ενα 802 στα γρηγορα

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: ενα 802 στα γρηγορα

To piano black ακουγεται καλυτερα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.024

Πφφφφφφ, σιγά το ηχείο! Το 800D είναι καλύτερο!

Reaction score
777
Έχω μια εντύπωση οτι το 800 θα έχει λίγο καλύτερο παλμό απο αυτόν...

Reaction score
11

Tον...υπνώτισε...

"It's funny how you first see something from a distance and your couriosity takes over for you to move closer. It was the first time i had seen the 801's. I was aware of the 800 and the 802 but i was drooling at the 801. I love bass and seeing that large woofer in that magnificent cabinet made me forget, for a moment, about the 800 and the 802. Their large brother had me hypnotize. I was told about 2 years ago that B&W no longer produces the 801. I'm crying................."

Επιτέλους, ένα ηχείο με μπάσο! Β&W 801

:107:

Reaction score
4.250

To 801 Χρηστο, αν το δεις απο κοντα μοιαζει λιγο με .....πλυντηριο! Κατα τα αλλα αυτοι που το εχουν πιστευουν οτι ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει η εταιρια απο την σειρα 8ΧΧ

Reaction score
11

To 801 Χρηστο, αν το δεις απο κοντα μοιαζει λιγο με .....πλυντηριο! Κατα τα αλλα αυτοι που το εχουν πιστευουν οτι ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει η εταιρια απο την σειρα 8ΧΧ
Ναι! Πλυντήριο για...οφθαλμόλουτρα και...ωτόλουτρα!
(Το έχω δει).

:142:

Reaction score
29.594

Το εχω ακούσει επισταμένα και σε σπίτι γνωστού και σε studio φιλικού καταστήματος που το είχε μόνιμα.(Στέρεο επιλογές).
Ποτέ δεν μου άρεσε. Με οτιδήποτε και αν οδηγήθηκε , απο ενισχυτικά, είχε μια παράξενη χροιά , και ενα υπέρμετρο όγκο στο μπάσο , που επηρέαζε μέχρι και τις κατώτερες μεσαίες. Οι γυναικίες φωνές έβγαιναν σαν φωνές τρβεστί. Τα μεσαία προβληματικά και αρκετά πίσω, με τα υψηλά πολύ μπροστά υπερτονισμένα θα έλεγα, να ξυρίζουν οτι υπήρχε στο χώρο.Το δε ογκωδέστατο χαμηλό , κυριαρχούσε όλου του άλλου φάσματος.Μου είχε αφήσει την εντύπωση οτι αυτό το ηχείο έβγαζε μπάσο απο εκεί που δεν υπήρχε.Την ιδια άποψη συμερίστηκε και ο φίλος που το είχε , και τελικά το έκανε ανταλλαγή με το 800d ΚΑΙ ΒΡΉΚΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΆ ΤΟΥ. Πολύ πιο ισορροπημένο ηχείο το 800d. Μόνο που και αυτό θέλει ρεύματα.

Reaction score
11

Το εχω ακούσει επισταμένα και σε σπίτι γνωστού και σε studio φιλικού καταστήματος που το είχε μόνιμα.(Στέρεο επιλογές).
Ποτέ δεν μου άρεσε. Με οτιδήποτε και αν οδηγήθηκε , απο ενισχυτικά, είχε μια παράξενη χροιά , και ενα υπέρμετρο όγκο στο μπάσο , που επηρέαζε μέχρι και τις κατώτερες μεσαίες. Οι γυναικίες φωνές έβγαιναν σαν φωνές τρβεστί. Τα μεσαία προβληματικά και αρκετά πίσω, με τα υψηλά πολύ μπροστά υπερτονισμένα θα έλεγα, να ξυρίζουν οτι υπήρχε στο χώρο.Το δε ογκωδέστατο χαμηλό , κυριαρχούσε όλου του άλλου φάσματος.Μου είχε αφήσει την εντύπωση οτι αυτό το ηχείο έβγαζε μπάσο απο εκεί που δεν υπήρχε.Την ιδια άποψη συμερίστηκε και ο φίλος που το είχε , και τελικά το έκανε ανταλλαγή με το 800d ΚΑΙ ΒΡΉΚΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΆ ΤΟΥ. Πολύ πιο ισορροπημένο ηχείο το 800d. Μόνο που και αυτό θέλει ρεύματα.
Με βάση την καμπύλη απόκρισης του ηχείου, δεν υπάρχει "ογκωδέστατο χαμηλό". Υπάρχει μόνο "πλήρης κάλυψη και της κατώτερης οκτάβας", την οποία, αν δεν έχουμε μάθει να την ακούμε, την έχουμε "ξεγραμμένη" και, κάποιους, μας ενοχλεί όταν την ανακαλύπτουμε.

Φυσικά το πως λειτουργούσε ο χώρος στο συγκεκριμένο setup είναι και αυτό ένα θέμα.

Όσο για το υπόλοιπο φάσμα του συγκεκριμένου ηχείου, δεν έχω άποψη.

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: ενα 802 στα γρηγορα

Με βάση την καμπύλη απόκρισης του ηχείου, δεν υπάρχει "ογκωδέστατο χαμηλό". Υπάρχει μόνο "πλήρης κάλυψη και της κατώτερης οκτάβας", την οποία, αν δεν έχουμε μάθει να την ακούμε, την έχουμε "ξεγραμμένη" και, κάποιους, μας ενοχλεί όταν την ανακαλύπτουμε.
Η καμπύλη απόκρισης του ηχείου μετριέται σε ανηχοικό θάλαμο συνήθως... Σε μη περιποιημένο χώρο ακρόασης είναι πάντα τονισμένη χαμηλά και σε τέτοια ηχεία που όπως σωστά λες, παίζουν και την τελευταία οκτάβα, υπάρχει όντως υπερτονισμός της, οπότε όσον αφορά στις χαμηλές, μια χαρά άκουσε ο Γιάννης...για τα υπόλοιπα κι εγώ δεν έχω άποψη...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ενα 802 στα γρηγορα

Η καμπύλη απόκρισης του ηχείου μετριέται σε ανηχοικό θάλαμο συνήθως... Σε μη περιποιημένο χώρο ακρόασης είναι πάντα τονισμένη χαμηλά και σε τέτοια ηχεία που όπως σωστά λες, παίζουν και την τελευταία οκτάβα, υπάρχει όντως υπερτονισμός της, οπότε όσον αφορά στις χαμηλές, μια χαρά άκουσε ο Γιάννης...για τα υπόλοιπα κι εγώ δεν έχω άποψη...
Προτιμώ το ηχείο να τα "παίζει" όλα, ως οφείλει, και να κάνει καθένας το "κουμάντο" του ανάλογα, παρά να έχει ελλείψεις και να βασίζεται στον χώρο ότι, πιθανόν και ανεξέλεγκτα, να τις "καλύψει".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo