Υπ. Θρησκευμάτων αποτελούμενο από άθεους;

S

sk4t4

Guest
Παραλογο δε νομιζω,υπενθυμιζω οτι οι πρωτοι Χριστιανοι μαρτυρες πεθαιναν γι αυτα που εβλεπαν τα ματακια τους, οχι παραλογα, αλλα υπερβασεις των φυσικων νομων.Εχουμε κι εμεις τετοια παντως ακομα και σημερα,π.χ. ο αγιασμος της Ορθοδοξου Εκκλησιας που ενω ειναι σκετο νερακι, αντιθετα με αυτο δεν παθαινει τιποτα οσα χρονια κι αν περασουν. Μια χημικη αναλυση θα σας πεισει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
Παραλογο δε νομιζω,υπενθυμιζω οτι οι πρωτοι Χριστιανοι μαρτυρες πεθαιναν γι αυτα που εβλεπαν τα ματακια τους, οχι παραλογα, αλλα υπερβασεις των φυσικων νομων.Εχουμε κι εμεις τετοια παντως ακομα και σημερα,π.χ. ο αγιασμος της Ορθοδοξου Εκκλησιας που ενω ειναι σκετο νερακι, αντιθετα με αυτο δεν παθαινει τιποτα οσα χρονια κι αν περασουν. Μια χημικη αναλυση θα σας πεισει.
Εγώ είμαι πάσο. Άλλος?

S

sk4t4

Guest
Ευχαριστως να μου εξηγησεις αλλα θα το διαβασω αυριο γιατι παω για υπνο.Καληνυχτα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Να σου υπενθυμίσω και εγώ με τη σειρά μου(την θρησκεία την δέχομαι και τη σέβομαι,τους αρχιπαπάδες δεν μπορώ) ότι όταν ''έφαγαν'' και ''στυλώθηκαν'' οι Χριστιανοί δημιούργησαν και εκείνοι θύματα,αιματοκυλώντας όλη την παρακμάζουσα ελληνική επικράτεια,το χειρότερο όμως που κατάφεραν πέραν των σφαγών ήταν η απίστευτη πολιτισμική καταστροφή και λεηλασία της ελληνικής τέχνης,αρχιτεκτονικής,τεχνών και γραμμάτων..που με σημερινά δεδομένα θα σου έλεγα ότι δεν διέφεραν τότε σε τίποτα από αυτό που βλέπουμε με το ISIS,ίδιες τεχνικές τότε ίδιες και σήμερα για κάθε θρησκεία που θέλει να εδραιωθεί(και να πλουτίσει) και να έχει το έλεγχο του ''κοινού''

όσο για τον Αγιασμό,δεν αλλάζει η χημική σύσταση με την καμία,αυτό που έχει αποδειχτεί είναι ότι το νερό έχει συνειδητότητα,μνήμη που αναλόγως τις δονήσεις που του εμπλουτίζουμε αλλάζει η κρυσταλλική του μορφή,ανταποκρίνεται με λίγα λόγια στα εξωτερικά ερεθίσματα-δονήσεις και η Βυζαντινή μουσική-εκκλησιαστική(όπως και σε όλες τις θρησκείες) σε αυτό ακριβώς στηρίζεται,στις μουσικές δονήσεις,ο άνθρωπος σχεδόν στα 2/3 του αποτελείται από νερό τα συμπεράσματα στην κρίση όλων

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
,αυτό που έχει αποδειχτεί είναι ότι το νερό έχει συνειδητότητα,μνήμη που αναλόγως τις δονήσεις που του εμπλουτίζουμε αλλάζει η κρυσταλλική του μορφή,ανταποκρίνεται με λίγα λόγια στα εξωτερικά ερεθίσματα-δονήσεις
daharis αυτο που λες ειναι μεγιστη βλακεια , και δεν το λεω για να σε προσβαλω ;)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
daharis αυτο που λες ειναι μεγιστη βλακεια , και δεν το λεω για να σε προσβαλω ;)
καταλαβαίνω πως το λες αλλά παταξον μεν ακουσον δε
και αν το ψάξεις λίγο θα δεις και παρόμοια πειράματα,εμένα με έπεισε πάντως

S

sk4t4

Guest
Καθησα το πρωι και το ειδα ολο αλλα ουτε κουβεντα για τον αγιασμο,ουτε για τη Βυζαντινη μουσικη. Παντως γι ακομα μια φορα φανηκε ποσο ανθρωποποιητο ειναι το δωδεκαθεο.Οι θεοι των αρχαιων Ελληνων ειχαν ανθρωπινα ελαττωματα,ο Διονυσος και δεν μπορουσε να νικησει τον ανθρωπο και μεταχειριστηκε απατη για να νικησει .Οι αρχαιοι Ελληνες θεοποιησαν απλως τα παθη τους και τις συνηθειες τους.Φυσικα οχι ολοι, υπηρχαν κι αυτοι που πιστευαν σε ενα θεο.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.256
And the winner is...

Τα θρησκευτικα υπαρχουν σαν μαθημα για να βολευονται οι αποφοιτοι του θεολογικου. Αντε και μερικοι φιλολογοι. Δυστυχως το μαθημα ειναι εντελως χασιμο χρονου. Εγω στο μεγαλο μου παιδι ειχα παρει απαλλαγη. Απο τις 2 μικρες, η μια θελει απαλλαγη επισης.

Reaction score
27.104
Καθησα το πρωι και το ειδα ολο αλλα ουτε κουβεντα για τον αγιασμο,ουτε για τη Βυζαντινη μουσικη. Παντως γι ακομα μια φορα φανηκε ποσο ανθρωποποιητο ειναι το δωδεκαθεο.Οι θεοι των αρχαιων Ελληνων ειχαν ανθρωπινα ελαττωματα,ο Διονυσος και δεν μπορουσε να νικησει τον ανθρωπο και μεταχειριστηκε απατη για να νικησει .Οι αρχαιοι Ελληνες θεοποιησαν απλως τα παθη τους και τις συνηθειες τους.Φυσικα οχι ολοι, υπηρχαν κι αυτοι που πιστευαν σε ενα θεο.
ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ.....

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Φίλε sk4t4 αν μιλούσε συγκεκριμένα για τον Αγιασμό ή Άγιο Φως,ή ότι άλλο πιστεύει ο καθένας όπως λες,πολλοί θα έβγαιναν και θα μιλούσαν για επίθεση κατά της επίσημης θρησκείας του κράτους(και με το δίκιο τους),δεν μπορούμε να ομιλούμε στοχοποιώντας ιεροτελεστίες καμιάς θρησκείας,αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι νηφάλια περιγραφή κάποιων πραγμάτων με βάση τους ισχύοντες νόμους της φύσης.

Μην πάει ο νους σου στο ''Δωδεκάθεο'' που από όσο σε έχω ''ακούσει'' δεν το έχεις μελετήσει σε κάποιο βάθος αλλά ούτε έχεις την νηφαλιότητα(και δικαίωμά σου) να το κρίνεις για το τι πρόσφερε στον κόσμο εκείνη την εποχή.να εξηγούμαι δεν είμαι Δωδεκαθειστής αλλά τα κοιτάω από σκοπιά ιστορίας-παράδοσης και προσφοράς και μόνο

Η ουσιαστική δαφορά της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας(και όχι Δωδεκάθεο) με την Ορθόδοξη Χριστιανική ήταν ότι η πρώτη δεχόταν τον Θεό και ζούσε μαζί του,ανάμεσά του,τον έκρινε,τον αμφισβητούσε και τον εξηγούσε χωρίς να τον φοβάται και χωρίς να αισθάνεται ανίσχυρος στην παντοδυναμία του,και δεν θεοποίησαν τα πάθη τους,αλλά οι Θεοί τους είχαν πάθη για να μπορούν να τους κατανοούν καλύτερα σαν κάτι δικό τους,κάτι που να τους πλησιάζει χωρίς τον φόβο του τέλειου

κάτι που στην αντίπερα όχθη ο Χριστιανισμός δεν δεχόταν κρίση και αμφισβήτηση και επιστήμη(θεωρούσε ύβρεις κάθε τέτοια δραστηριότητα,εξού και ο σκοταδισμός πολλών αιώνων που μας κράτησε πίσω στην εξέλιξη ) και εδραιώθηκε χάριν του φόβου απέναντι στη δύναμη του Θεού που μας την περιέγραψε από την Παλαιά(που την θεωρώ τερατούργημα) έως την Καινή Διαθήκη(που την θεωρώ κάτι σαν service pack,χωρίς παρεξήγηση)

Έχω πάει στο Άγιο Όρος και έχω δει και όμορφα αλλά και τεχνολογικά-''διαολεμένα'' κατά άλλους πράγματα.
Η εκάστοτε θρησκεία υπάρχει είτε το αποδέχεσαι είτε όχι για να γαλουχεί πολιτισμούς και κόσμο,εξουσία!!
εγώ φερ ειπείν όσο και αν δέχομαι τους βίους πολλών Αγίων(είμαι Καππαδόκας στην καταγωγή και θα γνωρίζεις ότι η περιοχή έχει προσφέρει το 75% των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας) δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ αυτό το απίστευτο ''ο δούλος του Θεού'',όχι ρε φίλε δεν θέλω η θρησκεία μου να με παρουσιάζει γρανάζι κανενός,όσο και αν όσα λέει απευθύνονται με αγάπη στον πλησίον μου,που αν θέλεις κιόλας με 90% Χ.Ο. θα έπρεπε να έχουμε πήξει στην αγάπη.

Άρα κάτι δεν μεταλαμπαδεύει σωστά και καλό θα είναι να εξελιχθεί και όχι να εκμοντερνιστεί.

S

sk4t4

Guest
@daharis5260
Κατ αρχην χαιρομαι γιατι οτι γραφουμε σε αυτο το θεμα δεν εχει εκτραπει σε ασχημα μονοπατια οπως βλεπω σε μερικα αλλα θεματα του avsite και που εχουν ως αποτελεσμα και "ποινες".Γραφει ο καθενας την αποψη του και δεν κοιταει να φαει ζωντανο τον αλλο.Κι αυτο που εγραψα γι'αυτο που σκορπιζεται η τεφρα απο τον ανεμο ηταν απλως μαυρο χιουμορ και οχι μισος προς αυτον που επιλεγει να καει.Για το Δωδεκαθεο εκανα απλως κριτικη στα λεγομενα του ομιλητη.Η επιστημη ασχολειται με το επιστητο αρα δεν μπορει να αποδειξει επιστημονικα την υπαρξη η οχι του Θεου.Οσο για την Παλαια Διαθηκη μην ξεχνας οτι εκει υπαρχουν ενα σωρο προφητειες οι οποιες εκπληρωθηκαν ολες στο προσωπο του Χριστου.Για την αγαπη δεν διδασκομαστε να αγαπαμε μονο τον ανθρωπο αλλα και τον Θεο, διοτι τον ανθρωπο και μονο τον "αγαπησαν" διαφορες ιδεολογιες και φιλοσοφιες.Τωρα για την εξελιξη του Χριστιανισμου που αναφερεις, αν πιστευουμε οτι ειναι η αληθεια, πρεπει να εξελιχτουμε εμεις και οχι αυτος.Ο καλος Θεος επειδη ακριβως δεν μας εφτιαξε ρομποτ για να κανουμε μονο το δικο του θελημα, μας εδωσε την επιλογη να κανουμε οτι θελουμε, μπορουμε λοιπον να γινουμε ειτε αγιοι ειτε διαβολοι.Δεν φταιει λοιπον ο Χριστιανισμος (εννοω παντα και μονο την Ορθοδοξια) αλλα εμεις.Οσο για το δουλος του Θεου το δρομο μας τον δειχνουν οι αγιοι.Τυχερε, δεν εχω παει ποτε στο Αγιον Ορος αν και εχω εκει ξαδελφο 70 χρονων ερημιτη που εχει παει απο μικρος.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
intopic ;)

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να προβεί σε άμεση τροποποίηση της εγκυκλίου ώστε, εφεξής, από τους γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από το μάθημα των θρησκευτικών να μην ζητείται να δηλώνουν αν είναι άθρησκοι, ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι, αλλά να ασκούν το δικαίωμά τους αυτό, κατ΄ επίκληση των πεποιθήσεών τους και της θρησκευτικής τους συνείδησης καθώς και να δοθεί παράταση στο δικαίωμα δηλώσεων των απαλλαγών».

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Συνταγματική η δήλωση απαλλαγής από τα Θρησκευτικά Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε ότι δεν αντίκειται στο νόμο η δήλωση του μαθητή ή των γονέων για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Απο το 2.38

Αρ. 16 παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος (όπως αναθεωρήθηκε από την ΣΤ` Ζ` και Η΄ Αναθεωρ.Βουλή): "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες." "Θρησκευτική συνείδηση" λέει το Σύνταγμά μας Σεβασμιώτατε, όχι ελληνορθόδοξη χριστιανική, το ένα δεν σημαίνει αυτόματα και το άλλο!!! Πηγή: www.lifo.gr

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7