ika
News
- Reaction score
- 15.108
το cd νομοτελειακα θα χαθει οπως χαθηκε η κασετα και οι μπομπινες... και τα floppy disc στους υπολογιστες...Τη γοητεία του βινυλίου δεν την αμφισβήτησα ποτέ, άλλωστε κατά κάποιο τρόπο είμαι κι εγώ θύμα της.
Αλλά ρε παιδιά, τα CDάκια δεν τα συμπαθεί κανένας πια; Ή βινύλιο ή streaming δηλαδή; Εγώ θέλω να έχω (και) φυσική δισκοθήκη, γιατί να την έχω σε ένα προβληματικό μέσο σαν το βινύλιο κι όχι στο άφθαρτο και ηχητικά άρτιο CD; Μόνο γιατί το βiνύλιο είναι cool και όμορφο και φετίχ;
Και γιατί να μην έχω φυσική δισκοθήκη δηλ; Τι μουσική συλλογή θα αφήσω στην κόρη μου, το spotify που μπορεί να μην υπάρχει σε 10 χρόνια ή σε άλλα 20 να μην έχει μουσική της προκοπής; Ή κανένα αρχαίο σκληρό δίσκο που δεν θα παίζει; Θα μου πείτε σιγά μην ακούει η κόρη σου αυτά που ακούς εσύ, αλλά θα σας πω ότι ο χρυσός αιώνας της μουσικής, ήταν ο 20ος αιώνας (όπως και του κινηματογράφου) και μετά ψίχουλα. Και οι προηγούμενοι φυσικά για την κλασική. Αυτοί λοιπόν αξίζουν συλλογή, στην προσφορότερη δυνατή μορφή.
Άρα CD και πάλι CD για ποιοτική δισκοθήκη + διατήρηση της μουσικής. Και streaming για αναζήτηση και εύκολη ακρόαση.
Ένα CD player ή universal player πάντα θα βρεθεί να παίζει, ακόμη και σαν επισκευασμένη αντίκα μετά από 40 χρόνια. Ωστόσο είναι "αποτυχία" της βιομηχανίας που δεν κλείδωσε σε ένα ηχητικά υπερεπαρκές disc-format πχ. 24b/192kHz σαν οριστικό αντικαταστάτη του CD για να κρατήσει άλλα 100 χρόνια, όσο κρατάει και το βινύλιο μέχρι στιγμής. Ήδη κρατάει 40 το CD. Άλλα άλλες οι υστερο-βουλές του μάρκετινγκ...
Τα Audio CDs το συμπαθώ εγώ !!! Τα λατρεύω, συγκεκριμένα...Αλλά ρε παιδιά, τα CDάκια δεν τα συμπαθεί κανένας πια;
Τα πρώτα δικά μου CD από το 1991 είναι άθικτα. Από ελαστικότητα και λάμψη του υλικού είναι σαν να τα αγόρασα σήμερα. Το μέσο διαφημιζόταν ότι θα είχε διάρκεια ζωής 30 ή περισσότερα χρόνια αν θυμάμαι καλά. Εγώ τα βλέπω ουσιαστικά άφθαρτα αν φυλαχθούν προσεκτικά στη θήκη τους, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.Τα Audio CDs το συμπαθώ εγώ !!! Τα λατρεύω, συγκεκριμένα...
Ακόμα αγοράζω -συνήθως digipack- για μεγαλύτερη απόλαυση !!!
Η απορία μου είναι: Θα αντέξουν στον χρόνο ;;;
Κάποια από αυτά είναι από το 1990...
Λές να φθίνουν με τον χρόνο (πολυμερίζονται) ;;;
Ότι τα προσέχω... εννοείται !!
Όλα αυτά όμως ήταν πολύ προβληματικά από άποψη φθοράς/ανθεκτικότητας ή ποιότητας ήχου ή χωρητικότητας ή ταχύτητας. Ο οπτικός δίσκος (CD/SACD κλπ) ήταν τεράστιο άλμα σε όλα με πλήρη επάρκεια. Αν είχε υποστηριχθεί το SACD πρακτικά δεν θα χρειαζόταν κάτι καλύτερο για πολλές δεκαετίες - για φυσική δισκοθήκη. Ακόμη και το CD επαρκεί πλήρως (πλην των λιγοστών πολυκάναλων εγγραφών.)το cd νομοτελειακα θα χαθει οπως χαθηκε η κασετα και οι μπομπινες... και τα floppy disc στους υπολογιστες...
εχω την πτυχιακη μου σε ενα floppy και δεν εχω σπιτι usb floppy reader... τι να λεμε τωρα...
πηγατε τωρα τελευταια απο public να δειτε τον αριθμο των blu ray που διαθετει?
οσο περνουν τα χρονια ολο και περισσοτερα θα βρισκονται στο cloud και οχι στο σαλονι μας , στο public η σε καποια αποθηκη εισαγωγεαΌλα αυτά όμως ήταν πολύ προβληματικά από άποψη φθοράς/ανθεκτικότητας ή ποιότητας ήχου ή χωρητικότητας ή ταχύτητας. Ο οπτικός δίσκος (CD/SACD κλπ) ήταν τεράστιο άλμα σε όλα με πλήρη επάρκεια. Αν είχε υποστηριχθεί το SACD πρακτικά δεν θα χρειαζόταν κάτι καλύτερο για πολλές δεκαετίες - για φυσική δισκοθήκη. Ακόμη και το CD επαρκεί πλήρως (πλην των λιγοστών πολυκάναλων εγγραφών.)
ερχεται ενα αβιαστο "αχ να μην ειμαι (γνωστη τουλαχιστων) δισκογραφικη" ...η Taylor Swift "πήδηξε" την δισκογραφική
Πρακτικά μυαλά οι γυναίκες....Να συμπληρώσω δε πως η γυναίκα μου φωνάζει: "πούλα τα, πούλα τα, έχεις γεμίσει το σπίτι μηχανήματα"
Βάλε κανένα @ , τυχαία το είδα.Εδώ χρειάζεται απάντηση a la thva. Μακροσκελής και αναλυτική. Αρκούμαι στο να γράψω ότι δεν είναι έτσι. Συγκρίνειις διαφορετικά πράγματα, μπερδεύεις τους audiophile με τους συλλέκτες, αφορίζεις κάτι που πιθανόν σε κούρασε και αποφάσισες να το βάλεις στο περιθώριο, δεν λαμβάνεις υπόψιν το υποκειμενικό του πράγματος και κολλάς σε κάποια τεχνικά θέματα τα οποία ως γνωστόν είναι ενδεικτικά του πράγματος και δεν αντικατοπρίζουν απαραίτητα την.αλήθεια.