Τριαλαλι - τριαλαλο

Reaction score
493
Δεν είναι αποκλειστικά από αυτά.
Αυτά έχω δει πάνω κάτω εγώ σε αυτό το μπατζετ… (3 με 6 χιλιάρικα) και θα έβαζα σπίτι.

Ευχαριστώ για την προσφορά η υλοποίηση των παραπάνω θα αργήσει όποτε δεν κοιτάζω καθόλου μεταχειρισμένα. Θα ήταν το έξυπνο αλλά δεν υπάρχει τώρα ρευστό.
Focal Aria EVO X N4
Audiovector R3, QR7
Sonus Faber Sonetto V G2 !!!!
Q-Aqoustics Concept 500 !!!
Γενικα υπαρχουν πολλα αλλα προσωπικα αυτα θα τα ακουγα ιδιως τα 2 τελευταια

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.581
Τι τα θες τα πειράματα Δημήτριε....

Πάρε 2 τέτοια:

και ένα τέτοιο:

και έτοιμο το εξαχίλιαρο που θες να ξοδέψεις!

Και μόλις πουλήσεις τον ενισχυτή που θα σου περισσέψει... ξεκίνα κανένα sub :p

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.865
Μύθος audio people .... σε όλα τα δωμάτια ... και στα μικρά , θα παίρνεις τα μεγαλύτερα ηχεία που μπορείς ανάλογα και τα οικονομικά σου βεβαίως.
Τι μύθος βρε thva δεν μίλησα για επιδόσεις αλλα γιια επιλογές σε στησίματα και το όλο παιχνίδι.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.865
Τι τα θες τα πειράματα Δημήτριε....

Πάρε 2 τέτοια:

και ένα τέτοιο:

και έτοιμο το εξαχίλιαρο που θες να ξοδέψεις!

Και μόλις πουλήσεις τον ενισχυτή που θα σου περισσέψει... ξεκίνα κανένα sub :p
Μου πέρασε στην αρχή απ το μυαλό ένα καλο σετ απ με ενεργά κλπ. Αλλά να σου πω κάτι? Τσάμπα θα πάνε..Ούτε μετρήσεις θα κάμω ούτε θα.το φχαριστηθω το ίδιο…
Καλυτερα έτσι…

Reaction score
21.111
Τι μύθος βρε thva δεν μίλησα για επιδόσεις αλλα γιια επιλογές σε στησίματα και το όλο παιχνίδι.
Ε, να, επειδη η συζήτηση πήγε στα μεγάλα, ξεχάστηκα, νόμιζα ότι το ξεπεράσαμε αυτό με την τοποθέτηση. :D

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.865
Δεν σας κρύβω πως κρυφοκοιταζω (πάντα το έκανα) τα Heresy IV και. Forte IV από τους τρελοαμερκανους…
Φαίνεται πως αυτές οι τελευταίες βερσιον είναι και λίγο πιο ισορροπημένες..
Θα τους βάλω και δυο σαμπακια να γίνει μακακια.. :party::o

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.865
Quad revela 2
Δεν ξέρω ποσό καλά είναι τούτα (καλά φαίνονται) αλλά αν ήταν να πάω σε κάτι έτσι κάπως κυριλέ ειλικρινά θα πήγαινα στα Q acoustics concept 500. Μόνο η τιμή με ξενίζει, 6000 για Q? :idk:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.581
6000 για Q? :idk:
Αυτό σκέφτηκα και γω... :p
Aπό την άλλη, ακόμη και τα φτηνά τους παίζουν υπέροχα για τα χρήματα που ζητάνε...
Δεν πας να τα δεις/ακούσεις από κοντά να σου φύγει η απορία;;;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.865
Αυτό σκέφτηκα και γω... :p
Aπό την άλλη, ακόμη και τα φτηνά τους παίζουν υπέροχα για τα χρήματα που ζητάνε...
Δεν πας να τα δεις/ακούσεις από κοντά να σου φύγει η απορία;;;
Δενυπάρχουν πουθενά νομίζω αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα το έκανα…:p
Είμαι σίγουρος πάντως πως αξίζουν..
Η Atc και η Genelec είδες τι μιας έχουν κάμει?
Αν δεν παίζει το logo τους δεν νιώθουμε καλά, μας πιάνουν καβούρια.. :download::drinks:

Reaction score
1.910
Αχ, που λες Marlboro τι ωραίους sparkling, κτυπογενείς ήχους έβγαζαν τα πλήκτρα του πιάνου και τι ωραία στερεοφωνική εικόνα και σχετικά καλή σκηνή σε ενα μικρό τετράγωνο αφρόντιστο δωμάτιο ξενοδοχείου μάλιστα , έβγαζαν τα (μεγάλα) Revival audio .... ακόμη την θυμάμαι σαν χθές μετά απο δύο - δυόμιση χρόνια. Αυτό είναι το παν, να θυμάσαι την αίσθηση.

Δεν θυμάμαι βέβαια με τι ενισχυτή έπαιζαν στην έκθεση. Εάν ήταν με λάμπατο μπορεί και να δικαιολογούνται όλα αυτά αλλά νομίζω δεν ήταν λαμπάτος ή εάν ήταν θα ήταν κανά push pull και άρα και με έναν Creek (χα χα) θα έπαιζαν κάπως ανάλογα και στο μέλλον αλλάζουμε εάν θέλουμε και ενισχυτή.

Ασχημούλικα όμως αλλά τι είμαστε ; Διαγωνισμός ομορφιάς ;
ισως ηταν μια φορα που τα ειχαν συνδυασει με τον riviera levante που ειναι υβδρικος νομιζω, αλλα εχουν ωραια πραγματα, εγω ειχα δοκιμασει τον AIC-10 στο μοναχο και μαρεσε. οχι η τιμη του ομως. το πρωσοπικο ηταν φιλικο και φανηκε πολυ καλα κατασκευασμενος, αλλα για 20 χιλιαρικα, δυσανασχετώ. εγκρινω ομως ηχιτικα.

Last edited:

Reaction score
21.111
ισως ηταν μια φορα που τα ειχαν συνδυασει με τον riviera levante που ειναι υβδρικος νομιζω, αλλα εχουν ωραια πραγματα, εγω ειχα δοκιμασει τον AIC-10 στο μοναχο και μαρεσε. οχι η τιμη του ομως. το πρωσοπικο ηταν φιλικο και φανηκε πολυ καλα κατασκευασμενος, αλλα για 20 χιλιαρικα, δυσανασχετώ. εγκρινω ομως ηχιτικα.
Ναι αυτό ήταν, τώρα που το λές θυμάμαι που τον ρώτησα τον άνθρωπο εκεί και μου είπε riviera. To levante (μάλλον μοντέλο) δεν θυμάμαι να ειπώθηκε. Όλα τα ξέρεις και τα παρακολουθείς βλέπω. :D Εγω δεν ασχολούμαι με μάρκες.

Στο κλασικό δικάναλο (δεν γνωρίζω στα άλλα format) ο ρόλος του ενισχυτή απο την προσωπική μου εμεπιρία όταν έφτιαχνα το σύστημα μου είναι πολυ σημαντικός. Πράγμα που το έχω εκφράσει πολλές φορές και ο κόσμος εδώ δεν το συμμερίζεται. Στο βωμό μια ψευδο - "αντικειμενικότητας" που δεν έχει κατά την γνώμη και εμπειρία μου συσχετισμό με το ηχητικό αποτέλεσμα, πράγμα που και αυτό όπου βρεθώ και όπου σταθώ, ακόμη και πρόσφατα, ισχυρίζομαι και αυτό με μεγάλη δυσκολία να πείσω τους audio people. Εγω τον έχω αρκετά υψηλά , τόσο υψηλά όσο να πλησιάζει αυτόν των -τουλάχιστον στην περίπτωση καλά σχεδιασμένων - ουδέτερων ηχείων που μπορούν να τον αναδείξουν.

Αυτό συμβαίνει και συντρέχε, ι εάν θες να ακούσεις υψηλής ποιότητας ήχο. Πιθανόν και προφανώς δεν γίνεται αντιληπτό σε χαμηλότερης ηχητικής ποιότητας μηχανημάτων μια αλυσίδας ή μάλλον πολυ λιγότερο και ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Δεν εχω άλλη εξήγηση για αυτό. Εκτός απο την γνωστή αντικειμενικοτίτιδα, biases κλπ ψυχολογικά και άλλου είδους θέματα που μπορεί να υπεισέρχονται στην ανάπτυξη μια σωστής υποκειμενικής κρίσης που αφήνουν τον ενδεχόμενο αγοραστή στα χέρια των αντικειμενικών κρίσεων του αλλοιώνοντας έτσι το προσωπικό κριτήριο του και θέτοντας το σαν θυσία σε έναν κακώς εννοούμενο και αντιλαμβανόμενο αντικειμενισμό που στην περίπτωση αυτή δρα ως δεκανίκι για την δικαιολόγηση στην συνειδηση του κάθε audio people της ¨ορθης" επιλογής, καθώς όπως είπαμε συσχετισμός δεν υπάρχει. Μεγάλο λάθος.

Τι ίδιο συμβαίνει και με το δικό μου ηχείο όπου η αλλαγή στην ενισχυση (αυτής του μεγάλου αντικτύπου, εαν και ψιλές διαφορές πάλι τις αναδεικνύει) το μετατρέπει κυριολεκτικά σε διαφορετικό ηχείο.

Με αυτά και με αυτά έχουμε : α) το ηχητικα καλό αποτέλεσμα που περιγράφω μπορεί να είναι απο την ενίσχυση β) παρόλα αυτά προφανώς το εν λόγω ηχείο μπορεί να ανταποκριθεί (όπως και το δικό μου) και άρα είναι καλό άσχετα εάν ο πιθανός αγοραστής δεν πάρει αυτό το πολυ καλό περιγραφόμενο αποτέλεσμα απο εμένα στην λακωνική μου προσπάθεια να το επαινέσω γ) είναι αμφίβολο (και ακόμη και εγω δεν μπορώ να το αναλύσω εάν πρέπει να γίνεται ή όχι) ο συνδυασμός ενός σχετικά πολύ φθηνότερου ηχείου με ακριβά συνοδά μπορεί να αποτελέσει βοηθητικό εργαλείο στην επιλογή του επιδοξου μελλοντικά αγοραστή. α) εμπορικά και απο θέμα επιλογών ίσως όχι αλλά β) απο απόψη συνδυασμού - και επειδή η υψηλή ποιότητα απαιτεί συνδυασμό όντως- δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα. Τα αγοράζεις μαζί. Οπότε δεν μπορώ να κλίνω προς την μιά ή την άλλη άποψη στο τι πρέπει μεθοδολογικά να ακολουθείται απο τον αγοραστή σε αυτό τι θέμα. Θέμα που έχω παρατηρησει οτι έχει αποτελέσει θέμα απασχολήσης και εδώ και αλλού τους audio people χωρίς όμως να λαμβάνουν συνήθως υπόψιν τους την οπτική όπως μόλις την παρουσίασα στα α) και β) ποτέ. Εγώ θα διάλεγα το β).

Απο ότι μόλις τώρα που τον ανέφερες διαβάζω πάντως για την τοπολογία του ενισυχτή η class A (push pull style not SET style), το zero feedback αλλά και η push pull φύση του μου ήταν αναγνωρισίμη και εκτιμητέα. Συγκρτιτικά με την SET τοπολογία με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά όπως εχω πει πολλες φορες και κατά την γνώμη μου ...is the next best thing και πάλι μόνο όταν γίνεται, σχεδιάζεται και υλοποιείται καλά. Αυτό βεβαια ισχύει και στα SET. "Πλεονέκτημα" της push pull συνήθως καλύτερο - αυτό που φαντάζομαι εννοούν στις περιγραφές τους οι καλοί ριβιούερς - είναι το pinpoint imaging αλλά όχι εντασσόμενο σε μια καλή γενική σκηνή - αυτό ποy λένε πάλι οι καλοί ριβιουερς που προσπαθούν να τα απομονώσουν ώστε να τα περιγράψουν, εάν και δεν είναι απομονωμένα γεγονότα ... ως soundstage) - soundstage. Για τα SET το αντίστροφο. Για τα πολυ καλά SET τα εχουν και τα δύο χαρακτηριστικά και ανάλογα σε ποιό ο ακροατης εστιάζει την προσοχή του κάθε φορά. Αυτό που κάνει το SET (και) σε αυτόν τομέα είναι κατά την εμπιερία μου πολύ πιο κοντά στο αληθινό γεγονός (δεν λέω live καθώς είναι φορτισμένος και παρεξηγημενος όρoς και έννοια απο τους audio people ...και αυτός).

Τριαλαλί -τριαλαλό καταστάσεις δηλαδή ... όπως θα σκεφτεί και ο αγαπητός φίλος @Bhutia αλλά και εσυ @Δημητρης 777 και πολλοί , πάρα πολλοι άλλοι. :D :D

Last edited:

Reaction score
21.111
Έφτασε η ώρα να μπεις στον υπέροχο κόσμο του ήχου των μαγκνεπαν.

Πάρε τα 3-αρια, τα 3-δρομα.
Και σαμπ βεβαίως.
Δεν βλέπω να ζει ο μέσος Ευρωπαίος ενήλικας άνδρας και μάλιστα σε κατάσταση αναπαραγωγής μεταξύ 18 και 50 ... μετά το 2030. Έχουν βαλθεί κάποοι να τον καταστρέψουν μιας και φέρει αντίσταση στο να καταστραφεί η μεσσία τάξη εντελώς και γρήγορα. Ρε μπας και είναι και λίγο ταξικό θέμα πλέον ο πόλεμος και μια ψεκ ή λίγο αριστερή ή ακόμη και ακροδεξιά (έχουν συμφωνία και συναστρία σε αυτό το θέμα) προσέγγιση αποδειχθεί σωστή και χρήζει της προσοχής μας σε αναλυτικότερο βάθος ; :D :D Δεν εξηγούνται και αλλιώς αυτά τα παράλογα που βλέπουμε. χα χα

Reaction score
1.910
Έφτασε η ώρα να μπεις στον υπέροχο κόσμο του ήχου των μαγκνεπαν.

Πάρε τα 3-αρια, τα 3-δρομα.
Και σαμπ βεβαίως.
μακαρι να ειχα τον χωρο ρε φιλε. το σκεφτηκα πολυ να βαλω αγγελια τα LRS μου γιατι δεν θελω να τα δωσω, αλλα δεν μπορω να τα εχω και χωμενα στη ντουλαπα πακεταρισμενα.
To levante (μάλλον μοντέλο) δεν θυμάμαι να ειπώθηκε.
ο levante ειναι ο ολοκληρωμενος της riviera, ο AIC των ακουστικων. νομιζω ειχε και λαμπατο dac και θα σαρεσε. ισως lampizator αν θυμαμαι καλα, μπορει και οχι. (και οχι μονο λαμπατο αμα ηταν lampizator, και DHT αν θυμαμαι καλα!)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.617
Δεν βλέπω να ζει ο μέσος Ευρωπαίος ενήλικας άνδρας και μάλιστα σε κατάσταση αναπαραγωγής μεταξύ 18 και 50 ... μετά το 2030. Έχουν βαλθεί κάποοι να τον καταστρέψουν μιας και φέρει αντίσταση στο να καταστραφεί η μεσσία τάξη εντελώς και γρήγορα. Ρε μπας και είναι και λίγο ταξικό θέμα πλέον ο πόλεμος και μια ψεκ ή λίγο αριστερή ή ακόμη και ακροδεξιά (έχουν συμφωνία και συναστρία σε αυτό το θέμα) προσέγγιση αποδειχθεί σωστή και χρήζει της προσοχής μας σε αναλυτικότερο βάθος ; :D :D Δεν εξηγούνται και αλλιώς αυτά τα παράλογα που βλέπουμε. χα χα
Ακριβώς αυτό νομίζω, είναι ταξικό το πρόβλημα.

Αλλά που μυαλό.
ε παρε neumann 310 να τελειωνουμε
Αυτά είναι για λίγους και εκλεκτούς.

Δεν μπορεί ο καθένας να πάει σε τέτοιες εκλεκτές επιλογές.

Reaction score
21.111
Σ εμένα το λες ή στον MakisGer ?
Εσυ δεν εχεις χώρο, ο Μάκης που τα έχει κιόλας δεν έχει επίσης χώρο , ο Ear έχει περάσει σε πιο εκλεκτές λύσεις .... δεν τα δίνετε σε εμένα να τα χαρώ μιας και μου "κάνουν" και λίγο σαν την "λάμπα" των ηχείων ; :D

Πιο πιθανό να το λέει για εμένα. :D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.849
Members
38.378
Νεότερο μέλος
markos21