Το Home cinema του gparaskeva...

Reaction score
591
Μετα απο πολλα χρονια και μερικες αλλαγες σε εξοπλισμο και χωρους, αποφάσισα να παρουσιασω και εγω τον τωρινο μου χωρο.

Στην παρούσα φάση το σύστημα ειναι 5.2.0 με προοπτικη για 5.2.2 στο συγκεκριμενο χωρο. Για την ωρα εχει γινει ισοσταθμιση με Audyssey αλλα συντομα θα δοκιμάσω και το Dirac. Να πω οτι ο χωρος δεν ειναι αποκλειστικος αλλα αποτελει καθιστικο και φυσικα δεν μενω μονος μου.
Ο χωρος φερει μια μικρη προσπαθεια ηχητικης περιποιησης (εμπρος και πισω μονο), η οποια προσφερει μαλλον ελαχιστα στο τελικο αποτελεσμα.

Η αποστασεις απο την θεση ακροασης/θεασης ειναι:
Μπροστινα ηχεια ~2μ
Κεντρικο ηχείο ~2μ
Πισω ηχεια ~1.5μ.
TV ~2.2μ

Τα ηχεια ειναι ολα ενεργα οποτε αναβουν και σβήνουν με ενα active/passive πολυπριζο ακολουθώντας τον ενισχυτη. Ειναι ολα δεμένα στις βάσεις τους για λογους ασφαλειας.

Η χρηση ειναι 50% ταινιες και 50% μουσικη σε μεσαιες εντασεις.

Πιο αναλυτικα:
TV: Hisense H55U7A
AVC: Denon AVC-4800
Speakers: Neumann KH120 x5
Subwoofer: Crystalaudiovideo THX-10SUB x2
Media player: nVidia Shield tv Pro 2017
Music player: Roon Rock.
Βασεις ηχείων: Millenium BS-1208
Πολυμπριζο active/passive: Brennenstuhl
Δεματικα καλωδιων: Powertech Velcro
Ημάντες ηχειων: Lampa Tie-Down Strap

Θα ακολουθησουν και μετρησεις του χωρου αργοτερα. Για την ωρα μερικες φωτογραφιες:
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg
Μερικές ακόμα:
6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.283
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή να αλλάξεις τα subs θα είσαι μπόμπα ;)
Έχεις στήσει ένα πολύ τίμιο για τα λεφτά του σύστημα, του οποίου την εικόνα "αμαυρώνουν" μόνο τα subs.

Για το Dirac μην βιαστείς, ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε λίγο καιρό (όσον αφορά τις τιμές) ;)

Reaction score
591
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή να αλλάξεις τα subs θα είσαι μπόμπα ;)
Έχεις στήσει ένα πολύ τίμιο για τα λεφτά του σύστημα, του οποίου την εικόνα "αμαυρώνουν" μόνο τα subs.

Για το Dirac μην βιαστείς, ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε λίγο καιρό (όσον αφορά τις τιμές) ;)
Ισχύει οτι το συστημα ειναι τίμιο καθως κοστιζει λιγα λεφτα οντως.
Οσο για τα subwoofer το ξερω ειμαι σε αναζήτηση. Εχω σκεφτει να παρω 2 svs sb1000pro αλλα ψαχνω μηπως βρω μεταχειρισμενα neumann kh750(2).
Αν εχεις αλλες προτασεις για subwoofer αναλόγων διαστάσεων ειναι ευπρόσδεκτες.

Δεν βιαζομαι για το Dirac γιατι θελω να δοκιμασω και το A1 evo script του audyssey.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.598
η δικιά μου παρατήρηση έχει να κάνει μόνο με το άνοιγμα των L-R...θέλουν και άλλο
να δημιουργούν ισόπλευρο πάνω σε ημικύκλιο-ίσες αποστάσεις από την θέση ακρόασης και είσαι τέλειος

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.283
Ισχύει οτι το συστημα ειναι τίμιο καθως κοστιζει λιγα λεφτα οντως.
Οσο για τα subwoofer το ξερω ειμαι σε αναζήτηση. Εχω σκεφτει να παρω 2 svs sb1000pro αλλα ψαχνω μηπως βρω μεταχειρισμενα neumann kh750(2).
Αν εχεις αλλες προτασεις για subwoofer αναλόγων διαστάσεων ειναι ευπρόσδεκτες.

Δεν βιαζομαι για το Dirac γιατι θελω να δοκιμασω και το A1 evo script του audyssey.
SB2000 θα ήταν το minimum που θα πρότεινα για το setup σου.
Σε διαστάσεις είναι θέμα τα SB 2000 Pro ? (για την τιμή όλο και κάτι γίνεται ;) )

η δικιά μου παρατήρηση έχει να κάνει μόνο με το άνοιγμα των L-R...θέλουν και άλλο
να δημιουργούν ισόπλευρο πάνω σε ημικύκλιο-ίσες αποστάσεις από την θέση ακρόασης και είσαι τέλειος
Για την μουσική ναι. Στις ταινίες θα χαθεί περισσότερο το audio-video coherency.
να πάρει μεγαλύτερη TV :D

Reaction score
591
Το ξερω αλλα υπαρχει ενα μικρο χωροταξικο προβλημα με τα subwoofer και τον καναπε . Αλλά θα το παλεψω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.521
ψαχνω μηπως βρω μεταχειρισμενα neumann kh750(2).
Θες 4 τεμάχια 750 για το απολύτως μίνιμουμ.

Πιο βατή λύση (οικονομικά) τα 18s της dynaudio, όπου τη βγάζεις κουτσά στραβά με 2 τεμαχια.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.598
Για την μουσική ναι. Στις ταινίες θα χαθεί περισσότερο το audio-video coherency.
να πάρει μεγαλύτερη TV :D
αυτό δεν το κατάλαβα...
γιατί να συμβεί αυτό? ίσα ίσα θα έχει καλύτερη τοποθετημένη στην ηχόσφαιρα

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.283
αυτό δεν το κατάλαβα...
γιατί να συμβεί αυτό? ίσα ίσα θα έχει καλύτερη τοποθετημένη στην ηχόσφαιρα
Κερδίζεις κάτι, χάνεις κάτι.
Εν τη προκειμένη, οι ήχοι θα τραβούν το μάτι/προσοχή αρκετά εκτός του ορίου της εικόνας.
Θα χαθεί η όποια συνάφεια εικόνας/ήχου.

Μεγαλύτερη TV η λύση και για τα 2 :D

daharis666

Moderator
Reaction score
80.598
Κερδίζεις κάτι, χάνεις κάτι.
Εν τη προκειμένη, οι ήχοι θα τραβούν το μάτι/προσοχή αρκετά εκτός του ορίου της εικόνας.
Θα χαθεί η όποια συνάφεια εικόνας/ήχου.

Μεγαλύτερη TV η λύση και για τα 2 :D
δηλαδή θα μειωθεί το επίπεδο αντίληψης του ήχου από τα ηχεία στη θέση ακρόασης....και θα του παίζει παιχνίδια ο εγκέφαλος με την εικόνα?
δεν το έχω δει ποτέ προσωπικά...ίσα ίσα θα έλεγα...αλλά δεν θα μπω στα νερά σου 8-)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.283
δηλαδή θα μειωθεί το επίπεδο αντίληψης του ήχου από τα ηχεία στη θέση ακρόασης....και θα του παίζει παιχνίδια ο εγκέφαλος με την εικόνα?
δεν το έχω δει ποτέ προσωπικά...ίσα ίσα θα έλεγα...αλλά δεν θα μπω στα νερά σου 8-)
Το κεντρικό είδωλο, αν γίνει σωστή τοποθέτηση, θα είναι στο κέντρο της TV.
Αλλά τα εφφέ που είναι μονοφωνικά (στο front left, ή front right ηχείο), θα ακούγονται και θα γίνονται αντιληπτά από τον θεατή σαν σημειακές πηγές αρκετά εκτός της εικόνας (αφού το ηχείο θα βρίσκεται αρκετά πιο έξω από την TV του).

Αν ήταν πιο σημαντική η μουσική για τον φίλο, θα το έκανα και εγω.
Τώρα που είναι 50-50 μουσική/ταινίες, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το "χαλάσω".

Αν δεν έχεις μεγάλο κενό, δεν θα είναι ιδιαιτέρως αντιληπτό, αλλά ταυτόχρονα, ξεφεύγουμε από τα πρότυπα και το "ιδανικό" ( το οποίο πολύ δύσκολα, με πολλές θυσίες προσπαθούμε όλοι να το προσεγγίσουμε).

daharis666

Moderator
Reaction score
80.598
Το κεντρικό είδωλο, αν γίνει σωστή τοποθέτηση, θα είναι στο κέντρο της TV.
Αλλά τα εφφέ που είναι μονοφωνικά (στο front left, ή front right ηχείο), θα ακούγονται και θα γίνονται αντιληπτά από τον θεατή σαν σημειακές πηγές αρκετά εκτός της εικόνας (αφού το ηχείο θα βρίσκεται αρκετά πιο έξω από την TV του).
αυτό με ντιλέι δεν κανονίζεται?

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.283
αυτό με ντιλέι δεν κανονίζεται?
Όχι δυστυχώς.
Το μόνο που μπορεί να το φέρει κάπως (όχι τελείως) είναι το 3D Remapping της Trinnov (με την προϋπόθεση ότι έχεις αρκετά ηχεία διάσπαρτα στον χώρο για να έχει point sources να "μιξάρει" για να μεταφέρει τα είδωλα).

Reaction score
591
το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τα αυτοκόλλητα απο τον avr...!!! ;)
Θα γινει κι αυτο. Ειναι μονιμα κλειστο το πορτακι οποτε ουτε καν το βλεπω. και το ξεχναω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.267
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti