Το σύστημα μου

Reaction score
3.259
g.kar σε ζηλέυω, έχεις ένα από τα καλύτερα cd player του πλανήτη.
Έχω και ένα Tascam CD -01 U PRO εξίσου καλό, αλλά είναι αρκετά αυστηρό και στεγνό, πιο επαγγελματικό και ουδέτερο, σε σημείο που σου έρχεται να το πετάξεις από το παράθυρο . Είχε βελτιωθεί αρκετά με αλλαγή τελεστικων και κάποιων πυκνωτών. Το χρησιμοποιώ στο γραφείο με τον υπολογιστή γιατί επάνω σε αυτό στηρίζω και την οθόνη του Η/Υ. Παίζω και κανένα CD για να το ακούω το βράδυ με ακουστικά.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.833
Έχω και ένα Tascam CD -01 U PRO εξίσου καλό, αλλά είναι αρκετά αυστηρό και στεγνό, πιο επαγγελματικό και ουδέτερο, σε σημείο που σου έρχεται να το πετάξεις από το παράθυρο . Είχε βελτιωθεί αρκετά με αλλαγή τελεστικων και κάποιων πυκνωτών. Το χρησιμοποιώ στο γραφείο με τον υπολογιστή γιατί επάνω σε αυτό στηρίζω και την οθόνη του Η/Υ. Παίζω και κανένα CD για να το ακούω το βράδυ με ακουστικά.
έτσι και δει ο @Π.Α.Η. πως αντί να το στηρίζεις "σωστά", έχεις κάνει το ίδιο, στήριγμα για την οθόνη..... μαύρο φίδι που σ' έφαγε!!!

Reaction score
6.986
Θα ηθελα πολυ να μαθω τα 2 setup για να το καταλαβω αν εκανα βλακεια που εδωσα το transport μου
Σιγά το μυστικό😁
Το Holo Red είναι το streamer για το οποίο θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον φίλο @zakman35 για την σύσταση.
Μπορεί να μην υπάρχει κάτι καλύτερο και στην πενταπλάσια τιμή και λίγα λέω.

Στην τροφοδοσία του ρούτερ ένα linear τροφοδοτικό γουρούνι με πολύ προσεγμένα υλικά και όλα αυτά πάνε σε ένα dac της norma.
Cd player έχω αυτό της Bryston.

Από την άλλη θεωρώ ότι αυτά δεν έχουν πολύ σημασία αλλά αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή στο ΑΒ τεστ είναι να ακούς ακριβώς τις ίδιες εκδόσεις του ίδιου κομματιού και να δίνεις μεγάλη σημασία στο να έχεις το ίδιο gain γιατί είναι μεγαλύτερο από αυτό των cd και σε ξεγελάει πανεύκολα.
Βέβαια εκεί που υπερέχουν οι πλατφόρμες και κερδίζουν 200-0 είναι η ευκολία σε όλα και σε συνδυασμό ότι δεν υστερούν πολύ σε ποιότητα αλλά υστερούν τόσο όσο για αυτό κερδίζει το cd😀
Πχ να μιλήσω για τον εαυτό μου ενώ έχω πάνω από 2.500 cd ακούω μόνο από αυτά όταν θέλω να κάνω γυμναστική για να γράφω βήματα!
Edit: το cd φυσικά δεν πάει στο dac αλλά απευθείας στον προ. Οπότε ας πούμε ότι καλά έκανες και εδωσες το transport και πάρε όταν μπορείς ενα καλό cd player και όχι μόνο transport!

Last edited:

Reaction score
545
Επειδή είσαι άπιστος Θωμάς με τα αντικραδασμικά, αφαίρεσε το Tascam CD -01 U PRO κάτω από την οθόνη του Η/Υ και πες μας τις διαφορές στην εικόνα της οθόνης!!! Ελπίζω να τις δεις...

Στατιστικά είναι εντελώς απίθανο, όταν υστερείς σε αυτιά να υστερείς και σε μάτια!!!

;) :p

Reaction score
6.986
Επειδή είσαι άπιστος Θωμάς με τα αντικραδασμικά, αφαίρεσε το Tascam CD -01 U PRO κάτω από την οθόνη του Η/Υ και πες μας τις διαφορές στην εικόνα της οθόνης!!! Ελπίζω να τις δεις...

Στατιστικά είναι εντελώς απίθανο, όταν υστερείς σε αυτιά να υστερείς και σε μάτια!!!

Μερικές φορές περισσεύει και η ξεροκεφαλιά ενώ τα μάτια και τα αυτιά είναι μια χαρά😂

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.526

:lol: :cry:
έχουμε νικητή!

Reaction score
3.259

Η μεγαλύτερη επιτυχία, με προφανή βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας, πιο καθαρά και πιο στρογγυλά γράμματα στα μηνύματα του daharis666, θέλει την οθόνη μου να στηρίζεται σε δυο μηχανήματα ήτοι σε ένα Tascam CD 01U pro και σε ένα Behringer Ultramatch pro, καθώς και σε 4 ανεξάρτητα αντικραδασμικά πατάκια που εξαλείφουν πλήρως τους κραδασμούς της οθόνης όταν παίζω πολεμικά παιχνίδια στον Η/Υ.

Από το Tascam η ψηφιακή έξοδος AES/EBU συνδέεται με το Behringer στην αντίστοιχη θύρα με ένα καλωδιο 110 Ω

20250506_071433.jpg

Last edited:

Reaction score
3.259
Πέταξέ τα , είναι άσχημα.
Ασχημα στο μάτι , αλλά είναι μοναδικά σε απόσβαση κραδασμών.
Δώρο από τον φίλο μου τον Διονύση Πιέρρο, παλαιότερο μέλος από εποχής avforum . Μου είχε δωρίσει και μεγαλυτερα κομμάτα για τα λαμπάτα μου μηχανήματα. Τέλος στους μικροφωνισμούς με τις πολύ ευαίσθητες λυχνίες στον προενισχυτή. Αυτό το υλικό το χρησιμοποιούσαν στο εργοστάσιο και το τοποθετούσαν κάτω από πολύ βαριά και ευαίσθητα σε κραδασμούς μηχανήματα. O παππούς μου τα αποκαλούσε deadening pads, για προφανείς λόγους ...

Last edited:

Reaction score
21.774
Ασχημα στο μάτι , αλλά είναι μοναδικά σε απόσβαση κραδασμών.
Δώρο από τον φίλο μου τον Διονύση Πιέρρο, παλαιότερο μέλος από εποχής avforum . Μου είχε δωρίσει και μεγαλυτερα κομμάτα για τα λαμπάτα μου μηχανήματα. Τέλος στους μικροφωνισμούς με τις πολύ ευαίσθητες λυχνίες στον προενισχυτή. Αυτό το υλικό το χρησιμοποιούσαν στο εργοστάσιο και το τοποθετούσαν κάτω από πολύ βαριά και ευαίσθητα σε κραδασμούς μηχανήματα. O παππούς μου τα αποκαλούσε deadening pads, για προφανείς λόγους ...
Δεν ξέρω και πότε κάνεις πλάκα για να απαντήσω. :D Δεν βάζεις και γελάκια.

Κάθε αντικραδασμικό έχει συγκεκριμένη περιοχή συχνοτήτων που λειτουργεί και εξαρτάται απο το βάρος της συσκευής που θα κληθεί να απομονώσει.

Αυτό είναι για μεγάλου βάρους μηχανήματα, δεν μπορείς να το τοποθετείς κάτω απο ελαφριές συσκευές. Όχι μόνο δεν κάνει τίποτε αλλά είναι και χειρότερο απο το να μην είχες τίποτε. Πιο καλό αποτέλεσμα μπορεί να είχες εαν το έβαζες στα πόδια όλου του ξύλινου τραπεζιού με όλα πάνω (και εσένα χα χα) ... εάν και ούτε αυτό. Βγάλτο πάντως απο τον προενισχυτή (εάν δεν αστειεύεσαι δηλαδή. :D ).

Reaction score
480
Τα μαλακά υλικά(και μερικά σκληρα)είναι ακατάλληλα ως αντικραδασμικα.
Τα μαλακά υλικά κάτω από συσκευές (π.χ. Deflex Panel κυβοειδους μορφης) γιατί κάνουν κακό ;

Reaction score
3.259
Δεν ξέρω και πότε κάνεις πλάκα για να απαντήσω. :D Δεν βάζεις και γελάκια.

Κάθε αντικραδασμικό έχει συγκεκριμένη περιοχή συχνοτήτων που λειτουργεί και εξαρτάται απο το βάρος της συσκευής που θα κληθεί να απομονώσει.

Αυτό είναι για μεγάλου βάρους μηχανήματα, δεν μπορείς να το τοποθετείς κάτω απο ελαφριές συσκευές. Όχι μόνο δεν κάνει τίποτε αλλά είναι και χειρότερο απο το να μην είχες τίποτε. Πιο καλό αποτέλεσμα μπορεί να είχες εαν το έβαζες στα πόδια όλου του ξύλινου τραπεζιού με όλα πάνω (και εσένα χα χα) ... εάν και ούτε αυτό. Βγάλτο πάντως απο τον προενισχυτή (εάν δεν αστειεύεσαι δηλαδή. :D ).
Τότε πως εξηγείται το αποτέλεσμα να εξαφανίζεται ο μικροφωνισμος από τις προενισχυτριες λυχνίες στο phono stage του Cary SLP-98P ?
Δεν μικροφωνίζουν όλες οι 12ΑΧ7 βέβαια, ορισμένες NOS το κάνουν που έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία και που δυστυχώς τυχαίνει να έχουν την καλύτερη μεσαία περιοχή πχ RFT , RCA ...

Για την οθόνη, δεν βρήκα καλύτερο τρόπο να σηκωθεί στο ύψος του δεξιού μου ματιού. όταν σημαδευω τα εχθρικά αεροσκάφη.

Reaction score
4.126
Τα μαλακά υλικά κάτω από συσκευές (π.χ. Deflex Panel κυβοειδους μορφης) γιατί κάνουν κακό ;
Γιατί δεν είναι καθαρά αντικραδασμικα υλικά και γι'αυτό οπου τοποθετηθούν επιφέρουν καλυτερευση σε μερικούς τομείς και χειροτέρευση σε άλλους.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.833
Γιατί δεν είναι καθαρά αντικραδασμικα υλικά και γι'αυτό οπου τοποθετηθούν επιφέρουν καλυτερευση σε μερικούς τομείς και χειροτέρευση σε άλλους.
μπορεις να αναφερεις ονομαστικα εστω, καποιους απο αυτους τους τομεις?

Reaction score
21.774
όταν σημαδευω τα εχθρικά αεροσκάφη.
Θα με πεθάνεις βρε. :D :D

Δεν γνωρίζω. Δηλαδή γνωρίζω μια περίπτωση που θα μπορούσε τυχαία να ακυρώνεται μέρος του συντονισμού τους σε μια περιοχή συχνοτήτων απο άλλο αίτιο (ηχητικά κύματα μέσω του αέρα) αλλά είναι ...περιπτωσάρα.

Κράτα τον μακρυά απο τα ηχεία.

Reaction score
561
Edit: το cd φυσικά δεν πάει στο dac αλλά απευθείας στον προ. Οπότε ας πούμε ότι καλά έκανες και εδωσες το transport και πάρε όταν μπορείς ενα καλό cd player και όχι μόνο transport!
Ετσι ομως δεν συγκρινεις το μεσο αλλα τον συνδυασμο μεσου και μηχανηματων. Μπορει να μην σου αρεσει η αποδοση του dac σε σχεση με το dac του cd. Εχεις συνδεσει το cd σου με το dac η το streamer με το cd να δεις τι δοαφορες ακους?

Reaction score
6.986
Ετσι ομως δεν συγκρινεις το μεσο αλλα τον συνδυασμο μεσου και μηχανηματων. Μπορει να μην σου αρεσει η αποδοση του dac σε σχεση με το dac του cd. Εχεις συνδεσει το cd σου με το dac η το streamer με το cd να δεις τι δοαφορες ακους?
Το στρίμερ τα κερδάει όλα.
Και τα πικάπ και τα πάντα:D:D

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185