100-200-400-800 Hz

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.186
Απάντηση: 100-200-400-800 Hz

Από τέσσερα μέτρα ούτε 100'' δεν κάνουν.

Reaction score
118
Απάντηση: Re: 100-200-400-800 Hz

Από τέσσερα μέτρα, ούτε 60" δεν κάνουν.
Χαχα!!!! Μάλλον έχεις προτζέκτορα ε; Και εγώ είχα παλιά. Έβλεπα απο τα 3 μέτρα σε 90 ίντζες!!! Πάντως για υπνοδωμάτιο έχω την εντύπωση οτι καλό θα είναι να ανέβω στις 47 και έως εκεί. Όχι παραπάνω! :102:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.186

Γιατί, τι διαφορά έχει το υπνοδωμάτιο απ' το σαλόνι; :109:

Reaction score
118

Γιατί, τι διαφορά έχει το υπνοδωμάτιο απ' το σαλόνι; :109:
Έλα ρε συ σταμάτα να με πριζώνεις και εσύ!!!! Είναι και ακριβά σπόρ αυτά.:139:

Reaction score
7

Α ναι τα mts είναι τα αρχεία της sony απο βιντεοκάμερα. Συγγνώμη νόμιζα οτι εννοείς αρχεία ταινιών. Τώρα που το είπες, θα δοκιμάσω και εγώ και θα σου πω!
Κάπου διάβασα οτι κάνοντας ένα απλό rename τα *.mt2s σε *.mkv παίζουν κανονικά. Λογικό αφού τα αρχεία είναι σχεδόν ίδιου τύπου. Πάιζει όμως σωστά?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.616
Re: Απάντηση: Re: 100-200-400-800 Hz

Χαχα!!!! Μάλλον έχεις προτζέκτορα ε; Και εγώ είχα παλιά. Έβλεπα απο τα 3 μέτρα σε 90 ίντζες!!! Πάντως για υπνοδωμάτιο έχω την εντύπωση οτι καλό θα είναι να ανέβω στις 47 και έως εκεί. Όχι παραπάνω! :102:
Και τηλεόραση 50" έχω, αλλά βλέπω στα 2.60 μέτρα.

Reaction score
118

http://www.mediaprezzi.it/31611-lg-led-tv-47lm640s-47lm640s-8801031786626.html
Την αγόρασα το Σάββατο.(δεν είχα ΙΝΤΕΡΝΕΤ απο Παρασκευή έως σήμερα) Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ευχαριστημένο, ενθουσιασμένο η και.... ερωτευμένο!!!! (με μια τηλεόραση; :eek: ) Χαχα!!! Πράγματι, η νέα μου επιλογή στον χώρο του οικιακού θεάματος είναι ένα κομψοτέχνημα το οποίο με την ευχρηστία και την ποιότητά του σε κερδίζει άμεσα! Πολλές οι δυνατότητές της(απο σήμερα είδα και ενεργή την wi-fi διασύνδεση που διαθέτει!!!) άριστη εμφανισιακά, χορταστική σε μέγεθος και ζωντάνια χρωμάτων και τέλειο 3d. Ίσως μόνο να χρειάζομαι κάποια ρύθμιση φωτεινότητας. Θα την ήθελα μερικές φορές κάπως πιο φωτεινή. Το μαύρο της πάντως είναι "πίσσα"!!!!
Είναι λεπτή, καλή ποιότητα κατασκευής αλλά δεν μου πολυαρέσει το χειριστήριο το οποίο η LG έχει κολλήσει και το βάζει σε 1 σωρό μοντέλα της το ίδιο και το ίδιο συνέχεια, με μικροδιαφορές στην χρήση ορισμένων πλήκτρων. Όμως σαν σχήμα και ευχρηστία θα πρέπει κανείς να το συνηθίσει(και αν) Δεν γνωρίζω εαν θα μπορούσα να πάρω το magic που το δίνει στον στάνταρ εξοπλισμό στην πιο μεγάλη(670). Ελπίζω κάποιος να με διαφωτίσει.
Ικανοποιημένος και απο την αμεσότητα στο άνοιγμα των αρχείων σε σχέση με την 615. Και στο περιβάλλον του μενού της το οποίο είναι πανέμορφο οπτικά και λειτουργικά. Και τα παίζει όλα. 20άρια αρχεία, όλα τα φορμά ήχου!
Σε κάποια usb θύρα λέει οτι μπορείς και να βάλεις σκληρό δίσκο για εγγραφές. Δεν το έχω καταφέρει όμως με στικάκι. Θέλει άραγε μόνο σκληρό δίσκο για να γράψει;;; Παράξενο!!!!
Το 3d πολύ καλό, ακόμη δεν έχω διαπιστώσει τις διαφορές με την 615 και κυρίως την αλλαγή απο τα 200 στα 400Hz. Όταν βάλω να δω απαιτητικά αρχεία, θα σας πω τις διαπιστώσεις μου.
Γενικά λοιπόν είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου και ξέχασα να πω οτι είμαι και τυχερός μιας και 2 μέρες πρίν την αγοράσω έπεσε και η τιμή της κατα 50 ευρώ. Απομένει πλέον η αγορά του σέτ logitech z906 ώστε να είμαι.... κομπλέ!
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον φίλο delamostre και το ΠΛΑΙΣΙΟ για την βοήθεια στην επιλογή και αλλαγή του μοντέλου!!!!

Reaction score
7

...
Σε κάποια usb θύρα λέει οτι μπορείς και να βάλεις σκληρό δίσκο για εγγραφές. Δεν το έχω καταφέρει όμως με στικάκι. Θέλει άραγε μόνο σκληρό δίσκο για να γράψει;;; Παράξενο!!!!
...
Θέλει σκληρό δίκσο με χωρητικότητα τουλάγιστον 40GB.
Το μείον σε αυτή την ιστορία (και όχι μόνο στην LG, απότι ξέρω) είναι οτι οι εγγραφές της τηλεόρασης στον σκληρό δίσκο δεν αναπαράγονται σε άλλο Η/Υ, καθότι ο δίσκος φορμάρεται σε στάνταρτ της τηλέορασης.
Επίσης δεν αναπαράγονται αρχεία *.mt2s. Τα έκανα απλή μετονομασία σε *.mkv τα οποία παίζουν αλλά με σπασίματα στις κινήσεις.

Reaction score
1.815

http://www.mediaprezzi.it/31611-lg-led-tv-47lm640s-47lm640s-8801031786626.html
Την αγόρασα το Σάββατο.(δεν είχα ΙΝΤΕΡΝΕΤ απο Παρασκευή έως σήμερα) Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ευχαριστημένο, ενθουσιασμένο η και.... ερωτευμένο!!!!
Θανάση καλορίζικη!!
Μπορείς να συνδέσεις στικάκι ή σκληρό δίσκο για να κάνει εγγραφές.
Θα πρέπει να προσέξεις ότι αν συνδέσεις τον οποιοδήποτε σκληρό ή στικάκι, η τηλεόραση θα κάνει format για να μπορέσει να σου γράψει.
Κατόπιν μπορείς να γράψεις ότι γουστάρεις (ακόμη και "Βουλή"):laugh:

Χμμμ το link που έβαλες αναφέρεται σε 47άρα..
Πήρες μεγαλύτερη ή μου φαίνεται?:rolleyes:

Reaction score
118

Θανάση καλορίζικη!!
Μπορείς να συνδέσεις στικάκι ή σκληρό δίσκο για να κάνει εγγραφές.
Θα πρέπει να προσέξεις ότι αν συνδέσεις τον οποιοδήποτε σκληρό ή στικάκι, η τηλεόραση θα κάνει format για να μπορέσει να σου γράψει.
Κατόπιν μπορείς να γράψεις ότι γουστάρεις (ακόμη και "Βουλή"):laugh:

Χμμμ το link που έβαλες αναφέρεται σε 47άρα..
Πήρες μεγαλύτερη ή μου φαίνεται?:rolleyes:
Ναί τελικά πήγα σε 47άρα και δεν το μετάνοιωσα καθόλου.:geek: Όμως..... το στικάκι που βάζω δεν το δέχεται για εγγραφές. Μου λέει οτι δεν μπορεί σε αυτό να προγραμματιστεί με χρονοδιακόπτη!!!!
Συγκεκριμένα τώρα που το άνοιξα θα σου διαβάσω το μήνυμα: Χρονόμετρο μη διαθέσιμο στη συσκευή USB.

Επίσης να κάνω και μια παρατήρηση. Κάνει ένα κομπινοκόλπο η εταιρία. Ενώ μειώνει το πλαίσιο της τηλεόρασης σε πλαστικό, το βάζει μέσα στην οθόνη. Έχει μαύρο περίγραμμα 1 πόντο και, στην οθόνη μέσα!!!! Άρα.... δώρον άδωρο η λεπτή οθόνη.:thumbsdown:

Reaction score
1.815

Και πάλι όμως είναι αρκετά πιο λεπτή απ' όλες τις άλλες σ' αυτήν την τιμή.
Το κόστος που έχει ο συγκεκριμένος τρόπος στήριξης της οθόνης πάνω στο σασσί, ανεβάζει και τη συνολική αξία της τηλεόρασης.

Υπάρχει σειρά χωρίς πλαίσιο (1 χιλιοστό μόνο περιμετρικά) και είναι η LM-960 που βγαίνει σε 47 και 55 ίντσες, αλλά είπαμε... πάμε σε άλλα κοστολόγια.
Βλέπεις... το σασσί της LM-960 δεν έχει καμία σχέση με το σασσί της LM-640.

Βάλε ποτάκι με ξηροκάρπια και απόλαυσε ματροσκίτσα my friend!
Πήρες την best στα λεφτά που έδωσες να είσαι βέβαιος!:thumbsup:

Reaction score
118

Και πάλι όμως είναι αρκετά πιο λεπτή απ' όλες τις άλλες σ' αυτήν την τιμή.
Το κόστος που έχει ο συγκεκριμένος τρόπος στήριξης της οθόνης πάνω στο σασσί, ανεβάζει και τη συνολική αξία της τηλεόρασης.

Υπάρχει σειρά χωρίς πλαίσιο (1 χιλιοστό μόνο περιμετρικά) και είναι η LM-960 που βγαίνει σε 47 και 55 ίντσες, αλλά είπαμε... πάμε σε άλλα κοστολόγια.
Βλέπεις... το σασσί της LM-960 δεν έχει καμία σχέση με το σασσί της LM-640.

Βάλε ποτάκι με ξηροκάρπια και απόλαυσε ματροσκίτσα my friend!
Πήρες την best στα λεφτά που έδωσες να είσαι βέβαιος!:thumbsup:
Και απο σήμερα, μετά απο κάτι ανέλπιστα χρήματα που μου ήρθαν, είμαι κάτοχος και ενός συστήματος lg906 και έτσι το όλο σύνολο είναι καταπληκτικό. Πραγματικά φοβερός ήχος και η οπτική έξοδος της τηλεόρασης άριστη. "Βλέπει" αμέσως τον DTS και DD ήχο απο αρχεία που βρίσκονται σε σκληρό δίσκο και ο χώρος συγκλονίζεται απο ηχητική πανδαισία και φυσικά απο άριστη εικόνα!!! Όσο για τα υπόλοιπα,σασσί κλπ, δεν πειράζει, αυτά εξελίσονται. Σε 2 χρόνια θα γλυκοκοιτάζουμε τις όλεντ οθόνες με ultrahd!!!!! Εως τότε.... ας απολαύσουμε ότι μπορούμε νά'χουμε. Πάνω απ'όλα άλλωστε...... η υγεία!

Reaction score
0

Ας μου πει κάποιος σε τί επηρεάζει εμένα σαν θεατή αν το πάνελ είναι πραγματικά (όχι με αλγόριθμο) 50Hz ή 100Hz ή 200Hz? Μου κουράζει πιό γρήγορα τα μάτια? ζαλάδες? δεν είναι καθαρή εικόνα και τρεμοπαίζει? η απόδοση 3D?
Θέλω να επιλέξω ανάλογο πάνελ που θα κοστίζει λιγότερο και θα έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση στα "μάτια του θεατή"...η LG LM640 με πάνελ στα πραγματικά 50Hz, είναι προβληματική σε αυτόν τον τομέα
?

Reaction score
2.556
Re: Απάντηση: 100-200-400-800 Hz

Τα συγχαρητηρια μου στο Plaisio που αλλαξε την αρχικη του αποφαση και οχι μονο εξυπηρετησε τον πελατη αλλα πηγε και ενα βημα παραπερα δινοντας την δυνατοτητα στον φιλο μας να ''χρησιμοποιησει'' και το προιον που θα αντικατασταθει για εναν ολοκληρο μηνα!!!
Μπραβο και παλι μπραβο
Ετσι πρεπει να φερονται οι Ελληνικες και πραγματικα μεγαλες εταιρειες!!!
Μακάρι να ήταν έτσι...
Μήπως άλλαξε την αρχική του απόφαση γιατί ο VIDEOMIX έγραψε εδώ;
Καταλαβαίνω τα προβλήματα των Ελληνικών εταιρειών όταν πλακώνουν τα μεγαθήρια αλλά επειδή ξέρω την ιστορία από το 1976 μήπως όταν έβγαζε (ο Γεράρδης) τρελά λεφτά είχε άλλη πολιτική;
Μεταξύ δύο κακών μάλλον θα προτιμήσω το πολυεθνικό!

Reaction score
1.815

Ας μου πει κάποιος σε τί επηρεάζει εμένα σαν θεατή αν το πάνελ είναι πραγματικά (όχι με αλγόριθμο) 50Hz ή 100Hz ή 200Hz? Μου κουράζει πιό γρήγορα τα μάτια? ζαλάδες? δεν είναι καθαρή εικόνα και τρεμοπαίζει? η απόδοση 3D?
Θέλω να επιλέξω ανάλογο πάνελ που θα κοστίζει λιγότερο και θα έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση στα "μάτια του θεατή"...η LG LM640 με πάνελ στα πραγματικά 50Hz, είναι προβληματική σε αυτόν τον τομέα
?
Το panel της LM640 δεν είναι 50Ηz.
Αγοράζεις μια τηλεόραση με μεγαλύτερη ανανέωση για καλύτερη απόκριση στην κίνηση και ιδιαίτερα σε σκηνές panning.
Δεν προκαλεί κανένα panel κούραση ή ζαλάδες.

Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσεις τις διαφορές μεταξύ τους, είναι να παρακολουθήσεις με προσοχή δυο προϊόντα με διαφορετικό ρυθμό ανανέωσης. Πέρνα μια βολτα από τις εκθέσεις των καταστημάτων και είναι βέβαιο ότι θα σου λυθούν όλες οι ενδεχόμενες απορίες σου.:thumbsup:

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Απάντηση: 100-200-400-800 Hz

Μακάρι να ήταν έτσι...
Μήπως άλλαξε την αρχική του απόφαση γιατί ο VIDEOMIX έγραψε εδώ;
Καταλαβαίνω τα προβλήματα των Ελληνικών εταιρειών όταν πλακώνουν τα μεγαθήρια αλλά επειδή ξέρω την ιστορία από το 1976 μήπως όταν έβγαζε (ο Γεράρδης) τρελά λεφτά είχε άλλη πολιτική;
Μεταξύ δύο κακών μάλλον θα προτιμήσω το πολυεθνικό!
Για το 1976 τι να σου πω? Οργιάζανε όλοι τους εδώ πέρα!:geek:
Έχεις δει τι κάνουν έξω οι εμπορικές πολυεθνικές τέτοιου τύπου και πως πουλάνε στον κόσμο?
Όπως λες πολύ σωστά κι εσύ "Μακάρι να ήταν έτσι!"...

Ο "Πλαίσιο-Man" λέγεται Γεράρδος...:tongue:

Reaction score
0

Φίλε delamostre, επειδή είχα την εντύπωση ότι το πάνελ της σειράς LM6xx ήταν 100άρι....για βελτίωση της κίνησης και της φυσικότητας της σκηνής αντιληπτό, μπαίνουν τα "ψευδο"-frames του 400MCI...όμως, μου την έπεσαν οι ειδήμονες και επιμένουν ότι στην σειρά -6 φέτος η LG φοράει 50Hz πάνελ....

δες και μόνος σου...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100572-LG-LM640S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια (post 104, 115, 145)

Reaction score
118

Και έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν 800hz και δώσουν 2000+ ευρώ, ας πάνε να μηνύσουν τις εταιρίες που τους δουλεύουν μιας και στην πραγματικότητα τα πάνελ αυτά έχουν 50hz!!!!!:confused:

Reaction score
1.815

Φίλε delamostre, επειδή είχα την εντύπωση ότι το πάνελ της σειράς LM6xx ήταν 100άρι....για βελτίωση της κίνησης και της φυσικότητας της σκηνής αντιληπτό, μπαίνουν τα "ψευδο"-frames του 400MCI...όμως, μου την έπεσαν οι ειδήμονες και επιμένουν ότι στην σειρά -6 φέτος η LG φοράει 50Hz πάνελ....

δες και μόνος σου...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100572-LG-LM640S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια (post 104, 115, 145)
Πραγματικά ακόμα κλαίω από τα γέλια με αυτά που γράφουν οι "ειδήμονες" του από κει μαγαζιού!!!

Πχ, παρακινεί το ..."ενημερωμένο" μέλος από το εν λόγω forum να γίνει μια λάθος διαδικασία και του απαντάει ο ιδιοκτήτης::roflmao:
Αν μπορεί κάποιος κάτοχος να τρέξει το Motion test του AvClub για να δούμε στην πράξη αν είναι 100Hz ή όχι
3 γραμμές, η τέταρτη πολύ θολή και γρήγορη (με δυσκολία διαβάζεις κείμενο) - το truemotion κλειστό/ανοιχτό δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα...

Όπως αντιλαμβάνεσαι υπάρχουν δυο σενάρια:

1. Ο κατασκευαστής λέει μπαρούφες και ανακρίβιες.
  2. Οι «ειδήμονες» των forum είναι «διαβασμένοι» λάθος, παραπληροφορώντας με ανακρίβιες τον κόσμο που διαβάζει, εκθέτοντας δικιές τους καθαρά απόψεις, χωρίς να έχουν καθαρή δική τους γνώμη για το τελικό αποτέλεσμα του κάθε προϊόντος. Φυσιολογικό… αφού δεν μπορούν να ζήσουν με αυτά, καθώς πρέπει ή να τα αγοράσεις για να ασχοληθείς, ή να είσαι reviewer με ότι συνεπάγεται.

Διαβάζοντας λοιπόν την απάντηση του κατόχου της τηλεόρασης, αφήνω τα συμπεράσματα σε σένα, αλλά και σε όλα τα παιδιά που διαβάζουν.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε την ασχετοσύνη και την παραπληροφόρηση που πέφτει από ορισμένους …ειδήμονες των forum!

Επίσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και αχαρακτήριστα απαράδεκτο, να κυκλοφορούν test patterns σε forums, τα οποία φτιαγμένα από τον κάθε τυχαίο!!

Ο Μήτσος, της κουμπάρας της Ματίνας, που είχε μια αδερφή την Περπέτουα, ξέρεις… την γκόμενα του Ιλάτιου που είχε τον Αποστόλη γυναίκα, φτιάχνοντας αυτό το υπέροχο test pattern, το ανέβασε σε κάποιο forum!
Μάλιστα με τις λεπτομερείς οδηγίες του, παρακινεί τον κόσμο να τεστάρει την όποια τηλεόραση διαθέτει!!!

Και όχι μόνο!
Πρέπει λέει να το κάψει σε DVD και να το παίξει στα 576i!!!!!!!!!!!!!
Μόνο τότε «λέει ο ειδήμονας», θα μπορέσει να διαπιστώσει την ανανέωση της κίνησης του Χ panel!!!!!!!!
Απλά RESPECT στα ανέκδοτα!!!

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια κι έξω:
Η LM640 έχει panel 100Hz και όχι 50.

Τελεία και παύλα!:thumbsup:

Reaction score
118

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια κι έξω:
Η LM640 έχει panel 100Hz και όχι 50.

Τελεία και παύλα!:thumbsup:
Εμένα ούτε αυτο με καλύπτει. Διότι την 640 την αγόρασα για 400hz όπως στην προμετωπίδα της διατυμπανίζει!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.027
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic