πολυκαναλοι τελικοι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
πες το και ετσι (αισθανομαι ο αλεφαντος του χωρου )
λογο λιμανιου η γραμματικη μου θελει φρεσκαρισμα (υποσχομαι να το παλεψω)

Reaction score
5.614
πειτε μου κατι εμενα αν θελετε, γιατι δεν καταλαβαινω που τη πατε τη κουβεντα...
ηχεια (μπροστινη τριαδα) με αντισταση 4 Ohms και ευαισθησια 90db/2.83V/m, στα οποια η ευαισθησια "κατρακυλαει" στα 3.6 ohms στα 150Hz, με τι watt ενισχυτη πρεπει να συνδυαστουν? (τρατζιστορ παντα)
νταξει, οσο πιο δυνατος τοσο το καλυτερο...αλλα μιλαμε σε λογικες και γηινες τιμες..
συστηνεται απ τον κατασκευαστη των ηχειων 100-250 watt rms στα 8 Ohms/καναλι και ο ενισχυτης να μπορει να διαχειριστη 4ωμα ηχεια...
χωρος που θελουμε τα ηχεια να καλυψουν, περιπου 20m2 και σε μεσες σταθμες των 90+ db, με εξαρσεις και προς τα πανω...να μην παιζουμε (σε watt) οριακα, ωστε να μην μπορουν το ηχεια να δωσουν τα "δυναμικα" οταν χρειαστει...
ενας 250αρης δλδ φτανει ή και παλι λιγος θα ειναι?....(για το χωρο και τις σταθμες που ανεφερα παντα)...
ειναι καλυτερα το κεντρικο να εχει αποθεμα σε watt?...να παιξει δλδ με ενα τελικο "κατά-δικο" του που λενε?:D
Τhe bigger, the better, αλλά...

Μήπως η ανάγκη για τόσα watt ξεκινά από λάθος επιλογή ηχείων; Σε 20 τετρ. μέτρων, καθημερινής χρήσης σαλόνι διαμερίσματος (με την συνεπαγόμενη λάθος τοποθέτηση ηχείων και τα χαμηλά db), είναι όντως απαραίτητα τα ηχεία-τέρατα με αντίστοιχα τέρατα ενισχυτικά;

Και φτάνει πια με την πιπίλα ότι προορίζονται και για μουσική, λες κι αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Μια χαρά (και καλύτερα) θα αποδώσουν ηχεία βάσης στον δεδομένο χώρο και χρήση. Κι αν μιλήσουμε για κόστος, αν τα αντίστοιχα χρήματα δοθούν σε ποιοτικά ηχεία-ενισχυτικά λιγότερο ενεργοβόρα, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι απλά καλύτερο, αλλά μεθυστικά μαγικό.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Όλοι παραμυθιάζονται ότι θα ακούνε δυνατά, πράγμα που δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ. :)
Σχεδόν όλα τα συστήματα με ολοκληρωμένους AV παίζουν μια χαρά σε νορμάλ εντάσεις πολυκατοικίας.

Reaction score
512
Αμα κατουρησα στο πηγαδι να μου το πειτε . Τι καθομαι και γραφω 6 μυνηματα χθες και τωρα δεν υπαρχουν και τωρα ειμαι αλακας

Reaction score
766
το σετ αργοτερα (δλδ σε κανα χρονο απο τωρα να μαστε καλα) θα μεταφερθει σε μεγαλυτερο χωρο...σαλονι παλι...αν και παλι τα βασης μπορουν να το καλυψουν...

τες παντων...ενταξει θα το πω λοιπον...βιτσιο...:D...δαπεδου προτιμω για λογους οφθαμολουτρου...εχω και το ιστορικο οτι θελω να βλεπω τα ηχεια στο χωρο μου, οποτε καταλαβαινετε...αρρωστια...για την ιστορια, η τοποθετηση τους θα γινει με τη μινιμουμ επιπλωση που μπορουμε, γυρω και μπροστα απ αυτα....

παντως, αν εδινα σε εναν μονοφωνικο τελικο να οδηγησει το κεντρικο, δεν θα εβγαζα κατι παραπανω απο τον τελικο μου, για την οδηγηση των υπολοιπων...δεν εχει κοινο τροφοδοτικο για να κερδισει απ αυτο, ετσι δεν ειναι?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.705
Αμα κατουρησα στο πηγαδι να μου το πειτε . Τι καθομαι και γραφω 6 μυνηματα χθες και τωρα δεν υπαρχουν και τωρα ειμαι αλακας

Μάλλον δεν διαβάζεις μηνύματα εκτός απ' τα δικά σου! :thumbsdown:

Ρίξε μια ματιά στο #153

Reaction score
5.614
...δαπεδου προτιμω για λογους οφθαμολουτρου..
...
παντως, αν εδινα σε εναν μονοφωνικο τελικο να οδηγησει το κεντρικο, δεν θα εβγαζα κατι παραπανω απο τον τελικο μου, για την οδηγηση των υπολοιπων...δεν εχει κοινο τροφοδοτικο για να κερδισει απ αυτο, ετσι δεν ειναι?
Δεκτό και γνωστό αυτό περί βίτσιου, αλλά οι ερωτήσεις σου το αναιρούν.
Από τη μια λες ότι ακούς σε νορμάλ εντάσεις σαλονιού και από την άλλη διερωτάσαι αν με μονομπλόκ στο κεντρικό κερδίσεις σε απόδοση.
Για πότε, αφού δεν παίζεις σε reference level.

Φυσικά και το καλύτερο είναι πολλαπλοί μονομπλόκ-θηρία, ή τουλάχιστον στα τρία μπροστινά, ή και μόνο στο κεντρικό, ώστε να παίζεις με δικάναλο στα main. To θέμα είναι αν η κυριολεκτική χρήση το απαιτεί. Εκτός και αν το οφθαλμόλουτρο ισχύει και για τα ενισχυτικά.

Reaction score
766
ναι...δεν το ξεκαθαρισα...εννοουσα να μην ζοριζεται ο ενισχυτης ωστε να τον παρω στο χερι ή να παραμορφωνει...τα ηχεια οντως θα παιζουν σε μεσες σταθμες....αντε και λιγο παραπανω...απλα και σε μεσες εντασεις, αν το ηχεια ειναι "δυσκολα", θα χρειαζονται βαρβατο τελικο σε ρευματα?....ή εχει να κανει τελικα μονο με τις σταθμες που ακουμε?...

δλδ αν σε ενα περασμα μιας ταινιας ή σε μουσικη, το ηχειο (ακομα και σε μεσες σταθμες) χρειαστει ρευματα, που να μπορει ο τελικος να δωσει χωρις να παραμορφωσει....για να καταλαβουμε και εμεις που ακουμε, οτι κατι αλλαξε και οχι μια ψιλο-φλατ αποδοση...δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος...

Last edited:

Reaction score
5.614
Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν με τις στάθμες που ακούμε, αυτό λέω. Πώς να ζοριστεί ο Χ πολυκάναλος τελικός, αν δεν καλείται να παίξει σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα απαιτητικό σήμα και σε υψηλή ένταση;

Μιλώ για κυριολεκτική χρήση θέασης ταινιών στο τυπικό, καθημερινό σαλόνι και όχι για τεστ ξεχαρμανιάσματος με κλιπ αναφοράς.

Ωραίο το οφθαλμόλουτρο και η περηφάνια κτήσης των ηχείων-θηρίων και των βαρβάτων ενισχυτικών, αλλά στην πράξη μένει να είναι μόνο αυτό. Ως επί το πλείστον, ούτε ο χώρος, ούτε οι ίδιες οι ταινίες δικαιολογούν τη χρήση τους.

Από κει και πέρα αν είμαστε άπλες, καλό κάνει παρά κακό να έχουμε τελικούς με διπλάσια απόδοση από την προτεινόμενη για τα δεδομένα ηχεία.

Από πολυκάναλους βαρβάτους τελικούς, αν ήταν να επιλέξω, θα επέλεγα τις τρικάναλες εκδόσεις, με το σκεπτικό ότι τα τρία μπροστινά τρώνε το όποιο ζόρι.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Οι μέσες στάθμες σημαίνουν 5-10 watts ανά κανάλι, και πολύ λέω.

Reaction score
766
οκ...message received....:thumbsup:

και αν βγηκαμε λιγο εκτος topic (παρουσιαση μοντελων τελικων), δειχτε επιεικεια...αν και το χω ξανακανει :D

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καποια στιγμη λοιπον , ακουγαμε με το μανωλη το audyssey (07)
και μου λεει , δεν βγαζει τεστ τον σε ολα τα καναλια ταυτοχρονα , οπως το mca ....
Και ρωταω τον κυριακακη γιατι ?
και μου απαντα ,
γιατι δεν υπαρχει η ιδια πληροφορια σε ιση σταθμη σε ολα τα καναλια ταυτοχρονα.........
-----Τοσο απλα.......το περισοτερο ρευμα το τρωνε τα 3 μπροστινα...
αν βεβαια καποιος εχει γηπεδο και ηχεια μενιρ σε αποσταση μετρων , απο την θεση ακροασης , και ηχεια ρουφηχτρε και αναισθητα...Οκ εκει καλο ειναι να υπαρχει ισοποσο ρευμα,
σε σχεδον ολες τις αλλες περιπτωσεις ,
(που βρωμανε τα χνωτα των πλαινων στην θεση ακροασης =τοσο κοντα μπορει να ειναι)
εκει με 100 βατακια τελικου μια χαρα κανεις τη δουλεια σου......απλα οπως ολα τα πραματα ξεκινησαν καποτε πολυκαναλοι τελικοι με βατ κατω των 100 , και πλεον τα 100 ακουγονται σαν στραγαλια...........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
2700 για τους κοινους θνητους (Made in usa) ..........αλλα χτυπησα το στερνο τεμαχιο......και θα ξαναργησει να ερθει (την αλλη φορα περιμενα μηνες 4 +)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
α και για να στεναχωρησω τους φαν της κομπανιας
η σερμπερν τελικους πολυκαναλους (για την ωρα) (και αγνωστο για ποσο)
ΤεΛος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo