- Reaction score
- 137.804
Εγώ το είπα.
Ναι.
Άψογα.
Σε νίαρφιλντ, γιατί όχι;
Εγώ είμαι υπέρ.
Αφού προβλέπεται από τον κατασκευαστή, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.
Ίσα ίσα, θα έχει στάθμες πρωτόγνωρες.
Και λόγω των τετραγωνικών μέτρων του χώρου, προβλέπεται απόκριση συχνότητας μέχρι και σε υπόηχους, χωρίς σαμπ.
Μ' αρέσει όταν συμφωνείτε στο συγκεκριμένο θέμα!Βεβαιότητα.
Και δεν περιμένω να χρειαστεί sub.
Αναμένω εναγωνίως τα αποτελέσματα της σύσκεψης! Ένα πράγμα μόνο: Να συσκεφθείτε πριν να ξεκινήσετε τις μπύρες!Βλέποντας την τοποθέτηση των ηχείων σου, μάλλον θα απορριφθούν τα αιτήματα απουσίας σαμπ.
Θα τεθεί και το δικό σου θέμα στη σημερινή σύσκεψη.
Ομοίως με του Πέτρου, μην είσαι αισιόδοξος..
Προς υπεράσπισή σου, ένα σχεδιάγραμμα απόκρισης από το Ρίου θα εκτιμηθεί.
Οι μετρήσεις για room modes συνεχίστηκαν στις άλλες δύο γωνίες του δωματίου (εκτός από εκείνη που βρισκόταν το ηχείο του Πάνου). Έκαναν τρία (3) sweeps σε κάθε μέτρηση/θέση.Θα ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες αργότερα.
Μετρημένες με ηλεκτρονικό μοιρογνομώνιο. Πήρα την ευθεία του τοίχου (η οποία ξέρω ότι είναι ευθεία γιατί οι κατασκευαστές μέτραγαν τα πάντα με laser) κι άνοιξα το μοιρογνομώνιο 35 μοίρες. Έφερα τη βάση του ηχείου (έχει ένα σημείο που είναι ευθεία) στη θέση των 35 μοιρών. Έκανα κάπου λάθος;Δε νομίζω να έχει 30 μοίρες το ηχείο ..
Ναι. Δε ξέρω που. Πιθανώς η βάση να μην είναι στην ευθεία του ηχείου, η κάτι άλλο, δε ξέρω.Έκανα κάπου λάθος;
Πίσω από τη δισκοθήκη δεν έχει γυψοσανίδες, είναι ο τοίχος από τσιμεντόλιθους και 1-2 πόντοι σουβάς.Θέλω να μετρήσεις πόσο ακριβώς απέχει το dust cup του γούφερ του ηχείου σου (αυτό το στρογγυλό στο κέντρο του ηχείου) από τον πίσω τοίχο, δηλαδή τον τοίχο πίσω από τους δίσκους βινυλίου σου, και εννοώ τον συμπαγή τοίχο, όχι την επιφανειακή γυψοσανίδα, δηλαδή στην απόσταση που θα μετρήσεις μέχρι την γυψοσανίδα θα πρέπει να προσθέσεις το πάχος της γυψοσανίδας και το πάχος των υλικών ηχομόνωσης, μέχρι τους τσιμεντολιθους ή το τούβλο.
Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφία από τη θέση ακρόασης.Όσο για την τοποθέτηση του ηχείου, έτσι θα πρέπει να βλέπεις το δεξιό ηχείο όταν θα κάθεσαι στη θέση ακρόασης:
View attachment 123022
Δηλαδή όταν θα κάθεσαι θα πρέπει να βλέπεις την εξωτερική πλαϊνή πλευρά του ηχείου, για να λες ότι έχεις ελάχιστο toe in.
Τα γνωρίζω αυτά - στοιχειώδης γνώσεις γεωμετρίας! Στο σχέδιό σου, αριστερά που έχεις τη διακεκομμένη γραμμή είναι ο τοίχος αριστερά του αριστερού ηχείου. Τις 30 μοίρες που δείχνεις εκεί, τις έκανα 35. Άρα οι 60 μοίρες εντός του τριγώνου έγιναν 55. Λάθος;