ηλεκτρικό BMW i3

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.240
Αν κάποιος δεν έχει γκαράζ να το βάζει μέσα, ή έστω κήπο, αυλή, πυλωτή, κάτι τέτοιο τέλος πάντων, τι θα κάνει;
Παίρνει ένα ντιζελάκι, κι αφήνει τα ηλεκτρικά σ'αυτους που διαθέτουν κάτι εκ των άνωθεν.

Πλήρης φόρτιση, με απλή μπριζα σπιτιού, θέλει 8 ώρες.
Με ταχυφόρτιση είναι συντομότερο το έργο, αλλά θέλει να αγοράσεις τον δικό τους εξοπλισμό, ο οποίος επίσης σε απλή μπριζα σπιτιού συνδέεται.
Δεν ήξεραν να μου πουν πόσο κοστίζει.

Reaction score
2.166
Όλα καλά κι ωραία, αλλά έχω μια απορία ρε παιδιά, διότι είμαι άσχετος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η φόρτιση διαρκεί κάποιες ώρες, έτσι;
Αν κάποιος δεν έχει γκαράζ να το βάζει μέσα, ή έστω κήπο, αυλή, πυλωτή, κάτι τέτοιο τέλος πάντων, τι θα κάνει;
Θα το έχει στον δρόμο και θα τραβάει ένα καλώδιο έξω για να το φορτίζει;
Ένα καλώδιο που μπορεί κάποιος να σκοντάψει, ή ένα παιδάκι να πάει να το πειράζει για να παίξει, ή ακόμη κι ένας γύφτος που θα περάσει και θα το κλέψει για τον χαλκό του;
Αυτό το θέμα πως το τακτοποιούμε;
Στο εξωτερικό, σε μεγάλες εταιρείες, υπάρχουν στο πάρκινγκ σταθμοί φόρτισης που μάλιστα είναι και φάτσα κάρτα στην είσοδο (όταν οι υπόλοιποι μπορεί να παρκάρουν και 10 λεπτά ποδαρόδρομο από την είσοδο). Τώρα το αν χρεώνουν τους εργαζόμενους/κάτοχους και πόσο, αυτό δεν το ξέρω.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.942
Εδώ πάντως αν αφήσεις καλώδιο έξω στον δρόμο και δεν είσαι εκεί να φυλάς σκοπιά, στο έχουν φάει σε χρόνο dt.
Εδώ κόντεψαν να μας πάρουν το κλιματιστικό την εξωτερική μονάδα μέσα σε 2 λεπτά που το ακουμπήσαμε στο πεζοδρόμιο.
Τους πρόλαβε ο εγκαταστάτης και είπαν απλά ότι νόμιζαν πως το είχαμε για πέταμα!!

Πάντως η ιδέα για καλώδιο στον δρόμο δεν είναι καθόλου εφαρμόσιμη.
Αλήθεια πόσα volt έχει αυτό το καλώδιο φόρτισης;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.240
Έχει 5-6 πάρκιν εδώ στην Θεσσαλονίκη που διαθέτουν θέσεις με μπριζες.

Reaction score
5.934
Ωραίο σίγουρα.

Αλλά επειδή είμαι old school έχω συνδέσει την έννοια της αυτοκίνησης με την περιπλάνηση , την ελευθερία.

Ξεκινάω και όπου με βγάλει η άκρη – Δεν το κάνω φυσικά πλέον αλλά κάποτε το έκανα.

Road Trip – Road movie και άλλα γλαφυρά .

Όλη η κατάσταση με την ηλεκτροκίνηση , περιβαλλοντικά σωστή , life style σωστό κλπ ,
Χωρίς σαζμαν – πετάλια – τιμόνι (?) – αυτονομία 1-2 ωρών ,αυτόματο παρκάρισμα , αλλαγή λωρίδας όλα μου φαίνονται πλάστικ και φτηνιάρικα. Σαν να οδηγώ ...πλυντήριο με πρόγραμμα πλυσίματος.

Ενώ παντού η πρόοδος της τεχνολογίας (κινητό – τηλεόραση – ιντερνετ –σινεμά – μουσική) είναι υπερ της Ελευθερίας , η ηλεκτρική αυτοκίνηση είναι ΚΑΤΑ της ελευθερίας. Έτσι μου βγαίνει

Μάλλον στραβο-γερνάω …
Σωστος!!!

S2000

ΜπιΕμΝτάμπλγιου
Reaction score
1.384
Παίρνει ένα ντιζελάκι, κι αφήνει τα ηλεκτρικά σ'αυτους που διαθέτουν κάτι εκ των άνωθεν.

Πλήρης φόρτιση, με απλή μπριζα σπιτιού, θέλει 8 ώρες.
Με ταχυφόρτιση είναι συντομότερο το έργο, αλλά θέλει να αγοράσεις τον δικό τους εξοπλισμό, ο οποίος επίσης σε απλή μπριζα σπιτιού συνδέεται.
Δεν ήξεραν να μου πουν πόσο κοστίζει.
950,00€ + τοποθέτηση από το ηλεκτρολόγο σου
Χρόνοι φόρτισης για το 80% της μπαταρίας :
10:00-11:00 ώρες από οικιακή πρίζα
08:00 ώρες με φορτιστή BMW i wallbox 3.7 KW
04:00 ώρες με φορτιστή BMW i wallbox 7.4 KW
03:00 ώρες με φορτιστή BMW i wallbox 11 KW

Χρόνοι φόρτισης / Δημόσια φόρτιση για το 80% της μπαταρίας :
00:40-04:00 ώρες ανάλογα με τον φορτιστή

Για φόρτιση με ισχύ > 3,7KW και έως 50KW απαιτείται προαιρετικός εξοπλισμός ταχείας φόρτισης.
[DOUBLEPOST=1516125928][/DOUBLEPOST]Οι χρόνοι φόρτισης αφορούν τα BMW i3 (94Ah)
Κόστος ενέργειας οικιακή φόρτιση για το 100%
3,5-4,9€ ανάλογα με την τιμή της kwh
Κόστος ενέργειας /100 km
1.6-2.3€ ανάλογα με την τιμή της kwh

S2000

ΜπιΕμΝτάμπλγιου
Reaction score
1.384
Το αυτοκίνητο σίγουρα δεν κάνει για όλους και για όλες τις χρήσεις
Κατά την άποψη μου θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια σταθερή θέση Parking ιδανικά στο σπίτι που θα τοποθετηθεί το wallbox για άμεση και καθημερινή φόρτιση.
Τα καθημερινά km που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεπερνούν τα 100 οπότε ακόμα και το i3 BEV με τις νέες 94Ah μπαταρίες αρκεί.
Ταξίδι ειδικά μέσα στη Ελλάδα με ένα i3 REX που έχει πραγματική αυτονομία 400km (εξαρτάται πάντα από τον οδηγό) είναι εφικτό , αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να βρεις να το φορτίσεις και να περιμένεις τουλάχιστον 10 ώρες για να επιστρέψεις.
Απόσβεση σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις λόγο της υψηλής τιμής στην Ελλάδα , οι λόγοι επιλογής είναι κυρίως τεχνολογικοί και οικολογικοί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.240
Στα ίδια λεφτά με το i3 (~40.000€) βγαίνει το e-golf, το οποίο όμως έχει 300χλμ αυτονομία, σημαντικά μεγαλύτερη.

Είναι όμως απλά ένα ...γκολφ.

Οι δυνατές μπριζες ταχυφόρτισης μας λείπουν, ακόμα και στην Εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης, ειδάλλως μια χαρά θα έκανε τη διαδρομή με μια στάση, που έτσι κι αλλιώς θα κάνεις.

Αυτό το ποσό κτήσης όμως, για "οικονομία κατανάλωσης" δεν παίζει, δε θα αποσβεστεί ποτέ. Για οικολογικούς λόγους, να μπεις σε τέτοιο μπλέξιμο στο ελλαδισταν, δύσκολο...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.557
kαι δε νομιζω να εχουμε σταθμους φορτισης εντος Ελλαδος εντος πολεων να φανταστω ετσι? οποτε θελει φορτιση στο σπιτι?
γινεται σε οποιαδηποτε κοινη πριζα?
υπάρχουν και τα power banks :p:roflmao::lol:

Reaction score
27.918
ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΥΛΜΟΥΡ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΕΣΛΑ ΜΟΝΤΕΛ ΕΣ ....
ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΦΥΓΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ....
ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΡΙΜΠΑΣ ΑΠΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ....

[DOUBLEPOST=1516135341][/DOUBLEPOST]ΥΓ. Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΟΛΠΕΗΠΕΡ 1440 ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ.....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.211
ΥΓ. Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΟΛΠΕΗΠΕΡ 1440 ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ.....
Ε όχι και Tesla για wallpaper ρε Γρηγόρη...Αν έβγαζες το Tesla, θα άξιζε για wallpaper. :p

Πάρε wallpaper σε fullHD :D

Sorry για το off topic.

D

Deleted member 35

Guest
Όσο δε φτάνουμε τα 1'-2' που χρειάζεται η βενζίνη τόσο θα είναι ακριβά gadgets. Δε λέω ΟΚ όλα καλά και τέλεια αλλά τι να το κάνω όταν θέλω ώρες για ένα γέμισμα; Ακόμη και αυτό που έχει προταθεί να βγαίνει το κάτω μέρος σαν κασέτα και να το αντικαθιστούν πάλι έχει προβλήματα.

S2000

ΜπιΕμΝτάμπλγιου
Reaction score
1.384
Τελικά πόσα Volt έχει το καλώδιο της φόρτισης;
Ξέρει κανένας;
Οι πρώτες δύο επιλογές είναι για οικιακή φόρτιση με βασική προϋπόθεση 16 ασφάλεια , οι άλλες δύο είναι για επαγγελματική χρήση (σταθμούς φόρτισης).
Από καλώδια δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Reaction score
2.585
H τεχνολογία είναι πολύ καινούρια, μη κάνετε συγκρίσεις!
Φαντάζομαι δεν έχουν κιβώτιο ταχυτήτων (η ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα σε όλο το φάσμα στροφών το κάνει αχρείαστο). Γι αυτό εξαφανίστηκε Γρηγόρη... Τραβάει πολύ από 0 στροφές.

Αλλά με απασχολεί πολύ το θέμα των μπαταριών. Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή μπαταριών όταν έλθεί η ώρα; Και πότε έρχεται αυτή η ώρα; Και τι περιβαλλοντικό κόστος έχει η ανακύκλωσή τους; Και πως αυτό το περιβαλλοντκό κόστος μεταφέρεται στον τυχερο ιδιοκτήτη;

Reaction score
26.152
με 27 παιρνεις υβριδικο chr , αρκετα μεγαλυτερο χρησιμοτερο και γενικα ανωτερο σε ολες τις αποψεις.
καει λιγοτερη βενζινη απο οσο μπορεις να φανταστεις και δεν μενεις ποτε.

συναδελφος μπεμβεδακιας πηγε να δει το ι3
προσπαθουσε να πεισει τον εαυτο του να το αγορασει
τελικα ειδε chr που του αρεσε περισσοτερο και κατελληξε στο rx450 μεταχειρισμενο και εγινε ανθρωπος. η παρουσια ηλεκτροκινητηρα δινει πολυ δυνατα μεταβατικα (μη συγκρισιμα με ιδιας ισχυος συμβατικα οχηματα) και η οικονομια μεσα στην πολη ειναι αλλου. στην περιπτωση σου απλα τα ρεστα απο το ι3 τα κανεις βενζινη για αρκετα χρονια (τουλαχιστον 3)

Reaction score
27.918
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ HONDA INSIGHT ME 8,000 EURO ΠΟΥ
ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΨΟΓΟΣ.
ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ.

ΥΓ.ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ "ΤΙΜΗ" ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ
Η ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.863
Members
38.625