- Reaction score
- 1.469
Τελικο συμπερασμα του νήματος οποιος παρει τον onkyo του θεματος πρεπει να παρει και dirac!!
Χρειάζονται δυο επεξεργαστές. Το πλεονέκτημα ειναι πως το Dirac εχει λιγότερη επεξεργαστική δουλεια να κάνει οταν ειναι ήδη φλατ η απόκριση. Οπότε χανεις λιγοτερο headroom, δηλαδη ανεβάζεις τη στάθμη του φίλτρου κοντά στο -5.Ναι βρε το ίδιο λέμε, το Dirac παίζει πάντα τελευταίο.
Άρα πάντα είναι REW filters -> Dirac.
Ναι το έχω δοκιμάσει,
όχι δεν έχει νόημα.
Δεν ξέρω αν κατάλαβες αλλά για το μελλοντικό νήμα του kkaram δουλεύουμε τόση ώρα
Τσού.Χρειάζονται δυο επεξεργαστές. Το πλεονέκτημα ειναι πως το Dirac εχει λιγότερη επεξεργαστική δουλεια να κάνει οταν ειναι ήδη φλατ η απόκριση.
Μάλλον δεν εχει νόημα. Αλλα παίζει υποκειμενικά πολυ καλά.
Και αν ερθει φιλος σου μετα απο ολο αυτο το γ@μ@σι και σου πει δεν παιζει τοσο ωραια πια!Τσού.
Θα στο εξηγήσω απλά φίλε kkaram
Λοιπόν τα φίλτρα του REW τρέχουν πάντα πριν το Dirac.
Τα φίλτρα του REW δημιουργούν φασικές αποκλίσεις, ολίσθηση φάσης.
Για αυτό με eq από το REW άλλο μετράει το κάθε ηχείο ξεχωριστά, άλλο σε στέρεο. Γίνεται της ταναπούς. Θέλει πολυυυυυυ παίδεμα, με manual φίλτρα, ανά συχνότητα, ανά ηχείο, να ρυθμίσεις gain & Q. Μεγάλη φασαρία, κάποια στιγμή είχα ανεβάσει μετρήσεις στο νήμα μου που το είχα καταφέρει ικανοποιητικά.
Αφού λοιπόν τρέξεις φίλτρα από το REW και έχεις κάνει την φάση μπάχαλο, μετα ξεπατώνεις το Dirac να φτιάξει την φάση. Είναι τσάμπα κόπος. Επεξεργαστική ισχύει θέλει για την φάση, δεν είναι θέμα να τρέξει το gain και το Q. Τα δύσκολα είναι στην φάση
Ναι ξέρω σαν τηλέγραφος τα λέω , δεν το έχω με τα σεντόνια.
Καλά ρε αυτο λεω, εεεεεεΤσού.
Θα στο εξηγήσω απλά φίλε kkaram
Λοιπόν τα φίλτρα του REW τρέχουν πάντα πριν το Dirac.
Τα φίλτρα του REW δημιουργούν φασικές αποκλίσεις, ολίσθηση φάσης.
Για αυτό με eq από το REW άλλο μετράει το κάθε ηχείο ξεχωριστά, άλλο σε στέρεο. Γίνεται της ταναπούς. Θέλει πολυυυυυυ παίδεμα, με manual φίλτρα, ανά συχνότητα, ανά ηχείο, να ρυθμίσεις gain & Q. Μεγάλη φασαρία, κάποια στιγμή είχα ανεβάσει μετρήσεις στο νήμα μου που το είχα καταφέρει ικανοποιητικά.
Αφού λοιπόν τρέξεις φίλτρα από το REW και έχεις κάνει την φάση μπάχαλο, μετα ξεπατώνεις το Dirac να φτιάξει την φάση. Είναι τσάμπα κόπος. Επεξεργαστική ισχύει θέλει για την φάση, δεν είναι θέμα να τρέξει το gain και το Q. Τα δύσκολα είναι στην φάση
Ναι ξέρω σαν τηλέγραφος τα λέω , δεν το έχω με τα σεντόνια.
Γιατί το θεωρείς μπάλωμα ; Δεν μιλάω για την περίπτωση που δεν έχει γίνει treatment εκεί σίγουρα είναι παπατζηλιά . Αν μετά το treatment έχεις φέρει σε ενα ικανοποιητικό επίπεδο όλη την σχέση χρόνων αντήχησης , συχνοτικής απόκρισης και διάχυσης της ηχητικής ενέργειας στον χώρο και χρησιμοποιησεις ενα linear phase eq για να επέμβεις στο χαμηλό φάσμα να κάνεις μικροδιορθώσεις μόνο όφελος δεν θα έχεις ;Η ερώτηση:
Η απάντηση:
Η διαφωνία μας με τον Εαρ είναι ότι θεωρώ το 1,2,3 ως προαπαιτούμενα, το 4 μπάλωμα και το 5 ρουμ τριτμεντ λύση.
Πιάσε το αυγό και κούρευτο δλδ
Γιατί όλο το μαθηματικό ζόρι είναι στην φάση, στα παπάκια πόσο φλάτ απόκριση θα παραλάβει από το eq του REW. Ευθεία να του δώσεις ΔΕΝ θα στην κάνει ακόμα καλύτερη, θα στην κάνει όσο καλή θα στην έκανε αν έτρεχε όλα μόνο του.Πως στο Dirac μένει να ρυθμίσει μονο τη φάση, και αυτο σου δίνει headroom.
Εεεεεεεεε
Η διαφορά που εγω παρατήρησα ειναι πως το λαμπάκι του κλιπαρισματος άναβε σε μεγαλύτερη στάθμη. Περιπου +2db αν θυμάμαι καλά. Δεν ειναι λίγο.Γιατί όλο το μαθηματικό ζόρι είναι στην φάση, στα παπάκια πόσο φλάτ απόκριση θα παραλάβει από το eq του REW. Ευθεία να του δώσεις ΔΕΝ θα στην κάνει ακόμα καλύτερη, θα στην κάνει όσο καλή θα στην έκανε αν έτρεχε όλα μόνο του.
Γιατί το δοκίμασα
Έκανα όσο φλατ μπορούσα , με δέκα φίλτρα στα γούφερ, από 20Hz - 2000 Hz.
Μετά έκανα μετρήσεις με dirac.
Μετά έτρεξα φίλτρα REW + Dirac.
Αποτέλεσμα ότι και να τρέχεις μόνο το Dirac,
παρότι και η minidsp προτείνει αυτή την διαδικασία ( REW + Dirac), δεν κερδίζεις κάτι.
Μπαα είναι ψαρωτικό, ενεργά Xanadu με αλλαγμένα τουήτερ και dirac στα 2μ+ απόσταση ακρόασης ε όσο να ΄ναι τουλάχιστον θόρυβο θα κάνει.Και αν ερθει φιλος σου μετα απο ολο αυτο το γ@μ@σι και σου πει δεν παιζει τοσο ωραια πια!
Τον δερνεις??
Χωρίς τρητμεντ που το χρησιμοποιώ είναι μπάλωμα, όχι της πλάκας όμως κάνει εξαιρετική δουλειά.Γιατί το θεωρείς μπάλωμα ; Δεν μιλάω για την περίπτωση που δεν έχει γίνει treatment εκεί σίγουρα είναι παπατζηλιά . Αν μετά το treatment έχεις φέρει σε ενα ικανοποιητικό επίπεδο όλη την σχέση χρόνων αντήχησης , συχνοτικής απόκρισης και διάχυσης της ηχητικής ενέργειας στον χώρο και χρησιμοποιησεις ενα linear phase eq για να επέμβεις στο χαμηλό φάσμα να κάνεις μικροδιορθώσεις μόνο όφελος δεν θα έχεις ;
Αν μιλάμε για ίδια ακριβώς eq αυτό που περιγράφεις ίσως να είναι επακόλουθο μετατόπισης φάσης . Και συμβαίνει γιατί ακόμα και αν μειώνεις το gain μιας συχνότητας και κάποιων γειτονικών αυτής , , δεν κάνεις μόνο αυτό . Ταυτόχρονα δημιουργείται και μία μικρή χρονοκαθηστέριση σε αυτό το φάσμα δημιουργείται δηλαδή φασική μετατόπιση . Όλη αυτή η αλληλεπίδραση μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να δημιουργήσει πρόσθεση σε κάποιες συχνότητες και ενώ εσύ κάνεις cut σε κάποια περιοχή το συνολικό σήμα να έχει μεγαλύτερη ένταση . Δεν ξέρω να σου πω αν όντως συμβαίνει αυτο στην δικιά σου περίπτωση αλλά είναι μια πιθανότητα . Το έχω συναντήσει σε vst plug in που όταν το βάλεις σε linear phase mode δεν το κάνει .Η διαφορά που εγω παρατήρησα ειναι πως το λαμπάκι του κλιπαρισματος άναβε σε μεγαλύτερη στάθμη. Περιπου +2db αν θυμάμαι καλά. Δεν ειναι λίγο.
Το Dirac στο τέλος διορθώνει αυτά τα θέματα φάσης (αρκει να μην ειναι μέσα στην συχνότητα cross)Αν μιλάμε για ίδια ακριβώς eq αυτό που περιγράφεις ίσως να είναι επακόλουθο μετατόπισης φάσης . Και συμβαίνει γιατί ακόμα και αν μειώνεις το gain μιας συχνότητας και κάποιων γειτονικών αυτής , , δεν κάνεις μόνο αυτό . Ταυτόχρονα δημιουργίται και μία μικρή χρονοκαθηστέριση σε αυτό το φάσμα δημιουρίται δηλαδή φασική μετατόπιση . Όλη αυτή η αλιλεπίδραση μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να δημιουργήσει πρόσθεση σε κάποιες συχνότητες και ενώ εσύ κάνεις cut σε κάποια περιοχή το συνολικό σήμα να έχει μεγαλύτερη ένταση . Δεν ξέρω να σου πω αν όντως συμβαίνει αυτο στην δικιά σου περίπτωση αλλά είναι μια πιθανότητα . Το έχω συναντήσει σε vst plug in που όταν το βάλεις σε linear phase mode δεν το κάνει .
Tι ΟΝΚΥΟ , τα βουνά θα πάρει...οποιος παρει τον onkyo του θεματος
με εναν μικροφωνο usb dirac στο χερι ψαχνοντας να διορθωσει τον αντιλαλο στα βουνα??Tι ΟΝΚΥΟ , τα βουνά θα πάρει...
Σου λέω ότι συγκρίνεις κολοκύθια με μπετονοκαρφα.Δηλαδή μου λέτε ότι
Αν έρθουν στο χώρο μου δυο επαγγελματίες κιθαρίστες μαζί με την τραγουδίστρια
η και μικρή μπάντα με βιολια και νταούλια, η ένα καλό φωνητικό συγκρότημα
εγώ δεν θα ευχαριστηθω καθόλου, επειδή δεν έχω μετρήσει και δεν έχω φροντίσει
το σαλόνι μου......
Μισό λεπτό ρε φίλε....Σου λέω ότι συγκρίνεις κολοκύθια με μπετονοκαρφα.
Εννοείται, σα τα μπετονοκαρφα.Τα κολοκύθια είναι γεμιστά;
Σωστά.Είστε off topic