Το Spotify HiFi σύντομα κοντά μας

Reaction score
2.297
Γιατί 24bit 44khz

AI απάντηση :

Short answer: because it’s the best “lossless-at-scale” sweet spot.

Why 24-bit/44.1 kHz specifically?

• Matches the native master for most music. 44.1 kHz is the historical distribution standard (CD lineage), so using it avoids extra sample-rate conversion on the vast majority of tracks. Less SRC = fewer opportunities for artifacts.
  • Audible benefit where it counts, without overkill. Jumping from 16-bit to 24-bit meaningfully increases dynamic range/headroom (≈96 dB → ≈144 dB), which is useful for level-normalization, crossfade, and other DSP stages—even if final listening rooms can’t exploit the full range. Going from 44.1 to 48/96 kHz yields far smaller real-world gains for music playback.
  • Bandwidth & cost efficiency. 24/44.1 FLAC is truly lossless but much lighter than 24/96 or 24/192, making it feasible to ship to hundreds of millions of users without a price hike—which Spotify explicitly says it isn’t doing.
  • Fits Spotify’s existing pipeline and device ecosystem. Their official spec is “up to 24-bit/44.1 kHz FLAC,” which slots neatly into current ingestion/streaming workflows and plays nicely with most Connect devices.
  • Minimizes avoidable resampling. Many phones/OS mixers run internally at 48 kHz; if Spotify delivered mixed sample rates widely, you’d get more on-device SRC anyway. Sticking to one well-supported rate helps control where conversion happens.

Net-net: 24-bit addresses the meaningful fidelity gap (processing headroom and noise floor) while 44.1 kHz avoids unnecessary sample-rate bloat—giving Spotify a true lossless tier that’s audibly transparent for music, technically clean, and economically scalable. “

Reaction score
2.753
μπα όχι....αλλά στη ίδια τιμή? μάλλον για promo
Το πιο πιθανό είναι να πέσει αύξηση. Αν και στη τελευταία εκτίμηση φάγαν ήττα γιατί τους φεύγει κόσμος και χάνουν πολλά. Ίσως το αφήσουν έτσι η μια μικρή αύξηση για να βαρεσουν και τον ανταγωνισμό.

Reaction score
361
Μου ήρθε και εμένα η "διαφήμιση".
Mετά την αύξηση που φάγαμε στα καλά καθούμενα πριν 2 μήνες το καλό που τους θέλω είναι να το αφήσουν εκεί που είναι.
Ίσως και για αυτό έγινε η αύξηση αν και με τους συγκεκριμένους Μακ Ντακ τσιγκουναρέους περιμένω τα χειρότερα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.554
Αναγκαστικά πολλοί από εμάς είχαν δύο εφαρμογές.
Προσωπικά πχ, έχω το Spotify σαν οικογενειακό πακέτο, για το αυτοκίνητο κλπ και το tidal για υψηλή απόδοση.
Και να δώσω λοιπόν κάτι παραπάνω για το Spotify δεν με ενοχλεί, διότι αμέσως μετά την αλλαγή, θα διακόψω την συνδρομή στην δεύτερη εφαρμογή.

Reaction score
44
Τρεις φορές έβαλα Tidal. Ούτε μια εβδομαδα δε το άντεξα. Μιλάμε γελοίες δυνατότητες αναζητήσης τραγουδιων και κωμικοτραγικές προτάσεις για ραδιόφωνο βάσει τραουδιού... Αντιθέτως με το spotify ανακαλυψα και ξαναθυμηθηκα ΑΠΕΙΡΕΣ μουσικές του παρελθόντος. Κομμάτια που δεν ήξερα ούτε τον τίτλο τους ούτε τον καλλιτέχνη.
Για όλους εμάς που έχουμε ως αποκλειστική πηγή το spotify είναι πολύ σπουδαία η εξέλιξη και την αναμένουμε χρόνια.

Reaction score
286
Αν από την Apple δεν έλειπε το connect θα ήταν αλλιώς... Αλλά Apple βλέπεις..

Reaction score
169
Αν από την Apple δεν έλειπε το connect θα ήταν αλλιώς... Αλλά Apple βλέπεις..
Στην εφαρμογή της για Android πάντως δουλεύει και το Chromecast. Εγώ με Apple είμαι και επειδή έχω και το Apple TV+ και ακούω και Atmos καμιά φορά, το προτιμώ

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.554
Η εφαρμογή apple δυστυχώς χρειάζεται player της εταιρείας για να χρησιμοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της.
Έλα όμως που έχουμε συνηθίσει τα windows.....

Ειπαμε το Spotify είναι μοναδικό. Τώρα δε που αναβαθμίζεται, ένας λόγος παραπάνω.

Reaction score
7.115
Τρεις φορές έβαλα Tidal. Ούτε μια εβδομαδα δε το άντεξα. Μιλάμε γελοίες δυνατότητες αναζητήσης τραγουδιων και κωμικοτραγικές προτάσεις για ραδιόφωνο βάσει τραουδιού... Αντιθέτως με το spotify ανακαλυψα και ξαναθυμηθηκα ΑΠΕΙΡΕΣ μουσικές του παρελθόντος. Κομμάτια που δεν ήξερα ούτε τον τίτλο τους ούτε τον καλλιτέχνη.
Για όλους εμάς που έχουμε ως αποκλειστική πηγή το spotify είναι πολύ σπουδαία η εξέλιξη και την αναμένουμε χρόνια.
Ναι με το Τidal έπαθα και εγώ το ίδιο και ενώ ολοφάνερα είχε καλύτερο ήχο.......μολις τελείωνε ο μήνας έφευγε. Τρεις ή τέσσερις φορέςτο έκανα,δεν θυμάμαι ακριβώς. Εγω περιμένω να δω αν το γέρικο Pionner N-50A, στο οποίο λειτουργεί κανονικά ακόμα το spotify και το connect (το vtuner μας άφησε χρόνους πριν 3-4 μήνες αν θυμάμαι καλά) ,θα έχει κάποιο θέμα με την hi-fi έκδοση. Ελπίζω όχι και να συνεχίσει να με συντροφεύει.

Reaction score
44
Ναι με το Τidal έπαθα και εγώ το ίδιο και ενώ ολοφάνερα είχε καλύτερο ήχο.......μολις τελείωνε ο μήνας έφευγε. Τρεις ή τέσσερις φορέςτο έκανα,δεν θυμάμαι ακριβώς. Εγω περιμένω να δω αν το γέρικο Pionner N-50A, στο οποίο λειτουργεί κανονικά ακόμα το spotify και το connect (το vtuner μας άφησε χρόνους πριν 3-4 μήνες αν θυμάμαι καλά) ,θα έχει κάποιο θέμα με την hi-fi έκδοση. Ελπίζω όχι και να συνεχίσει να με συντροφεύει.
Τι είπες τώρα.... connect. Ή καλύτερα Tidal Connect. Ή καλύτερα ο Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες...

Reaction score
11.740
Πληρώνω ήδη 8,99€ αυξήθηκε πριν ένα μήνα 1€

είπαν πόσο θα πάει ;

Reaction score
11.799
Γιατί 24bit 44khz

AI απάντηση :

Short answer: because it’s the best “lossless-at-scale” sweet spot.

Why 24-bit/44.1 kHz specifically?

• Matches the native master for most music. 44.1 kHz is the historical distribution standard (CD lineage), so using it avoids extra sample-rate conversion on the vast majority of tracks. Less SRC = fewer opportunities for artifacts.
  • Audible benefit where it counts, without overkill. Jumping from 16-bit to 24-bit meaningfully increases dynamic range/headroom (≈96 dB → ≈144 dB), which is useful for level-normalization, crossfade, and other DSP stages—even if final listening rooms can’t exploit the full range. Going from 44.1 to 48/96 kHz yields far smaller real-world gains for music playback.
  • Bandwidth & cost efficiency. 24/44.1 FLAC is truly lossless but much lighter than 24/96 or 24/192, making it feasible to ship to hundreds of millions of users without a price hike—which Spotify explicitly says it isn’t doing.
  • Fits Spotify’s existing pipeline and device ecosystem. Their official spec is “up to 24-bit/44.1 kHz FLAC,” which slots neatly into current ingestion/streaming workflows and plays nicely with most Connect devices.
  • Minimizes avoidable resampling. Many phones/OS mixers run internally at 48 kHz; if Spotify delivered mixed sample rates widely, you’d get more on-device SRC anyway. Sticking to one well-supported rate helps control where conversion happens.

Net-net: 24-bit addresses the meaningful fidelity gap (processing headroom and noise floor) while 44.1 kHz avoids unnecessary sample-rate bloat—giving Spotify a true lossless tier that’s audibly transparent for music, technically clean, and economically scalable. “
Αυτό το ξέραμε και χωρίς απάντηση από AI, όσοι τουλάχιστον ασχολούμαστε με αυτά.

Reaction score
2.297
Αυτό το ξέραμε και χωρίς απάντηση από AI, όσοι τουλάχιστον ασχολούμαστε με αυτά.
Δεν έχει σημασία εγώ όσο καλά και να ξέρω κάτι το δοκιμάζω για να τεστάρω τον εαυτό μου και να βρει το AI κενά. Η του λέω εγώ κάτι που δε μου κολλάει και συνεχίζει ο διάλογος μέχρι να συμπεριληφθούν τα πάντα . Πάντα του λέω επίσης και τον αντίλογο όταν υπάρχει ή όταν τον γνωρίζω και έτσι καταλήγεις σε καλύτερο συμπέρασμα

Τώρα αυτό ήταν πιο απλό θέμα .Καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση για να μη πληκτρολογώ και εφόσον συμφώνησα με αυτό που είπε το έκανα paste γιατί βλέπω συνέχεια γκρινιάζουν γι’αυτό σε όλο το ίντερνετ

Reaction score
11.799
Εγώ δεν εμπιστεύομαι τις απαντήσεις του AI. Μόλις χτες πάλι του ζήτησα μια Macro σε AutoLISP (που γνωρίζω) στο AutoCAD και μου έδωσε λάθος κώδικα. Όταν του επισήμανα το λάθος άρχισε τις γνωστές μαλαγανιές του...

Reaction score
2.753
Εγώ δεν εμπιστεύομαι τις απαντήσεις του AI. Μόλις χτες πάλι του ζήτησα μια Macro σε AutoLISP (που γνωρίζω) στο AutoCAD και μου έδωσε λάθος κώδικα. Όταν του επισήμανα το λάθος άρχισε τις γνωστές μαλαγανιές του...
Το πληρώνεις; Γιατί αλλά σου λέει το τσάμπα αλλά το πλερωταιο. Όχι ότι καθιστά τις απαντήσεις του σωστές πάντα

Reaction score
4
Ειχα ακριβώς την αντίθετη εμπειρία με το tidal σε σχέση με spotify. Βέβαια δεν ήθελα να θυμηθώ μουσικές που άκουγα παλιά αλλά να ανακαλύψω νέες. Εδώ σταμάτησα το roon επειδή δεν έβγαζε το ημερήσιο daily discovery.

High quality or not πάντως, spotify δεν ξαναβάζω.

Reaction score
44
Ειχα ακριβώς την αντίθετη εμπειρία με το tidal σε σχέση με spotify. Βέβαια δεν ήθελα να θυμηθώ μουσικές που άκουγα παλιά αλλά να ανακαλύψω νέες. Εδώ σταμάτησα το roon επειδή δεν έβγαζε το ημερήσιο daily discovery.

High quality or not πάντως, spotify δεν ξαναβάζω.
Είσαι ένας και είμαστε 99 :). Πλάκα κάνω. Ο καθένας όπως βολεύται παιδιά. Προσωπικά πιστεύω ότι στις προτάσεις τραγουδιών το spotify δεν έχει αντίπαλο.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130