Φυσιμα στα tweeter, βόμβος στο sub

Reaction score
968
Τι εννοεις? Απο μια πριζα παιρνουν όλα, μεσω ενός πολυμπριζου. Τι εννοεις να καταργησω το πολυμπριζο και να ενωσω ολες τις ληψεις σε ενα φις?

Όχι .... ξέχασε το.

Reaction score
968
Με τους βρόχους γείωσης δεν φταίει μία συσκευή από μόνη της, αλλά η διασύνδεσή της με κάποια άλλη.

Αποσύνδεσε εντελώς τον προενισχυτή από τους τελικούς (η αποσύνδεση είναι σημαντική). Μετά άνοιξε τους τελικούς και παρατήρησε εάν ο θόρυβος που ακούς σου φαίνεται φυσιολογικός.

Reaction score
0
Και έτσι όπως είναι συνδεδεμένα αν ανοίξω τους τελικούς δεν εχω πρόβλημα. Πολύ λίγο μου βγάζει με τον δεύτερο. Να τον αποσυνδεσω απο τον προ και να δοκιμάσω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.657
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φυσιμα στα tweeter, βόμβος στο sub

Τώρα αυτό που λες φιλε μου οτι ενα απο τα μηχανήματα πρεπει μονο να συνδέεται στην γείωση δεν μπορώ ούτε να τα καταλάβω, και με όλο τον σεβασμό ούτε να το δεχτώ. Δεν ειναι της παρουσης να το αναλύσω αλλά νομίζω πως δεν εχεις δίκιο. Αν κάνω λάθος θα ήθελα κάποια τεκμηρίωση.:121: Βασικά θα με διευκόληνε μια τεκμηρίωση....
Όσο για το DVD μου, διπολικό φις έχει. Δεν έχει γείωση.

Τι να πω... Περιμένω την γνώμη σου!
Το DVD σου που δεν έχει γη (διπολικό φις) δε παίρνει γη? Δηλαδή είναι επικίνδυνο? Όχι βέβαια, γειώνεται κανονικά από τον προ. Παίρνει γη μέσω του πλέγματος των RCA.

Γι'αυτό όταν ανάβεις το DVD δεν ακούς σημαντική διαφορά στο φύσημα-βόμβο, δε δίνει έξτρα ground loop.

Οι τελικοί σου συνδέονται και οι δύο στη γη της μπρίζας, οπότε έχεις ένα σημαντικό ground loop.

Δε χρειάζεται κανένας τελικός σου να συνδέεται με τη γη, από τη στιγμή που συνδέεται ο προ σου με τη γη, καθώς γειώνει και τους τελικούς σου μέσω του πλέγματος των RCA.

Έτσι, αν κόψεις τη γη των τελικών σου, δε τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς θα συνεχίσουν να γειώνονται μέσω του προ. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις και με ένα πολύμετρο, δες ότι το (-) του RCA του τελικού σου (καθώς και το σασί) επικοινωνεί με τη γη του πολύμπριζου, έχοντας τον τελικό εκτός μπρίζας αλλά συνδεδεμένο με τον προ με τα RCA του.

Δοκίμασε λοιπόν, στο σούκο φις των τελικών σου να καλύψεις έστω προσωρινά τη γη με μια μονωτική ταινία και βάλτα να παίξουν.

Αν δε δεις διαφορά, το ξανασυζητάμε.

Reaction score
10
Απάντηση: Re: Φυσιμα στα tweeter, βόμβος στο sub

Όχι ο προ εχει τριπολικό.
Πολυ καλη η ιδέα σου μου φαινεται!
Μπορεις να δώσεις ένα site για άμεση αγορά του συγκεκριμμένου απο internet??

χίλια ευχαριστώ!
Αν είναι αποσπόμενο, δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο ρεύματος.
Ακόμα αφαίρεσε το καλώδιο για το ψηφιακό σήμα όταν δοκιμάζεις τις αναλογικές, μήπως και...

Reaction score
10
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φυσιμα στα tweeter, βόμβος στο sub

Το DVD σου που δεν έχει γη (διπολικό φις) δε παίρνει γη? Δηλαδή είναι επικίνδυνο? Όχι βέβαια, γειώνεται κανονικά από τον προ. Παίρνει γη μέσω του πλέγματος των RCA.

Γι'αυτό όταν ανάβεις το DVD δεν ακούς σημαντική διαφορά στο φύσημα-βόμβο, δε δίνει έξτρα ground loop.

Οι τελικοί σου συνδέονται και οι δύο στη γη της μπρίζας, οπότε έχεις ένα σημαντικό ground loop.

Δε χρειάζεται κανένας τελικός σου να συνδέεται με τη γη, από τη στιγμή που συνδέεται ο προ σου με τη γη, καθώς γειώνει και τους τελικούς σου μέσω του πλέγματος των RCA.

Έτσι, αν κόψεις τη γη των τελικών σου, δε τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς θα συνεχίσουν να γειώνονται μέσω του προ. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις και με ένα πολύμετρο, δες ότι το (-) του RCA του τελικού σου (καθώς και το σασί) επικοινωνεί με τη γη του πολύμπριζου, έχοντας τον τελικό εκτός μπρίζας αλλά συνδεδεμένο με τον προ με τα RCA του.

Δοκίμασε λοιπόν, στο σούκο φις των τελικών σου να καλύψεις έστω προσωρινά τη γη με μια μονωτική ταινία και βάλτα να παίξουν.

Αν δε δεις διαφορά, το ξανασυζητάμε.
Κώστα άλλο να έχει φτιαχτεί εξ αρχής μία συσκευή χωρίς γείωση,
οπότε και λαμβάνονται μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας εσωτερικά
(αποστάσεις, μονώσεις κλπ) και άλλο να έχει σχεδιαστεί με γείωση.
Και μία τυχούσα διαρροή δεν θες να φύγει μέσα από τα interconnect...
Ξέρεις πολύ καλά ότι το ιδανικό είναι να χρησιμοποιηθούν μετασχηματιστές
και ας κοστίζουν. Γιατί τιμή στην ανθρώπινη ζωή δεν βάζουμε.
Επίσης μία κακή γείωση ανεβάζει συνήθως τον υψήσυχνο θόρυβο.
Το ground loop επιφέρει κυρίως βόμβο χαμηλής συχνότητας.
Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλά σχετικά με τους μετασχηματιστές σήματος (από τους κορυφαίους του είδους):
http://www.jensen-transformers.com/index.html

Επίσης το ότι γειώνεται μία συσκευή δεν σημαίνει κατ ανάγκη ότι
γειώνεται και το κύκλωμα του ήχου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.657
Απάντηση: Φυσιμα στα tweeter, βόμβος στο sub

ναι φίλε μου sp502, ξέρω καλά τα επόμενα - ιδανικά βήματα.

αλλά με νορμάλ ιντερκονέκτ, δεν αγχώνομαι καθόλου για μια τυχαία διαρροή. Το πλέγμα του belden άλλωστε, είναι θωρηκτό...

Στο δικό μου σετάπ πάντως, όλα τα μηχανάκια είναι στη γη, αλλά όλα (αναλογικά και ψηφιακά) συνδέονται μεταξύ τους με μετασχηματιστές (αναλογικούς και ψηφιακούς αντίστοιχα) ή με οπτική ίνα.

Reaction score
10
Απάντηση: Φυσιμα στα tweeter, βόμβος στο sub

αλλά με νορμάλ ιντερκονέκτ, δεν αγχώνομαι καθόλου για μια τυχαία διαρροή. Το πλέγμα του belden άλλωστε, είναι θωρηκτό...
Στην περίπτωση που δεν γειώνει το RCA στο κουτί πάλι υπάρχει θέμα
στην περίπτωση που υπάρξει διαρροή πάνω στο κουτί από την είσοδο
του ρεύματος για παράδειγμα...

Ας είμαστε σίγουροι καλύτερα.

Reaction score
968
Κανονικά, για την αποφυγή δημιουργίας ενοχλητικών βρόχων γείωσης, οι συσκευές που έχουν τριπλό φις τροφοδοσίας, θα πρέπει να γειώνουν μόνον το εξωτερικό τους περίβλημα (ως γείωση ασφαλείας). Η γείωση του σήματος (εξωτερικοί ακροδέκτες RCA και λωρίδα γείωσης πλακετών τυπωμένων κυκλωμάτων) δεν θα πρέπει να συνδέεται με τη γείωση ασφαλείας (σασί). Κατασκευαστές συσκευών που για οποιοδήποτε λόγο συνδέεουν μεταξύ τους τις δύο αυτές γειώσεις (σήματος και ασφάλειας) βάζουν το σπόρο για την πρόκληση ενοχλητικών ground loops, όταν οι συσκευές τους συνδέεονται με άλλες που έχουν παρόμοια φιλοσοφία γειώσεων.

Οι πιο ευτυχισμένοι από πλευράς βόμβου, μάλλον είναι αυτοί που έχουν στην ηχητική τους αλυσίδα μία και μοναδική συσκευή με τριπλό φις τροφοδοσίας.

Reaction score
10

Κανονικά, για την αποφυγή δημιουργίας ενοχλητικών βρόχων γείωσης, οι συσκευές που έχουν τριπλό φις τροφοδοσίας, θα πρέπει να γειώνουν μόνον το εξωτερικό τους περίβλημα (ως γείωση ασφαλείας). Η γείωση του σήματος (εξωτερικοί ακροδέκτες RCA και λωρίδα γείωσης πλακετών τυπωμένων κυκλωμάτων) δεν θα πρέπει να συνδέεται με τη γείωση ασφαλείας (σασί).
Τα ground loops μπορούν να τα αποφύγουν οι κατασκευαστές χωρίς κανονικά και πρέπει...
Το να παρακάμπτουμε το πρόβλημα βάζοντας το κάτω από το χαλί δεν είναι λύση.
Μία σωστή σχεδίαση είτε με γείωση είτε χωρίς δεν θα έχει πρόβλημα.
Η λάθος σχεδίαση βασίζεται στο "αν σου κάτσει".

Reaction score
0
Λοιπόόοοοον.......!
Καταρχήν να αναφέρω μια δικιά μου παράλειψη: Ο προενισχυτης εχει αποσπόμενο βισμα αλλά τελικά με διπολικό φις! Άρα χωρίς γείωση! Άρα χωρις γειωση ειναι το DVD και ο προ, και με γειωση οι 2 τελικοί.

Παρόλα αυτά έκανα τα εξής:
1) Απομόνωσα την γειωση απο τους τελικούς, οποτε δεν ειχα Πουθενά γείωση! Άναψα τα μηχανήματα, και το πρόβλημα παρέμεινε ως ειχε!

2) Επανατοποθέτησα τις γειώσεις των τελικών. τα ξαναάναψα και τιποτα φυσικά δεν ειχε αλλάξει.

3) Με τις γειωσεις στα φις ενεργές, βγάζω τις γειώσεις που εγώ είχα βάλει απο τον τελικό των front (αυτός μου βγαζει λιγο παραπάνω βόμβο στα ηχεία του άλλου τελικού όταν τον ανάβω) στον προ, και ο βόμβος αυξήθηκε!!!! Λιγο μεν αλλά αυξήθηκε!!

4) Με βγαλμένες τις δικές μου γειώσεις μετράω με συνέχεια πολυμετρου τα σασί των μηχανηματων και όλα δείχνουν συνεχεια μεταξύ τους!

Αν βγάλετε συμπέρασμα θα πεσω απο τον Ισθμό!!!

Reaction score
1.842

... Ο προενισχυτης εχει αποσπόμενο βισμα αλλά τελικά με διπολικό φις! Άρα χωρίς γείωση! Άρα χωρις γειωση ειναι το DVD και ο προ, και με γειωση οι 2 τελικοί.
Άρα κάνεις αυτό που λέγαμε το απόγευμα. Ρώτησε τον Κώστα που το βρίσκεις.
... Αν βγάλετε συμπέρασμα θα πεσω απο τον Ισθμό!!!
Μένεις εκεί κοντά; :107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.657

Λοιπόόοοοον.......!
Καταρχήν να αναφέρω μια δικιά μου παράλειψη: Ο προενισχυτης εχει αποσπόμενο βισμα αλλά τελικά με διπολικό φις! Άρα χωρίς γείωση! Άρα χωρις γειωση ειναι το DVD και ο προ, και με γειωση οι 2 τελικοί.

Παρόλα αυτά έκανα τα εξής:
1) Απομόνωσα την γειωση απο τους τελικούς, οποτε δεν ειχα Πουθενά γείωση! Άναψα τα μηχανήματα, και το πρόβλημα παρέμεινε ως ειχε!

2) Επανατοποθέτησα τις γειώσεις των τελικών. τα ξαναάναψα και τιποτα φυσικά δεν ειχε αλλάξει.

3) Με τις γειωσεις στα φις ενεργές, βγάζω τις γειώσεις που εγώ είχα βάλει απο τον τελικό των front (αυτός μου βγαζει λιγο παραπάνω βόμβο στα ηχεία του άλλου τελικού όταν τον ανάβω) στον προ, και ο βόμβος αυξήθηκε!!!! Λιγο μεν αλλά αυξήθηκε!!

4) Με βγαλμένες τις δικές μου γειώσεις μετράω με συνέχεια πολυμετρου τα σασί των μηχανηματων και όλα δείχνουν συνεχεια μεταξύ τους!

Αν βγάλετε συμπέρασμα θα πεσω απο τον Ισθμό!!!
δοκίμασε τους τελικούς χωρίς γη και δώσε γη στον προ μόνο. Σύνδεσε το σασί του προ με τη γη στο πολύμπριζο.

όλα τα μηχανήματα δείχνουν "συνέχεια μεταξύ τους" με το πολύμετρό σου διότι συνδέονται μεταξύ τους με τα RCA, καλά, τόσες φορές στο είπα, ακόμα δε το χώνεψες? :142:

Reaction score
0
Τον μπελά μου μέσα!!:136:
Το καταλαβαινω ρε συ με τα RCA και την συνεχεια. Δεν μου εκανε εντυπωση μολις παρατηρησα συνεχεια. Το οτι θα πεσω απο τον Ισθμό το λέω επειδη δεν νομιζω να βγαλω ακρη γενικα!
Θα το κάνω το μεσημερι (αν και δεν παιζει να αλλάξει κατι) και θα σου πω.

Reaction score
0
Ανέβασα ένα σχεδιάγραμμα με τα μηχανήματά μου όλα και πως ειναι συνδεδεμένα:
http://img689.imageshack.us/img689/6401/homecinemamodel.jpg
Πατήστε στο λινκ και καντε μεγένθυση. Απο αριστερά φαίνεται η διάταξη των μηχανηματων σε πρόσοψη και απο δεξια φαινεται η πλάγια όψη με την συνδεσμολογία τους.

Στην συνδεσμολογία, τα κόκκινα είναι οι γραμμές ρεύματος,
Τα πράσινα οι αναλογικες εισόδοι και εξόδοι, και τα μωβ τα coaxial.
Το σχέδιο ειναι μονογραμμικό. Οπότε όπου βλέπετε 1 πράσινη γραμμή είναι και μια αναλογική λειτουργία. Π.χ. Το πρασινο απο το DVD στον προ, είναι το 5,1 analog in απο το DVD στον προ. Το πράσινο απο τον προ προς τον τελικό των πίσ ηχείων είναι 3 RCA που πάνε στον τελικό για τα πίσω και το Center.
Αυτά.
Να και μια προεπισκόπιση του σχεδίου:

Reaction score
968
Tα παραμετρικά φίλτρα μου φαίνονται ύποπτα. Μπορείς να δοκιμάσεις να λειτουργήσεις το σύστημά σου τμηματικά, χωρίς καθόλου τα παραμετρικά φίλτρα, ώστε να διαπιστώσεις τι γίνεται.

Reaction score
968
Χρησιμοποιείς και το PC για πηγή? Εάν το αποσυνδέσεις εντελώς τι συμβαίνει? Καμμιά φορά οι κάρτες ήχου των PC βγάζουν βόμβο.

Πάντως, επιμένω ότι θα πρέπει να κάνεις βηματικούς ελέγχους, αρχίζοντας από τους τελικούς ενισχυτές, με αποσυνδεδεμένα εντελώς όλα τα καλώδια που προηγούνται (όχι απλά τα μηχανήματα σε θέση OFF).

Εάν με αποσυνδεδεμένα όλα τα προηγούμενα, παρατηρείς βόμβο σε κάποιον από τους τελικούς..... ο τελικός αυτός έχει κάποιο πρόβλημα. Τροφοδοσίας ίσως?

Reaction score
0
Τίποτα. Κάτι δεν πάει καλα με το ρευμα. Θα το εξακροβώσω καποια στιγμη αλλα θελω χρονο.
Σκέφτομαι μεχρι να βγαλω άκρη καθαρά στο τι γίνεται να δοκιμάσω ένα UPS ώστε να απομονώσω κατα κάποιο τρόπο τα παράσσιτα που εμφανίζονται στον ουδέτερό μου. Μάλλον απο εκεί έρχεται το πρόβλημα.
Τι λέτε?
Να αγοράσω ενα UPS ή καμία σχεση??

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300