τονικη ισσοροπια

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.618
Απλά συνήθως δεν δίνουμε έμφαση στο να καλύψουμε το φάσμα τόσο χαμηλά, αφού τα προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε είναι αρκετά δύσκολα (ακουστική χώρου, ανάγκη ισχυρών ενισχυτικών) και ούτως ή άλλως το μουσικό περιεχόμενο περιορισμένο. Στους περισσότερους ακρατές άλλωστε, αρκεί η αίσθηση της γερής ατάκας λίγο πιο ψηλά. Το ίδιο κάνουν όπως είπα συνήθως και στα PA.

...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.436
@K.Κογια.
Πολυ καλα θυμασαι ηταν δορυφοροι, και το τουιτερ αν θυμαμαι και γω καλα, ηταν το esotar (Dynaudio).

Μιχαλη μου, τι να το πω το 15''? μιντμπας?
Αμα θελεις πες το κι' ετσι, δεν εχω κανενα προβλημα.:105:
Για πες και ποια ειναι αυτα που εχεις απο το '76???
Μηπως θα σου αρεσε κατι σαν αυτο??
http://www.lataudio.eu/HTMLs/BMS/PDF documents/BMS12S330L.pdf

Αν με ρωτουσες ομως, μαλλον θα διαλεγα π.χ. ενα μεγαλο Zingali παρα ενα Utopia.
Δυστιχως οι χωροι που ζουμε, και κυριως απο 20-30 τετραγωνικα,
ειναι ακαταλληλοι για συχνοτητες < 40Ηζ περιπου, για μεγαλες εντασεις και απο ριφλεξ ηχεια.
Γι αυτο και τα υπογουφερ απαντωνται κυριως στα home cinema.
Ποσοι απο μας ακουνε δικαναλο με σαμπ?
Προτιμω ενα μεγαλο γουφερ εις βαρος της εκτασης χαμηλα, παρα μικροτερο(α) γουφερ με εκταση στα χαμηλα, αλλα και συνηθως μπουμαρισμα.
Εξαιρεση ισως τα κλειστα κουτια, αντε και μεχρι 10'-12''.
Εγω θα ηθελα 15'' σε κλειστο κουτι αλλα βλεπεις δεν βγαζουν πια τετοια.
Εχουν κολλησει ολοι με Qts 0.28 εως 0.34

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.618
Ποσοι απο μας ακουνε δικαναλο με σαμπ?
... Εξαιρεση ισως τα κλειστα κουτια, αντε και μεχρι 10'-12''.
...
Παρόν!
12 ιντσο κλειστού τύπου με ένα κιλοβάτ. :126:

...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.436
Εσυ, ο μπρο, και κανα δυο ακομα ειστε η επιβεβαιωση του κανονα.
(εγω με 2χ10'' στο καναλι, ειμαι μεσα η εξω!!!!!)

Reaction score
13
.... πες και ποια ειναι αυτα που εχεις απο το '76 ???
Μηπως θα σου αρεσε κατι σαν αυτο??
http://www.lataudio.eu/HTMLs/BMS/PDF documents/BMS12S330L.pdf

........
τιποτε το εξωτικο αλλα αρκετο για να ξοδεψω τα λεφτα της εκδρομης. Ενα Philips 12" διπλοκωνο με μουσαμαδενιο surround, που εκανε καρριερα σε προβες συγκροτηματων, μπασσοκολωνα σε συναυλιες σε συνοικιακους σινεμαδες, με παραπλευρη χρηση σαν ακουμπηστηρι του φραππε και εννιοτε για το σβυσιμο των τσιγαρων του μπασσιστα σε διαφορα "μαγαζα" κλπ. Σημερα παιζει καθημερινα με ενα ραδιοφωνο μονοφωνικο, κολλημενο στο Kosmos radio, ή οποτε φοβαμαι τιποτε αθλιοτητες που μου φερνουν, μη κανουν κανενα μπαμ.

Εαν περιοριστω σε αυτην την κατηγορια μεγαφωνων, στην πορεια περασαν απο τα χερια μου και πολλα Peavey "Black Widow" 12" και 15" ιδιοκτησια της εταιρειας μικροφωνικων εγκαταστασεων που δουλευα (περι το 79). Φοβερα μεγαφωνα, αλλα οταν ο αλλος επαιζε το μπασσο "με το τακουνι", και καπου στα 300 Βαττ, εννιοτε καιγοτανε το πηνιο φωνης (flat wire παρακαλω) και μετα ετρεχα στην Ομικρον για spare, και για τα περαιτερω.

Μετα ακολουθησαν καποια Eminense απο την λιγοτερο εμπορικη σειρα με το rubber surround. Ενα απο τα Eminense το εχω μεχρι σημερα σε κλειστο σαμπ-γωνιακο τραπεζακι σαλονιου.

Τελευταια οπως ξερεις εχω και τα υβριδια με τα BGS40 της Visaton. Ενα περιεργο πραγμα ειναι οτι απο οσους τα εχουν ακουσει μονο σε μενα δεν εχουν κανει ιδιαιτερη εντυπωση. Τελος παντων ....

Το BMS που ποσταρεις δεν ειναι αυτης της κατηγοριας. Ειναι περισσοτερο dedicated woofer, χαμηλο Fs, μετριο προς υψηλο Xmax, και απο αλλα χαρακτηριστικα το βρισκω πολυ ενδιαφερον. Για κλειστο κουτι μην κοιτας τοσο το Qts, οσο κυριως το Qms. Εκει φαινεται καλυτερα η δυσκοιλιοτητα :142:

Sorry για την off topic ιστορικη αναδρομη

Keep walking ...

D

deleted user 10898

Guest
Το ίδιο αντελήφθην κι εγώ για εκείνα τα ηχεία της Ύψιλον. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήταν σε δύο κουτιά, δορυφόρος + μπασοκαμπίνα.
εκεινα τα ηχεια ειχαν τονικη ισσοροπία?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.967
Μάλλον ναι, (εκείνες τις στιγμές δεν έπαιζαν και τόσο δυνατά...)

D

deleted user 10898

Guest
υπαρχει περιπτωση τα ηχεια αυτα να παιζουν με μικρο ενισχυτη και να ακουγονται ασυνδετα (δηλαδη χωρις τονικη ισσοροπια-αντε τι μαθαινω εδω μεσα!!) και μετα να αναλαμβανουν τα μεγαλα μονμπλοκ se χωρις αναδραση της ypsilon και ολα να "δεσουν"?
παιζει ρολο ο ενισχυτης σε αυτο η ειναι καθαρα θεμα ηχειου?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.092
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300