Το home cinema του Argi

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Το home cinema του Argi.

Κι εγώ συμφωνώ με τον Αντώνη, το hc έχει αμερικάνικη καρδιά.

Τη δεκαετία του '90 είχα hc στο υπόγειο, με Cerwin-Vega 15ιντσα main και 12ιντσα surround.

Η δεκαετία του '00 με βρήκε να έχω Klipsch THX Ultra2.

H ένστασή μου αφορά στα μεγάλα main. Γνώμη μου είναι ότι το hc θέλει δορυφόρους και όχι τεράστια δαπέδου.

Το ιδανικό για μένα είναι δορυφόροι με 6,5 ιντσών μεγάφωνα μπροστά και 5ιντσα πίσω για ακαριαία ξεσπάσματα + πολλαπλά 12ιντσα sub.
τι να σου κανω δεν προλαβες να ακουσεις το rc64 διπλα στις κολωνες.Να νοιωθεις οτι το κεντρικο παιζει με αρπγενο ετοιμοθανατο τουιτερ.Να ακουσεις ενα ολοκληρο κοσμο να ξεπηδα μεσα απο το τουιτερ της 1,74 χιλ της ιντσας.
Κατα τα αλλα οι αμερικανοι εχουντ ο δικαιωμα να λεγονται ετσι μαις και δεν εχουν κονσουμεραδικα κουτακια για τον καθε μεσο χρηστη.Klipsch jbl γεμιζουν χρονια κινηματογραφους και hc ,
οταν ο ιαπωνας ξυπνησε μετα το 95.Μονο και μονο πειδη ειχε μασα το θεμα.Οπως ειπε και ο δημητρης ηχος ανθεμ.Ποιος γιαπωνεζος ή ευρωπαιος εχει τετοιο ηχο?
Κανεις , δεν μπορει , οποιος ακουσει αμερικανικο μηχανακι μετα ξερει πιος ειναι ο μεγαλος ηχος.Τα αλλα ειναι της πλακας δεκανικια.

Reaction score
5.618
Re: Απάντηση: Re: Το home cinema του Argi.

Όντως ξεπηδούν οι ήχοι και παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά σου από μεγάλες κόρνες.

Και στα Heresy, με 1,75 midrange και ξεχωριστό 1'' tweeter, που έχω για μουσική αυτό ακριβώς το στοιχείο χαίρομαι, τον live χαρακτήρα. Ειδικά μετά την προσθήκη του weiss dac202 ως dac/προ στον τελικό atma-sphere.

Στις ταινίες εξακολουθεί να με κερδίζει η multiplex αίσθηση των THX Ultra2, με κάπως πιο φιλτραρισμένες μεσοϋψηλές, που δίνουν την αίσθηση ότι όλοι οι τοίχοι και το πάτωμα είναι καλυμμένα με μοκέτα όπως στο σινεμά. Το έχουν πετύχει πολύ το voicing. Σε όποιον χώρο κι αν τα στήσω, παίζουν το ίδιο.

Το ερώτημά μου είναι:

Το booming των μεγάλων reflex στα RF-82 π.χ. και κατ' επέκταση στα 10ιντσα των RF-7 είναι κάτι που χρειάζεται στις ταινίες; Η γνώμη μου είναι πως όχι. Ναι στη μεγάλη τους 1,75'' κόρνα, αλλά τα δύο δεκάιντσα με bass-reflex είναι για πάρτι ή για εντυπωσιασμό ή για να γουστάρεις ο ίδιος ροκές και beat, όχι για θέαση ταινίας. Γνώμη μου πάντα, από τη φτωχή μου γνώση κι εμπειρία.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το home cinema του Argi.

Όντως ξεπηδούν οι ήχοι και παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά σου από μεγάλες κόρνες.

Και στα Heresy, με 1,75 midrange και ξεχωριστό 1'' tweeter, που έχω για μουσική αυτό ακριβώς το στοιχείο χαίρομαι, τον live χαρακτήρα. Ειδικά μετά την προσθήκη του weiss dac202 ως dac/προ στον τελικό atma-sphere.

Στις ταινίες εξακολουθεί να με κερδίζει η multiplex αίσθηση των THX Ultra2, με κάπως πιο φιλτραρισμένες μεσοϋψηλές, που δίνουν την αίσθηση ότι όλοι οι τοίχοι και το πάτωμα είναι καλυμμένα με μοκέτα όπως στο σινεμά. Το έχουν πετύχει πολύ το voicing. Σε όποιον χώρο κι αν τα στήσω, παίζουν το ίδιο.

Το ερώτημά μου είναι:

Το booming των μεγάλων reflex στα RF-82 π.χ. και κατ' επέκταση στα 10ιντσα των RF-7 είναι κάτι που χρειάζεται στις ταινίες; Η γνώμη μου είναι πως όχι. Ναι στη μεγάλη τους 1,75'' κόρνα, αλλά τα δύο δεκάιντσα με bass-reflex είναι για πάρτι ή για εντυπωσιασμό ή για να γουστάρεις ο ίδιος ροκές και beat, όχι για θέαση ταινίας. Γνώμη μου πάντα, από τη φτωχή μου γνώση κι εμπειρία.
ολα ελεγχονται , με λιγο κουρδισμα (αν βεβαια μπορει καποιος) κανει θαυματα.Τα αλλα απο κοντα ....:126:

Reaction score
150
Ευρώπη! Εκεί που ξεκίνησε ο πολιτισμός και όταν ανακαλύψαμε την τέχνη οι άλλοι ήταν ζώα κι έτρωγαν χουρμάδες!

Δυστυχώς όπως και να το δεις συνεχίζουν να είναι ζώα σε πολύ μεγάλο ποσοστό! :137:

Έτσι για να υπάχει η άλλη άποψη ρε παιδί μου!:138:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Το home cinema του Argi.

σωτηρη απο τον ισθμο της κορινθου εχεις περασει ποτε ?
εχεις ακουσει ποτε να πουλουν σουβλακια ιστορικης σημασιας ?
ή φρεσκα ?

αντε να φας κανα σουβλακι :143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Εν οψη των επερχομενων αλλαγων για αρχη (σημερα αν πανε καλα τα πραματα)
ολες οι συσκευες θα φυγουν απο μπροστα ,
(audyssey-earthquake-pioneer-richard grays)
και θα στηθουν πισω απο το αριστερο καθισμα.Μπροστα εν καιρο θα μπουν αλλα δυο σαμπ να παιζουν απο του 40-50 κυκλους και κατω, (θα δω που ακριβως).
Επιπλεον μπασοπαγιδες θα μπουν στον χωρο.
Τα μεγαλα καλωδια ηχειων της synergistic μαλλον θα φυγουν για αμερικη , και στην θεση τους θα βαλω (τα εχω ηδη) τα chord rumour 4 .ενα επαργυρο καλωδιο για διπλοκαλωδιωση.
Στην πορεια μπορει να φερω απο την αμερικη ενα synergistic tesla quad(ηχειων) , οποτε το chord θα δοκιμαστει παραλληλα (να δω τι ψαρια πιανει) .
Αλλιως θα γινει καλωδιο που θα ενωνει τους τελικους και τα παθητικα σαμπακια.
Παω για υπερπαραγωγη χαμηλων, ηδη το δευτερο σαμπακι κανει τις πολυθρονες να νιωθουν οτι εχουν ενα bass shaker μεσα τους.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Τα μηχανηματα εφυγαν απο μπροστα και μπηκαν πισω αριστερα, νεα καλωδια ηχειων για την μπροστινη τριαδα απλωθηκαν.
Σημερα θα κανω καποις πρωτες ακροασεις, και θα δοκιμασω καποιους διαχυτες να δω το πσαρια πχιανουν.

Reaction score
384

Εγω σου ειπα. Σκαβεις το πατωμα και ριχνεις τον τοιχο. Μετα αγοραζεις και καλωδια αν σου εχουνε μεινει λεφτα. :137:
Τα λεμε το Σαββατο. Σημερα καβαλαω κι ερχομαι.:126:
Put your dancing shoes on...:608:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Εγω σου ειπα. Σκαβεις το πατωμα και ριχνεις τον τοιχο. Μετα αγοραζεις και καλωδια αν σου εχουνε μεινει λεφτα. :137:
Τα λεμε το Σαββατο. Σημερα καβαλαω κι ερχομαι.:126:
Put your dancing shoes on...:608:
Ρε θηριο, με τη μηχανη που βλεπω θα ερθεις ?

Reaction score
5.618
Re: Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Μπροστα εν καιρο θα μπουν αλλα δυο σαμπ να παιζουν απο του 40-50 κυκλους και κατω, (θα δω που ακριβως).

Παω για υπερπαραγωγη χαμηλων, ηδη το δευτερο σαμπακι κανει τις πολυθρονες να νιωθουν οτι εχουν ενα bass shaker μεσα τους.
Στα τέσσερα sub ξεκινάει η χαρά!

Δοκίμασες να τα ενώσεις το ένα δίπλα στο άλλο; Έχει δίκιο η Klipsch ότι πρέπει να είναι ενωμένα.

Κι εγώ αρχικά όπως τα έχεις τώρα εσύ τα είχα. Μετά πήρα άλλα δύο και τα έκανα δύο δυάδες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Εγω σου ειπα. Σκαβεις το πατωμα και ριχνεις τον τοιχο. Μετα αγοραζεις και καλωδια αν σου εχουνε μεινει λεφτα.
Τα λεμε το Σαββατο. Σημερα καβαλαω κι ερχομαι.
Put your dancing shoes on...
τι να ρειξω τις κολωνες του σπιτιου ?
put on my red shoes and dance the blues
καλωδια βρισκουμε και βερεσε

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Στα τέσσερα sub ξεκινάει η χαρά!

Δοκίμασες να τα ενώσεις το ένα δίπλα στο άλλο; Έχει δίκιο η Klipsch ότι πρέπει να είναι ενωμένα.

Κι εγώ αρχικά όπως τα έχεις τώρα εσύ τα είχα. Μετά πήρα άλλα δύο και τα έκανα δύο δυάδες.
οχι γιατι ειναι κολλητα στις εσωτερικες πλευρες των ηχειων.
Οταν θα εχω τα αλλα θα τα κανω οριζοντια κλαστερ

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Ρε θηριο, με τη μηχανη που βλεπω θα ερθεις ?
Ειναι η τριτη φορα που την κανω τη διαδρομη αυτο το καλοκαιρι! :111:
Φευγω, γιατι πρεπει να προλαβω το τρενο για Γαλλια. Ασε που βρεχει ολη μερα.:117:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ξεχασες περσι που εφερες την βροχη μαζι σου:143:
για καφε πηγαμε νερο φαγαμε

Reaction score
384

ξεχασες περσι που εφερες την βροχη μαζι σου:143:
για καφε πηγαμε νερο φαγαμε
Ισως να εφταιγε το γεγονος οτι ηταν χειμωνας.:116:
Παντως 2-3 καφεδακια τα ηπιαμε. Οσο για το νερο δεν ξερω. Εσυ ησουνα με το μηχανακι. :142:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.239
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos