1 sub dynaudio 18s ή 2 sub 9s;

Reaction score
168
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο dynaudio LYD-8 στο χώρο που φαίνεται στο σχέδιο. Ξέρω ότι χωροταξικά είναι όλα λάθος και πως μέχρι και οι διαστάσεις του δωματίου δεν βοηθάνε αλλά δεν προτίθεμαι να αλλάξω διαρρύθμιση για διάφορους λόγους. Επειδή ήρθε η ώρα για την προσθήκη sub αλλά ιδανικά θα ήθελα να μπει στην εσοχή πάνω αριστερά πλάτους 115 cm, το πρόβλημα είναι το εξής. Να βάλω το 18s που είναι και το ιδανικό ή επειδή έχει τα δύο μεγάφωνα τοποθετημένα αντικριστά και είναι πλάτους 45 cm θα μπουμπουνίζει το σύμπαν και δε θα έρθουν ποτέ σωστά;
Μήπως τελικά είναι προτιμότερο να μπει το μικρότερο 9s που το μεγάφωνο είναι μπροστά και μελλοντικά να μπει και ένα δεύτερο στη δεξιά θέση κάτω από το δεξί ηχείο;
Ξέρω ότι κανονικά το sub διαλέγει τη θέση του και όχι εμείς αλλά θα ήθελα να περιοριστώ σε αυτές τις επιλογές.

Attachments

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.322
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο dynaudio LYD-8 στο χώρο που φαίνεται στο σχέδιο. Ξέρω ότι χωροταξικά είναι όλα λάθος και πως μέχρι και οι διαστάσεις του δωματίου δεν βοηθάνε αλλά δεν προτίθεμαι να αλλάξω διαρρύθμιση για διάφορους λόγους. Επειδή ήρθε η ώρα για την προσθήκη sub αλλά ιδανικά θα ήθελα να μπει στην εσοχή πάνω αριστερά πλάτους 115 cm, το πρόβλημα είναι το εξής. Να βάλω το 18s που είναι και το ιδανικό ή επειδή έχει τα δύο μεγάφωνα τοποθετημένα αντικριστά και είναι πλάτους 45 cm θα μπουμπουνίζει το σύμπαν και δε θα έρθουν ποτέ σωστά;
Μήπως τελικά είναι προτιμότερο να μπει το μικρότερο 9s που το μεγάφωνο είναι μπροστά και μελλοντικά να μπει και ένα δεύτερο στη δεξιά θέση κάτω από το δεξί ηχείο;
Ξέρω ότι κανονικά το sub διαλέγει τη θέση του και όχι εμείς αλλά θα ήθελα να περιοριστώ σε αυτές τις επιλογές.
Αφού θα πάρεις ούτως ή άλλως ένα μόνο τεμάχιο για ξεκίνημα, επιλέγεις 9S άμα σε πειράζει πιθανή παρεμβολή DSP με την πρόσθετη επεξεργασία ADC-DAC στο σήμα, εκτός και αν διαθέτεις ήδη κάποιο DAC/επεξεργαστή.

Αν όμως δεν διαθέτεις συσκευή που θα έκανε κροσάρισμα μεταξύ sub-main κι εφαρμογή delays στα LYD-8 όπως και τρεις παραμετρικές μπάντες ισοστάθμισης για τη ζώνη ευθυνης στο sub και δεν σε πειράζει η παρεμβολή στο σήμα από το ενσωματωμένο του DAC τότε πάρε 18S.

Άμα γίνεται ενδεδειγμένη τοποθέτηση των sub και σύζευξη με χώρο και κύρια ηχεία το ΄΄μπουμπούνισμα΄΄ τείνει να μειώνεται αντί ν'αυξάνεται ιδίως από τη στιγμή που έχουμε ποιοτικές υλοποιήσεις με σφραγισμένη καμπίνα.

Reaction score
168
και δεν σε πειράζει η παρεμβολή στο σήμα από το ενσωματωμένο του DAC
με πειράζει αλλά αν δεν μπορώ να την αποφύγω συμβιβάζομαι

Αν όμως δεν διαθέτεις συσκευή που θα έκανε κροσάρισμα μεταξύ sub-main

εκτός και αν διαθέτεις ήδη κάποιο DAC/επεξεργαστή.
έχω το ARC studio αλλά δεν κάνει κροσάρισμα main - sub παρά μόνο ισοστάθμιση στο χώρο. Το κροσάρισμα θα γίνει από το sub.

Άμα γίνεται ενδεδειγμένη τοποθέτηση των sub και σύζευξη με χώρο και κύρια ηχεία
η σύζευξη με τα ηχεία είναι η ιδανική, με το χώρο όμως δεν ξέρω. Το να χώσεις μέσα στην εσοχή ένα sub σαν το 18s δε μπορώ να φανταστώ τι αποτέλεσμα θα έχει. Γι αυτό και η ερώτηση.

Reaction score
1.997
η σύζευξη με τα ηχεία είναι η ιδανική, με το χώρο όμως δεν ξέρω. Το να χώσεις μέσα στην εσοχή ένα sub σαν το 18s δε μπορώ να φανταστώ τι αποτέλεσμα θα έχει. Γι αυτό και η ερώτηση.
Η εσοχή τι βάθος έχει?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.199
Το να χώσεις μέσα στην εσοχή ένα sub σαν το 18s δε μπορώ να φανταστώ τι αποτέλεσμα θα έχει
Βάλε ένα ηχείο εκεί μέσα, κι άκου πως παίζει μόνο του.

Reaction score
168
Η εσοχή τι βάθος έχει?
40 cm
Βάλε ένα ηχείο εκεί μέσα, κι άκου πως παίζει μόνο του.
Δεν είναι το ίδιο γιατί το ηχείο έχει τα μεγάφωνα μπροστά ενώ το 18s στα δύο πλαϊνά. Το αριστερό LYD στην εσοχή είναι και μιά χαρά παίζει. Συν του ότι το LYD έχει πλάτος μόνο 23 cm ενώ το 19s, 45cm.. Αλλά μου έδωσες ιδέα. Μήπως να βάλω και τα δύο LYD αντικριστά μέσα στο άνοιγμα να δούμε τι θα γίνει;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.199
40 cm

Δεν είναι το ίδιο γιατί το ηχείο έχει τα μεγάφωνα μπροστά ενώ το 18s στα δύο πλαϊνά. Το αριστερό LYD στην εσοχή είναι και μιά χαρά παίζει. Συν του ότι το LYD έχει πλάτος μόνο 23 cm ενώ το 19s, 45cm.. Αλλά μου έδωσες ιδέα. Μήπως να βάλω και τα δύο LYD αντικριστά μέσα στο άνοιγμα να δούμε τι θα γίνει;
Δεν έχει διαφορά στο μπάσο, το που βλέπουν τα μεγάφωνα.

Reaction score
168
Δεν έχει διαφορά στο μπάσο, το που βλέπουν τα μεγάφωνα.
Αν είναι έτσι οκ. Αυτός ήταν ο προβληματισμός μου από την αρχή, ότι αν έχει τοίχο μπροστά του το μεγάφωνο στα 35 cm όσο να ΄ναι μια ζημιά την κάνει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.322
με πειράζει αλλά αν δεν μπορώ να την αποφύγω συμβιβάζομαι

έχω το ARC studio αλλά δεν κάνει κροσάρισμα main - sub παρά μόνο ισοστάθμιση στο χώρο. Το κροσάρισμα θα γίνει από το sub.

H Dynaudio συμβουλεύει να μη μπαίνουν τα 18S πάνω σε τρίεδρες γωνίες άρα και η εγκατάσταση σε εσοχή θα λογαριαζόταν κάθε άλλο παρά ενδεδειγμένη. Προσωπικά μπορεί να μη με ενοχλεί η παρεμβολή του 18S στο σήμα line που πάει σε main ηχεία όμως βέλτιστη επιλογή υπό οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται η προμήθεια DAC/επεξεργαστή ώστε να μην καταφεύγαμε σε αυτήν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.945
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak