Φροντίδα ηλικιωμένου

evl

Reaction score
452
Είχα εσωτερική Γεωργιανή στη μακαρίτισσα τη μάνα μου και ήταν πολύ καλή. Είχαν καλή σχέση και ακόμη επισκέπτεται το μνήμα! Φιφτυ-φιφτυ οι πιθανότητες να βρεις καλή γυναίκα. Εσένα είναι πολύ δυσκολότερη η κατάσταση βέβαια

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Εεε δεν ξέρω πόσο δυσκολότερη είναι , αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ευτυχώς καταπίνει και μασάει κανονικά . Ακόμα.
Τ'ωρα αν αυτό χαλάσει όπως ακούω , και φτάσουμε σε άλλα πράγματα όπως γαστροστομίες κλπ που είχα κάνει και στον μπαμπά , άσε μπλέξαμε και άγρια.

Καλά έχουμε μπλέξει άγρια ούτως ή άλλως .
Ο μπαμπάς Γιατρός ,ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ , τον έφαγε η νόσος του Σαρκώ , σε ένα χρόνο ουσιαστικά.
Ελληνιστί Μυασθένεια , σκέτη , όχι gravis , τον τελείωσε αρκετά γρήγορα θα έλεγα , όχι ακριβώς ανώδυνα τον φουκαρά.

Εδώ έχουμε όμως μία τελείως διαφορετική κατάσταση . Αγγειακή ΑΝΟΙΑ η οποία δεν ξέρουμε αν οφείλεται κάπου , ιστορικό υπάρχει από την γιαγιά , την μητέρα της , αλλά δεν συνδέεται άμμεσα , από ότι λένε τουλάχιστον οι Γιατροί .

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Το κακό είναι ότι πάντα της άρεσε η επαφή με τα υφάσματα .
Ε ! τώρα τα πιάνει όλα στο χέρι και τα ελέγχει με την αφή.
Αλλά παίρνει και ρούχα που δεν είναι δικά της. Πράγμα που κάνει την σύζυγο έξαλλη.
Και με το δίκιο της. Δεν μπορεί να βρίσκει την καλή την μπλούζα που φόραγε χθές έξω ,στο μπάνιο κρεμασμένη στο ρουμπινέτο .
Να μην μιλήσω για άλλες χοντράδες του στυλ , βγάζει το pαmper και το σέρνει παντού σε όλο το σπίτι στο ένα πόδι , ενώ είναι γεμάτο.
Εννοείτε υποθέτω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Το εννοείτε δεν είναι λάθος.
Εννοώ ο΄τι το εννοείτε όλοι εσείς.
Αλλιώς θα έγραφα εννοείται .

Reaction score
6.204
Είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο το όλο θέμα.
Από αυτά που είπε ο γηρίατρος , έχει φτάσει στο σημείο να έχει μυαλό παιδιού 2-3 ετών.
Εχει απορυθμιστεί γενικότερα , και προσπαθούμε να την ρυθμίσουμε με ήπια φάραμακα , τουλάχιστον να μην μας κάνει την ζωή ποδήλατο.
Από το σούρουπο και μετά έχει έντονη ακαθισία . Κάνει συνέχεια βόλτες πέρα δώθε , με ένα παραπονεμένο βλέμμα , συχνά και με κλάματα και παρακλήσεις . Πχ , Δώσε μου λίγο νερό . Ερχεται με ένα ρούχο στο χέρι να της το φορέσουμε , φοράει ήδη άλλο , και μόλις της το φορέσουμε το βγάζει και μετά θέλει να το ξαναβάλει.
Αυτά όλα μπορούν επαναληφθούν πολλές φροές σε μία ώρα.
Επίσης , χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή , στο να μην αυτοτραυματιστεί .
Κλείνουμε την κουζίνα , το χώρο δλδ , γιατί εκεί έχουμε φάρμακα , τρόφιμα, μαχαίρια πολλά κλπ.
Προ καιρού άναψε όλα τα μάτια της κουζίνας και τον φούρνο . Αφού δεν πήραμε φώκο πάλι καλά.
Εχει ιδιαίτερη περιέργεια για τα πάντα .Κάνει αρκετές ζημιές που δεν αντιλαμβάνεται .
Βάζει ψωμιά παντού , από φοντανιέρες μέχρι και μέσα σε κηροπήγια .
Αφήνει τα πάντα ανοιχτά και αναμένα . Φώτα , πόρτα ψυγείου , παράθυρα, πόρτες , τα πάντα.
Περιγράφω τα χοντρά .
Τις λεπτομέρειες θα ήθελα σεντόνι δύο μέτρων .
Εχει καταστεί ιδιαιτέρως δύσκολη πλέον η φροντίδα της . Ακόμα και από μας.
Τουαλέτα , άλλοτε πηγαίνει άλλοτε όχι. Εννοείται ότι την έχουμε pumpers , τα οποία και δεν πολυσυμπαθεί , αλλά τι να κάνουμε ;
Σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιας μορφής βοήθεια από κάποια γυναίκα ή κάτι τέτοιο .
Απ΄΄ο ότι ακούω διαβάζω συζητάω , οι περισσότερες αν όχι όλες είναι γεωργιανές με ότι συνεπάγεται αυτό. Κάποιες είναι και αλβανίδες.
Οχι ότι καλύτερο γενικά . Δεν θα ήθελα να έχω εσωτερική στο σπίτι μου ούτε αλβανίδα ούτε γεωργιανή.
Γνωστό τι κουμάσια έχουν για παρέα.
Εγραψα χοντρικά τι βιώνουμε και τι γίνεται.
Το βήμα δικό σας.
Χειρότερα από παιδί 3 χρονών είναι αυτό που περιγράφεις. Κουράγιο πραγματικά.

Reaction score
3.081
Το κακό είναι ότι πάντα της άρεσε η επαφή με τα υφάσματα .
Ε ! τώρα τα πιάνει όλα στο χέρι και τα ελέγχει με την αφή.
Αλλά παίρνει και ρούχα που δεν είναι δικά της. Πράγμα που κάνει την σύζυγο έξαλλη.
Και με το δίκιο της. Δεν μπορεί να βρίσκει την καλή την μπλούζα που φόραγε χθές έξω ,στο μπάνιο κρεμασμένη στο ρουμπινέτο .
Να μην μιλήσω για άλλες χοντράδες του στυλ , βγάζει το pαmper και το σέρνει παντού σε όλο το σπίτι στο ένα πόδι , ενώ είναι γεμάτο.
Εννοείτε υποθέτω.
Ρώτα την ειδική κλινικη για άνοια, τιμές κτλ . Και αν δέχονται την περίπτωση σου.
Δυστυχώς είναι δύσκολες καταστάσεις.
Προτιμώ να πάω τάφο πάρα να ταλαιπωρω τα παιδια μου. Σκληρο αυτό που λέω αλλά δε μαρεσει να γίνομαι βάρος σε κανέναν όταν γεράσω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis