Το σύστημα μου

Reaction score
3.347
Ηχεία με bass-reflex δεν θα μπουν ξανά στο σπίτι μου.
διαβαζοντας τετοια ποστ.....αντιλαμβανομαι τελικα το ποσο "πισω" ειμαι σε θεματα ηχου, και τι μας επιφυλασει στο μελλον ο Αγιος Μαντζουνιος!!!!!!!!!!
να με συμπαθατε που δεν..............
Γιάννη,επιστήμη και ομορφιά είναι η υπόθεση!

Reaction score
432
Ηχεία με bass-reflex δεν θα μπουν ξανά στο σπίτι μου.

Γιάννη,επιστήμη και ομορφιά είναι η υπόθεση!
Παναγιωτη μου?
αντε το ομορφια, αντε και το εξυπηρετω να το δεχτω.
το επιστημη συγχωρα με , αλλα εγω θα πω, εχει στηθει στις πλατες του κοσμου μια βιομηχανια "απατης" που ξαφριζει τα λεφτα του κοσμακη!
ευχαριστω δεν θα παρω!
συγχωρα με ξανα....

Reaction score
3.347
Παναγιωτη μου?
το επιστημη συγχωρα με , αλλα εγω θα πω, εχει στηθει στις πλατες του κοσμου μια βιομηχανια "απατης" που ξαφριζει τα λεφτα του κοσμακη!
ευχαριστω δεν θα παρω!
συγχωρα με ξανα....
Καλύτερα τότε να μην τα δοκιμάσεις διότι θα τα θέλεις απελπισμένα!
Κάνε τον κόπο να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της εταιρίας και θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι όλοι απατεωνες.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.252
Παναγιωτη μου?
ευχαριστω δεν θα παρω!
συγχωρα με ξανα....
Κάτσε να σου απαντήσω εγώ με την κλασσική πλέον απάντηση: :p

"Δεν έχεις αρκούντως αναλυτικό σύστημα για να καταλάβεις τις διαφορές, για αυτό τα λες αυτά!"

(εγώ π.χ. που επίσης δεν έχω αρκούντως αναλυτικό σύστημα... είτε κανονικά το έχω το dac, είτε να πατάει σε ελαστικό, είτε κρεμασμένο από τα καλώδια... το ίδιο το ακούω :p )

Reaction score
432
Καλύτερα τότε να μην τα δοκιμάσεις διότι θα τα θέλεις απελπισμένα!
Κάνε τον κόπο να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της εταιρίας και θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι όλοι απατεωνες.
ΔΩΣΕ μου διαστασεις να παω στον τορνο να στα φτιαξω με ψυχουλα Παναγιωτη....
τετοια ποσα ειναι εκμεταλευση απο καλωδια , βασεις, πολυμπριζα και φις iec κλπ κλπ...

Reaction score
3.347

"Δεν έχεις αρκούντως αναλυτικό σύστημα για να καταλάβεις τις διαφορές, για αυτό τα λες αυτά!"

(εγώ π.χ. ς αναλυτικό σύστημα... είτε κανονικά το έχω το dac, είτε να πατάει σε ελαστικό, είτε κρεμασμένο από τα καλώδια... το ίδιο το ακούω :p )
Οι τσιμουχες είναι κατάλληλες μόνο για τ' αυτοκίνητα.
Δεν έχεις αρκουντως αναλυτική τσέπη.
ΔΩΣΕ μου διαστασεις να παω στον τορνο να στα φτιαξω με ψυχουλα Παναγιωτη....
τετοια ποσα ειναι εκμεταλευση απο καλωδια , βασεις, πολυμπριζα και φις iec κλπ κλπ...
Ούτε ο τόρνος ούτε οι εταιρίες μπορούν.30 χρόνια το ψάχνω.

Last edited:

Reaction score
432

(εγώ π.χ. που επίσης δεν έχω αρκούντως αναλυτικό σύστημα... είτε κανονικά το έχω το dac, είτε να πατάει σε ελαστικό, είτε κρεμασμένο από τα καλώδια... το ίδιο το ακούω :p )
αν κατσω και γραψω τι ειδαν τα ματακια μου, πριν 2-3 χρονια σε μια επισκεψη , σε ενα χωρο , απο ενα ακρως γνωστο ατομο, που ανηκει στον χωρο του hi-fi στην Ελλαδα θα πεσει κεραυνος να μας καψει!
το τι μπιμπλικι και μαντζουνια ειχε, δεξια, αριστερα, πανω κατω, μεσα εξω σε 360 μοιρες ειναι να σε στελνει για ψυχοφαρμακα!
το καλο για εκεινον ηταν πως ολα αυτα ηταν πατεντες δικες του και φτηνοκατασκευες γελειες θα ελεγα!
φυσικα και δεν προκειται να επωνομασω , δεν ειναι φρονιμο απο μεριας μου....αλλα απλα τα αναφερω!
σε ερωτηση μου βεβαια, ειπε.....ολα αυτα ειναι υπολογισμενα και βελτιωνουν την ακουστικη!
εφυγα αρον αρον γιατι αν καθομουν με εβλεπα για το δαφνι!
στα των μηχανηματων του ομως ολα ηταν και επαιζαν υπεροχα

Reaction score
3.347
αν κατσω και γραψω τι ειδαν τα ματακια μου, πριν 2-3 χρονια σε μια επισκεψη , σε ενα χωρο , απο ενα ακρως γνωστο ατομο, που ανηκει στον χωρο του hi-fi στην Ελλαδα θα πεσει κεραυνος να μας καψει!
το τι μπιμπλικι και μαντζουνια ειχε, δεξια, αριστερα, πανω κατω, μεσα εξω σε 360 μοιρες ειναι να σε στελνει για ψυχοφαρμακα!
το καλο για εκεινον ηταν πως ολα αυτα ηταν πατεντες δικες του και φτηνοκατασκευες γελειες θα ελεγα!
φυσικα και δεν προκειται να επωνομασω , δεν ειναι φρονιμο απο μεριας μου....αλλα απλα τα αναφερω!
σε ερωτηση μου βεβαια, ειπε.....ολα αυτα ειναι υπολογισμενα και βελτιωνουν την ακουστικη!
εφυγα αρον αρον γιατι αν καθομουν με εβλεπα για το δαφνι!
στα των μηχανηματων του ομως ολα ηταν και επαιζαν υπεροχα
Έτερον εκατερον.

Reaction score
3.347
Θα ήθελα σε παρακαλώ, όταν με το καλό αλλάξεις ηχεία, να γράψεις για το μπάσο στο χώρο σου. Τη διαφορά των ηχείων που έχεις μ αυτά που θα πάρεις.
Κι από τώρα.Μεγαλυτερη καμπίνα,μεγαλύτερο γουφερ.Κλειστο κουτί=καλύτερο μπασσο αλλά πιο ρηχό.Και 3,5 φορές πιο ακριβό.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.252
Θα ήθελα σε παρακαλώ, όταν με το καλό αλλάξεις ηχεία, να γράψεις για το μπάσο στο χώρο σου. Τη διαφορά των ηχείων που έχεις μ αυτά που θα πάρεις.
με τα μαμά καλώδια ή αφού διαλεχθούν προσεκτικά; :p

Reaction score
432
παραταυτα τα ηχεια που εχει ηδη, σε σχολια στο εξωτερικο , αναφερουν εξαιρετικα αποτελεσματα για τον χαρακτηρα τους!

Reaction score
54
................
Δεν έχω όμως πια όρεξη για πειραματισμούς.Plug and play.Απλως τηρώ την απόσταση της μιας ιντσας από τις γωνίες...........
Μη μου το χαλάς...
Πας για το 50% και αν....

1. Πρέπει να βρεθεί το κέντρο βάρους του μηχανήματος και να τοποθετηθούν κατάλληλα τα αντικραδασμικά, όπως συμβαίνει πάντα όταν τα αντικραδασμικά είναι 3 και όχι 4.
2. Όταν καταλήξεις στις 3 ιδανικές θέσεις, πρέπει να διασφαλίσεις την απόλυτη καθετότητα σημειακών επαφών μεταξύ συσκευής - μπίλιας - βάσης, γιατί η μπίλια φεύγει από την ιδανική κατακόρυφο "για πλάκα".
3. Το αντικραδασμικό της πίσως μεριάς όπου δέχεται το καλώδιο ρεύματος η συσκευή είναι "μεγάλος μπελάς" γιατί το βαρύ και σχετικά άκαμπτο καλώδιο ρεύματος "φορτίζει άσχημα" τη συσκευή και τα συγκεκριμένα αντικραδασμικά δεν "τα πάνε καθόλου καλά" με τις εξωτερικές φορτίσεις.

Γιαυτό μίλησα για πολλές ώρες πειραματισμών, άν θέλεις 100% αποτελεσματικότητα από τα συγκεκριμένα αντικραδασμικά και φυσικά ένα ωραιότατο "αιωρούμενο μηχάνημα". ;) :hi:

Reaction score
3.347
Μη μου το χαλάς...
Πας για το 50% και αν....
1. Πρέπει να βρεθεί το κέντρο βάρους του μηχανήματος και να τοποθετηθούν κατάλληλα τα αντικραδασμικά, όπως συμβαίνει πάντα όταν τα αντικραδασμικά είναι 3 και όχι 4.
2. Όταν καταλήξεις στις 3 ιδανικές θέσεις, πρέπει να διασφαλίσεις την απόλυτη καθετότητα σημειακών επαφών μεταξύ συσκευής - μπίλιας - βάσης, γιατί η μπίλια φεύγει από την ιδανική κατακόρυφο "για πλάκα".
3. Το αντικραδασμικό της πίσως μεριάς όπου δέχεται το καλώδιο ρεύματος η συσκευή είναι "μεγάλος μπελάς" γιατί το βαρύ και σχετικά άκαμπτο καλώδιο ρεύματος "φορτίζει άσχημα" τη συσκευή και τα συγκεκριμένα αντικραδασμικά δεν "τα πάνε καθόλου καλά" με τις εξωτερικές φορτίσεις.
Γιαυτό μίλησα για πολλές ώρες πειραματισμών, άν θέλεις "αιωρούμενο μηχάνημα". ;) :hi:
Σου θυμίζω ότι τα Rollerblocks αυτοκεντραρονται.
Όσο για την φόρτιση,αν ίσχυε θα το είχε παρατηρήσει πρώτη η Symposium για τα προϊόντα της.Επειδη όμως έχω χρησιμοποιήσει αντίστοιχα προϊόντα πολλών εταιριών,καμμία δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.
Αυτό που ισχύει είναι ότι τα Rollerblocks είναι πιο αποτελεσματικά στις βαριές συσκευές απ' ο,τι στις ελαφρές λόγω μεγαλύτερης πίεσης στις μπίλιες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.834
Σου θυμίζω ότι τα Rollerblocks αυτοκεντραρονται.
Όσο για την φόρτιση,αν ίσχυε θα το είχε παρατηρήσει πρώτη η Symposium για τα προϊόντα της.Επειδη όμως έχω χρησιμοποιήσει αντίστοιχα προϊόντα πολλών εταιριών,καμμία δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.
Αυτό που ισχύει είναι ότι τα Rollerblocks είναι πιο αποτελεσματικά στις βαριές συσκευές απ' ο,τι στις ελαφρές λόγω μεγαλύτερης πίεσης στις μπίλιες.
Στιγμιότυπο 2025-02-25, 8.13.07 μμ.jpeg

Reaction score
2.796
Οπου και να το βάλεις, ακόμα και ανάποδα, θα παιζει τα ίδια.
Μονο αν το βάλεις μέσα σε μια λεκάνη νερό θα αρχίσει τα παράπονα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.491
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS