Featured Το σύστημα μου

Reaction score
21.051
Αν θυμόμουν πόσες φορές με έχει χτυπήσει το ρεύμα , θα έγραφα βιβλίο .
Να έλεγα ότι τίποτε τα ρεύματα Φουκώ μπορεί να έπαιζαν κανέναν ρόλο στην αλλαγη πολιτκότητας και διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα ..., πάλι δεν βγαίνει αφού αυτά δημιουργούνται στο δευτερέων. :D Τι γίνεται άραγε ; Ποιός ξερει ; :D Μάλλον καμιά μεγαλύτερη διαφορά δυναμικού μεταξύ των συσκευών ;

Reaction score
21.051
Γιατί το δευτερεύον δεν είναι AC ?
Γιατί μόνο εκεί ρεύματα Φουκώ ?
AC είναι όλα , δεν υπάρχει μετασχηματιστής που να δουλεύει με DC. Το δευτερεύων τα δημιουργει. Το πρωτεύων μόνο δέχεται ουδέτερο. Απο το δευτερεύων βγαίνουν μόνο φάσεις και όταν είναι πολλά τα βόλτ τότε κανονικά πρέπει να γειώνεται (άντε και γείωση δηλαδή μιας και μιλάμε για audio) και συνήθως μόνο αυτό το tap αλλιώς έχεις noise. Ουδετερος γιόκ. Ο ουδέτερος είναι για άλλη δουλειά για την ηλεκτρική υγεία του σπιτιού και της ΔΕΗ άσχετα εάν κάνει ουδετερογείωση.

Υ.Γ. : Δεν υπάρχει ουδετερογείωση παντού (νομιζω).

Εάν επηρρέαζε η πολικότητα κάπου θα ήταν σε κυκλώματα που κάνουν bypass τον μετασχηατιστή ή τροφοδοτούν κυκλώματα ξεχωριστά. Αλλά ακόμη και πυκνωτές να πείς να τροφοδοτήσεις ... και αυτοί στην ουσία το + - τους δεν έχει σημασία, είναι το ίδιο όπως και να συνδέσεις, Οι αντιστάσεις ναι.

Last edited:

Reaction score
21.051
Δεν είναι πρόβλημα βρε παιδιά και το ηλεκτρικό κατσαβίδι , έστω και των 2 ευρώ ... οποίος ξέρει τι κάνει δεν εχει κίνδυνο. Εάν δεις ότι έχεις μια υποψία ότι δεν λειτουργεί το βάζεις και στην φάση ή και άλλες φάσεις μέχρι να σιγουρέψεις ότι ανάβει. Εξάλλου ποτέ δεν το βάζεις στον ουδέτερο και λές .... α. ΟΚ.... η άλλη είναι η φάση .... το βάζεις και στα δύο για να δεις εάν ανάβει. Δεν είναι το θέμα το ηλεκτρικό κατσαβίδι. Το θέμα είναι να έχεις σε βάθος γνώση, πως λειτουργουν τα πράγματα αλλά και τι σημαίνει όταν δεν θα λειτουργήσουν σωστά και τι πρέπει να ελέγξεις με ασφάλεια για να βρείς το κάθε φορά ενδεχόμενο πρόβλημα που θα σου παρουσιαστεί.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.811
AC είναι όλα , δεν υπάρχει μετασχηματιστής που να δουλεύει με DC. Το δευτερεύων τα δημιουργει. Το πρωτεύων μόνο δέχεται ουδέτερο. Απο το δευτερεύων βγαίνουν μόνο φάσεις και όταν είναι πολλά τα βόλτ τότε κανονικά πρέπει να γειώνεται (άντε και γείωση δηλαδή μιας και μιλάμε για audio) και συνήθως μόνο αυτό το tap αλλιώς έχεις noise. Ουδετερος γιόκ. Ο ουδέτερος είναι για άλλη δουλειά για την ηλεκτρική υγεία του σπιτιού και της ΔΕΗ άσχετα εάν κάνει ουδετερογείωση.

Υ.Γ. : Δεν υπάρχει ουδετερογείωση παντού (νομιζω).

Εάν επηρρέαζε η πολικότητα κάπου θα ήταν σε κυκλώματα που κάνουν bypass τον μετασχηατιστή ή τροφοδοτούν κυκλώματα ξεχωριστά. Αλλά ακόμη και πυκνωτές να πείς να τροφοδοτήσεις ... και αυτοί στην ουσία το + - τους δεν έχει σημασία, είναι το ίδιο όπως και να συνδέσεις, Οι αντιστάσεις ναι.
Από το δευτερεύον όταν παίρνεις συμμετρική τάση , ας πούμε + 40, 0, -40 , το 0 τι είναι ?

Reaction score
21.051
Εστω , θετική ημιπερίοδος , αρνητική ημιπερίοδος , και 0
Πρώτα απο όλα να διορθώσω γιατί απο βιασύνη έγραψα το αντίθετο και καθως ο ΠΑΗ Αθήνα ζεί εξάλλου. χα χα.

Ουδετερογείωση είχε πάντα και επιβάλλεται να έχει η επαρχία. Οι πόλεις ακολούθησαν αργότερα. Πάντως υπάρχουν κάποιες (λίγες) περιοχές στην Αθήνα που νομίζω ότι δεν έχουν.

Η ουδετερωση TN-S ειναι προτιμότερη και ασφαλέστερη γιατί η αντίσταση της γείωσης που έχεις είναι αρκετά μικρότερη από πιο τέλεια άμεση γείωση που μπορείς να πετύχεις εσύ λόγω της γείωσης που κάνει ανά κάποια απόσταση η ΔΕΗ του ουδετέρου της.

Υ.Γ. : Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς ; Για την γείωση που είπα ; Δεν ξέρω βρε συ εάν μπορεί να γειώσεις απο το δευτερεύον , νομίζω όχι. Τι να γειώσεις απο αυτή την πλευρά, δεν έχει νόημα, ούτε κάν ουδέτερος βγαίνει. Εκτός εάν εννοούν το φύλλο που κάνει την μόνωση μεταξύ των τυλιγμάτων που και να το πιάσεις εάν βγάζουν απο εκεί κάτι θα είναι στο μηδέν ή θα έχει 1-2 volt το πολύ ;

Reaction score
232
.........................

Υ.Γ. : Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς ; Για την γείωση που είπα ; Δεν ξέρω βρε συ εάν μπορεί να γειώσεις απο το δευτερεύον , νομίζω όχι. Τι να γειώσεις απο αυτή την πλευρά, δεν έχει νόημα, ούτε κάν ουδέτερος βγαίνει. Εκτός εάν εννοούν το φύλλο που κάνει την μόνωση μεταξύ των τυλιγμάτων που και να το πίασεις εάν βγάζουν απο εκεί κάτι θα είναι στο μηδέν ή θα έχει 1-2 volt ;
Είσαι και λαμπάτος!!! :D :D
Δεν έχεις δει σχέδια που γειώνεται το 0 του συμμετρικού δευτερεύοντος???:p:p

Reaction score
21.051
Λαμπάτος είμαι "ηχητικά" ... σιγά μην κάθομαι να γίνω ηλεκτρονικός και ηλεκτρολόγος για να κρίνω την μουσική λες και θα με βοηθούσε πολύ. :D

Ναι το έχω δεί ... αλλά αυτό δεν είναι γείωση .... δεν ξέρω τι κάνουν και τι εννοούν ότι "γειώνουν" στο δευτερευον, για αυτό ρωτάω. Αυτό είναι ασφάλεια.

Reaction score
21.051
Ρε δεν έχεις κάν ουδέτερο , για ποια γείωση μιλάμε ; Βαράς και το κεφάλι σου ... το 0 δεν είναι αυτό. Θα σου έλεγα τι είναι αλλά αφού βαράς το κεφάλι σου .... δεν σου λέω.

Reaction score
742
Levinson says the current high-end audio world has become a mafia that tries to take as much money as possible from music lovers while only giving the same things over and over again in new packages.

Full story: https://www.headphonesty.com/2024/05/audiophile-icon-calls-mafia-tactics-luxury-audio/

ΥΓ ...ποιος ειναι αυτος ο λεβινσον που τολμαει να αμφισβητηζει τον παη?
Τον ξερει η μανα του ,? κανας τυχαιος θαναι δεν μπορει :lol:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.800
Members
38.373
Νεότερο μέλος
Pankal5