- Reaction score
- 4.906
συμφωνουμε σ αυτο αλλα οταν πριν τρια χρονια τους εφερα σπιτι για να μου κανουν προσφορα τα δεκα χιλιαρικα που χρειαζονταν (μαζι με τις μετατροπες της καθετης παλιας εγκαταστασης σε οριζοντια) ηταν παρα πολλα....Εννοείται ότι και να βάλεις στα πολλά κρύα θα κάψεις παραπάνω είτε ξύλα είτε πετρέλαιο είτε ρεύμα, απλά με τα σημερινά δεδομένα το να καις ρεύμα σε αντλίες θερμοτητας είναι η πιο οικονομική λύση.
εχω δει δυο-τρια ενεργειακα τζακια συνδεμενα με το καλοριφερ ... δε λενε τιποτα...παιδια να ρωτησω κατι
φτιαχνω νεο σπιτι.
120 τετραγωνικα συνολο.
80 ειναι σαλονι -κουζινα
και απο 20 τ.μ τα δωματια.
στο σαλονι ειμαι σε διλημα να βαλω ενεργιακη ξυλοσομπα ή ενεργιακο τζακι?
αξιζει να το συνδεσω με καλοριφερ?
Ναι γίνεται μετατροπή απο Φ.Α σε υγραέριο και το ανάποδο με ένα κιτ ή αλλαγή ενός μπεκ.Εχει βαλει καποιος λεβητα φ.α και να τον μετατρεψει σε υγραεριο με καποιο κιτ ή αν υπαρχει λεβητας υγραεριου.
Σε σχεση με το πετρελαιο συμφερει απο θεμα καταναλωσης?
Μήπως έχεις κρατήσει στοιχεία πόσα Nm3 κατανάλωνες με το Φυσικό αέριο και πόσες KWh καταναλώνεις με τη ΔΕΗ για την ίδια χρονική περίοδο?...
Ετσι ζεσταίνω ένα σπίτι 230 τμ στην πάρνηθα με 6 ac's τα 5 12άρια και το ενα 24άρι , στο σαλόνι. Το σαλόνι είναι περίπου 100τμ μαζί με το χωλ.
Εχω πάντα ενα ζεστό σπίτι και δεν ξοδεύω πάνω απο 150e το μήνα . Μόνο για θέρμανση. Με φυσικό αέριο χρειαζόμουν κάπου τα διπλά .
Με πετρέλαιο τα τετραπλά .Φυσικά λόγω κόστους του καυσίμου.
Δεν υπάρχει κόπος , απλά τρόπος. Και βέβαια κάπου θα τα ακουμπήσεις , ε! τουλάχιστον ας τα ακουμπίσεις εκεί που είναι ποιό φτηνά .
Καλημέρα,
Διάβασα γύρω στις 13 σελίδες και κανείς δεν έχει αναφέρει την περίπτωση των θερμοσυσσωρευτών.
Από το 1986 θερμαίνουν άψογα τον χώρο μου (περίπου 140 τμ), από τον Νοέμβριο έως και το τέλος του χειμώνα με τέτοια θερμοκρασία , ώστε να κυκλοφορώ στο σπίτι με το φανελάκι και φυσικά για 24 ώρες το εικοσιτετράωρο!
Χωρίς μπόιλερ νερά, καζάνια, σωλήνες κλπ....