Το όνειρο (PPG)

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Απάντηση: Το όνειρο...

Και εγω για το δεύτερο με βλεπω....
Μετα μένει να έρθει ο Καστρουνης για setup και ένα ρεκτιφιε στον προβολέα....:geek:

Reaction score
15.543

ΕΔΩ η focal μιλαει για 90watt.....εσυ που πας.?

εσυ θες το 928....ψαξε σε μεταχειρισμενο

και αυτα για πλαι ειναι σουπερ..

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
15.543

αποτι ειδα κανενα δεν ταιριαζει για να εχεις ομοιογενεια lcr

μηπως ειναι καλυτερα να βρεις αλλα δυο κεντρικα ?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.631
Που να τα βρει ρε Κώστα? Δεν υπάρχουν.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Καλημέρα!!!

Στην ηχοδομη έχω ρωτήσει αν και δεν βγάζεις άκρη....με αυτούς
Μετα το ποιο λογικό μου ερχόταν το 936 που έγραψα παραπάνω
Επίσης στην ηχοδομη δε γράφουν ότι υπάρχει διαθέσιμο το 918 αλλα ακόμα περιμένω να μου πουν...

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

αποτι ειδα κανενα δεν ταιριαζει για να εχεις ομοιογενεια lcr
Ταιριάζει και είναι αυτό που είπε ο Στριφτός...το 928,το προτείνει η focal για ταίρι του,L-R

Reaction score
15.543

ειναι κοντα οχι οτι ταιριαζει απολυτα

928

Crossover frequency
300Hz / 2 600Hz

cc908

Crossover frequency
500Hz / 2 600Hz

Reaction score
15.543

Καλημέρα!!!

Στην ηχοδομη έχω ρωτήσει αν και δεν βγάζεις άκρη....με αυτούς
Μετα το ποιο λογικό μου ερχόταν το 936 που έγραψα παραπάνω
Επίσης στην ηχοδομη δε γράφουν ότι υπάρχει διαθέσιμο το 918 αλλα ακόμα περιμένω να μου πουν...
εγω λεω να προσπαθησεις να βρεις αλλα δυο....

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

εγω λεω να προσπαθησεις να βρεις αλλα δυο....
Κώστα το 936 δεν θα ταιριάζει λες??
Σίγουρα θα γεμίζει πολυ παραπ;νω το χώρο

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.292

εγω λεω να προσπαθησεις να βρεις αλλα δυο....​
Aυτό θα ήταν το ιδανικό.
Αλλά με το 928 είναι εξαιρετικά κοντά καθότι το cross μεταξύ mid και tweeter είναι στο ίδιο σημείο,ενώ η διαφορά που υπάρχει στο άλλο σημείο είναι σχετικά μικρή.Πιο ανησυχητικό είναι το διαφορετικής διαμέτρου mid,αλλά εν τέλει οι φωνές θα βγαίνουν από το κεντρικό.
Υπό αυτής της απόψεως και το 918 μια χαρά είναι,αλλά καθότι τον ενδιαφέρει και το δικάναλο στον δεδομένο χώρο είναι σωστότερη η επιλογή του 928(έχει 2 midbass),καθότι μπορεί να μην θέλει να χρησιμοποιεί το sub σε αυτή την λειτουργία.Αλλά και πάλι να θέλει το 928 έχει προβάδισμα στο να το ταιριάξει από άποψη εντάσεων και δυναμικής.Μην ξεχνάτε ότι τα μεγάλα sub είναι σώφρον να συνοδεύονται από αντιστοίχως μεγάλα ηχεία σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 3 μέτρων αν θέλουμε να ξεζουμίσουμε και τα 2.

Reaction score
15.543

αν τον ενδιαφερει και το δικαναλο το 928 ειναι μονοδρομος και ας εχει αυτη την μικρη διαφορα με το κεντρικο....

εννοειτε οτι πρεπει να παρεις και τα περιφερειακα του

μιας και το κανεις κοιτα να γινει σωστο

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

αν τον ενδιαφερει και το δικαναλο το 928 ειναι μονοδρομος και ας εχει αυτη την μικρη διαφορα με το κεντρικο....

εννοειτε οτι πρεπει να παρεις και τα περιφερειακα του

μιας και το κανεις κοιτα να γινει σωστο

Κώστα τα surround τα βρίσκω διαθεσιμα βέβαια είναι πολυ ακριβά αλλα υπάρχουν ποιο οικονομικά τα chorus sr800v
Δεν ξέρω κατα πόσο θα ταιριάζουν αλλα μπορω να τα αγοράσω και αυτα άμεσα.
Τώρα το πρόβλημα είναι τα main θα πάρω τηλ παλι την Τρίτη για τα 918 και θα περιμένω
λίγο μήπως βρω μεταχειρισμένα τα 928.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Παιδιά υπαρχουν διαθεσιμα τα 826W τα Electra 1007be και τα 1027 be αλλα εκει ξεφεύγουμε τελείως
Ταιριάζει κάποιο η τσάμπα ψάχνω?
Απλα η ερώτηση μου είναι αφού είναι της ίδιας σειρας και εταιρίας τα 908 η τα 918 και αφού το sub τα αναλαμβάνει όλα
Γιατι να μην ταιριάζουν??

Reaction score
15.543

πρεπει να ταιριαζουν στην αλλαγη συχνοτητων για να εχουμε ομοιογενεια......ειναι απο τα βασικα.

.....στο μονο που ταιριαζει ολη η σειρα ειναι στην αλλαγη mid-tweeter που ειναι στα 2.6khz

τα περιφερειακα που λες(chorus sr800v) δεν κανουν.....αφου βρικεις τα sr908 παρτα και ας ειναι πιο ακριβα.

εαν δεν βρεις τα 928 παρε τα 918 ....αλλα πιτευω πως αν δεν βιαζεσαι θα βρεις και τα 928.

Reaction score
150
Α) Ποτέ δεν θα έβαζα τρια ηχεία οριζόντιας διάταξης για LCR. Είδη ένα τέτοιο από μόνο του είναι συμβιβασμός και αναλόγως της σχεδίασης είναι κατάλληλο ή όχι για το χώρο σου βάση γωνίας οριζόντιας διασποράς και θέσης ακρόασης. Σε κάθε περίπτωση η οριζόντια διάταξη έχει τα μειονεκτήματά της όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο του άξονα του tweeter. Αυτά μπορεί να είναι είτε ακυρώσεις ή θέματα φάσης μεταξύ των γουφερ και τoυ tweeter και διάφορα άλλα που έχουν να κάνουν με την εκτός άξονα απόκριση. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα όταν δεν βλέπεις μόνος σου ταινία και δεν κάθεσαι στο sweet spot ή το money seat. Το δικό σου δεν είναι απλό D' Appolito (Mid-Tweeter-Mid) αλλά Woofer-T/M - Woofer το οποίο ναι μεν αντιμετοπίζει πολύ καλύτερα το πρόβλημα των MTM με τις παρεμβάλουσες συχνότητες των 2 mid στο tweeter αλλά χάνει σε συνολική επιφάνεια του mid (το δικό σου έχει 3"?) και ευαισθησία με αποτέλεσμα τα μειωμένα δυναμικά στην περιοχή κάτω από 2Khz. Αυτός είναι και ο λόγος που το δικό σου έχει το cross στα 500Hz σε σχέση με τα ανάλογα δαπέδου της σειράς. Δεν γίνεται αλλιώς εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων όπως π.χ. το HTM1D που είχα και ερχόταν με ίδιο ακριβώς mid-tweeter τμήμα όπως τα 800/802D. Ξέχνα λοιπόν το cross να είναι ίδιο σε οποιοδήποτε ηχείο δαπέδου που θα ταιριάξεις γιατί σίγουρα δεν θα έχει 3" mid.

Σε σχέση με άλλα οριζότνιας διάταξης κεντρικά είναι η καλύτερη σχεδίαση διότι ως τρίδρομο μειώνει το συχνοτικό εύρος στο mid (το ξαλαφρώνει) που είναι μικρότερο, συμπληρώνει με τα woofer ενώ αποφεύγει σε καλό βαθμό το οριζόντιο overlapping στις περιοχές του crossover. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το ίδιο με τα ανάλογα ηχεία (δαπέδου) της σειράς του, ούτε σε εκτός άξονα απόδοση, ούτε στη μεσαία περιοχή, ούτε στα δυναμικά αυτής. Συνεπώς δεν θα σου πρότεινα 3 ίδια ειδικά αν θες και μουσική και θες να έχεις καλή στερεοφωνική εικόνα.

Υπάρχει λόγος που το 99.9% των ηχείων έχουν κάθετη διάταξη ειδικά όταν προορίζονται για ακροάσης στα 3+ μετρα. Για πολύ κοντινές αποστάσεις αλλάζει το θέμα αλλά δεν νομίζω να τα βάλεις στο 1-1.5 μέτρο.

Β) Δεν έχει νόημα να πάρεις πολύ δυνατότερο subwoofer από τα ηχεία σου πλην ίσως του χαμηλότερου extension το οποίο δεν θα με απασχολούσε άμεσα στην δική σου περίπτωση. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει νόημα να το παίζεις με το volume κουτσουρεμένο επειδή δεν μπορούν ν'ακολουθήσουν τα υπόλοιπα και εννοώ την περιοχή πάνω από τα 80Hz (80-200Hz) που συχνά αγνοείται. Δεν έχει νόημα ν'ακούς ένα τεράστιο μπάσο κάτω από τους 80 κύκλους αν δεν συμβαινει το ίδιο και από πάνω. Η ομοιογένεια είναι σημαντική και δεν έχει να κάνει μόνο με τα db αλλά και το πως βγαίνουν αυτά. Καλύτερα να πάρεις

gstrifots
"Μην ξεχνάτε ότι τα μεγάλα sub είναι σώφρον να συνοδεύονται από αντιστοίχως μεγάλα ηχεία σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 3 μέτρων αν θέλουμε να ξεζουμίσουμε και τα 2."

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Το όνειρο...

Δεν γίνεται αλλιώς εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων όπως π.χ. το HTM1D που είχα και ερχόταν με ίδιο ακριβώς mid-tweeter τμήμα όπως τα 800/802D. Ξέχνα λοιπόν το cross να είναι ίδιο σε οποιοδήποτε ηχείο δαπέδου που θα ταιριάξεις γιατί σίγουρα δεν θα έχει 3" mid.
ηηηηηη.....:tongue:

2 x 6.5" RST bass driver
1 x 4" RST mid-range driver
1 x C-CAM H.F ribbon transducer

2 x 6.5" RST bass/mid-range driver
1 x 4" RST mid-range driver
1 x C-CAM H.F ribbon transducer

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Το όνειρο...

Καμία σχέση Kefala. ίδια σχεδίαση με το Focal και αυτό WT/MW με raised tweeter που είναι φυσικά η καλύτερη λύση με νορμαλ κόστος αλλά ακριβότερη και πιο πολύπλοκη υλοποίηση του σκέτου D'Appolito. Τα woofer όμως πάλι διπλα σε οριζόντια διάταξη είναι. Όταν λέω το ίδιο τμήμα εννοώ ξεχωριστό σε άλλο ύψος τελείως εκτός καμπίνας όπως στο HMT1D μακριά από κυμματικές παρεμβολές στον οριζόντιο άξονα από τα άλλα μεγάφωνα και μάλιστα και λίγο πιο πίσω. Τέλειο ούτε αυτό ήταν και φυσικά ένα 800D στο κέντρο θα ήταν ακόμα καλύτερο αλλά ήταν ότι πιο κοντά του μπορεί να πάρει κανείς από τη συγκεκριμένη εταιρεία σε κεντρικό με πολύ καλά αποτέλέσματα. Το ότι έχει τις ίδιες μονάδες ένα WT/MW δεν το κάνει ίδιο με τα δαπέδου σε καμία περίπτωση και φτάνει μόνο να το μετρήσεις οριζόντια και κάθετα για να το δεις.

Τρία κεντρικά οριζόντια για LCR είναι ένας συμβιβασμός (C) Χ 3 με ακόμα χειρότερα απότελέσματα ΕΙΔΙΚΑ όσο απομακρύνεσαι από τα ηχεία. Επίσης ο άνθρωπος θέλει ν'ακούει και μουσική. Το έχουμε πει πολλές φορές το ιδανικό είναι τρι ίδια (κανονικά ηχεία). Τα οριζόντια κεντρικά μαζί με τα δίπολα είναι απλά συμβιβασμοί οικιακής τάξεως αλλά όχι πάντα κακοί και αναλόγως του χώρου μερικές φορές μονόδρομος. Ακόμα και με τρια ίδια κεντρικά το ιδανικό για τον ήχο είναι πίσω από την οθόνη, στο ίδιο ύψος. Το τι συμβαίνει με την εικόνα είναι άλλο θέμα και τι φως χρειάζεσαι μετά αλλά ηχητικά είναι το σωστότερο.

Με άλλα λόγια προτείνω στον PPG να πάρει κάτι από τη σειρά 9 όπως λες κι εσύ. Τώρα για τα δίπολα εξαρτάται από την αποσταση που θα μπουν τα surrounds από τη θέση ακρόασης αλλά προσωπικά (και όχι μόνο) δεν τα πάω μια. Αν όμως τα είχα στο 1 μέτρο από το αυτί μου μάλλον θα τα έβαζα αναγκαστικά όπως και είχα κάποτε της KEF.

Υ.Γ. Με το ίδιο crossover εννοώ με το CC908 της Focal που έχει επιλέξει αυτή τη λύση και 3" mid.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.045
Members
38.285
Νεότερο μέλος
Dulappy