ριβιουερς

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Jimmy Hughes.

Χρησιμοποιούσε τα ηχεία του - Impulse - τελείως ανορθόδοξα.

Τα ηχεία "κοιτούσαν" τους πλαϊνούς τοίχους, αλλά με την πλάτη στο ακροατή !

Ο Jimmy Hughes θεωρούσε ότι αυτή η ανορθόδοξη τοποθέτηση ήταν η πλέον αποτελεσματική.
Σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση...:137:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ΒΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΑΣ!!!

O Robert Deutsch είναι τιμή του και τιμή μας, που έγινε ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ του A.C.A.

Τωρα θα κάνουμε και το Κόγια γιατί... κρίμα το παιδί... Δεν αντέχω άλλο να τον βλέπω να βασανίζεται... Από το 2000 έχει να κοιμηθεί ήρεμα!!!

Οι υπόλοιποι... ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ... βράστε στο ζουμί σας!!!

Reaction score
5
Re: ΒΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΑΣ!!!

O Robert Deutsch είναι τιμή του και τιμή μας, που έγινε ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ του A.C.A.

Τωρα θα κάνουμε και το Κόγια γιατί... κρίμα το παιδί... Δεν αντέχω άλλο να τον βλέπω να βασανίζεται... Από το 2000 έχει να κοιμηθεί ήρεμα!!!

Οι υπόλοιποι... ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ... βράστε στο ζουμί σας!!!
κομπλεξικός είσαι εσύ γιατί δεν έχεις brax που έχω εγώ! ΧΑ! Κεφτε, ε κεφτέ!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489
Πράγματι μου ανέφερε κάποιον Κώστα Κόυγια που συμπαθεί πάρα πολύ. Θα σου στείλει λέει κι ένα καλώδιο ρεύματος για δώρο...
ΑΧΧΧ ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ!!!
Ευπρόσδεκτο το καλώδιο, και πάνω στην ώρα. Θέλω να φτιάξω μια προέκταση για το ψυγείο…

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489

Ιδού και ο ενάρξας, ο πέτρος του σκανδάλου. Άβε Πητήδιους Πανικόβλητους!

Reaction score
5
Για αυτό αγαπώ το avsiteρε παιδί μου είναι κλασικό και διαχρονικό δεν αλλάζει ποτέ ο κόσμος να χαλάσει! Σταθερή αξία! xaxaxa

Reaction score
4
Απάντηση: ΒΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΑΣ!!!

Αφού πέρασε από την επιτροπή και κρίνατε ότι είναι άξιος για μέλος του 'ομίλου', τελικά, πλήρωσε ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ριβιουερς

Ο κος Σκαλούμπακας έχει τιμωρηθεί για μη σύσταση προς τις υποδείξεις. Παρακαλώ να μην συνεχιστεί μία τέτοια off-topic συζήτηση...

Reaction score
8
Ο κος Σκαλούμπακας έχει τιμωρηθεί για μη σύσταση προς τις υποδείξεις. Παρακαλώ να μην συνεχιστεί μία τέτοια off-topic συζήτηση...
κριμα και ηθελα να δω μετα τα ποτα τι φαγανε

Reaction score
0
Αν το 6moons είναι σοβαρό ρηβιουεροσάιτ, τότε να πάμε να πνιγούμε όλοι μας. Τουλάχιστον, ο John Atkinson είναι σοβαρός επαγγελματίας και δημοσιεύει μετρήσεις ακόμη κι αν το δοκίμιο τιμάται 600$, αλλά είναι κι αυτός αναγκασμένος να ανέχεται γελοίους αρθρογράφους, (να μην πω τίποτα χειρότερο).

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

(Τα link παραπέμπουν ενδεικτικά σε μια γελοία περίπτωση)...
Παρντόν βρε Κώστα, αλλά κοιτούσα μόνο για ενισχυτές και ηχεία, όχι χαϊεντασφάλειες.

Άλλωστε, αυτά είναι για μαγκνεπανάδες, που έχουν από 3 σε κάθε ηχείο (αν δεν τις στείλουν στο πυρ το εξώτερον)...:137:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: ριβιουερς

κρίμα και ήθελα να δω μετά τα ποτά τι φάγανε
Δεν φάγανε Θανάση, δεν φτάσαν τα ευρά! :137:

Τόση φασαρία για τους ριβιούερς, ρε παιδί μου. Αλλά μια και τους πιάσαμε ας συμφωνήσουμε τι είναι ο όρος.

Όπως βλέπω στο λεξικό (τα αγγλικά μου είναι αδύνατα, είχα δώσει βάρος στα γαλλικά και στο πιάνο στο σχολειό :119: ) review σημαίνει ανασκόπηση, αναβαθμολόγηση, αναψηλάφηση, επιθεώρηση, κριτική, ενώ reviewer λέει σημαίνει κριτικός.

Νομίζω όμως πως αυτός ο όρος δεν ενδείκνυται για όλους. Π.χ. όταν ο παλληκάρις παραθέτει μόνο φωτός από το εμπόρευμα και θεατρικού τύπου περιγραφή, μάλλον ο καλύτερος όρος είναι επιθεωρητής. Που επιθεωρεί απ' αλάργα, με σχετικό ύφος βεβαίως βεβαίως και φυσικά δεν δέχεται αντιρρήσεις.

Ενώ αν ανοίγει το καπώ, όπως κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι (δεν έχω δικαίωμα για 3ο emoticon, τη σελίδα μου μέσα), καλύτερα περιγράφονται με τον όρο αναψηλαφητής.

Νομίζω ήρθε η ώρα να χωρίσουμε σε κατηγορίες και τους reviewers. Είμαι βαθιά συγκινημένος, είναι μια ιστορική στιγμή, αυτή που ζούμε όλοι μας!
(δεν έχω δικαίωμα για 4ο emoticon, τη σελίδα μου μέσα)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489
Re: Απάντηση: Re: ριβιουερς

Ενώ αν ανοίγει το καπώ, όπως κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι (δεν έχω δικαίωμα για 3ο emoticon, τη σελίδα μου μέσα), καλύτερα περιγράφονται με τον όρο αναψηλαφητής.
Ωχ, αυτό μου φέρνει προς αναμόχλευση παθών...

Reaction score
4

Θα συμφωνούσαμε άραγε στην ερώτηση:
Πως θα έπρεπε να είναι ένας σωστός reviewer ? :422:

Να μιλήσουμε και για την άλλη πλευρά δηλαδή.

Reaction score
0

Θα συμφωνούσαμε άραγε στην ερώτηση:
Πως θα έπρεπε να είναι ένας σωστός reviewer ? :422:

Να μιλήσουμε και για την άλλη πλευρά δηλαδή.
Θα έπρεπε να είναι σωστός στα reviews.

Reaction score
1.844

Και συνεχίζω.

Αν (ο reviewer) παραθέτει ένα σύντομο κείμενο και μικρές φωτός, συντροφιά με ένα μεγάλο πίνακα βαθμολογίας (π.χ. 9,65 μα άριστα το 10) τότε ο προσφορότερος τίτλος είναι αναβαθμολογητής. Αν μάλιστα στο επόμενο τεύχος η βαθμολογία "ενισχυθεί" (δαίμων του τυπογραφείου :116: ) τότε δικαίως έχει τον τίτλο του αρχιαναβαθμολογητή, γαλλιστί maître réviser! :125:

Τέλος το 1ο κουπλέ, πάμε για το ρεφραίν.

δικόοο σας που λένε και στα μαγαζά!

Reaction score
13
Ελπιζω η παραγωγη να μην ξεχασει και τα backing vocals, που οσο ναναι χαριζουν....
Τιποτα σε Σσιπ-σιπ-Σσούμπι ντούα-Σσούμπι ρουά ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Θα έπρεπε να είναι σωστός στα reviews.

Όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά άχαρο να προσπαθείς να υπογράψεις κάτι υποκειμενικό όπως ο ήχος. Ως γνωστός ο ήχος έχει υποκειμενικά, αλλά και αντικειμενικά χαρακτηριστικά (δείτε σχετικά εδώ). Επομένως ένα σωστό review συσκευής ήχου, δεν μπορεί να επικεντρώνεται σε αυτά.

Πρωτίστως θα πρέπει να ενημερώνει για:

α) τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής
β) την εργονομία της
γ) την ποιότητα κατασκευής
δ) για τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά της συσκευής (π.χ. ισχύς, συχνοτικό εύρος, κλπ κλπ)
ε) μετρήσεις των κρίσιμων χαρακτηριστικών
στ) τυφλές δοκιμές Α/Β/Χ από πάνελ ακροατών των υπό εξέταση συσκευών σε σχέση με άλλες παραπλήσιας τιμής.

Δευτερευόντως και περιεκτικά θα πρέπει να υπάρχει η εκτίμηση του reviewer για τα υποκειμενικά χαρακτηριστικά της συσκευής, αλλά και το πως στέκει απέναντι στον ανταγωνισμό από την πληθώρα συσκευών της αγοράς.

Εν κατακλείδι θα πρέπει να παρουσιάζει την αιτιολογημένη απόφαση του reviewer για την πρόταση αγοράς ή όχι της συσκευής.

Ούτε μπλε, πράσινα και κόκκινα αστεράκια, ούτε βαθμολογίες με 23 δεκαδικά ψηφία.

Η "λούμπα" στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι reviewers είναι ότι στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν ασχολούνται πολύ περισσότερο με τα υποκειμενικά κριτήρια, και μάλιστα με έναν σχεδόν ηλίθιο και φανφαρόνικο τρόπο. Τις περισσότερες φορές ο reviewer "ξανανακαλύπτει" την δισκοθήκη του, άλλες φορές "παραδίνεται" στο άκουσμα, άλλες φορές νιώθει ότι "βρίσκεται" μέσα στην ηχογράφηση, άλλες φορές "χάνεται" μέσα στην αχανή στερεοφωνική εικόνα, άλλες φορές ανακαλεί ακούσματα άλλων συσκευών στην "ακουστική του μνήμη" (!!!) κλπ κλπ. Το αποτέλεσμα φυσικά αυτού του πλατειασμού τις περισσότερες φορές απλά προσφέρει άφθονο γέλιο, παρά ενημέρωση.

Και δόξασοι ο Θεός έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα φαιδρότητας τα τελευταία χρόνια.

Reaction score
1.844

Ελπιζω η παραγωγη να μην ξεχασει και τα backing vocals, που οσο ναναι χαριζουν....
Τιποτα σε Σσιπ-σιπ-Σσούμπι ντούα-Σσούμπι ρουά ...
:119:
.... Πρωτίστως θα πρέπει να ενημερώνει για:

α) τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής
β) την εργονομία της
γ) την ποιότητα κατασκευής
δ) για τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά της συσκευής (π.χ. ισχύς, συχνοτικό εύρος, κλπ κλπ)
ε) μετρήσεις των κρίσιμων χαρακτηριστικών
στ) τυφλές δοκιμές Α/Β/Χ από πάνελ ακροατών των υπό εξέταση συσκευών σε σχέση με άλλες παραπλήσιας τιμής. (1)

Ούτε μπλε, πράσινα και κόκκινα αστεράκια, ούτε βαθμολογίες με 23 δεκαδικά ψηφία. (2)

Η "λούμπα" στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι reviewers είναι ότι στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν ασχολούνται πολύ περισσότερο με τα υποκειμενικά κριτήρια, και μάλιστα με έναν σχεδόν ηλίθιο και φανφαρόνικο τρόπο. .... Το αποτέλεσμα φυσικά αυτού του πλατειασμού τις περισσότερες φορές απλά προσφέρει άφθονο γέλιο, παρά ενημέρωση .... (3)
(1) Εδώ τα είπες όλα. Ο επαγγελματίας, που έχει δυνατότητα για τις κατάλληλες μετρητικές συσκευές, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει. Ο ήχος είναι μετρήσιμος, όταν υπάρχει η διάθεση για αντικειμενικότητα. Και όχι όταν βάζουμε την κλίμακα στα 5 dB, για να βγούν οι μετρήσεις ελαιόλαδο.
(2) Αυτός είναι ο αναβαθμολογητής, όπως έγραψα πιο πάνω.
(3) Κι αυτός ο επιθεωρητής. Μια διευκρίνηση. Η λούμπα σκάβεται για να πέσει μέσα ο υποψήφιος πελάτης. Απλά κάποιες φορές ο επιθεωρητής φοράει σκαρπίνι και γλυστράει ο :409:

Βάλε μια ελβιέλα, ρε καρόιδο! (αν είχα δικαίωμα και για 3ο emoticon θα έβαζα!)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi