Υπ. Θρησκευμάτων αποτελούμενο από άθεους;

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Τα θρησκευτικα υπαρχουν σαν μαθημα για να βολευονται οι αποφοιτοι του θεολογικου. Αντε και μερικοι φιλολογοι. Δυστυχως το μαθημα ειναι εντελως χασιμο χρονου. Εγω στο μεγαλο μου παιδι ειχα παρει απαλλαγη. Απο τις 2 μικρες, η μια θελει απαλλαγη επισης.

S

sk4t4

Guest
Λινκ παρακαλώ...:p
Δεν θεωρω τον εαυτο μου βαθυ γνωστη της Αγιας Γραφης αλλα θα παραθεσω ενα που θυμαμαι απ'εξω
Ματθαιου ΙΣΤ 18.Δεν ξερω ομως πως να βγει σε λινκ διοτι ειμαι ασχετος απο υπολογιστες.

Reaction score
17.405
Τα θρησκευτικα υπαρχουν σαν μαθημα για να βολευονται οι αποφοιτοι του θεολογικου. Αντε και μερικοι φιλολογοι. Δυστυχως το μαθημα ειναι εντελως χασιμο χρονου. Εγω στο μεγαλο μου παιδι ειχα παρει απαλλαγη. Απο τις 2 μικρες, η μια θελει απαλλαγη επισης.
Μερικα παιδια θα ηθελαν απαλλαγη μονο και μονο για να εχουν ελευθερες ωρες η ενα μαθημα λιγοτερο για τις εξετασεις.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Μερικα παιδια θα ηθελαν απαλλαγη μονο και μονο για να εχουν ελευθερες ωρες η ενα μαθημα λιγοτερο για τις εξετασεις.
Στα δικα μου δεν ισχυει, η βαθμολογια σταματαει στο 20.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
Απαλλαγή και για τις δυο κόρες μου. Αλλα έτσι κι αλλιώς δεν έχουν βαπτιστεί. Η βάπτιση ειναι απο σαφής καταστρατήγηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων έως και κακοποίηση ανηλίκου. Θα έπρεπε να επιτρέπεται μονο στους άνω των 18.

Και πως βαριέμαι αφόρητα να πάω στο ληξιαρχείο να δηλώσω αθρησκος. Και έτσι με καταμετράνε και μένα σε αυτό το 97%

Και θα ήθελα να μάθω, απο αυτό το 97% πόσοι πιστεύουν πως η Παναγία όντως ηταν αειπαρθενος, ο Χριστός περπάτησε πάνω στο νερό και αναστήθηκε σε τρεις μέρες και ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε έξι μέρες. Και Αδάμ και Εύα. Και φίδια. Και προπατορικό αμάρτημα. Οι περισσότεροι θα σου πουν πως αυτά δεν τα παίρνουν τις μετρητοίς , και πως πιστεύουν με τον τροπο τους σε μια ανώτερη δύναμη κτλ. Όλοι λοιπόν αυτοί με την ορολογία της εκκλησίας ειναι αιρετικοί, όχι ορθόδοξοι. Άντε φτάνει το παραμύθι του 97%.

S

sk4t4

Guest
Κακοποιηση γιατι, απο τη στιγμη που ο καθε γονιος κανει αυτο που θεωρει καλυτερο για το παιδι του,οπως κι εσυ για τα δικα σου.Οσο για τη βαριεστημαρα, ισα-ισα εγω βλεπω οτι εσεις οι αθεοι ειστε πολυ εκδηλωτικοι οποτε δεν το καταλαβαινω.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Και φυσικα υπαρχει απαλλαγη για τα παιδια των ετεροδοξων και των αλλοθρησκων.Εγω οταν πηγαινα σχολειο θυμαμαι στην ταξη εναν Ρωμαιοκαθολικο ο οποιος την ωρα των Θρησκευτικων εβγαινε εξω η πηγαινε σε αλλο τμημα και εκανε αλλο μαθημα χωρις κανενα προβλημα

@melina Αρθρο 16 Παραγραφος 2.Ελπιζω να μην τρως πολυ και να εχεις αγαπημενο σου φαγητο τα γεμιστα οπως προτεινει η νεα Υπουργος, διοτι το ταμειον ειναι μειον.
Κι εγώ θυμάμαι έναν παπά/θεολόγο ο οποίος δίδασκε στο μάθημα θρησκευτικών ότι η θεωρία της εξέλιξης δεν ισχύει. Μάλιστα γύρισε και μου είπε το αμίμητο "εσένα μπορεί ο παππούς σου ήταν πίθηκος, εμένα δεν ήταν". Τουλάχιστον μας δίδαξε στην πράξη τι εστί θρησκεία...
Ο μόνος λόγος που θα ήθελα το παιδί μου να παρακολουθεί μάθημα από τέτοιο άνθρωπο είναι για να πάρει κι εκείνο νωρίς το ίδιο μάθημα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.555
Κακοποιηση γιατι, απο τη στιγμη που ο καθε γονιος κανει αυτο που θεωρει καλυτερο για το παιδι του,οπως κι εσυ για τα δικα σου.Οσο για τη βαριεστημαρα, ισα-ισα εγω βλεπω οτι εσεις οι αθεοι ειστε πολυ εκδηλωτικοι οποτε δεν το καταλαβαινω.
Κακοποίηση γιατί οι ιδέες και τα πιστεύω δεν κληρονομούνται ούτε επιβάλλονται σε βρεφική ηλικία. Ειναι συνειδητές αποφάσεις. Για να μην πω τι κακουργήματα έχουν γίνει απο γονιούς για το ¨καλο¨ των παιδιών τους.

Όσο για το εκδηλωτικο των άθεων....τουλάχιστον δεν μαζευόμαστε ουρλιάζοντας έξω απο κινηματογράφους και θέατρα να ζητάμε την απαγόρευση έργων τέχνης....

Α, και μάλλον καλύτερα αθρησκος, όχι άθεος. Ταιριάζει καλύτερα ετυμολογικά. Αλλα ναι , βαριέμαι να ξοδέψω έστω και πέντε λεπτά απο το χρόνο μου για παντελώς ανούσια πράγματα, οπως το οτι με έχετε καταγεγραμμένο στα νούμερα σας. Αν άλλαζε κάτι, οπως για παράδειγμα την κατανομή των δημοσίων εξόδων, τις προσλήψεις ιερέων ή θεολόγων σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού , τότε θα πήγαινα.

S

sk4t4

Guest
Δηλαδη εννοεις οτι μεχρι να ενηλικιωθει καποιος, ζει σε αλλο πλανητη.Μπορει ανα πασα στιγμη σε τετοια ηλικια και αργοτερα να αλλαξει θρησκευτικες η οποιεσδηποτε αλλες αποψεις.Ειναι σα να λες οτι καποιος που ψηφιζει για πρωτη φορα δεν πρεπει να ξερει μεχρι τοτε τιποτα σχετικο.Συμφωνα παντως με την αποψη σου, κι εσυ επεβαλλες στα παιδια σου τη μη βαπτιση.

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
Δηλαδη εννοεις οτι μεχρι να ενηλικιωθει καποιος, ζει σε αλλο πλανητη.Μπορει ανα πασα στιγμη σε τετοια ηλικια και αργοτερα να αλλαξει θρησκευτικες η οποιεσδηποτε αλλες αποψεις.Ειναι σα να λες οτι καποιος που ψηφιζει για πρωτη φορα δεν πρεπει να ξερει μεχρι τοτε τιποτα σχετικο.Συμφωνα παντως με την αποψη σου, κι εσυ επεβαλλες στα παιδια σου τη μη βαπτιση.
Γιατί ως γνωστόν το ίδιο η πρώτη ψήφος στα 18 έτη με τη βάπτιση στους 3 μήνες o_Oo_Oo_O

Δε θα σχολιάσω την ατάκα "Συμφωνα παντως με την αποψη σου, κι εσυ επεβαλλες στα παιδια σου τη μη βαπτιση.", μιας και αποτελεί διαμάντι κρυστάλλινης λογικής. :D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Τι μας λες?
Ανατροπή στο... ντέρμπι των γάμων Πολιτικός - Θρησκευτικός 1- 0!

Τι σε νοιαζει εσενα με τι θα διαλυσουν τα κοκκαλα ? που την ειδες την βλακεια οτι τα διαλυουν με σφυρι?

Για τις νεκρικες πυρες στην αρχαια Ελλαδα δεν εχεις ακουσει ποτε???

Τα υπολείμματα της καύσης των νεκρών φυλάσσονταν σε τεφροδόχους οι οποίες ενταφιάζονταν σε θαλαμοειδείς τάφους. Η πλειονότητα των Πρώιμων Γεωμετρικών ταφών ήταν ανακομιδές καθώς λίγες πυρρές έχουν εντοπιστεί (π.χ., Νέα Ιωνία) στα σημεία ταφής. Στην Αττική, τα αποτεφρωμένα λείψανα φυλάσσονται σε τεφροδόχα αγγεία — κυρίως σε αμφορείς με λαβές στο λαιμό για τους άνδρες και σε αμφορείς με λαβές στην κοιλιά για τις γυναίκες - τα οποία ετοποθετούντο σε κυκλική κοιλότητα τετράγωνου λακκοειδούς τάφου. Το σημείο των τάφων διακρίνονταν από την ύπαρξη τύμβων. Η πλειονότητα των ενηλίκων, με λίγες εξαιρέσεις, αποτεφρώνονταν. Τα κτερίσματα περιλάμβαναν όπλα, κοσμήματα, περόνες, αγγεία κλπ.
Μη μπερδεύεις την σημερινή καύση με εκείνη που γινόταν στην αρχαιότητα..
Στην αρχαία Ελλάδα η καύση γινόταν με θρησκευτική ιεροτελεστία και δεν γινόταν τέλεια αποτέφρωση,αλλά μερική καύση και συγκέντρωναν τα οστά σε λάρνακες(που αναλόγως την οικονομική κατάσταση του ''συγχωρεμένου'' ήταν πολυτελείς ή μη) μετά με πομπές την συνόδευαν σε σκηνή για τρεις ημέρες ώστε να αποδοθούν τιμές και τέλος γινόταν ενταφιασμός σε ειδικούς τάφους όχι σε βαζάκια γλυκού με μεχερουλάκια δίπλα από το τζάκι

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.555
Εννοώ οτι οποίος θέλει να βαπτιστεί πρέπει να ειναι καλά ενημερωμένος -το αντίθετο απο αυτο που λες δηλαδή- και να παίρνει μια συνειδητή απόφαση. Και ας αποφασίσει ο,τι νομίζει. Αυτή την ελευθερία συνειδητής επιλογής έδωσα στα παιδιά μου. Αν αποφασίσουν με ενημερωμένη συνειδητή απόφαση σε ηλικία που ειναι κοινά αποδεκτό οτι αυτο μπορεί να συμβεί, πχ σε ηλικία ψήφου, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Δεν τους επιβλήθηκε τίποτα.

Σοφιστεία χαμηλού επιπέδου το επιχείρημα σου, βρες καλύτερο.
[DOUBLEPOST=1443214944][/DOUBLEPOST]
Γιατί ως γνωστόν το ίδιο η πρώτη ψήφος στα 18 έτη με τη βάπτιση στους 3 μήνες o_Oo_Oo_O

Δε θα σχολιάσω την ατάκα "Συμφωνα παντως με την αποψη σου, κι εσυ επεβαλλες στα παιδια σου τη μη βαπτιση.", μιας και αποτελεί διαμάντι κρυστάλλινης λογικής. :D
Μαζί γράφαμε....

S

sk4t4

Guest
Διευκρινιζω λοιπον οτι συμφωνα με την αποψη του συνφορουμιτη, σε βρεφικη ηλικια επιβαλλαμε και οι δυο απο κατι στα παιδια μας,εγω τη βαπτιση κι αυτος τη μη βαπτιση.Οσο για την ενηλικιωση,υποτιθεται οτι ο καθενας μας μεχρι τοτε εχει εξηγησει στα παιδια του την επιλογη του ,την οποια φυσικα τα παιδια μπορουν να συμμεριστουν η να απορριψουν.

Last edited by a moderator:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.555
Εντάξει, λάθος μου που προσπαθώ να εξηγήσω απλούς κανόνες διαλεκτικής.

Είπε ο καθένας μας πως βλέπει το συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι κι αλλιώς η θρησκεία στηρίζεται στο παράλογο, οπότε το επιχείρημα του φίλου ειναι απολύτως συνεπές με τα πιστεύω του.

Πάσο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Εγώ θέλω η βάπτιση στα 18 και μετά να γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και όταν είσαι 3 μηνών(τσιτσίδι,κολυμπήθρες,νονοί-αγκαλίτσες,αλλαξιές κλπ):roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Υ.Γ.όλοι θα τρέχουμε σειρά να γίνουμε νονοί

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7