Ωμική αντίσταση

Reaction score
16
Το ηχείο μου έχε ονομαστική ωμική αντίσταση 4-8Ω.
Λογικά δεν θα έπρεπε να το συνδέσω στα 4Ω με την λάμπα για να τα οδογήσει ασφαλέστερα και λογικά να παίζουν και "καλύτερα"? Γιατί στα αυτιά μου συνδέοντας τα στα 8Ω, στα αυτιά μου, είναι ξεκάθαρα καλύτερα τα πράγματα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.024
Απάντηση: Ωμική αντίσταση

Λογικά δεν θα έπρεπε να το συνδέσω στα 4Ω με την λάμπα για να τα οδογήσει ασφαλέστερα και λογικά να παίζουν και "καλύτερα"? Γιατί στα αυτιά μου συνδέοντας τα στα 8Ω, στα αυτιά μου, είναι ξεκάθαρα καλύτερα τα πράγματα.
Αφού είναι ξεκάθαρα καλύτερα τα πράγματα, ποιος ο λόγος που ρωτάς;

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, όπου ακούγονται καλύτερα.

Reaction score
16

Είναι ξεκάθαρο στα αυτιά μου αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτά που νόμιζα. Ασε που άκουγα στα 4Ω δυο χρόνια τώρα.
Μπορείς να διαφωτίσεις χάριν περιέργειας?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το ηχειο σου ειναι ενα 8ωμο ηχειο που η εμπεδηση του κατεβαινει μεχρι τα 4. Εγω θα εβαζα τη ρυθμιση στα 8, οι λαμπατοι γενικα δυσκολευονται οταν κατεβαινει η εμπεδηση κ "ριχνουν" την ισχυ τους.

Reaction score
373

Όπως είπαν και η φίλοι όπου τα ακούς καλύτερα εκεί άφησέ τα. Έτσι κι αλλιώς τα ηχεία έχουν σύνθετη αντίσταση πάντα με κάποια να να έχουν πιο χαμηλή και κάποια λιγότερο.

Reaction score
16

Βρε εγώ εκεί θα τα αφήσω δεν το συζητώ. Απλά είπα μια κουβέντα, κουβέντα να γίνεται. Φχαριστώ

Reaction score
29.594

Το ηχείο σου είναι 4ohms, στις χαμηλές, μεσαίες, εκεί που έχει δλδ απο 2 μεγάφωνα, και 8 ohms στις υψηλές , δλδ το tweeter.Μιας και η ισχύς που τραβάει το tweeter είναι ελάχιστη, το κύριο βάρος , δλδ το μεγαλύτερο εύρος αναπαράγεται απο μεγάφωνα που έχουν εμπέδηση 4ohms, γι αυτό και σου ακούγεται καλύτερα στις τάπες των 4ohms του λαμπάτου σου. Αστο εκεί. Οπως το είχες στις τάπες των 8 οhms απλά ο λαμπάτος τα έβλεπε κωλυόμενα και έχανες σε διαφάνεια πλούτο στις μεσαίες και όγκο, punch , στις χαμηλές.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Το ηχείο σου είναι 4ohms, στις χαμηλές, μεσαίες, εκεί που έχει δλδ απο 2 μεγάφωνα, και 8 ohms στις υψηλές , δλδ το tweeter.Μιας και η ισχύς που τραβάει το tweeter είναι ελάχιστη, το κύριο βάρος , δλδ το μεγαλύτερο εύρος αναπαράγεται απο μεγάφωνα που έχουν εμπέδηση 4ohms, γι αυτό και σου ακούγεται καλύτερα στις τάπες των 4ohms του λαμπάτου σου. Αστο εκεί. Οπως το είχες στις τάπες των 8 οhms απλά ο λαμπάτος τα έβλεπε κωλυόμενα και έχανες σε διαφάνεια πλούτο στις μεσαίες και όγκο, punch , στις χαμηλές.

Ξαναδιάβασε το 1ο μήνυμα ρε Γιάννη.

Reaction score
16

Αυτά φανταζόμουν και εγώ Γιάννη αλλά στην ουσία συμβαίνει το αντίστροφο. Ισως ο tyler έδωσε την εξηγηση περι λαμπάτων ενισχυτικών...

Reaction score
29.594

Σορρυ λάθος. φαίνεται οτι ο λαμπάτος σου εχει αποθέματα ισχύος και μπορεί να οδηγήσει 4ωμα ηχεία απο την έξοδο των 8ohms.Μάλλον φοράει καλούς μτχ εξόδου . Λόγω της λάμπας στις τάπες των 8ohms δίνει μεγαλύτερη ισχύ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τη διαφορά την κάνει ο μετασχηματιστής εξόδου.
Φαντάσου ότι έχει ένα πρωτεύον τύλιγμα με αντίσταση 5000 Ωμ περίπου και ένα δευτερεύον με αντίσταση 8 ή 4 Ωμ.
Η σύζευξη και η μεταφορά ενέργειας μεταξύ τους είναι μεγάλος μπελάς και συμβαίνει πολλές φορές, για κάποιους πάντα, στα 8 Ωμ να ακούγονται καλύτερα οι λαμπάτοι μιας και υπάρχει διπλάσιο τύλιγμα, άρα καλύτερη σύζευξη και μεταφορά ενέργειας από το πρωτεύον στο δευτερεύον.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo