Φόρμουλα 1 στη Βουλγαρία

Reaction score
4.237
Η Βουλγαρία, μετά την υπογραφή συμβολαίου διοργάνωσης αγώνα MotoGP από το 2012, «φλερτάρει» με την κατασκευή δεύτερης πίστας, που θα φιλοξενεί αγώνες της Formula 1.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Σεργκέι Στανίσεφ, υπέγραψε συμβόλαιο για διοργάνωση αγώνων MotoGP, σε πίστα που θα κατασκευαστεί το 2010, ενώ ο πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, Μπόγκνταν Νικόλοφ, είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Formula One Management (FOM) για τη διοργάνωση αγώνα της Formula 1.
πηγη:naftenporiki

Ξυπνατε βοδια..... αρμοδιοι και μη τρωκτικα της Ελλαδας :141::141:

GTX

Reaction score
39
ΑΑΑ όλα κι όλα εμείς έχουμε και χαιρόμαστε τόσα χρόνια το Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό που θέλαν να μας το κάνουν πίστα...άκου εκεί πίστα. Το πάρκο αυτό δε το άλλαζα για τίποτα!!! :116::116:

Reaction score
4.237
Ποιο παρκο κατσε να δεις σε καμια 3ετια κατι μεζονετες με θεα την θαλασσα..

Reaction score
1
Απάντηση: Φόρμουλα 1 στη Βουλγαρία

Δεν συμφέρει να φτιάξουμε πίστα , έχουμε φτωχό μηχανοκίνητο αθλητισμό , μηδέν υποδομές και μηδέν παιδεία ... αμα θέλεις πίστα ( δεν μιλάω συγκεκριμένα σε κάποιον ) δώσε λεφτά και φτιάξε ... τα λεφτά του κράτους τα θέλω στο ΕΣΥ και στους δημόσιους δρόμους ...

Reaction score
6
Η Βουλγαρία έχει πιο ανεπτυγμένο μηχανοκίνητο αθλητισμό από την Ελλάδα άραγε;

Μιλάμε για μία πίστα, που θα κατασκευαστεί μία φορά άπαξ και δια παντός. Δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ και τις υπηρεσίες τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που θέλει συνεχή χρηματοδότηση από τη φύση του.

Το θέμα είναι αν το θέλουμε ή όχι.

Υπάρχει κανείς που δεν θα πήγαινε έστω μία φορά να δει F1 στη χώρα του, όσο ακριβό και να είναι το εισιτήριο; Εγώ πάντως θα πήγαινα.

Reaction score
4.237
Οταν φτιαχνεται πιστα υπαρχουν πολλαπλα οφελει και οχι μονο για εναν αγωνα, αλλα δυστηχως παντα τελευταιοι της Ευρωπης και οτι κανουμε με πολλαπλασια κοστος ...

Reaction score
2.258
Επίσης το κόστος δεν είναι και τόσο μεγάλο, νομίζω είναι στα επίπεδα ενός μεγάλου σταδίου ολυμπιακών προδιαγραφών. Σκεφτείτε τι οφέλη έχουμε από τα τόσα πανάκριβα ολυμπιακά έργα που ρημάζουν 4 χρόνια τώρα και δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιηθούν στον αιώνα τον άπαντα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτό το κόστος αντιστοιχεί σε χώρο αποκλειστικής χρήσης ως πίστα. Αυτό που είχε προτείνει ο Ecclestone στο Σουφλιά ήταν κάτι αντίστοιχο με την πίστα του Καναδά, δηλαδή πίστα μέσα στο μητροπολιτικό πάρκο και με πολύ μικρότερο κόστος κατασκευης και συντήρησης. Αλλά έτσι δεν θα έπεφταν οι μίζες και η οικοπεδοποίηση...

Reaction score
2.258
Και δεν είναι ανάγκη να επωμιστεί ολόκληρο το κόστος το κράτος. Στην Τουρκία την χρηματοδότηση ανέλαβε αποκλειστικά το εμπορικό επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης, και υπολόγιζαν οτι τη δεύτερη χρονιά θα τα είχαν βγάλει τα λεφτά τους από την αυξημένη εμπορική κίνηση!! Αλλά εμείς είμαστε πιο έξυπνοι, απλά ακριβαίνουμε τον καφέ και το φαγητό στην Πλάκα και ότι πιάσουμε πιάσαμε...

Reaction score
1

δεν με νοιάζει ποιος θα το κτίσει , αρκεί να μην είναι δημόσιο χρήμα ... είναι γνωστό ότι γίνεται κατασπατάληση , προτιμώ να γίνει για πράγματα που είναι απαραίτητα ... ο ελληνάρας θέλει πίστα χωρίς να πληρώσει ... ( προς θεού δεν απευθύνομαι σε συγκεκριμένα άτομα ) εγώ θέλω δρόμο να πηγαίνω από το σπίτι στη δουλειά και πίσω με ασφάλεια ... καμιά 100στη τρύπες και βάλε , χάραξη με ανάποδες κλίσεις και δρόμος με ψηλό φόρτο θέλει απαραίτητα διόρθωση ( δλδ το 99% του επαρχιακού δικτύου ) ...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Φόρμουλα 1 στη Βουλγαρία

Και δεν είναι ανάγκη να επωμιστεί ολόκληρο το κόστος το κράτος. Στην Τουρκία την χρηματοδότηση ανέλαβε αποκλειστικά το εμπορικό επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης, και υπολόγιζαν οτι τη δεύτερη χρονιά θα τα είχαν βγάλει τα λεφτά τους από την αυξημένη εμπορική κίνηση!! Αλλά εμείς είμαστε πιο έξυπνοι, απλά ακριβαίνουμε τον καφέ και το φαγητό στην Πλάκα και ότι πιάσουμε πιάσαμε...
τελικά τι έγινε ; από ότι ξέρω πουλήθηκε άρον άρον , αφού είχε υπερβολικές ζημιές ...

Reaction score
2.258
Δεν νομίζω οτι διαφωνούμε ιδιαίτερα! Έχω την εντύπωση οτι σε άλλες χώρες το κράτος βάζει λεφτά για τέτοιες περιπτώσεις (Formula 1, Ολυμπιακοί αγώνες ακόμη και Eurovision), για να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο και προβολή για μερικές ώρες συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Ενδεχομένως οι Ολυμπιακοι αγώνες σε άλλες χώρες (ίσως στο Σίδνευ, σίγουρα όχι σε βαρκελώνη και ατλάντα) να έφεραν κέρδη, εκεί που ο πακτωλός των δισεκατομυρίων χρησιμοποιήθηκε σε επικερδείς και εκμεταλεύσιμες και μετά τους αγώνες κατευθύνσεις. Προφανώς εδώ δεν ισχύει αυτό καθώς ότι γίνεται στην Ελλάδα συνοδεύεται από προκλητικό πλουτισμό κάποιων και τρομερό "φέσι" των υπολοίπων. Αλλά αυτό δεν αναιρεί επ ουδενί το οτι επιχειρηματικά μια πίστα Formula 1 όπως μας παρακαλούσε η διοργανώτρια αρχή να κάνουμε στο Ελληνικό στέκει και με το παραπάνω.

Reaction score
2.258
Για να το θέσω πιο απλά σκέψου σε ένα πάρκο δίπλα στη θάλασσα να γίνεται αγώνας Formula 1, και οι κάμερες από το ελικόπτερο να δείχνουν κάθε τόσο εκτός από τα μονοθέσια και τις μαρίνες με τα γιοτ, τις παραλίες με κόσμο να κάνει μπάνιο και στο βάθος να φαίνεται κλεφτά η Ακρόπολη. Η αντίστοιχα διαφημιστικές καμπάνιες και προώθηση με μονοθέσια κάτω από τον ιερό βράχο , στο σύνταγμα, στο μοναστηράκι και δεν ξέρω και εγώ που αλλού! Και όλα αυτά κάθε χρόνο, με ένα εφ'άπαξ έξοδο όσο το κόστος του σταδίου Καραϊσκάκη η του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερη διαφήμιση για τον τουρισμό;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Φόρμουλα 1 στη Βουλγαρία

δεν με νοιάζει ποιος θα το κτίσει , αρκεί να μην είναι δημόσιο χρήμα ... είναι γνωστό ότι γίνεται κατασπατάληση , προτιμώ να γίνει για πράγματα που είναι απαραίτητα ... ο ελληνάρας θέλει πίστα χωρίς να πληρώσει ... ( προς θεού δεν απευθύνομαι σε συγκεκριμένα άτομα ) εγώ θέλω δρόμο να πηγαίνω από το σπίτι στη δουλειά και πίσω με ασφάλεια ... καμιά 100στη τρύπες και βάλε , χάραξη με ανάποδες κλίσεις και δρόμος με ψηλό φόρτο θέλει απαραίτητα διόρθωση ( δλδ το 99% του επαρχιακού δικτύου ) ...
Δεν διαφωνούμε, αλλά να μια ευκαιρία να αρχίσουμε να ασχολούμαστε περισσότερο με την ασφάλεια στους δρόμους αντί να γεμίζουμε λακούβες που μετά από λίγο χρονικό διάστημα πάλι λακούβες γίνονται και φτου κι απ' την αρχή.

Πιστεύεις ότι όσα "μπαλώματα" έχουν γίνει κατά καιρούς όπως πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής :405: επιτροπές οδικής ασφάλειας :111: και μάθημα στα σχολεία :204: έχουν φέρει αποτέλεσμα;

Μη γελιόμαστε. Ο κόσμος για να ενδιαφερθεί πρέπει πρώτα να τον ενδιαφέρει κάτι.
Νομίζω ότι μια πίστα F1 (ανεξάρτητα από το ποιος θα τη χρηματοδοτήσει) θα είναι μια πολύ καλή αρχή και μόνο οφέλη μπορεί να φέρει.

Reaction score
1

Δεν ξέρω/δεν νομίζω ότι ένα γεγονός F1 θα αναβαθμίσει την οδηγική παιδεία στην Ελλάδα ... Είναι το Κολοσσαίο εφέκτ ... αποσκοπεί στην απόσπαση της προσοχής του κοινού από τα πραγματικά προβλήματα όπως λειτουργούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου .... Δρα ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα , έτσι δρα και μετά στο σπίτι του , στην δουλειά του , στην παρέα του ... κάνει αυτό που τον ευχαριστεί , δυστυχώς βλάπτει ηθικά και σωματικά τον περίγυρο του χωρίς τιμωρία , και τα ΜΜΕ το επιβραβεύουν ή το αποδοκιμάζουν αποσκοπώντας το κέρδος ... δεν έχει σημασία άμα θα λειτουργήσουν οι νόμοι και τα όργανα της τάξης , έχουν καταλυθεί ...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Φόρμουλα 1 στη Βουλγαρία

Δεν ξέρω/δεν νομίζω ότι ένα γεγονός F1 θα αναβαθμίσει την οδηγική παιδεία στην Ελλάδα ... Είναι το Κολοσσαίο εφέκτ ... αποσκοπεί στην απόσπαση της προσοχής του κοινού από τα πραγματικά προβλήματα όπως λειτουργούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου .... Δρα ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα , έτσι δρα και μετά στο σπίτι του , στην δουλειά του , στην παρέα του ... κάνει αυτό που τον ευχαριστεί , δυστυχώς βλάπτει ηθικά και σωματικά τον περίγυρο του χωρίς τιμωρία , και τα ΜΜΕ το επιβραβεύουν ή το αποδοκιμάζουν αποσκοπώντας το κέρδος ... δεν έχει σημασία άμα θα λειτουργήσουν οι νόμοι και τα όργανα της τάξης , έχουν καταλυθεί ...
Ε, όχι δα!

Πρόκειται για κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Για να μη πω πόσες εφευρέσεις έχουν περάσει από εκεί στα αυτοκίνητά μας κάνοντάς τα ασφαλέστερα.

Στον κόσμο που ζούμε ΟΛΑ έχουν σχέση με το χρήμα. ΟΛΑ ανεξαιρέτως. Δεν θα το αλλάξουμε αυτό. Θα προσαρμοστούμε.

Το πάμε ανάποδα;
Για φαντάσου ένα μπόμπιρα που θα έχει την ευκαιρία να δει έναν πρωταθλητή ίνδαλμα ζωντανά.
Σκέψου μετά τι είναι πιο πιθανό να ζητήσει. να κάνει ΚΑΡΤ!
Θα μάθει ή δε θα μάθει από μικρός τι είναι χειρισμός οχήματος και να σέβεται και να προστατεύει τη ζωή του;

Θα το μάθει μήπως από αλλού; Μπα!

Αλλά στη χώρα των τροχαίων "από υπερβολική ταχύτις" δεν περιμένω και πολλά...

Reaction score
1

Τώρα σκέφτομαι κάτι άλλο , κάτι παρόμοιο ... βλέπω ένα μπόμπιρα που κάνει μποξ ... τώρα αυτός είναι σε μικρή ηλικία γύρω στα 4 , μετά το σάκο που κάνει εξάσκηση ; στην αδελφή που που κάνει ταεκ βο ντο ( μαθήματα αυτοάμυνας ; ) ... στην F1 βλέπεις επικίνδυνα προσπεράσματα , υψηλές τελικές και συγκρούσεις ... σίγουρα στο καρτ βιώνεις πιο άμεσα τον κίνδυνο από ότι ένα αυτοκίνητο που σου αποκόβει τις αισθήσεις από τον δρόμο , αλλά δεν νομίζω ότι κερδίζει σε οδηγική άμιλλα .... είναι μεγάλη αυταπάτη να πεις ότι ένα γεγονός το χρόνο θα αναβαθμίσει την οδηγική παιδεία στην Ελλάδα ... σίγουρα ούτε τα ημίμετρα που ανέφερες ... η επιβολή όμως επί μονίμου βάσεως των νόμων , ναι όταν τσούζει , διορθώνεσαι ... δυστυχώς όμως έχουμε τα ΜΜΕ τα οποία οδηγούν την κοινή γνώμη σε αντικροούμενες θέσεις ( ναι θέλουμε αστυνομία , αλλά με γλειφιτζούρια και ρουφιάνους )

Reaction score
6
Μακάρι όλοι οι μπομπιρες να ασχολούνταν έστω με το μποξ.

Αυτό που μαθαίνει κάποιος κάνοντας οποιοδήποτε τέτοιο άθλημα στο υπογράφω γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει αθλητή μποξέρ. Και δεν έχεις καταλάβει το νόημα του αθλητισμού. Ο μπόμπιρας δεν θα μάθει να δέρνει όπως υπονοείς, θα μάθει να αθλείται και για την ακρίβεια όταν δει τι μπορεί να κάνει με τα χέρια θα είναι δύο φορές πιο επιφυλακτικός σε ό,τι κάνει.

Η παιδεία σε όλα τα επίπεδα από μικρή ηλικία ξεκινάει. Ο αθλητισμός και η παιδεία πάνε μαζί. Και αυτό το ξεχνάμε.

Αλλιώς θα έχουμε τον κάθε στούρνο να κάνει ευχές για τσούγκρισμα αυγών και να τα ρίχνει στην υπερβολική ταχύτητα όλα.

Δεν περιμένω να γίνει τίποτε όπως προείπα. Απλά αναλύω τη γελοία κατάσταση στην Ελλάδα.

Reaction score
1

έχω γνωρίσει αθλητές και αθλητές ... υπάρχουν κάποιοι που εκτονώνουν τα νεύρα τους στον αθλητισμό , και άμα δεν εκτονωθούν εγκαίρως , σπάνε πόρτες , γυψοσανίδες και ξεσπάνε σε ... βεβαίως υπάρχουν και αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι ... αλλά με όποιον δάσκαλο κάτσεις , τέτοια γράμματα θα μάθεις ... δεν φτάνει από μόνο του ένα αθλητικό γεγονός ... χωρίς σωστούς ανθρώπους να το στελεχώσουν , θα πάει στράφι ...

ΥΓ προφανώς έχουμε από διαφορετική γωνία , την ίδια άποψη ,και ο γραπτός λόγος δεν βοηθάει πολύ ...

Reaction score
6
Ναι κι εγώ έχω περίπου αυτή την αίσθηση, ότι συμφωνούμε γενικότερα.

Και όπως είπες με όποιον δάσκαλο καθήσεις, ναι αλλά δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση.

Πάντως επιμένω ότι μία πίστα F1 είναι η καλύτερη αρχή και ευκαιρία για το ενδιαφέρον και από κει και πέρα για την εκπαίδευση.

Θεωρώ τα θέματα οδικής ασφάλειας, συμπεριφοράς και γνώσεων αυτοκίνησης γενικότερα στη χώρα που ζούμε ως αστεία.
Ναι αστεία, μόνο ως τέτοια μπορώ να τα δω παρ' όλη τη θλίψη και την καταστροφή που υπομένει πληθώρα συνανθρώπων μου από το χαμό κάποιο δικού τους, ελέω της αφασίας του κράτους που έχουμε.

Τα είπα και ξαλάφρωσα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.962
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou