τεχνολογίες LED

Reaction score
0
Μπορεί κάποιος να μου πεί οι διαφορετικές τεχνολογίες LED που εφαρμόζονται ποιές είναι γιατί στην Philips 40PFL8664 είδα αναφέρει Edge-Led, σε άλλες υπάρχει η Direct-Led και δεν ξέρω συνολικά τί άλλος τύπος υπάρχει... Μπορεί κανείς να μου κάνει ένα μικρό briefing?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: τεχνολογίες LED

Edge-LED

Direct-LED
The aesthetic difference between new LED TVs and Traditional LCD TVs is the depth. ‘Ultra-Slim’ LED TVs are extremely thin and lightweight, some models up to 55” in size and less than 1” thick. Samsung was the first to release the ‘Ultra-Slim’ LED TV design, and was a big attraction at CES 2009 this past January. The typical Ultra-Slim LED uses a design called ‘LED Edge Lighting’, or ‘Edge-Lit’. This design places the LED backlights around the edge of the screen; no actual backlights are behind the screen. Traditional LCD and LED backlighting is known as ‘Direct Lighting’, because the light source is located behind the screen, and fires directly towards the viewer.
Direct-LED, Edge-LED, Local Dimming Direct-LED

Reaction score
0

χμμ ευχαριστώ, αλλά μια μικρή σούμα στο ποιά τεχνολογία είναι η καλύτερη και γιατί θα με βοηθούσε ιδιαίτερα, γιατί με τα αγγλικά μου η κατάσταση είναι ψιλοτραγική

Reaction score
6
Θεωρητικά η τεχνολογία LED με local dimming είναι καλύτερη, αλλά εγώ θα κοίταζα ποια τηλεόραση αξιοποιεί την τεχνολογία της καλύτερα.

Με λίγα λόγια, θα κοίταζα ποια έχει την καλύτερη εικόνα, ανεξαρτήτως τεχνολογίας.

Reaction score
0

έχεις δίκιο αλλά δεν μπορείς να τις συγκρίνεις εάν δεν τις έχεις δίπλα δίπλα, να παίζουν το ίδιο και με flat όλες τις ρυθμίσεις και όλο αυ΄το το πακέτο είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις!

Reaction score
0

Τελικός κριτής η εικόνα. Συμφωνώ με προλαλίσαντες. Δεν είναι απίθανο αν και θεωρητικά μια Direct LED με Local dimming είναι το... creme de la creme να δούμε μια side led με νέου τύπου διαχύτη και π.χ καλύτερο αλγόριθμο και επεξεργαστή να έχει και καλύτερη κίνηση και πιο σωστό π.χ τηλεοπτικό σήμα...

Θεωρητικά λοιπόν μια: 200Hz, Direct LED, local dimming, με κάτι σαν Motionflow Ultra (!...) και slim σχεδιασμό είναι το άγιο δισκοπότηρο!

Reaction score
0

παιδια περιμενω και εγω μεσα στην αλλη βδομαδα την τηλεοραση
samsung 8000 led στις 40 ιντσες την θελω κυριως για gaming στο ps3 παρακολουθηση τηλεοπτικων προγραμματων και πολυ λιγες ταινιες. μπορειτε να προτεινετε ρυθμισεις η καλυπτομαι με τις τυποποιημενες της τηλεορασης? δεν εχω ιδεα απο calibration και γενικα δεν εχω εμπειρο ματι ουτε σκαμπαζω απο τεχνικα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Eδώ υπάρχουν κάποιες προτεινώμενες ρυθμίσεις,ενώ εδώ θα βρείτε για το μοντέλο 7000.Δοκιμάστε και τις 2,δείτε τι σας ταιριάζει.

Εdit :Κοιτάξτε και εδώ

Reaction score
0
Απάντηση: Re: τεχνολογίες LED

Eδώ υπάρχουν κάποιες προτεινώμενες ρυθμίσεις,ενώ εδώ θα βρείτε για το μοντέλο 7000.Δοκιμάστε και τις 2,δείτε τι σας ταιριάζει.

Εdit :Κοιτάξτε και εδώ
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση λεγομαι Δημητρης μπορεις να μου μιλας στον ενικο. μπορεις να μου πεις τις προ ρυθμισεις της εν λογω tv εχει movie mode nature και που χρησιμευει το καθενα ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Δημήτρη οι προρυθμίσεις κάθε τηλεόρασης είναι κάποια τυφλοσούρτη που βάζουν οι εταιρίες,για χρήση σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα ή καταστάσεις.Το που χρησιμευει στηνκάθε tv είναι διαφορετικό.
Τα συνήθη είναι ένα dynamic mode(για θέαση σε πολύ έντονες συνθήκες φωτισμού),ένα movie mode(γιά θέαση ταινιών) και ένα game mode(για παιχνίδια).Προσωπικά,ποτέ και κανένα mode δεν με ευχαρίστησε οπότε πάντα κάνω αλλαγές είτε βασισμένος σε σετ σαν αυτά που έδωσα στα link είτε με το μάτι:120:(αν και ξέρω ότι δεν είναι πλήρως σωστός τρόπος).
Οπότε δοκίμασε κάποια σετ,εκτός και αν έχεις την όρεξη και τα χρήματα να αγοράσεις calibrating set(κάτι που πρέπει να κάνω...) και δες τι σε ευχαριστεί.:126:

Γιώργος

Reaction score
0

κοιταξε με calibration δεν μπορω να μπλεξω γιατι θα μπερδευτω περισσοτερο. οι ρυθμισεις που δινει το fullhd.gr δεν ξερω να αφορουν μονο ταινιες η ειναι για γενικη θεαση

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Ούτε και εγώ το ξέρω αυτό.Δοκίμασε τις γενικά και εδώ είμαστε για τυχόν άλλες απορίες.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: τεχνολογίες LED

Ούτε και εγώ το ξέρω αυτό.Δοκίμασε τις γενικά και εδώ είμαστε για τυχόν άλλες απορίες.
σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου φιλε γιωργο

Reaction score
73

...και αν έχεις την όρεξη και τα χρήματα να αγοράσεις calibrating set(κάτι που πρέπει να κάνω...) ...
Αγαπητε Γιωργο...

1) Ποσο κάνει ενα τετοιο συστημα.?
2) Ειναι δύσκολο να το χειριστει ενας αρχαριος..?
3) Υπαρχουν διαφορα τετοια συστηματα αναλογης δυσκολίας χρήσης..?
4) Εσυ ποιο θα αγόραζες..?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Ξεκινάμε με ένα δισκάκι που έχει πατερνάκια για ρύθμιση.Κυκλοφορούν και άλλα,όμως αυτό Βλέπω να χρησιμοποιούν κατά κόρον(περίπου 30 δολαριά).
Θέμε και ένα τέτοιο(200 δολαριάκια,υπάρχουν και πολύ ακριΒότερα και καλύτερα)
Φωτόμετρο(σαν του Βογιατζάκη,περί τα 200 ευρώ)
Κανα σεμινάριο και διάΒασμα να ξέρουμε τι μετράμε και πως(εδώ μπαίνει η δυσκολία χρήσης/κόστος αγνωστο).
Θα ξεκινούσα με κάτι φθηνό(κανά 300αρι για το σετάκι),για πειραματισμό και εκμάθηση.Μετά φτάνει όσα θες....Υπάρχουν colorimeters που εύκολα φτάνουν το 3000αρο.

Επίσης το σωστό είναι caliBration και όχι caliBrating:137:

Reaction score
0

Γιατί τόσο μεγάλος ντόρος για καλιμπράρισμα σε μια tv, για να δούμε χρώματα σωστά; σε σχέση με τί, όλα αυτά ειδικά για τις tv κατά τη γνώμη μου είναι κουραφέξαλα.Καλιμπράσισμα θέλουν π.χ. οι επαγγ. στο χώρο των γραφικών τεχνών όπου πρέπει να βλέπεις σωστά το αντικείμενο στο οποίο κάνεις χρωματικές διορθώσεις στον υπολογιστή. Τώρεα για τις tv ε οκ, και εάν δείς πιό ροζουλι π.χ. το κώλο του brad pit ή τα τζιτζάκια της Mόνικα Μπελούτσι ε τί έγινε; Τίποτα, όλα είναι μια συνήθεια και αέρας, βαρέθηκα να μου δημιουργούν κ να μου φορτώνουν ανάγκες!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Γιατί τόσο μεγάλος ντόρος για καλιμπράρισμα σε μια tv, για να δούμε χρώματα σωστά; σε σχέση με τί, όλα αυτά ειδικά για τις tv κατά τη γνώμη μου είναι κουραφέξαλα.Καλιμπράσισμα θέλουν π.χ. οι επαγγ. στο χώρο των γραφικών τεχνών όπου πρέπει να βλέπεις σωστά το αντικείμενο στο οποίο κάνεις χρωματικές διορθώσεις στον υπολογιστή. Τώρεα για τις tv ε οκ, και εάν δείς πιό ροζουλι π.χ. το κώλο του brad pit ή τα τζιτζάκια της Mόνικα Μπελούτσι ε τί έγινε; Τίποτα, όλα είναι μια συνήθεια και αέρας, βαρέθηκα να μου δημιουργούν κ να μου φορτώνουν ανάγκες!
Αγαπητέ zoran το ύφος σου είναι επιεικώς απαράδεκτο και δείχνει άτομο που είναι άσχετο με το θέμα της εικόνας.:141:

Πρέπει να καταλάβεις ότι η σωστή εικόνα είναι δικαίωμα όλων και όχι μόνο των επαγγελματιών, μία δοκιμή μπορεί να σε πείσει για το λάθος που κάνεις, αν έχεις κάποια σύγχρονη TV κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δες μια ταινία σε HD, έπειτα ψάξε στο διαδίκτυο για προτεινόμενες ρυθμίσεις, ξαναδές την ίδια ταινία και δες τις διαφορές.

Reaction score
0

Αγαπητέ zoran το ύφος σου είναι επιεικώς απαράδεκτο και δείχνει άτομο που είναι άσχετο με το θέμα της εικόνας.:141:

Πρέπει να καταλάβεις ότι η σωστή εικόνα είναι δικαίωμα όλων και όχι μόνο των επαγγελματιών, μία δοκιμή μπορεί να σε πείσει για το λάθος που κάνεις, αν έχεις κάποια σύγχρονη TV κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δες μια ταινία σε HD, έπειτα ψάξε στο διαδίκτυο για προτεινόμενες ρυθμίσεις, ξαναδές την ίδια ταινία και δες τις διαφορές.
Κοίτα απαράδεκτο είναι το δικό σου επικριτικό στυλ. Δεν κατάλαβα, όταν έχει κανείς διαφορετική γνώμη για κάποιο θέμα θα υπάρχει κάποιος σαν εσένα που θα ποστάρει αποκαλώντας άσχετο τον οποιονδήποτε; Mαζέψου!
Μόνος σου ανέφερες τελικά πως μόνο κατά τη σύγκριση μπορεί κανείς να καταλάβει τις διαφορές αφού προτείνεις το κατέβασμα προτεινόμενων ρυθμίσεων από το διαδίκτυο. Να ξέρεις πως όταν συγκρίνει κανείς πάντα θα βρίσκει ελλατώματα. Εάν δεν σύγκρινες για το συγκεκριμένο λοιπόν θα το καταλάβαινες; Δεν θα το καταλάβαινες αλλά δεν εκπλήσσομαι γιατί είσαι θύμα της τεχνολογίας και πολύ πιθανόν ένας από αυτούς που πληρώνεται για να καλιμπράρει :141:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.927

Zoran θα ήθελα να σου θυμίσω ότι ο άνθρωπος στον οποίο άδικα (και άστοχα, με βάση αυτό για το οποίο τον κατηγορείς) επιτίθεσαι, αφιέρωσε πολύτιμο προσωπικό του χρόνο, για να απαντήσει στο μήνυμα #2 το ερώτημα που έβαλες στο μήνυμα #1.

Επί της ουσίας, οι βασικές ρυθμίσεις σε μια τηλεόραση γίνονται μέσα σε 15' και συχνά δεν απαιτούν κανένα όργανο, πέρα από κάποια πάτερνς που μπορεί κάποιος να κατεβάσει δωρεάν από το ίντερνετ.
Οι προχωρημένες ρυθμίσεις, δηλαδή οι μικρομετρικές ρυθμίσεις του χρωματικού χώρου/θερμοκρασίας χρώματος και του γάμμα, απαιτούν πράγματι εξειδικευμένα όργανα μέτρησης και γνώσεις. Ωστόσο γνώμη μου είναι ότι:
  • τα μεν πρώτα δεν έχουν νόημα κατά την παρακολούθηση τηλεοπτικών καναλιών, όπου το καθένα προβάλει τα χρώματα όπως του κατέβει.
  • το δε δεύτερο δεν έχει και πολύ νόημα σε τηλεοράσεις που ρυθμίζουν δυναμικά το γάμμα μέσω εξασθένισης του οπίσθιου φωτισμού.
  • από τη στιγμή που έχουμε βάλει τις καλύτερες δυνατές προρρυθμίσεις στα αντίστοιχα πεδία του μενού, τα περιθώρια περεταίρω βελτίωσης είναι σχετικά μικρά σε μια σύγχρονη τηλεόραση.
Ακόμα και αν δεχτούμε όμως ότι οι προχωρημένες ρυθμίσεις είναι κάτι ελιτίστικο, καταφανής είναι η τεράστια βελτίωση που επιφέρουν στην αρχική εικόνα οι απλές, βασικές ρυθμίσεις. Ακόμα κι αν αυτός που θα βλέπει στην τηλεόραση, είναι άσχετος.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Κοίτα απαράδεκτο είναι το δικό σου επικριτικό στυλ. Δεν κατάλαβα, όταν έχει κανείς διαφορετική γνώμη για κάποιο θέμα θα υπάρχει κάποιος σαν εσένα που θα ποστάρει αποκαλώντας άσχετο τον οποιονδήποτε; Mαζέψου!
Μόνος σου ανέφερες τελικά πως μόνο κατά τη σύγκριση μπορεί κανείς να καταλάβει τις διαφορές αφού προτείνεις το κατέβασμα προτεινόμενων ρυθμίσεων από το διαδίκτυο. Να ξέρεις πως όταν συγκρίνει κανείς πάντα θα βρίσκει ελλατώματα. Εάν δεν σύγκρινες για το συγκεκριμένο λοιπόν θα το καταλάβαινες; Δεν θα το καταλάβαινες αλλά δεν εκπλήσσομαι γιατί είσαι θύμα της τεχνολογίας και πολύ πιθανόν ένας από αυτούς που πληρώνεται για να καλιμπράρει :141:
Την σύγκριση την ανέφερα για να μπορέσουν να καταλάβουν όλοι οι φίλοι για τι ακριβώς μιλάμε.
Το να καταλάβει κάποιος τα λάθος χρώματα ή γενικά την κακή εικόνα λόγω ρυθμίσεων είναι πολύ εύκολο δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ειδικές γνώσεις.
Υπάρχουν πολλά patterns όπου μέσα σε δύο λεπτά μπορείς να καταλάβεις πόσο σωστή εικόνα έχει ένα μέσο προβολής.
Δεν πληρώνομαι για να κάνω calibration, έχω όμως στην κατοχή μου τον σχετικό εξοπλισμό για προσωπική χρήση .
Αυτό που εξακολουθεί να με ενοχλεί είναι το ύφος γραφής σου θα σε παρακαλούσα να το βελτιώσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.264
Νεότερο μέλος
Mikimetal