ζητουνται γνωμες!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ζητουνται γνωμες!

... τα ηχεια ειναι τρελο value for money για την ποιοτητα που προσφερουν,

...
...

ο χωρος του ειναι μεγαλουτσικος αφου ειναι σαλοτραπεζαριαχωλ οποτε στανταρ 40-50τμ, αλλα τα ηχεια θα μπουν στο μεγαλο τοιχο, απο τη μια κενο, απο την αλλη τζαμαρια, και η θεση ακροασης καπου 4 μετρα...
σαφέστατα, αλλά από τα 4 μέτρα θα είναι εντελώς άμπασα, no go...

Ψηφίζω JBL S100 ή Kef Q700 + Yamaha S1000 (και φυσικά DacMagic, που αν έκανε τρία χιλιάρικα, πάλι δεν θα μιλούσε κανένας, μόνο που θα έπαιζε καλύτερα, χε χε χε)...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: ζητουνται γνωμες!

Ουτε το 11 ουτε το 19 ακομα και με 500 βατ στο καναλι δεν υπαρχει περιπτωση να φορτισει 40-50τμ χωρου που ειναι το ζητουμενο. Το χαμηλο θα "χανεται" στο χωρο και μαζι με αυτο κ το ηχειο. Εαν σε τετοιους χωρους δεν ειναι απαραιτητα τα ηχεια δαπεδου, τοτε σε ποιους ειναι?

Τα LS της JBL δεν εχουν καμια σχεση ουτε με ES ουτε Studio, αλλα ειναι κατα πολυ εκτος του προυπολογισμου που εθεσε ο Γιωργος, και σε ενδεζομενο αποκτησης τους θα θελες αλλα τοσα χρηματα τουλαχιστον για την ενισχυση τους.

To Dacmagic ειναι το μονο απο τα εισαγωγικα dac που θα απεφευγα, αυτες οι υψηλες του ξυριζουν και τονικα ρεπει προς τις μεσουψηλες - υψηλες οι οποιες ευκολα ενοχλουν. Ριξτε ενα ωτο στο Arcam rdac με το γνωστο κουρδισμα στον ηχο της arcam, υψηλες σωστοτερες, τεραστιο χαμηλο, γλυκοηχο και τονικα πιο ισορροπημενο. Για μενα εκπληξη οταν το ακουσα μιας και παροτι wolfson based, ακουγεται πολυ διαφορετικο του Dacmagic. Επισης ενδιαφερουσα περιπτωση με asynchronus usb και 225 ευρω ειναι το Vdac II το οποιο αμφιβαλλω αν ειναι χειροτερο του Μ1 στα διπλασια χρηματα..

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Το δικό μου "παίδεμα" έξι μήνες τώρα (άπειρες μετρήσεις) με μεγάλα ηχεία σε δύο διαφορετικούς χώρους (22τμ και 60τμ) είναι ότι είναι αδύνατο να τα φέρεις να έχουν ομαλή απόκριση στα μπάσα. Όσο τα απομακρύνεις από τον μπροστινό τοίχο τόσο πιο χαμηλά κατεβαίνει η ακύρωση από τον τοίχο και σου "ρουφάει" τα μπάσα (http://www.genelec-ht.com/learning-center/faq/acoustical/bass/) και όσο πιο κοντά στον πίσω τοίχο τα βάζεις τόσο πιο πολύ ενισχύονται συνολικά τα μπάσα και μόνο με EQ μπορείς να τα φέρεις flat (http://www.genelec-ht.com/learning-center/faq/acoustical/flush-mounting/). Άρα η δική μου πρόταση είναι μικρά ηχεία βάσης και δύο sub με dsp όπως τα XTZ.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Διόρθωση: " ...και όσο πιο κοντά στον μπροστινό τοίχο τα βάζεις..."

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
καλυτερα να προσθεσει ενα sub αργοτερα παρα να παρει δαπεδου που μασαει ταραμα σε δυνατες εντασεις παντως...

απλα γνωμη μου...

Reaction score
4.250

Ουτε το 11 ουτε το 19 ακομα και με 500 βατ στο καναλι δεν υπαρχει περιπτωση να φορτισει 40-50τμ χωρου που ειναι το ζητουμενο. Το χαμηλο θα "χανεται" στο χωρο και μαζι με αυτο κ το ηχειο. Εαν σε τετοιους χωρους δεν ειναι απαραιτητα τα ηχεια δαπεδου, τοτε σε ποιους ειναι?

Τα LS της JBL δεν εχουν καμια σχεση ουτε με ES ουτε Studio, αλλα ειναι κατα πολυ εκτος του προυπολογισμου που εθεσε ο Γιωργος, και σε ενδεζομενο αποκτησης τους θα θελες αλλα τοσα χρηματα τουλαχιστον για την ενισχυση τους.

To Dacmagic ειναι το μονο απο τα εισαγωγικα dac που θα απεφευγα, αυτες οι υψηλες του ξυριζουν και τονικα ρεπει προς τις μεσουψηλες - υψηλες οι οποιες ευκολα ενοχλουν. Ριξτε ενα ωτο στο Arcam rdac με το γνωστο κουρδισμα στον ηχο της arcam, υψηλες σωστοτερες, τεραστιο χαμηλο, γλυκοηχο και τονικα πιο ισορροπημενο. Για μενα εκπληξη οταν το ακουσα μιας και παροτι wolfson based, ακουγεται πολυ διαφορετικο του Dacmagic. Επισης ενδιαφερουσα περιπτωση με asynchronus usb και 225 ευρω ειναι το Vdac II το οποιο αμφιβαλλω αν ειναι χειροτερο του Μ1 στα διπλασια χρηματα..
Παραξενο, ειχα το ματζικ για παραπανω απο ενα χρονο και δεν παρατηρησα τιποτα απ ολα αυτα που περιγραφεις. Μια χαρα ντακ ηταν. Εχω ζησει για καποιο διαστημα και με το Μ1, δεν μπορω να θυμηθω καποια ουσιαστικη διαφορα περα απο το γεγονος οτι παιζει και αρχεια 24/192.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παραξενο, ειχα το ματζικ για παραπανω απο ενα χρονο και δεν παρατηρησα τιποτα απ ολα αυτα που περιγραφεις. Μια χαρα ντακ ηταν. Εχω ζησει για καποιο διαστημα και με το Μ1, δεν μπορω να θυμηθω καποια ουσιαστικη διαφορα περα απο το γεγονος οτι παιζει και αρχεια 24/192.
αν εχεις το ματζικ σε ενα συστημα μαζεμενο υψηλα , θα στο ισορροπησει, σε οποιαδηποτε αλλη κατασταση ξεφευγει... Αν το ακους μονο του δεν εχεις αναφορα, αν ακουσεις το ματζικ και μετα το rdac η διαφορα ειναι εμφανης. Αν βρεθει ποτε κανενα στη διακριτικη σου ευχερια για δανεισμο και ακροαση στο συστημα σου, δοκιμασε το, θα εκπλαγεις.

Reaction score
4

ευχαριστω παλι για τις προτασεις

σημειωσα πραγματα για τσεκαρισμα

θα πρότεινα να ανέβει λίγο σε κοστολόγιο, και να χτυπήσει τα Jbl LS80.
με ένα ενισχυτή "πονηρό", σε πολύ χαμηλό κοστολόγιο, μπορεί να κάνει θαύματα...

πιο φτηνές επιλογές σε ηχεία, είναι τα εξής:

Yamaha Soavo-01
KEF Q500
KEF Q700

μια επίσης ενδιαφέρουσα επιλογή για 5-κάναλο συνολάκι, είναι το πακέτο FOCAL CMS 5.1
Κωστα δυστυχως 5καναλα και σαμπγουφερ δεν παιζουν λογω κυριας του σπιτιου χαχα, οποτε δικαναλο συστημα δαπεδου ειναι μονοδρομος

τα jbl και τα soavo-1 δυστυχως ειναι εντελως εκτος μπατζετ, αφου κανα 2χιλιαρο κοιταζει ο φιλος να ξοδεψει για ολα μεσα... επισης εχω την απορια πως τα σοαβο απο 1400 που ειχαν το 2008 που εψαχνα εγω ηχεια εχουν φτασει τα 2000 ευρω;; παρανοια

ο ΧΤΖ δειχνει οντως ιδανικος για την περιπτωση, μονο location sound υπαρχει για ακροαση; γιατι θα ηθελα να τον βρισκαμε μαζι με καποια απο τα προτεινομενα ηχεια για πιο ολοκληρωμενη αποψη..

τελος για τα dac, σημειωσα τα σχολια και φυσικα κανενα δεν απορριπτεται στα τυφλα. παντως εγω με το dacmagic δεν εχω παραπονο, και υπαρχει η δυνατοτητα να φερει φιλος απο αγγλια το dacmagic+ στη χαμηλοτερη τιμη που πουλιεται εκει αυξανοντας το value for money

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για το dacmagic θα καταλαβεται τι λεω αν το ακουσετε διπλα σε κατι αλλο. Στην Αγγλια πες στο φιλο σου να κοταξει και το rega dac που ειναι σε σουπερ τιμη

Reaction score
296
Μιας και βλέπω μία εμμονή με το dacmagic, οφείλω να πω στον ενάμιση χρόνο που το είχα ημουν πολύ ευχαριστημένος. Και ΑΒ ακρόαση με τριπλάσιας αξίας ντακ που έκανα, υπηρχαν μικρές διαφορές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν αξίζει η διαφορά τιμής (ή να δώσεις τα χρήματα σε ηχεια ενισχυτες). στην ακροαση to magic δεν μου σφυριζε. εχανε λιγο σε αναλυση κ μπασο, κερδιζε σε σωμα.

Reaction score
3.341
Να κανω κι εγω μια ερωτηση ;
Μιλαμε για το ματζικ ; Οι ολες οι αναφορες αφορουν κατεπεκταση και το plus ; Αξιζει η τιμη του βη υπαρχουν κι αλες αξιολογες προτασεις κοντα σε αυτην την κατηγορια τιμης ;
Ζηρω αυγνωμη αν χαλαω το νημα

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ναι για το dacmagic η αναφορα, και ηδη στα review του plus αναφερεται αυτο που εγραψα παραπανω για τις υψηλες, ουσιαστικα προκειται για το ιδιο dac με extra features. IMHO στα 330 ευρω το Arcam rdac ειναι καλυτερο, και το Μ1, και υπαρχουν και 2 καινουρια μοντελα στα 500 ευρω στην αγορα, το Rega Dac και το dac της Quad.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut