδιό του, έχει προσοχή στα υλικά του, στα πλαστικά περιβλήματα, στην αντοχή στο ζεστό καλάι, στο πάχος των αγωγών, είναι τρόπον τινά με overengineering φτιαγμένα ακόμα και τα πιο ποταπά καλώδιά του, με μια παλιάς κοπής "γιαπωνέζικη" αίσθηση ποιότητας, που σου φέρνει στο νου τις ηθικές αξίες ενός λαού που αγαπάει την τελειομανία στην δουλειά του.

Ο Ιάπωνας έχει επιτύχει να κοσμούν τα καλώδιά του ένα σωρό στούντιο, από ανθρώπους που ψάχνουν όχι μόνον τις μετρητικές επιδόσεις, και την αντοχή στη χρήση, αλλά και τον ήχο. Ο Ιάπωνας έχει επιτύχει μια φήμη "εξαιρετικού ήχου" ανάμεσα σε μεγάλους μηχανικούς ήχου, ηχολήπτες και στουντιαδες γενικώς.

Άλλωστε η mogami, σε αντίθεση με την Belden, ασχολείται αποκλειστικά και μόνον με καλώδια ήχου. Είναι εξειδικευμένη εταιρεία, αλλά παράγει και τα πιο πολύπλοκα καλώδια που θα βρεις στο audio, όπως 16-κάναλα και 24-κάναλα ψηφιακά καλώδια για επαγγελματικά βύσματα, καλώδια που φυσικά δεν (μπορούν να) παράγουν οι παραδοσιακές χαϊενταδικες φίρμες.

Από την εποχή που ξεκίνησε η mogami να ασχολείται με καλώδια ήχου, απέκτησε μια εξαιρετική φήμη στην χώρα της, στην Ιαπωνία, όπου εκείνη την εποχή υπήρχε πληθώρα μηχανημάτων πολύ υψηλής ποιότητας ήχου, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Κι από κει βέβαια, εξαπλώθηκε σιγά σιγά μια μικρή φίρμα σε όλη τη γη, γεγονός που αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον αξιαγάπητο ιδρυτή της.

Η mogami και η Belden, έχουν ένα κοινό στοιχείο: δημοσιεύουν pdf για κάθε καλώδιό τους, με όλα τα μετρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλωδίου. Κι αυτό, είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, που διαφοροποιεί αυτές τις φίρμες από πολλές άλλες, που δε τολμούν (ή δε μπορούν) να κάνουν κάτι τέτοιο.

Ομοίως, σοβαρές φίρμες ηχείων ας πούμε, δημοσιεύουν πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά για τα προϊόντα τους, με κάθε λεπτομέρεια. Κι αυτό τις ξεχωρίζει από τον όχλο.

Last edited:

Reaction score
11.409
Αυτό δεν το ήξερα. Χαίρομαι που έχω επιλέξει Belden για το σήμα προς τα ενεργά ηχεία.
Επίσης έχω και ένα Mogami στο καλώδιο των ακουστικών.

Reaction score
2.551
Τα ακριβά δλδ τι καλώδιο έχουν μέσα και πάει τόσο....αφού όλα από τις ίδιες εταιρίες βγαίνουν που το τρέχων μέτρo bulk ειναι επιπέδου σε τιμή μογκάμι :p
Τα ακριβά καλώδια αν ήταν κατασκευασμένα από αγωγούς mogami θα τα λέγανε lamogiani

Reaction score
2.551
Ο Ιάπωνας έχει επιτύχει να κοσμούν τα καλώδιά του ένα σωρό στούντιο, από ανθρώπους που ψάχνουν όχι μόνον τις μετρητικές επιδόσεις, και την αντοχή στη χρήση, αλλά και τον ήχο.
Τα λεγόμενα στούντιο του σωρού

Reaction score
11.409
Ναι μεν ο Ιάπωνας είναι "στρατιώτης" στις τεχνικές προδιαγραφές, με τυπική γιαπωνέζικη πειθαρχία, αλλά έχει "αγάπη" το καλώδιό του, έχει προσοχή στα υλικά του, στα πλαστικά περιβλήματα, στην αντοχή στο ζεστό καλάι, στο πάχος των αγωγών, είναι τρόπον τινά με overengineering φτιαγμένα ακόμα και τα πιο ποταπά καλώδιά του, με μια παλιάς κοπής "γιαπωνέζικη" αίσθηση ποιότητας, που σου φέρνει στο νου τις ηθικές αξίες ενός λαού που αγαπάει την τελειομανία στην δουλειά του.
Σταμάτα, τσουτσούρωσα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.227
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi